NORMANDIE

CULTURELE EN GASTRONOMISCHE SITES ROND DE SEINEVALLEI

We verblijven in het “Normotel – La Marine”
Quai Guilbaud, 18
76490 CAUDEBEC-EN-CAUX

5 dagen per autocar - van 2 tot 6 juni 2004 - Onder leiding van Mevrouw Roseline De Broe

.De reis in detail

1ste dag

8u. Vertrek uit Brussel – Kardinaal Mercierstraat (tussen het Centraal Station en de kathedraal). Na de E40 en A16 gebruikt te hebben, rijden we langs Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez naar de Sommebaai.
We bezoeken RUE en gebruiken een vrij middagmaal in Le Crotoy. Verder naar VARENGEVILLE met het prachtig gelegen kerkhof waar o.m. Georges Bracque en Albert Roussel begraven liggen. We trekken naar YVETOT en bekijken er in de eigenaardige cirkelvormige kerk de glasramen van Max Ingrand. Vandaar rijden we naar Caudebec en ons hotel, vlakbij de sierlijke brug van Brotonne.

2de dag

Langs ALLOUVILLE en de eeuwenoude eik bereiken we FÉCAMP, waar we de indrukwekkende “Abbatiale de la Trinité” bezoeken. Fécamp ligt aan de kust en biedt ons ’s middags een diversiteit aan zeespecialiteiten. In de namiddag bezoeken we de “Palais Bénédictine”, gebouwd in de 19e eeuw voor het stoken van de vermaarde gouden likeur, waarvan het recept werd teruggevonden in het archief van de vroegere Benedictijnerabdij van Fécamp. In hetzefde gebouw bevindt zich een waardevol museum rond deze abdij. We keren naar ons hotel terug langs LILLEBONNE met o.a. zijn Romeins amfitheater en VILLEQUIER dat ons herinnert aan de familie van Victor Hugo.

3de dag

’s Voormiddags ontdekken we ROUEN. Hier moeten we een keuze maken, want men kan er gerust 8 dagen vertoeven in deze “zeehavenstad” rijk aan kerken, musea en prachtige gevels. We opteren dus voor St. Maclou, de kathedraal, het “oude Rouen” en de “rue du Gros Horloge”, het marktplein met de moderne kerk van Jeanne d’Arc en het huis van Pierre
Corneille. Rond de middag rijden we tot aan de Seineoever in Jumièges waar we in de “Auberge du Bac” aan een typisch Normandische tafel van het aperitief tot en met het dessert streekgerechten zullen proeven (drank inbegrepen).
In de namiddag bezoeken we de “mooiste ruïnes van Frankrijk” van de eertijds invloedrijke abdij van JUMIèGES en rijden terug langs de “Manoir d’Agnès Sorel” en de “Route des Fruits”. De abdij van St. WANDRILLE met haar bijzondere kerk ligt op onze terugweg.

4de dag

Na een korte wandeling door Caudebec rijden we langs de Brug en de “Forêt de BROTONNE” naar LISIEUX voor een bezoek aan de Carmel. Vandaar begeven we ons naar HONFLEUR waar we vrij het middagmaal gebruiken. Aan de haven stappen we in de “Evasion” voor een boottocht in de Seinemonding tot onder de recent gebouwde Pont de Normandie. Daarna, bezoek aan Katharinakerk en vrije wandeling in het schilderachtig stadje. We rijden terug langs de brug van Tancarville.

5de dag

We verlaten Caudebec en de Seinevallei richting AMIENS. We bezoeken er de kathedraal, wandelen en eten in de typische St. Leu-wijk. Terug in Brussel rond 19u30.


Prijs en voorwaarden


Prijs per persoon : 489 EUR
Singletoeslag : 120 EURIN DE PRIJS ZIJN BEGREPEN
- de reis en alle excursies in een airco-car met bar en wc
- half pension in het Normotel la Marine
- alle kamers met badkamer, wc, tv en telefoon
- het middagmaal in de “Auberge du Bac”,
dranken inbegrepen
- de entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de boottocht op de Seine
- de péages van de Brotonnebrug en de Tancarvillebrug
- de premie Garantiefonds
- de BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- de middagmalen behalve dat van dag 3
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien voor de chauffeur : 5 EUR
- de fooien voor de Ictam-gids : 5 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 25 EUR
b) Bagage + ANNULATIE (zonder bijstand) 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 15 EUR

• Deze prijzen werden berekend op basis van de tarieven en taksen van november 2003 en op basis van een minimum van 20 deelnemers.

Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina