CULTURELE GROEPSREIS

NEPAL
Trap der Goden

klik om te vergroten

  • Een unieke reis geschikt voor iedereen
  • Van jungle tot laaggebergte
  • Unieke vergezichten op de Himalaya

14 dagen - van 19 oktober tot 1 november 2012

.De reis in detail

1ste dag : BRUSSEL - ABU DHABI

In de late namiddag samenkomst in Zaventem voor onze vlucht met Etihad lijnvlucht naar ABU DHABI, waar we in de morgen aankomen.

2de dag : ABU DHABI - KATHMANDU

Doorverbinding naar KATHMANDU, de hoofdstad van het voormalige koninkrijk, dat op 28 mei 2008 omgevormd werd tot de Federale Democratische Republiek Nepal. Aankomst in Kathmandu, onthaal en transfer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Himalaya****.

3de dag : KATHMANDU - bezoek Swayambhunath en Patan

We bezoeken de oude stad en bewonderen er de vele schitterende pagodes, stoepa’s en andere heiligdommen. Op Durbar Square aanschouwen we het oude koninklijk paleis van de Hanuman Dhoka, en de Kastamandap tempel, volgens de overlevering gemaakt uit één reusachtige boom, waarvan de naam Kathmandu is afgeleid. We vervolgen onze wandeling langs de tempel van de Kumari of levende godin. Dan wandelen we door de drukke straatjes langs talrijke tempeltjes en binnenpleintjes. Hier leren we ook een beetje het volksleven kennen en kunnen we de bezige drukte rond al de winkeltjes en straatventers gadeslaan.
Nadien brengen we een bezoek aan de Yungumheuvel, 4 km buiten de stad, waar op de top het heiligdom SWAYAMBHUNATH gelegen is. De centrale stoepa van ongeveer 2500 jaar oud is een grote halve bol met daarop een vierkante torenbasis vanwaarop het alziende oog van Boeddha over de vallei van Kathmandu naar de vier windstreken kijkt. Middagmaal.
Bezoek aan PATAN, het vroegere Lalitpur, het tweede koninkrijk uit de vallei naast Kathmandu en Bakhtapur. De stad is vooral bekend om zijn goud- en metaalsmeden. Het interessante oude stadsgedeelte heeft de vorm van een rechthoek omzoomd door vier boeddhistische stoepa’s. Op het Durbarplein zien we opnieuw schitterende voorbeelden van middeleeuwse Nepalese architectuur. We brengen een bezoek aan het koninklijk paleis en aan Krishna Mandir, een van de mooiste tempels van Nepal, de enige ook die volledig in steen is opgetrokken. Tenslotte bezoeken we het interessante museum van Patan. Daarna kuieren we door de stad met haar betoverende huizen en vaardige ambachtslui. Tegen de avond keren we terug naar Kathmandu.
Overnachting in het hotel Himalaya****.

4de dag : KATHMANDU - bezoek Dakshinkali, Chobar en Kirtipur, Bungamati, Khokana

Na het ontbijt rijden we een klein uurtje naar het zuiden om het Dakshinkali schrijn te bezoeken. De tempel ligt in een smalle kloof ligt langs een stroom op 18 km ten zuiden van Kathmandu. Gelegen in een donkere vallei vindt men het meest bekende schrijn van alle Kali-tempels. We vervolgen onze weg naar de CHOBARKLOOF langswaar de Bagmatirivier de Kathmanduvallei verlaat. Volgens de legende was de vallei vroeger één groot meer. Manjushree, de god van de wijsheid, heeft met zijn zwaard de rots gespleten (de Chobarkloof) zodat het water kon wegvloeien, en heeft zo de Kathmanduvallei herschapen tot een vruchtbare vlakte en bezoek aan het dorpje Kirtipur, een interessante oude Newar-stad met een middeleeuwse sfeer. Hier leven en werken de inwoners nog op traditionele wijze.
’s Namiddags rijden we naar de Nakhu rivier om via typische leefgemeenschappen het 16de-eeuwse dubbeldorp BUNGAMATI en KHOKANA te bereiken. Bungamati is de winterresidentie van de God van Patan : Rato (rode) Machhendranath.
Het heilige schrijn van Kharna Vinayak bevindt zich tussen de twee dorpen in. In Khokana zien we in de huizen hoe de olie ambachtelijk wordt geperst, en houtsnijders aan het werk in hun atelier.
Overnachting in het hotel Himalaya****.

5de dag : KATHMANDU - BHAKTAPUR - PANAUTI - DHULIKHEL

Vertrek naar het 1500 m hoog gelegen dorp DHULIKHEL. Onderweg bezoeken we BHAKTAPUR, de derde koninklijke stad van de vallei van Kathmandu. Hier maken we een reis terug naar de middeleeuwen : keramiek- en terracotta-ambachtslui zijn hier nog ijverig aan het werk. Op het Durbarplein staat het 15de-eeuwse koninklijk paleis met zijn 55 houtgesneden ramen. Naast het paleis staat de Gouden Poort, de mooiste poort van Nepal, voltooid in 1753. Vlakbij ligt de Nyatapola, de mooiste en grootste tempel van Nepal, met zijn vijf boven elkaar liggende daken. Middagmaal. Daarna bezoeken we het dorpje PANAUTI, gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren : de Roshi en de Punyavati. Dit kleine dorpje heeft verschillende heiligdommen waaronder de Brahmayani tempel en de zeer oude Indreshavaratempel met zijn drie verdiepingen, gewijd aan de hindoegod Shiva.
Van daaruit kunnen, diegene die willen, wandelen naar het kleine stadje DHULIKHEL.
Het is mooi gelegen op een heuvelrug omgeven door terrasvelden. Niet-wandelaars worden met het voertuig tot Dhulikhel gebracht. Avondmaal en overnachting in het Himalayan Horizon hotel ***.

6de dag : DHULIKHEL - BEGNAS MEER - POKHARA

Na hat ontbijt verder naar POKHARA, gelegen langs de oevers van het Phewameer in een van de meest schilderachtige valleien, en met een subtropisch klimaat. We rijden eerst door een majestueus berglandschap met besneeuwde bergtoppen, groene valleien en kristalheldere meren. Middagmaal onderweg.
Bij aankomst te Begnas gaan we per boot naar het Begnas Lake Resort****, ten oosten van Pokhara. Tussen de rand van het woud en het gletsjerwater van het Begnasmeer overnachten we in kamers gebouwd op oude rijstterrassen.

7de dag : POKHARA

’s Morgens rijden we naar POKHARA en wandelen er doorheen de kleurrijke markt en bazaar. Onderweg brengen we een bezoek aan het Gurkha Museum, gewijd aan de geschiedenis van het beroemde Gurkha regiment, en aan de Bindvabashini tempel; aan de Davi’s Falls, een waterval die niet van de berg naar beneden komt, maar die zich werkelijk in de grond stort; en andere natuurwonderen zoals het Fewa meer en de Mahendra grot. Na het middagmaal in Pokhara in een lokaal restaurant rest ons wat vrije tijd voor individuele verkenning. Terugkeer naar het hotel.
Overnachting in het Begnas Lake Resort****.

8ste dag : POKHARA

Vrije dag met mogelijkheid een wandeling te maken naar de etnische dorpjes in de buurt van het hotel. Overnachting in het Begnas Lake Resort****.

9de dag : POKHARA - TANSEN - LUMBINI

Na het ontbijt rijden we naar TANSEN, waar men bij goede weersomstandigheden van een uitgestrekt panorama over de Himalaya kan genieten gaande van de Dhaulagiri in het westen en de Gauri Shankar in het noordoosten! Wandeling door de bazar van Tansen. Middagmaal.
Dit is ook de startplaats voor de meeste trekkers in het Annapurnagebied. Onderweg gaan we naar een origineel Tharu-dorp, de oorspronkelijke inwoners van deze streek.
Vertrek naar LUMBINI (Rupendehi), waar de historische Boeddha, als Siddhartha Gautama, prins van de Sakya’s, werd geboren omstreeks 563 v. Chr. Bezoek aan de Tuin van Lumbini, waar Maya Devi onder een vijgenboom het leven schonk aan de toekomstige Boeddha. Hier vinden we een Ashoka-zuil om de geboorteplaats te merken en de Mayadevi Tempel, rondom tempels en kloosters opgericht door verscheidene landen. We logeren in het hotel Kasai ***.

10de dag : LUMBINI - CHITWAN

Ontbijt en daarna op weg naar Chitwan. Tegen de middag komen we aan in het ROYAL CHITWAN NATIONAL PARK. Middagmaal en begin van de jungle activiteiten. Verblijf in het Tigerland Safari Resort ***.

11de dag : CHITWAN NATIONAL PARK

Zoals ten tijde van Rudyard Kipling gaan we op tijgerjacht, de camera in de aanslag, van op de wiebelende rug van een olifant. Het Chitwanpark is beroemd om zijn neushoorns, wilde buffels, herten, evers en met wat geluk... de mensenschuwe Bengaalse tijger. Vervolgens laten we ons drijven op de Raptistroom in een kano en bewonderen de fauna en flora en het wildwaterleven met zijn rijke variatie aan watervogels. Bezoek van een typisch Tharu dorp (de oudste bewoners van de streek). Verblijf in het Tigerland Safari Resort ***.

12de dag : CHITWAN - KATHMANDU

Na het ontbijt rijden we in goed vijf uur verder naar Kathmandu. We verlaten de Gangesvallei en stijgen via het voorgebergte naar de hoger gelegen vallei van Kathmandu. Middagmaal bij aankomst. Namiddag vrij.
Avondmaal en overnachting in het hotel Himalaya****.

13de dag : KATHMANDU - ABU DHABI

Na het ontbijt rijden we eerst naar PASHUPATINATH en zijn grote Shivatempel opgetrokken aan de oevers van de Bagmati rivier, waar de gelovige Hindoes hun rituele wassingen doen, hun afgestorvenen met een aangrijpende ceremonie verbranden en daarna de as aan de rivier toevertrouwen. Als niet-Hindoe hebben we geen toegang tot het tempelcomplex. Maar vanop het hoger gelegen park hebben we aan de overkant van de heilige stroom zicht op de tempel, sterfkamers en verbrandingsplatforms.
Verder naar BODNATH waar zich een van de grootste en prachtigste stoepa’s ter wereld bevindt, gebouwd op een achthoekige basis, versierd met het alziende oog van de Verlichte, kijkend in de vier windrichtingen vanop de torenspits. Dit is ook het centrum van het religieuze leven van de Tibetaanse boeddhisten in Nepal. Rond deze stoepa, waar Tibetaanse vluchtelingen religieuze souvenirs te koop aanbieden, heerst een unieke sfeer. Na het middagmaal in een plaatselijk restaurant in Bodnath keren we terug naar Kathmandu en rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Europa.
Vertrek in de namiddag met Etihad lijnvlucht naar ABU DHABI, waar doorverbinding naar Brussel.

14de dag : ABU DHABI - BRUSSEL

Aankomst te Brussel in de morgen. Einde van een mooie reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2525 EUR
Singletoeslag : 395 EUR

Met een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Etihad Airways-lijnvluchten Brussel - Abu Dhabi - Kathmandu en retour
- de huidige fueltoeslagen en luchthaventaksen in Brussel, Abu Dhabi en Kathmandu : 207 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse
- verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension van het avondmaal de 2de dag tot en met het middagmaal 13de dag
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 75 EUR
- de visumkosten (visum bij aankomst) : 25 USD + 1 pasfoto

AAN TE RADEN
Een reisverzekering van de Europese:
a) Volledige verzekering : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 110 EUR
b) Bagage + ANNULATIE (geen bijstand) : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie : 85 EUR


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen, en voor de prestaties in het land van bestemming van december 2011, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis
Het visum voor Nepal bekomt u bij aankomst.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen verplichte inentingen.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110 of www.itg.be)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina