CULTURELE GROEPSREIS

SRI LANKA Het oude CeylonEeuwenoude monumenten in een paradijselijke tuin

volledige rondrit
4* en 5* hotels
vol pension
Azië in het klein

12 dagen - Afreis : 30 november 2014

.

Ontdekking van de ware ziel van Sri Lanka, dat nu de weg naar de vrede heeft teruggevonden. Het voormalige Ceylon verenigt in een subtiele cocktail charme, uitbundigheid en cultuur. Charme van haar bevolking doordrongen van Boeddha’s leer. Uitbundigheid van de natuur : de met palmbomen omzoomde stranden, de intens groene rijstvelden, de sierlijke theeplantages in de bergen... Tussen deze weelderige plantengroei verschuilen zich de oude hoofdsteden en boeddhistische monumenten.De reis in detail

1ste dag, 30 november : BRUSSEL - COLOMBO

Afspraak ’s namiddags in de luchthaven van Zaventem en afreis met een Turkish Airlines lijnvlucht naar Istanbul. Bij aankomst, doorverbinding naar Colombo.

2de dag, 1 december : COLOMBO

Aankomst ’s namiddags in COLOMBO en transfer naar het hotel. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel the Kingsbury*****.

3de dag, 2 december : COLOMBO - Negombo - DAMBULLA - SIGIRIYA

Vertrek naar het vissersdorp NEGOMBO langs het Hollands kanaal, dat parallel met de kustlijn loopt en nog gebruikt wordt. De Portugezen en de Nederlanders hebben hun stempel gedrukt op het leven in dit stadje dat tussen de baai en de zee ligt. De eersten bekeerden de lokale bevolking tot het katholicisme. De vroomheid en de geloofsijver van deze christenen maakten van Negombo “het Kleine Rome” van Ceylon. Van de Nederlandse overblijfselen vermelden we de bewerkte poort van het oude fort en enkele mooie koloniale huizen verspreid tussen de kokospalmen. De opbrengst van de kardemomplantages, die de stad in de 18de eeuw rijk maakten, werd door de visserij vervangen.
In de namiddag, bezoek van het tempelcomplex van DAMBULLA, bestaande uit vijf grotten die 112 Boeddhabeelden herbergen. De wand- en plafondschilderingen beelden ondermeer Boeddha’s strijd uit met Mara net voor zijn verlichting. Verder naar Giritale waar aankomst, avondmaal en overnachting in het hotel Deer Park****.

4de dag, 3 december : SIGIRIYA - uitstap Mihintale & Anuradhapura

Na het ontbijt vertrekken we richting ANURADHAPURA. Onderweg bezoeken we de heilige heuvel van MIHINTALE, de plaats waar in 247 v. Chr. koning Devanampiyatissa zich door Mahinda tot het boeddhisme liet bekeren. Middagmaal in een lokaal restaurant.
Daarna bezoek van ANURADHAPURA, de eerste hoofdstad van Ceylon vanaf de 4de eeuw v. Chr., waarvan de imposante ruïnes over een grote oppervlakte verspreid liggen. Enkele van deze tempels worden nog steeds druk bezocht door pelgrims. Bezoek van tempels, paleizen en koninklijke tuinen, van het Issrumuniya klooster met zijn prachtige profane beeldhouwwerken, en van de oudste boom ter wereld, de Shri Maha Bodhi. Deze heilige Bo-boom, die in 247 v. Chr. door de Indiase keizer Ashoka geschonken werd aan de eerste boeddhistische koning van Sri Lanka, Devanampiyatissa. Deze boom was een stek van de boom in Bodh Gaya, waaronder de Boeddha zijn verlichting vond.
Terug naar Sigiriya/Giritale waar aankomst, avondmaal en overnachting in het hotel Deer Park****.

5de dag, 4 december : SIGIRIYA - uitstap Polonnaruwa en Minneriya

’s Morgens, uitstap naar SIGIRIYA, waar een eenzame afgeplatte rotsformatie loodrecht uit de vlakte oprijst. Bezoek van de rotsburcht, gebouwd door koning Kasyapa I (477 - 495) na zijn moord op zijn vader Dhatusena. Halverwege de westelijke rotswand bevinden zich de beroemde fresco’s van de “21 Jongedames van Sigiriya”. Aansluitend bezoek aan een batikatelier. Verder naar Polonnaruwa en middagmaal.
’s Namiddags, ontdekking van POLONNARUWA, de tweede hoofdstad gesticht in de 12de eeuw, en reeds in de 14de eeuw verlaten en door het oerwoud overwoekerd. Het meest spectaculaire monument is zonder enige twijfel de Gal Vihara, bestaande uit vier zeer bijzondere Boeddhistische rotsbeelden, die als het absolute hoogtepunt van de Polonnaruwa-periode gelden. Ze tonen de Boeddha in liggende, staande en zittende positie. Worden eveneens bezocht : het beeld van koning Parakrama Bahu I en de Vatadage met haar prachtige Maansteen.
In de late namiddag maken we een safari in het Nationaal Park van Minneriya, dat de thuis is van grote aantallen olifanten, buffels, herten, jakhalzen, krokodillen,...
Terug naar Sigiriya/Giritale waar aankomst, avondmaal en overnachting in het hotel Deer Park****.

6de dag, 5 december : SIGIRIYA - KANDY

Zeer mooie weg naar Kandy. Een eerste etappe brengt ons in MATALE. Bezoek van een kruidentuin met zeer verscheidene geuren en smaken (kaneel, kruidnagel, gember, kardemom...). Bij aankomst in KANDY, middagmaal in het hotel. Daarna bezoek van de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en hoofdzetel van de boeddhistische clerus van Sri Lanka. Op het einde van de namiddag ceremonie in de Sri Dalada Maligawa (Tempel van de Heilige Tand), een door pelgrims uit de ganse wereld druk bezocht pelgrimsoord, waar zich de zeer vereerde relikwie -Boeddha’s linker bovenhoektand- bevindt. Deze relikwie werd, verborgen in de haren van een Indische prinses, naar Sri Lanka gesmokkeld. ’s Avonds wonen we een voorstelling van lokale dansen bij. Avondmaal. Overnachting in het hotel Mahaweli Reach*****.

7de dag, 6 december : KANDY - uitstap Pinnawela & Peradeniya

‘s Morgens, uitstap naar het opvangcentrum voor jonge olifanten van PINNAWELA.
Middagmaal in Pinnawela. Terug naar Kandy en bezoek van de botanische tuin van PERADENIYA, gelegen in een lusvormige bocht van de Mahaweli-rivier. Avondmaal. Overnachting in het hotel Mahaweli Reach*****.

8ste dag, 7 december : KANDY - NUWARA ELIYA

Na het ontbijt, vertrek naar Nuwara Eliya langs een prachtige weg die zich langsheen met theeplantages begroeide heuvels slingert. Bezoek van een theeplantage en zijn tea factory. Aankomst in NUWARA ELIYA, een “hill resort” gelegen op 2000 m hoogte met een uitgesproken Engels karakter. Middagmaal en ‘s namiddags bezoek aan het bergstadje. Avondmaal, overnachting in het St-Andrews Hotel****.

9de dag, 8 december : NUWARA ELIYA - GALLE

Afdaling met prachtige rit naar de zuidkust. We doorkruisen het Singalese landschap en nemen het middagmaal onderweg. In de namiddag aankomst te GALLE waar avondmaal en overnachting in het Light House Hotel*****.

10de dag, 9 december : GALLE - COLOMBO

Na het ontbijt, bezoek van GALLE, waar de Portugezen in de 16de eeuw een handelspost installeerden, alvorens in 1640 door de Nederlanders verjaagd te worden. Bezoek aan het Fort uit 1663, dat het indrukwekkendste en best bewaarde fort van Sri Lanka is en op de Unesco lijst van werelderfgoed staat, en aan de “Groote Kerk” uit 1752. Na het middagmaal, verder naar COLOMBO. Bij aankomst, intrek in het Mount Lavinia Hotel***, een historisch hotel langs de zee. Avondmaal.

11de dag, 10 december : COLOMBO - ISTANBUL

Ontbijt en daarna begin van het bezoek aan de hoofdstad van Sri Lanka. De voormalige Portugese handelsnederzetting Kalambu : de Pettah of bazaarwijk, het Fort en de residentiële wijk van Cinnamon Gardens. Middagmaal en rest van de namiddag vrij tot aan het moment voor de transfer naar de luchthaven waar vlucht naar Istanbul.

12de dag, 11 december : ISTANBUL - BRUSSEL

Aankomst in de morgen en verbinding naar Brussel waar aankomst in de voormiddag. Einde van een mooie reis!


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1995 EUR
Singletoeslag : 540 EUR

Met een Ictam begeleider Brussel-Brussel die voor de vertaling zorgtINBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Turkish Airlines-lijnvluchten Brussel - Istanbul - Colombo en terug
- de luchthaventaksen te Brussel en Colombo : 363 EUR
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension van het avondmaal op dag 2 tot en met het middagmaal dag 11
- alle transfers ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken, entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR
- de autorisatie voor het betreden van het Sri Lankaanse grondgebied : 30 USD (aan te vragen en te betalen via ETA (Electronic Travel Authorization) via internet en te betalen met kredietkaart)
- behandelingskosten indien u wenst dat Ictam deze aanvraag voor u doet : 10 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering prestige, waarvoor we samenwerken met de Europese (REF 0420-ICTN-010912) :
a) VOLLEDIGE (bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise).
Premie : 120 EUR.
b) ANNULATIE (geen bijstand) : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise + BAGAGE.
Premie : 85 EUR.

Deze prijzen werden berekend op basis van landprijzen, de luchtvaarttarieven en -taksen van januari 2014 voor november 2014 en op basis van een minimum van 16 deelnemers.

- De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Visum verplicht (ter plaatse te bekomen mits een voorafgaande visumtoelating)

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Aangeraden : een vaccin tegen hepatitis A en een middel tegen malaria. Raadpleeg ook uw huisarts.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) of www.itg.be
- www.diplomatie.belgium.be

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina