U heeft interesse voor een reis die wij niet aanbieden dit jaar.

Mocht u deze reis in groep willen organiseren, zijn de programma details hier online beschikbaar, maar dient u met ons contact op te nemen voor verdere uitwerking van de reisvoorwaarden.

CULTURELE GROEPSREIS

Noord-VIETNAM en Zuid-CHINA

Van de Baai van Halong naar de Tibetaanse Hoogvlakten

klik om te vergroten

De ethnische minderheden van Opper-Tonkin en Yunnan
De kleurrijke markten van Bac Ha
De verbluffende landschappen van Vietnam en China
Het zelden bezochte zuiden van Yunnan met de spectaculaire
    rijstterrassen van Yuanyang
De Tibetaanse cultuur in het legendarische Shangri-La

19 dagen - Afreis : 3 mei 2005

.De reis in detail

1ste dag, dinsdag 3 mei : BRUSSEL - Parijs - BANGKOK

Samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis per autocar naar Parijs. Doorverbinding met een Thai Airways International-lijnvlucht naar BANGKOK.

2de dag, woensdag 4 mei : BANGKOK - HANOI

Aankomst in BANGKOK en doorverbinding naar HANOI, waar de aankomst voorzien is om 10u15. Visumformaliteiten en transfer naar het hotel.
’s Namiddags, bezoek aan het prachtig opgevatte Etnologisch Museum, die een boeiende inleiding geeft tot de etnische minderheden van Vietnam. We eindigen de dag in de oude wijk van de 36 Gilden (Ba Muoi Sau Pho Phuong) met sprekende straatnamen als de Zijdestraat, de Vissausstraat... Tenslotte wonen we een typisch Vietnamese voorstelling bij van de watermarionetten. Overnachting in het hotel Galaxy****.

3de dag, donderdag 5 mei : HANOI - HALONG

Rit doorheen de typische landschappen van de delta van de Rode Rivier. Aankomst in de baai van HALONG, de “Baai van de Neerdalende Draak”, waarvan de landschappen vereeuwigd werden in de film “Indochina”.
Een bezoek aan deze fantastische baai blijft gegrift in de herinnering van elke bezoeker. Tijdens onze boottocht in de baai van Halong, die eigenlijk deel uitmaakt van de Golf van Bac Bo, glijden we weg in een hemel van zuivere harmonische schoonheid, en beleven we het mystieke contact tussen de hemel en de rotsen die erin wegzinken. De mooiste synthese van hemel en aarde. Middagmaal met zeevruchten aan boord. Overnachting in hotel Halong Building****.

4de dag, vrijdag 6 mei : HALONG - BUT THAP - HANOI - LAO CAI

Terugkeer naar HANOI. Onderweg bezoek aan de pagode van de Penseeltoren of chua But Thap. Deze pagode, die als een van de mooiste van Vietnam beschouwd wordt, werd gebouwd onder de Tran dynastie in de 13de eeuw en gerenoveerd in 1647. Het voornaamste heiligdom is omringd door een in steen bewerkte balustrade en herbergt een reeks beeldhouwwerken, waaronder een van Quan Am. De tempel bezit ook een achthoekige stoepa.
’s Avonds, nachttrein Ratraco (4 bedbanken per compartiment) naar LAO CAI.

5de dag, zaterdag 7 mei : LAO CAI - SAPA

Aankomst in Lao Cai en transfert naar SAPA, een voormalig bergoord door de Fransen in 1922 gesticht aan de voet van de Fan Si Pan, de hoogste berg van Vietnam. Bezoek van de omgeving van Sapa : de lokale markt, de dorpjes bewoond door Dzao of Mien, Dzay en Zwarte H’mong. Waarna u een uitvoering van de lokale muziek bijwoont. Overnachting in het hotel Victoria Sapa****.

6de dag, zondag 8 mei : SAPA - uitstap BAC HA

Uitstap naar de buitengewone zondagmarkt van BAC HA. Pracht van de traditionele kostuums en aanstekelijke vrolijkheid kenmerken kenmerken deze wekelijkse bijeenkomst waar Bloemen-H’mong, Zwarte Dzao, Fula en andere minderheden koopwaar en nieuwtjes uitwisselen. Terugkeer naar Sapa en overnachting in het hotel Victoria Sapa****.

7de dag, maandag 9 mei : SAPA - HEKOU - YUANYANG

Vertrek naar Lao Cai, waarna we Vietnamees-Chinese grens oversteken. Aankomst in de provincie Yunnan, “(Land) ten zuiden van de wolken”, die in China de grootste diversiteit aan volkeren telt. Verder naar Yuanyang gelegen op de hoogvlakten van Yunnan waarnaar in opeenvolgende terrassen rijstvelden en theeplantages opklimmen. Aankomst in YUANYANG, gelegen op 1800 m hoogte en voornamelijk bewoond door de Yi en Hani. Overnachting in het hotel Yunti***.

8ste dag, dinsdag 10 mei : YUANYANG

Wandeling door de oude wijk van Yuanyang, waar u op de markt de fraai opgesmukte Yi en Hani ontmoet. Vervolgens bezoekt u de schitterende streek rond Yuanyang waarvan de landschappen tot de allermooiste van China behoren. Tot zover het oog reikt volgen de rijstterrassen elkaar op als enorme trappen naar de hemel. Er wordt beweerd dat de Hani van Yuanyang het eerste volk van terrassenbouwers ter wereld was. Overnachting in het hotel Yunti***.

9de dag, woensdag 11 mei : YUANYANG - JIANSHUI

Afdaling naar de vallei van de Yuanjiang (de Rode Rivier in Vietnam). Ontdekking van de Brug van de Dubbele Draak en van het dorp Tuanshuan, beroemd voor de bewerkte deuren en de mooie residentie van de familie Zhang. Verder naar JIANSHUI. Overnachting bij de Familie Zhu.

10de dag, donderdag 12 mei : JIANSHUI - SHILIN

’s Morgens, bezoek aan de stad JIANSHUI, voormalige zetel van de Yi hoofdmannen en waarachtige schatkamer van de Chinese architectuur vanaf de Yuan dynastie. Tempels, bruggen, ambtswoningen en privé residenties werden er opgericht tussen de 13de en de 19de eeuw. Bezoek aan de prachtige tempel van Confucius (of tempel van de Literatuur, Wenmiao), gebouwd onder de Yuan dynastie volgens het plan van de tempel van Confucius in Qufu. Daarna nemen we wat tijd om in de oude stad te kuieren. Vertrek naar SHILIN, bewoond door de Sani, een ondergroep van de Yi. Overnachting in het hotel Shilin**.

11de dag, vrijdag 13 mei : SHILIN - KUNMING

Bezoek aan het Stenen Woud (Shilin), een van China’s meest opmerkelijke natuurfenomenen. Iedere piek wordt door de lokale Sani-minderheid met een legende verbonden. Verder naar KUNMING, de provinciale hoofdstad van Yunnan, die de bijnaam toebedeeld kreeg van “stad van de eeuwige lente”. Bij aankomst, bezoek aan het Museum van de Etnische Minderheden van Haigeng en, indien de tijd het toelaat, wandeling door het park der Etnieën. Overnachting in het hotel Kunming****.

12de dag, zaterdag 14 mei : KUNMING - DALI

’s Morgens vlucht naar DALI aan de oevers van het Erhai Meer met op de achtergrond de toppen van de Azuren Bergen ( Cangshan). De streek wordt voornamelijk bewoond door de Bai en Yi minderheden. De stad was de hoofdstad van het oude Yi prinsdom van Nanzhao (“Prins van het Zuiden”) en van het oude Bai-rijk van Dali, die gedurende verscheidene eeuwen weerstand konden bieden aan de Chinezen. De stad kende haar glorietijd als een belangrijke etappe op de zuidelijke Zijdeweg, wanneer ze de handel controleerde tussen China, Indië en Birma.
Bezoek van de San Ta Si en zijn drie elegante pagodes, waarvan de hoogste (70 m) en tegelijk de oudste (IXde eeuw) een mooi voorbeeld is van de Tang stijl en de kunst van de meesterbouwers van de Pagode van de Kleine Gans in Xian. Wandeling in de dorpen Xizhou en Zhoucheng om er de mooie voorbeelden van Bai architectuur te ontdekken. Vervolgens maken we tijd om rond te kuieren in de oude stad van Dali, die een heel eigen karakter heeft weten te behouden. Bezoek van de tempel van Guanyin (de vrouwelijke vorm van Avalokitesvara), die gedeeltelijk in de rots is gebouwd. Overnachting in het hotel Asia Star****.

13de dag, zondag 15 mei : DALI - LIJIANG

Vertrek naar Lijiang. Onderweg bezoek van de site van SHIBAO SHAN, het mooiste voorbeeld van rotstempels in Yunnan. Ontdekking van 16 grotten, waarvan de oudste, uit de Tang periode, het binnendringen van het boeddhisme in het Nanzhao rijk.

Verder langs de weg naar LIJIANG, gelegen op een hoogte van 2400 m en hoofdstad van het autonome gewest van de Naxi minderheid. Eerste kennismaking met de oude stad. Overnachting in het hotel Jian Nanchun***.

14de dag, maandag 16 mei : LIJIANG - uitstap Baisha & Yufeng

Bezoek van deze zeer aparte stad, gelegen aan de voet van de Yulongxue Shan of Sneeuwberg van de Jaden Draak (5596 m). Wandeling langsheen de geplaveide steegjes van de oude stad, waar we de huizen kunnen bewonderen met hun beschilderde deuren. Markttaferelen langs de kaneeltjes. De stad werd in 1997 opgenomen op de lijst van het werelderfgoed. Wandeling naar de Zwarte Draken Vijver, waar zich het museum bevindt van de Dongba, een mysterieuze cultuur met chamanistische riten waarvan het schrift door pictogrammen opgeluisterd wordt... ’s Namiddags uitstap naar Baisha, zetel van de Naxi-macht voor de komst der Mongolen. We bewonderen er de muurschilderingen uit de XVde en XVIde eeuw. Deze getuigen van het religieus eclectisme van deze periode : het taoïsme, het boeddhisme, het lamaïsme, dongba. Bezoek van het Yufeng of Jadepiek-klooster, die bij de sekte van Roodmutsen aanleunt. ’s Avonds woont U een voorstelling van de Naxi muziek bij. Overnachting in het hotel Jian Nanchun***.

15de dag, dinsdag 17 mei : LIJIANG - ZHONGDIAN

Vertrek naar Zhongdian in de Autonome Tibetaanse Prefectuur van Diqing in het uiterst noordwesten van Yunnan. Onderweg halte in Shigu, een dorp gelegen in de eerste bocht van de Yangzi Jiang, die hier de “Gouden Zandrivier” (Jinsha Jiang) wordt genoemd. Vervolg werpen we een blik op de Tijgersprongkloof, een van de diepste canyons gevormd door diezelfde stroom.
Verderop genieten we van de grootse landschappen van het grensgebied tussen Tibet et Yunnan. Aankomst in GYALTHANG, de Tibetaanse naam van ZHONGDIAN. Dit Tibetaans district van Noord-Yunnan is, dank zij de roman van J. Hilton, bekend onder de naam Shangri-La, het land waar vrede en sereniteit heersen. Op dit plateau, gelegen op 3000 m hoogte, hebben de rijstvelden en buffels plaats geruimd voor weidelanden en yaks. Overnachting in het hotel Holy Palace***.

16de dag, woensdag 18 mei : ZHONGDIAN

Verkenning in deze oude etappestad langs de Theeroute, vooral bewoond door Naxi en Tibetanen. Bezoek aan het lamaklooster van Songzanlin, dat gebouwd werd door de vijfde Dalai Lama in de XVIIde eeuw en dat één van de 13 grote lamakloosters van de sekte van de Geelmutsen was. Dit van een grote spiritualiteit doordrongen klooster verschaft heden ten dage nog onderdak aan talrijke monniken.
’s Namiddags, ontdekking van Tibetaanse dorpjes en van het heiligdom van Dabaosi. ‘s Avonds, voorstelling van Tibetaanse dansen en gezangen. Overnachting in het hotel Holy Palace***.

17de dag, donderdag 19 mei : ZHONGDIAN - KUNMING

’s Morgens, terugvlucht naar KUNMING. Uitstap naar de Westelijke Heuvels (Xishan) op de westelijke oever van het Dian Meer (Dianchi), waar we de Huating-si, het grootste Boeddhistische complex van Kunming, en de Drakenpoort (Longmen) bezoeken. Vervolgens bezoek aan de Bamboe Tempel, een Boeddhistische heiligdom dat zijn roem dankt aan de beelden van 500 luohan (arhat), discipelen van de Boeddha, levensecht en surrealistisch. Overnachting in het hotel Kunming****.

18de dag, vrijdag 20 mei : KUNMING - BANGKOK

’s Morgens, bezoek aan het Provinciaal Museum van Yunnan, gewijd aan de archeologie van Yunnan, vooral de beroemde bronzen voorwerpen van het Dian-rijk. Wandeling door de oude wijk van Kunming met de bloemen- en vogelmarkt. ’s Namiddags vertrek naar BANGKOK.

19de dag, zaterdag 21 mei : BANGKOK - PARIJS - BRUSSEL

Een beetje na middernacht aansluitende vlucht naar PARIJS. Bij aankomst verder per autocar naar BRUSSEL. Einde van een prachtige reis.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2300 EUR
Singletoeslag : 350 EUR

Met een begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling.

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways International-lijnvluchten Parijs - Bangkok - Hanoi / Kunming - Bangkok - Parijs
- autocar Brussel - Parijs - Brussel
- de luchthaventaks in Parijs
- vol pension
- verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc- alle transfers ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken, entrees en boottochten zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- afreistaks in Kunming : 90 yuan
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien (gids, chauffeur, dragers) : 60 USD
- visumkosten Vietnam : 50 EUR
- visumkosten China : 32 EUR
- de vergoeding aan de begeleider : 20 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) Volledige verzekering : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbe-perkt, ANNULATIE : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 60 EUR
b) Bagage + ANNULATIE (geen bijstand) : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 40 EUR

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaart-tarieven en - taksen van december 2004, op termijn-aankopen in USD (en aan huidige koers Yuan met de USD) voor de prestaties in de landen van bestemming, en gelden voor een minimum van 15 deelnemers.FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Wij zorgen voor het bekomen van het visum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd. Opgelet : uw reispas moet 5 weken voor afreis in ons bezit zijn.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Aangeraden : een vaccin tegen hepatitis A en een middel tegen malaria. Raadpleeg ook uw huisarts.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) http://www.travelart.com of http://www.itg.be/travel/lijstf.htm
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.11)

TOERISME
Vandaag werkt men hard aan de verbetering van de infrastructuur. In alle omstandigheden vragen wij uw begrip: slecht onderhouden wegen, verouderde transportmiddelen, eenvoudige hotels,... We kozen voor de betere hotels, maar de hoge standaardnormen zijn nog lang niet overal doorgedrongen . Ook het wegennet wordt tegenwoordig verbeterd. Een traject per autocar is niet altijd even comfortabel, maar het laat ons toe te stoppen onderweg en kleine, onverwachte bezoeken te doen.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina