U heeft interesse voor een reis die wij niet aanbieden dit jaar.

Mocht u deze reis in groep willen organiseren, zijn de programma details hier online beschikbaar, maar dient u met ons contact op te nemen voor verdere uitwerking van de reisvoorwaarden.

CULTURELE GROEPSREIS

AUSTRALIE

Op bezoek bij onze tegenvoeters

klik om te vergroten

Originele rondreis
De meeste hoogtepunten samengevat in één reis
Gevariëerde sites en landschappen
Een aangenaam en gastvrij land

17 dagen - Van 26 september tot en met 12 oktober 2005

.De reis in detail

1e dag, maandag 26 september : BRUSSEL - LONDEN - MELBOURNE

Samenkomst in de vooravond op de luchthaven van Zaventem en afreis naar Londen met British Midland. Aansluitende vlucht met Qantas Airways naar Melbourne.

2e dag, dinsdag 27 september : LONDEN - MELBOURNE

Rekening houdend met het uurverschil zijn we deze ganse dag onderweg naar Melbourne (tussenstop in Singapore).

3e dag, woensdag 25 september : MELBOURNE (L-D)

‘s Morgens vroeg aankomst in MELBOURNE en transfer naar ons hotel.
Na de lunch in ons hotel maken we een oriëntatierit door deze stad. Melbourne is de hoofdstad van de staat Victoria en de “tuinstad” van Australië met zijn parken en tuinen. Als eeuwige rivaal van Sydney, wil Melbourne duidelijk de meest stijlvolle stad van het land zijn, alsook zijn artistiek en intellectueel centrum. We zien prachtige Victoriaanse gebouwen en verzorgde parken, en de rit brengt ons onder meer langs de fraaie Royal Botanic Gardens, de grote Melbourne Cricket Ground, de multiculturele 19de-eeuwse Queen Victoria Market, de neogotische St. Paul’s Kathedraal, het Parliament House, en de rond Melbourne meanderende Yarra-rivier.
Avondmaal en overnachting in het Miami Hotel Melbourne.

4e dag, vrijdag 26 september : MELBOURNE - Great Ocean Road (B-L-D)

Na het ontbijt uitstap naar het Zuidwesten van Victoria. We volgen de Great Ocean Road langs één van de meest indrukwekkende kustwegen ter wereld, die slingert langs kustklippen, verlaten stranden en beboste heuvels. Wereldberoemd zijn de spectaculaire rotsformaties van de “TWELVE APOSTLES”, één van Australiës toplandschappen.
Lunch in Port Campbell.
‘s Avonds terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting in het hotel Miami Hotel Melbourne.

5e dag, vrijdag 30 september :MELBOURNE - SYDNEY (B-L-D)

Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar SYDNEY.
Na aankomst beginnen we het bezoek aan Sydney, een aangename en fascinerende stad, waar zo’n 20% van de gehele Australische bevolking leeft, verspreid over een geheel van stranden, kusten en baaien, tot aan de Blue Mountains. De oorsprong en het huidige centrum, een mini-Manhattan, ligt aan de natuurlijke binnenhaven van Sydney, ontdekt door Captain Cook in 1770. Hier ontstond twee decennia later Australië toen Captain Phillip in 1788 er met het eerste konvooi gevangenen uit Groot-Brittannië, de “First Fleet”, binnenvaarde en de eerste Europese nederzetting aan de Sydney Cove, op The Rocks, stichtte. Na de lunch vertrekken we vanuit Darling Harbour op een cruise in de haven van Sydney. Bij een lekkere kop koffie of thee genieten we van de enige zichten op de stranden, de prachtige villa’s en natuurlijk het beroemde Opera House.
Avondmaal en overnachting in het Pacific International Hotel.

6e dag, zaterdag 1 oktober : SYDNEY - AYERS ROCK (B-D)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar AYERS ROCK. Bij aankomst in de luchthaven Ayers Rock Connelan transfer naar het hotel.
We maken een uitstap door deze oneindige vlakte naar de OLGAS, 32 km verder gelegen, een geheel van 36 koepelvormige rotsen, rode wel afgeronde rotsconglomeraten, bij de Aborigines bekend als “Kata Tjuta” (‘vele mensenhoofden’).
Wandeling in Olga Gorge, en zo de tijd het toelaat, in “the Valley of the Winds”. We mogen zeker niet te laat terugkeren naar Ayers Rock om de spectaculaire zonsondergang niet te missen met zijn dramatische kleurschakeringen. De rots gaat over van een warmrood naar een donkerpurper, altijd met een inwendige gloed. Terwijl wij dit natuurlijke schouwspel bewonderen, kunnen we genieten van een glas champagne of fruitsap. Vergeet niet een trui mee te nemen, eens de zon onder, wordt het fris in de woestijn.
Avondmaal en overnachting in het hotel Outback Pioneer.

7e dag, zondag 2 oktober :AYERS ROCK - KINGS CANYON (B-L-D)

Na ons Australisch ontbijt bezoeken we de AYERS ROCK in het hart van de Red Centre. Het is de grootste monoliet ter wereld, een enorme zandsteen met een omtrek van 9 km en met een hoogte van 350 m die reeds 10.000 jaar lang een voorwerp van verering is voor de Aborigines, die voor de Ayers Rock de naam Uluru gebruiken. Pas in 1872 werd de rots voor het eerst door een blanke man opgemerkt en genoemd naar de toenmalige Zuid-Australische premier Sir Henry Ayers. We rijden op de cirkelbaan om de rots, die van dichtbij heel wat minder effen is.
In sommige kloven vinden we oeroude drinkplekken en wandschilderingen van de Aborigines. In het “Visitors Centre” werken heel wat Aborigines, in feite de eigenaars van het Yularagebied, en kan men in een kleine openluchttentoonstelling kennismaken met hun levenswijze.
Verder naar de KINGS CANYON, een prachtig geheel van rotsen, doorkliefd door vijf diepe canyons. Lunch onderweg in Kings Creek Station.
Avondmaal en overnachting in het Kings Canyon Resort.

8e dag, maandag 3 oktober : KINGS CANYON - ALICE SPRINGS (B-L-D)

Na het ontbijt uitstap naar de canyon voor een ochtendwandeling. Daarna zetten we onze reis verder naar ALICE SPRINGS in het geografische centrum van het continent, bekend als “The Alice” bij de Australiërs. Picknicklunch voor onderweg.
De oorsprong van Alice Springs was een telegraaf-relais halverwege de twee kusten. De liefhebbers kunnen indien we op tijd aankomen een facultatief bezoekje brengen aan het oude, gerestaureerde telegraafstation of zelfs een kijkje nemen in het hoofdkwartier van de beroemde Flying Doctors. Vanop Anzac Hill, waar we de natuurlijke inbedding van Alice Springs kunnen nagaan, genieten we van het mooie panorama.
Avondmaal en overnachting in het Aurora Alice Springs Hotel.

9e dag, dinsdag 4 oktober : ALICE SPRINGS - TENNANT CREEK (B-L-D)

Na het ontbijt reizen we dwars door de woestijn over de Stuart Highway of “The Track” verder naar het noorden. De Stuart Highway is een strook asfalt die de 3000 km immense en verlaten ruimte tussen Adelaïde in het zuiden en Darwin in het noorden overbrugt. Lange tijd was het een waar avontuur van grind, steen en stof, maar sedert tientallen jaren intussen is de “highway” helemaal verhard. Via de kleine nederzettingen Ti Tree en Barrow Creek bereiken we DEVILS MARBLES, waar honderden grote en kleine granieten keien verspreid liggen over de vlakte. Picknicklunch voor onderweg. Aankomst in TENNANT CREEK, tot 1985 de grootste open goudmijn.
Avondmaal en overnachting in het hotel Eldorado Motor Inn in Tenant Creek.

10e dag, woensdag 5 oktober : TENANT CREEK - KATHERINE (B-L-D)

Na het ontbijt gaat het weer verder over de Stuart Highway naar KATHERINE. Alweer een rit dwars door desolate en verbluffende landschappen met verre einders.
Picknicklunch voor onderweg.
Avondmaal en overnachting in het hotel Mercure Inn Katherine.

11e dag, donderdag 6 oktober : KATHERINE - KAKADU N.P. (B-L-D)

Na het ontbijt tocht naar de KATHERINE GORGE, waar we een aangename boottocht maken in deze indrukwekkende kloof.
Verder naar het KAKADU NATIONAL PARK. We verkennen dit prachtige nationaal Park dat op de lijst staat van de World Heritage wegens zijn belang voor natuur en cultuur. Weleer het gebied van de Gagadjus is dit grandioos natuurgebied ook een schatkamer van de Aborigine-cultuur. Een ongekende rijke fauna en flora: 1.000 plantensoorten, 300 vogelsoorten, 75 soorten reptielen, een vierde van alle Australische zoetwatervissen. Talrijke wandschilderingen en graveringen geven ons een inzicht in de 40.000-jarige ontstaansgeschiedenis van de mensheid. Picknicklunch voor onderweg.
In NOURLANGIE bewonderen we van dichtbij de afbeeldingen die de aborigines hier duizenden jaren geleden achterlieten op de rotsen : dieren, gestileerde mensen, mythologische wezens, schepen...
Avondmaal en overnachting in het Aurora Kakadu Hotel.

12e dag, vrijdag 7 oktober : KAKADU N. P. - DARWIN (B-L-D)

Ochtendlijke boottocht op de YELLOW WATERS waar we grote waterlelies, talloze vogel- en bloemsoorten bewonderen en krokodillen verschrikt het water in zien glijden.
Verderzetting van onze ontdekking van het Nationaal Park met een bezoek aan het Warradjan Aboriginal Cultural Centre. In UBIRR kunnen we nogmaals de rotskunst van de Aborigines bewonderen.
Daarna reizen we verder naar DARWIN, de hoofdstad van de Northern Territory. Stadsrondrit via Stokes Hill Wharf, Fanny Bay en the Botanical Gardens.
Avondmaal en overnachting in het hotel Mirambeena Resort.

13e dag, zaterdag 8 oktober : DARWIN - CAIRNS - PORT DOUGLAS (B-L-D)

Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar het zonnige CAIRNS, in het tropische noorden van Queensland. Vroeger een belangrijk eindstation van tinerts, omringd door een diepgroen regenwoud, en nu een belangrijke tropische stad met een drukke en sfeervolle jachthaven.
Aankomst en transfer naar het hotel in PORT DOUGLAS met zijn geheel eigen sfeer, op 70 km ten noorden van Cairns. Avondmaal en overnachting in de Comfort Inn Port Douglas.

14e dag, zondag 9 oktober : PORT DOUGLAS - uitstap in het regenwoud - CAIRNS (B-L-D)

Na het ontbijt nemen we de weg langs de kust naar het DAINTREE NATIONAL PARK. Uitstap naar de Mossman Gorge, waar we het eeuwenoude regenwoud ontdekken. Wandeling door de regenwoud, waar hoge bomen, struiken en slingerplanten een eigen, rijke biotoop uitmaken. Begeleiding en uitleg door Aboriginals die ons ook een kijk geven in hun eigen wondere wereld of Dreamtime.
Het kleine stadje Mossman ligt genesteld tussen talloze suikerrietvelden. Lunch in het Daintree Teahouse Restaurant, gevolgd door een boottocht op de Daintree rivier.
‘s Avonds terug naar CAIRNS voor avondmaal en overnachting in het Cairns Beach Resort.

15e dag, maandag 10 oktober : CAIRNS - uitstap GREAT BARRIER REEF (B-L-D)

Na het ontbijt wacht een autocar ons op om ons naar de kade te brengen, waar we een krachtige catamaran nemen voor een dagtocht over het heldere water van de Koraalzee naar een van ‘s werelds wonderen, het “Barrier Reef”: een verzameling van +/-2.500 koraalriffen over een lengte van 2.000 km, een levend organisme met schitterende kleuren en een hemel voor allerlei veelkleurige vissen, met verschillende vormen.
We varen eerst naar de Breaking Patches waar we aanmeren op Paradise reef, op 40 km van Cairns. De bemanning zorgt voor een heerlijk tropisch buffet als middagmaal.
Onze volgende stop is aan Upola Cay, paradijselijk zandeiland omgeven door koraalriffen en ondiep water met aangename temperatuur. U kan er zwemmen, snorkelen, duiken, of gewoonweg relaxen op het strand of aan boord.
‘s Avonds terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting in het Cairns Beach Resort.

16e dag, dinsdag 11 oktober : CAIRNS - LONDON (B)

Na het ontbijt vrije tijd in deze gezellige stad. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Cairns voor vlucht naar Sydney met Qantas Airways. Aansluitend internationale terugvlucht met Qantas Airways naar Londen (tussenstop in Singapore).
17e dag, woensdag 12 oktober : LONDEN - BRUSSEL
Aankomst rond de middag in Londen en aansluitende vlucht met British Airways naar Brussel. Einde van een aangename reis.Mogelijkheid verlenging na de reis :
CAIRNS + TASMANIë (op aanvraag!)

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 4.595 EUR
Toeslag single : 640 EUR


Met een Ictam begeleider Brussel – Brussel die voor de vertaling zorgtINBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Qantas Airways-lijnvluchten Londen-Melbourne (via Singapore), Melbourne-Sydney, Sydney-Ayers Rock, Darwin-Cairns, Cairns-Sydney, Sydney-Londen (via Singapore)
- de lijnvluchten Brussel-Londen-Brussel met British Midland en British Airways
- de luchthaventaks in Brussel, Londen, Singapore : 245,56 EUR!
- verblijf in vermelde hotels of gelijkwaardige (zeer goede 2, 3 en 4 sterren)
- alle kamers met bad of douche en wc
- de maaltijden zoals vermeld (B=ontbijt, L=middagmaal, D=avondmaal)
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- lokale franstalige gidsen
- de lokale taksen
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de niet vermelde maaltijden
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien (gids, chauffeur, dragers, ...) : 50 EUR
- vergoeding aan de gids-begeleider : 20 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, annulatie : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise premie : 60 EUR
b) Bagage + Annulatie (zonder bijstand): 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise premie : 40 EUR


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van december 2004 en wisselkoers van 1 EUR = 1,675 AUD voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Ictam zorgt voor het bekomen van het visum, dat gratis is. Hiervoor hebben wij een kopie nodig van uw Internationaal Reispaspoort.
Opgelet : deze kopie moet 3 weken voor afreis in ons bezit zijn.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) www.travelart.com of www.itg.be/travel/lijstf.htm
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.11)

Landkaart

terug => klik op de kaart


Mogelijkheid verlenging na de reis :

CULTURELE GROEPSREIS

CAIRNS en TASMANIE (op aanvraag !)

16, 17, 18e dag, dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 oktober : CAIRNS (B)

Drie vrije dagen in het gezellige Cairns.
Overnachting in het Cairns Beach Resort.

19e dag, vrijdag 14 oktober : CAIRNS - MELBOURNE - LAUNCESTON (B-D)

Transfer naar de luchthaven van Cairns voor vlucht naar Melbourne met Qantas Airways. Directe aansluiting met Qantas Airways naar LAUNCESTON.
Avondmaal en overnachting in het Hotel Grand Chancellor.

20e dag, zaterdag 15 oktober : LAUNCESTON (B-D)

Vrije dag. Ontbijt, avondmaal en overnachting in het Hotel Grand Chancellor.

21e dag, zondag 16 oktober : LAUNCESTON (B-D)

In de namiddag start van het Tasmanië-programma met Engelstalige begeleiding.
Geleid bezoek van Lauceston en Grindelwald.
Avondmaal en overnachting in het Hotel Grand Chancellor.

22e dag, maandag 17 oktober : LAUNCESTON - GEORGE TOWN - SCAMANDER (B-D)

Na het ontbijt vertrek naar George Town via de Batman Bridge. Stop aan The Grove, één van de oudste woningen van Tasmanië. In Kunnara Kunna vernemen we alles over de geschiedenis van de regio.
Avondmaal en overnachting in de Chancellor Inn Scamander Beach.

23e dag, dinsdag 18 oktober : SCAMANDER - PORT ARTHUR (B-D)

Na het ontbijt vertrek voor ontdekking van de prachtige oostkust en een wandeling in het Freycinet National Park onder begeleiding van een Ranger. We maken een rit over het Tasman Peninsula dat vanaf 1830 een beruchte strafkolonie was en proeven nog altijd de sfeer van die tijd in het historische PORT ARTHUR waar we overnachten.
Avondmaal en overnachting in de Chancellor Inn Port Arthur.

24e dag, woensdag 19 oktober : PORT ARTHUR (B-D)

Volledige dag voor een uitgebreide ontdekking van deze omgeving : begeleide wandeling op de historische site van de gevangenis, en cruise rond het griezelige Isle of the Dead. In de namiddag maken we een rit langsheen de spectaculaire en natuurlijke kustformaties Tasman’s Arch, Devil’s Kitchen en Blowhole.
Avondmaal en overnachting in de Chancellor Inn Port Arthur.

25e dag, donderdag 20 oktober : PORT ARTHUR - HOBART (B-D)

Via de enge Eaglehawk Neck komen we bij het charmante dorpje Richmond met zijn fraaie gebouwen uit de koloniale tijd en de oudste brug van Australie, daterend van 1823. Verder naar Bonorong Wildlife Park waar we onder andere de beroemde Tasmanian Devil zien. Rondleiding in de Cadburry Chocolade fabriek.
In de namiddag vrije tijd in HOBART voor shopping of ontspanning.
Avondmaal en overnachting in het Grand Chancellor Hobart Hotel.

26e dag, vrijdag 21 oktober : HOBART - SYDNEY - LONDON (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Hobart voor vlucht naar SYDNEY met Qantas Airways. Aansluitend internationale terugvlucht met Qantas Airways naar Londen (tussenstop in Singapore).

27e dag, zaterdag 22 oktober : LONDON - BRUSSEL

Aankomst rond de middag in LONDEN en aansluitende vlucht met British Airways naar Brussel. Einde van een aangename reis.

Richtprijs : 1745 EUR
Richtprijs singletoeslag : 425 EUR

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina