CULTURELE GROEPSREIS

THAILAND De Vier Windstreken

Bangkok : stad der Engelen

Het Noorden : Chiang Mai, Chiang Rai, Gouden Driehoek

Mae Hongson : ontmoeting met de Giraffevrouwen

Kanchanaburi : brug over de River Kwai

Het Zuiden : met Phang Nga en Phuket

klik om te vergroten

rondreis van 17 dagen
vol pension behalve op dag 15
onder Nederlandstalige begeleiding
alle bezoeken inbegrepen
hotels 3 sterren Superieur, 4 en 5 sterren
met Thai Airways, “Smooth as Silk”

17 dagen - Afreis : 23 oktober 2004

.

Zelfs degenen die Thailand reeds hebben gezien, kunnen het nog beter leren kennen. Hier stellen we een ander Thailand voor. Naast de klassieke archeologische vindplaatsen, bezoeken we in een unieke omgeving de onbekende en meest ongerepte streek van het uiterste noordoostelijke punt tot aan de Birmaanse grens, met de bergstammen en de lange-halsvrouwen.De reis in detail

1ste dag : BRUSSEL - FRANKFURT - BANGKOK

Afreis per lijnvlucht vanuit Zaventem naar Frankfurt en doorverbinding met Thai Airways naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK

Aankomst in Bangkok. Een charmant Thais meisje biedt ons een bloemenkrans aan. We voelen ons onmiddellijk in Oosterse stemming.

Transfer naar ons hotel dat langs de Chao Phraya rivier gelegen is. We komen voor het eerst terecht in een mensenmassa met verkeersopstoppingen (6.000.000 inwoners). Na een beetje rust middagmaal in een restaurant langs de rivier.

In de namiddag tocht met een typisch vaartuig op de klongs (kanalen) en de Maenam Chao Phraya, de stroom die Thonburi van Bangkok scheidt. Bezoek aan de Wat Arun (tempel van de Dageraad), gebouwd door koning Rama II in het begin van de 19de eeuw, en zorgvuldig versierd met duizenden stukjes Chinees porselein. Overnachting in het Menam Riverside Hotel**** , met zwembad.

3de dag : BANGKOK

Bezoek aan Krung Thep,»de Stad der Engelen», : talrijke monumenten daterend uit de tijd van de oprichting van Bangkok als hoofdstad van Siam in 1782.

In de voormiddag trekken de drie belangrijkste tempels onze aandacht :

- de Wat Traimit, tempel van de Gouden Boeddha

- de Wat Po, tempel van de Liggende Boeddha

- de Wat Benjamabophut, marmeren tempel gebouwd in 1899 door koning Rama V.

‘s Middags bezoek aan het indrukwekkende Koninklijk Paleis, gebouwd door generaal Chakri die onder de naam Rama I gedurende 27 jaar heeft geregeerd.

Na de verwoesting van Ayutthaya in 1767 maakte hij van Bangkok een echte hoofdstad.

Vlakbij de Wat Phra Keo-tempel met de Smaragden Boeddha die eigenlijk uit groene jaspis is vervaardigd.

Na het avondmaal wandeling door de Patpong Night Market. Overnachting in het Menam Riverside Hotel****.

4de dag : BANGKOK - KHON KAEN

Op weg naar het noordoosten, naar AYUTTHAYA, de eens zo welvarende hoofdstad van Siam, van 1350 tot 1767, die haar stempel drukte op de geschiedenis van Siam. De stad was een bevoorrechte verzamelplaats van intellectuelen en kunstenaars en was beroemd om de pracht en praal van haar monumenten. In het begin van de 18de eeuw telde men er bijna één miljoen inwoners en alhoewel boeddhistisch, vond men er ook Portugese en Franse kerken en zelfs een Japanse kolonie.Jammer genoeg kwam een einde aan al deze glorie door de inval van het Birmaanse leger in 1767. De stad werd verwoest, geplunderd en platgebrand. De meeste van de tempels uit de gouden tijd zijn ruïnes, maar blijven een bezoek meer dan waard. Bezoek aan de Wat Phra Sri Sanphet en zijn drie grote chedis ( stoepas), de Wat Phra Monkolborphit en tenslotte de Wat Yai Chaimongkol.

Middagmaal in lokaal restaurant in Saraburi.

Verder naar het I-San plateau. Op 50 km van Korat bezoeken we de ruïnes van de Prasat Hin (“stenen kasteel”) PHIMAI (eind 11de eeuw, Angkor Vat stijl), een van de mooiste getuigenissen van de bloeiperiode van de Khmer architectuur.

‘s Avonds aankomst in KHON KAEN, in het hartje van het noordoosten en belangrijk handelscentrum voor de mut-mee zijde. Overnachting in hotel Charoen Thani Khon Kaen****.

5de dag : KHON KAEN - PHITSANULOKE

Op weg naar SUKHOTHAI, de eerste hoofdstad van Siam (1238-1350). De ruïnes van deze stad, uit de 13de eeuw, getuigen van een bewogen geschiedenis.

We bezoeken in het bijzonder de Wat Mahathat, een monumentale massa die niet minder dan 185 chedi’s telt. Het middenste monument, versierd met bas-reliëfs, verheft op 17 m hoogte naar Khmer-voorbeeld met frontons versierde nissen.

We bewonderen eveneens de Wat Sri Chum, waarin zich een 15 m hoge zittende boeddha bevindt, de Wat Sri Sawai en de Wat Sra Sri, opgetrokken op een eilandje

We logeren te PHITSANULOKE in het Amarin Lagoon Hotel*****, met zwembad.

6de dag : PHITSANULOKE - CHIANG RAI

Alvorens Phitsanuloke te verlaten bezoeken we de zeer mooie tempel Wat Sri Ratana Mahathat, gelegen aan de oevers van de Nanrivier, waarop drijvende huisjes zijn aangemeerd. Deze tempel is opmerkelijk door zijn vergulde spits in Khmer-stijl en door zijn heiligdom met drie verdiepingen, die dient als schrijn voor een der meest aanbeden beelden van Thailand : de Phra Buddha Jinaraj, een zittende boeddha in gepolijst brons uit het midden van de 14de eeuw, beschouwd als een meesterwerk van de Sukhotha-periode.

Verder naar het Noorden. Boottocht op de Mekongrivier.

‘s Avonds aankomst in CHIANG RAI in het uiterste noorden van het koninkrijk. Het is de poort van de beroemde «Gouden Driehoek», waar opium wordt geproduceerd.

Overnachting in hotel Rimkok Resort*****, met zwembad.

7de dag : CHIANG RAI - CHIANG MAI

We doorkruisen prachtige landschappen en ontmoeten mensen van een andere wereld : de Akha’s en de Yao’s.

De markt van MAE CHAN is het ruilcentrum waar de stammen hun handwerken verkopen. Tegen het einde van de namiddag aankomst in CHIANG MAI en overnachting in hotel Pornping Tower****.

8ste dag : CHIANG MAI

Bezoek aan de Wat Doi Suthep, gelegen op een heuvel die de stad beheerst.

Chiang Mai is een paradijs voor al wie op koopjes belust is, vooral in ambachtelijke en exotische waren. De ambachten liggen in verschillende wijken verspreid : goudsmederijen, lakwerk, zonneschermen, lederwaren, houtbewerking, zijdewe-verijen.Khantoke-avondmaal met folkloristische dansen. Overnachting in hotel Pornping Tower****.

9de dag : CHIANG MAI - MAE HONGSON

Neem een reiszak mee met het nodige toiletgerief voor deze uitstap naar Mae Hongson.

Vlucht naar MAE HONGSON, gelegen aan de Birmaanse grens in het uiterste noordwesten van Thailand. Bij aankomst transfer naar ons hotel. We zijn 1100 km van Bangkok verwijderd en bevinden ons in een andere wereld : een berglandschap dat men het Zwitserse Thailand noemt.

Bezoek aan het dorp van de «lange-halsvrouwen», gelegen in het midden van de jungle dichtbij de Birmaanse grens.

We eindigen de namiddag met het bezoek aan het ondergrondse meer — Fish Cave — waar we honderden vissen zien zwemmen in kristalhelder water. Overnachting in het hotel Mae Hongson Riverside**** langs de Pai-rivier.

10de dag : MAE HONGSON - CHIANG MAI - BANGKOK

We staan heel vroeg op, want van bij het ochtendgloren komt de stad tot leven wanneer de Shan- en Birmaanse bergbewoners samen met een Thaise minderheid hun folklore op de markt samenvoegen.

Vervolgens bezoeken we de stad : de Wat Jong Klang, Wat Hua Wieng en de Wat Jong Kham, uit 1797, een mengeling van Shan- en Birmaanse stijl, waar we de prachtige schilderijen op glas kunnen bewonderen die het leven van Boeddha voorstellen en die geschilderd werden door een Shan-kunstenaar afkomstig uit Mandalay in Birma.

Eveneens bijzonder zijn de houten poppen gesculpteerd op Birmaanse wijze.

Daarna gaan we naar de Wat Doi Kong Mu, een prachtige Birmaanse tempel gelegen op een berg en vanwaaruit we een mooi uitzicht hebben over Mae Hongson, omringd door het donkere groen van de bergen. Tenslotte boottocht op de Pai-rivier. Middagmaal in een lokaal restaurant.

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar CHIANG MAI.

Op het einde van de namiddag transfer naar het station vanwaar we per nachttrein vertrekken naar Bangkok. Avondmaal, overnachting en ontbijt in de trein.

11de dag : BANGKOK - CHA-AM

Aankomst in Bangkok en vertrek naar DAMNOEN SADUAK en de vlottende markt.

Daarna verder naar KANCHANABURI, beroemd geworden door de brug over de Kwairivier. Zij die de mooie film van David Lean naar de roman van Pierre Boulle hebben gezien, zullen ontgoocheld zijn. De oude brug die we zien, heeft niets te maken met de geschiedenis van het boek.

In elk geval blijft het waar dat hier 100.000 dwangarbeiders door de Japanners werden aangewezen om de spoorweg te bouwen, dat 16.000 geallieerde gevangenen hier stierven van honger, mishandeling, malaria of uitputting en dat hier een militair kerkhof is met 6.482 graven.

Na het middagmaal rijden we naar de Golf van Siam en CHA-AM, een allermooist vakantieoord, dat door de liefhebber van de natuur en van een rustige sfeer ten zeerste zal worden gewaardeerd.

Overnachting in Long Beach Cha-am hotel****.

12de dag : CHA-AM - SURAT THANI

We rijden nu geheel zuidwaarts, in deze lange landtong tussen de Golf van Siam en de Indische Oceaan.

We komen aan in PRACHUAB KHIRI KHAN, een prachtige plaats gelegen op het smalste puntje van Thailand tussen de Golf van Siam en de Birmaanse bergen.

Een prachtig landschap te bewonderen vanop de Spiegelberg (Khao Chong Kra Chok).

Dan verder naar CHUMPON, enkel gekend door de liefhebbers van zwaluwnesten, die de plaatselijke Chinese handelaars op de omliggende eilanden verzamelen.

Na het middagmaal rijden we naar CHAIYA, een ingeslapen dorpje waarvan sommige historici denken dat dit ooit de hoofdstad was van het mysterieuze Srivichaya (7e eeuw). Bezoek aan de Wat Phra That Chaiya en vervolgens de Wat Suan Mokkhaphalaram.

‘s Avonds aankomst in SURAT THANI. Overnachting in het Diamond Plaza Hotel*****.

13de dag : SURAT THANI - PANG NGA

We doorkruisen de landengte Kra en gaan naar de westkust, naar KRABI, vissershaven aan de Andamanzee in een paradijselijk landschap. We genieten van het tafereel van de zwarte jonken die hier bij hun terugkeer uit Singapore of Penang voor anker gaan.

We bezoeken in SUSARN HOI het schelpenkerkhof, het strand met de vijfentwintig miljoen jaar oude versteende weekdierschalen.

Na het middagmaal rijden we naar PHANG NGA, gelegen in een prachtige baai. Overnachting in het Phang Nga Bay Hotel*** .

14de dag : PHANG NGA - PHUKET

Het landschap met kalkachtige bergtoppen bedekt met plantengroei wordt wel eens als de “Siamese baai van Halong” beschouiwd.We gaan middagmalen in het vlottende dorp KO PANNYI.

Na het middageten rijden we naar PHUKET over de Sarrasinbrug, het grootste eiland van Thailand omringd door de Andaman Zee.Overnachting in het Islandia Park Hotel****, met zwembad.

15de dag : PHUKET

Vrij verblijf in deze paradijselijke omgeving. We vinden geen woorden om de schoonheid van dit eiland te beschrijven, te midden van een prachtige streek, een der mooiste tropische gebieden van Azië.

We voorzien geen middagmaal zodat degenen die het willen, een boottocht naar de nabijgelegen eilandjes kunnen maken of simpelweg kunnen gaan wandelen langs de zee.

16de dag : PHUKET - BANGKOK - FRANKFURT

Vrije dag. In de late middag transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Bangkok en doorverbinding met een nachtvlucht naar Europa.

17de dag : FRANKFURT - BRUSSEL

Aankomst in Frankfurt en doorverbinding naar Brussel.

We zijn aan het einde gekomen van een onvergetelijke reis naar het Oosten.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1780 EUR
Singletoeslag : 238 EUR
Met een begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling.

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- Thai Airways-lijnvluchten (via Frankfurt)
- de luchthaventaks inbegrepen in de tickets : 45,39 EUR
- de binnenlandse vluchten met Thai Airways : Chiang Mai-Mae Hongson, Mae Hongson-Chiang Mai
- verwelkoming met bloemen
- verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension (waaronder 1 Khantoke diner in Chiang Mai).
UITGEZONDERD: voor de vrije dagen in Phuket voorzien we geen middagmaal.
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- nachttrein slaapwagen Chiang Mai – Bangkok, 2de klasse, met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franssprekende lokale gids
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- luchthaventaksen in Thailand :
- Phuket afreis 550 Baht
- per binnenlandse vlucht 30 Baht (2x)
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien (gids, chauffeur, dragers, ...) : 45 USD
- de vergoeding aan de ICTAM-begeleider : 17 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, repatriëring onbeperkt, bijstand, ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie: 60 EUR
b) ANNULATIE 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise + Bagage (geen bijstand) : Premie : 40 EUR

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van januari 2004 en wisselkoers van 1 EUR = 1,19 USD voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Geen visumplicht voor een verblijf van max. 30 dagen.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen vereist.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) http://www.travelart.com of http://www.itg.be/travel/lijstf.htm
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.11)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina