U heeft interesse voor een reis die wij niet aanbieden dit jaar.

Mocht u deze reis in groep willen organiseren, zijn de programma details hier online beschikbaar, maar dient u met ons contact op te nemen voor verdere uitwerking van de reisvoorwaarden.

DE SOMME

Geschiedenis en Landschappen op mensenmaat.

De hele Sommevallei vanaf de Haute-Somme tot de Sommebaai     met ondermeer Amiens.
3*- hotel in Abbeville.
Volpension (Picardische keuken, dranken inbegrepen)

5 dagen - Afreis : 15 april 2005

.De reis in detail

1e dag : BRUSSEL - PERONNE - SOMMEVALLEI - AMIENS

Vertrek uit Brussel om 08u00 met bestemming Péronne langs de Haute-Somme gelegen. Tijdens een stadsbezoek ontdekken we de “Porte de Bretagne” uit de 16e eeuw, de versterkingen, de oude straatjes, het stadhuis in renaissancestijl en de Johannes de Doperkerk in flamboyante gotiek.
We gebruiken het middagmaal in het “Historial de la Grande Guerre” dat we nadien bezoeken. In dit museum worden we geconfronteerd met de dagelijkse realiteit van soldaten en burgers tijdens W.O.I.
Daarna duiken we de natuur in met een gecommentarieerd autocar-bezoek op het “Circuit des Anguillères” (60 km). We genieten van prachtige panorama’s op de vijvers van de Sommevallei en bezoeken een “anguillère” (eeuwen-oude methode om paling te vangen).
De rit gaat verder richting Amiens. We verblijven in het hotel Mercure ***, centraal gelegen, op 300 m van de kathedraal.
Avondmaal in een nabijgelegen restaurant.

2e dag : RAMBURES - ABBEVILLE - SAINT-RIQUIER

Na het ontbijt bezoeken we het versterkt kasteel van Rambures, boegbeeld van militaire architectuur uit de 15e eeuw te midden van een fraai aangelegd park.
Verder naar Abbeville.
Een stadsrondrit biedt ons daar de mogelijkheid de collegiale kerk van Saint-Vulfran en de H. Grafkerk met de prachtige glasramen van Manessier te bewonderen.

Middagmaal in een typische eetgelegenheid te Noyelles-sur-Mer, waarna u even vrij bent om van de Picardische kust te genieten. Geleid bezoek aan de abdij van Saint-Riquier, een van de mooiste voorbeelden van de flamboyante gotiek in de Somme-streek. De abdijkerk rust eigenlijk op de fundamenten van een Karolingische basiliek. In de Schatkamer treffen we muurschilderingen van de 16de eeuw aan.Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in de « Pré Paurus », een langs het water gelegen herberg tegenover de Hortillonnages. Overnachting.

3e dag: MARQUENTERRE en VALLOIRES

Na het ontbijt verkennen we het unieke vogelreservaat van Marquenterre, waar we tal van trekvogels rustig kunnen gadeslaan. Het middagmaal krijgen we in een “auberge” in Rue.
In de namiddag bezoeken we de 18e eeuwse Cisterciënzerabdij en de tuinen van Valloires.

In het park prijkt een buitengewone verzameling rozelaars en zeldzame heesters.
Terugkeer naar Amiens. Avondmaal en overnachting.

4e dag: SAINT-VALERY-SUR-SOMME en de PICARDISCHE KUST

We bezoeken het middeleeuws stadsgedeelte van Saint-Valéry en begeven ons naar het station voor een rondrit met het treintje door de Sommebaai. We sporen tot Le Crotoy en komen terug naar Saint-Valéry voor het middagmaal.
In de namiddag verkennen we de Picardische kust van de Bresle tot de Authie.
Krijtrotsen, duinen, moerassen, riviermondingen en kleine badstadjes wisselen mekaar af over 60 km. Zo maken we kennis met de Cap du Hourdel, Cayeux-sur-Mer, Ault-Onival, Bois de Cise, Mers-les Bains, enz.
We houden even halt in Brutelles waar we door de “Fermiers de la Baie de Somme” worden uitgenodigd tot het proeven van eendenpastei. We keren nadien terug naar Amiens.
Avondmaal in de typische Brasserie “Jules”.
Overnachting.

5e dag: AMIENS - BRUSSEL

We ontbijten rustig aan. Bezoek aan de Hortillonnages, waar we in deze typische mozaïek van tuintjes afgeboord door watergangetjes, een gecommentarieerde boottocht maken. We genieten van dit vredige oord, nochtans zo dichtbij de grootstad.We nemen nog wat vrije tijd in het schilderachtige “Quartier Saint-Leu”, aan de voet van de katedraal. In het restaurant “Le Petit Bedon” wordt ons het middagmaal geserveerd.
’s Namiddags bezoeken we de O.L.Vrouw-kathedraal, schitterende getuige van de gotische kunst en als Werelderfgoed van de Unesco geclasseerd.
We verlaten met spijt deze prachtige en toch discrete streek en komen te Brussel in de vroege avond aan.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon: 675 EUR
Supplement single: 157 EUR


In de prijs begrepen
- de reis in geclimatiseerde autocar
- het logies in het 3*- hotel Mercure in Amiens
- de kamers met bad, douche en wc.
- de verblijfstaxen
- het volpension, maaltijden en dranken inbegrepen vanaf het middagmaal van de eerste dag tot dat van de laatste dag.
- de geleide en gecommentarieerde bezoeken voorzien op het programma
- een Ictam-begeleider
- de premie van het garantiefonds
- de BTW.

Te voorziene onkosten
- elke persoonlijke uitgave
- de fooi voor de Ictam-begeleider: 6 EUR
- de fooi voor de chauffeur: 6 EUR


AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE: 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie: 25 EUR
b) Bagage + ANNULATIE (zonder bijstand) 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 15 EUR


De prijzen zijn berekend volgens de taxen en tarieven van november 2004 voor een minimum van 20 deelnemers.

Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina