U heeft interesse voor een reis die wij niet aanbieden dit jaar.

Mocht u deze reis in groep willen organiseren, zijn de programma details hier online beschikbaar, maar dient u met ons contact op te nemen voor verdere uitwerking van de reisvoorwaarden.

Hongarije - Oostenrijk - Duitsland

De Donau - Boedapest - Donauknie - Poesta - Balatonmeer - Romantische Strasse - De Rijn

klik om te vergroten

10 dagen per autocar :
19 juni – 4 september 2003

klik hier voor het
programma per autocar

8 dagen per vliegtuig :
20 juni – 5 september 2003

klik hier voor het
programma per vliegtuig

.

Het boeiende land van de Magyaren :
In het hart van Europa ligt een land zonder weerga, want dit land is verscheiden ! Door zijn centrale ligging bepaalde het eeuwenlang met de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie het politieke leven in Europa.
Er is de majestueuze Donau en de schitterende hoofdstad Boedapest, meer nog dan Wenen, door haar ligging op de beide oevers, een pracht van een stad aan de stroom.
Er is meer naar het oosten de volkse, landelijke eenvoud van het Hongaarse laagland, beter bekend als de “Puszta” of poesta (wij bezoeken het “echte” deel), en er is de “grootste Rivièra van Midden-Europa” : de badplaatsen aan het Balatonmeer (596 km&Mac178;) met daarrond het Bakonyiwoud. En ten slotte zijn er tal van verrassingen zoals de folklore, de lekkere Hongaarse wijn en de “gepeperde” maaltijden.
Dit is een mooi land en een mooi volk!

Eten op een Donauterras, zigeunerwijnkelders, de “echte Poesta”, variatie troef !
Reeds op Oostenrijks grondgebied genieten we op een echt Donauterras, daarna komen we aan de pittoreske Donaubocht, in de wijnstadjes Esztergom, Visegrad en Szentendre. Hoogtepunt is waarschijnlijk wel de schitterende hoofdstad Boedapest, met haar luxueuze sfeer rond de warmwaterbronnen en haar fotogenieke bruggen over de Donau.
We gaan de sfeer opsnuiven aan de “Rivièra van Midden-Europa” met haar levendige badplaatsen aan het Balatonmeer, bekijken de poesta, eten bij zigeunermuziek, varen over het meer naar het mooie schiereiland Tihany, bezoeken een wijnkelder, een porseleinmuseum ...
Een rijk gevuld en gevarieerd programma!De reis in detail

1ste dag : BRUSSEL – BOEDAPEST

In de voormiddag samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een lijnvlucht van Austrian Airlines.
Aankomst om 14u30 in BOEDAPEST waar men U naar het hotel brengt.
In de late namiddag komt onze autocar aan in het hotel en wordt u verwelkomd door onze begeleider.

2de dag, zaterdag : BUDAPEST

Op ontdekking in de Hongaarse hoofdstad. We rijden eerst naar de Burchtheuvel, waar de stad is ontstaan, en bezoeken er de wijk van het Koninklijk Paleis, de Matthiaskerk met zijn kerkschat en het Vissersbastion. Op de terugweg stoppen we op de Gellertheuvel die de stad domineert. Van op deze strategische heuvel bekijken we de stad eens panoramisch vanuit de hoogte. Gegarandeerd neem je hier een foto !

Daarna naar de andere kant van de stroom , van Buda naar Pest.

Na het middagmaal panoramische rondrit langs de grote lanen zoals de Andrassy Ut die ons naar het indrukwekkende Heldenplein brengt. Onderweg barokke gevels met het keizerlijk geel en heel mooie Art Nouveau-gebouwen.

Verder, bezoek aan de Sint - Stefaansdom, waarna we langs het Parlementsgebouw rijden. We ronden deze rondrit af met het Nationaal Museum dat onlangs werd heringericht. Tot slot wandelen we door het hartje van de levendige stad naar het bruisende centrum met verkeersvrije winkelstraten zoals Vaci utca, en de mooie Donau-promenade.

‘s Avonds voor de liefhebbers (facultatief) “Budapest by night”, een avondlijke rondrit of rondvaart op de Donau langs de mooi verlichte monumenten en bruggen van de stad.

3de dag, zondag : BUDAPEST - uitstap naar de DONAUKNIE

Zoals reeds gezegd, is Hongarije nog veel meer. We volgen vandaag de pittoreske Donaubocht of DONAUKNIE stroomopwaarts ten noorden van de hoofdstad, en bezoeken het stadje Esztergom, met de grootste basiliek van het land. In de crypte bevinden zich prachtige graven uit de Renaissance.

In Visegrad nemen we in een Csarda, bij zigeunermuziek, ons middagmaal met zicht op de ruïnes van de burcht. Ten slotte eindigen we in het gezellige kunstenaarsstadje Szentendre, met zijn bekoorlijke huisjes in barokstijl en zijn Servische kerken met rijke iconen. Wij bezoeken er het museum van Margit Kovacs, een wondere Chagal-wereld in keramiek!

4de dag, maandag : BUDAPEST - KECSKEMET - POESTA - BALATONMEER

Op weg naar de Poesta houden we even halt in Kecskemet, en bewonderen er de kerken en de mooie Art Nouveau - gevels.

Door verzilting is de oorspronkelijke steppe tussen Donau en Tisza een echte poesta geworden, waar veehouders hun kudden paarden, het fameuze Hongaarse Nonius-paardenras, grijze runderen met opmerkelijke lange horens en langharige schapen met gedraaid gewei (racka) laten grazen. We wonen een kleurrijke en spectaculaire paard- en ruiterdemonstratie bij. Middagmaal in de poesta, met wijn, gezang en dans.

We vertrekken door de weidse Hongaarse vlakte naar het Balatonmeer, de grootste binnenzee van Europa en jarenlang voor alle inwoners van Midden-Europa de enige bereikbare zonnige rivièra. Tegen de avond bereiken we het BALATONMEER. We logeren er op de eerste rij, met privaat strand en zwembad in HotelMarina ***, een van de beste hotels.

5de dag, dinsdag : BALATONMEER - uitstap naar TIHANY en VESZPREM

Aan de voet van het Bakonygebergte bezoeken we VESZPREM, in de Xe eeuw een van de eerste Hongaarse steden, met de middeleeuwse citadelwijk en het oudste kerkje van Hongarije. Daarna is er nog wat vrije tijd in het nieuwe stadsgedeelte.

Met de boot steken we het meer over naar het schiereiland TIHANY, een prachtig natuurgebied, vol rietvelden. Op de grafstenen bij het mooie kerkje de eerste sporen van het geschreven Hongaars.

Daarna rijden we langs de oevers terug naar Balatonfured. Op de strandpromenade en in de straatjes valt er altijd iets te beleven. Waarom eens niet de gezelligheid van een wijnbar opzoeken ?

6ste dag, woensdag : BALATONMEER - GRAZ

In HEREND bezoeken we het beroemdste porseleinmuseum van het land, waar de koningen en de groten der aarde hun tafelserviezen laten maken.

Na het middagmaal steken we terug de grens met Oostenrijk over en rijden doorheen Styrië naar Graz, de hoofdstad.

Wij logeren er de volgende twee nachten in het knusse Hotel Mariahilf ***, ideaal gelegen bij de Hauptplatz en het Congrescentrum van Graz.

7ste dag, donderdag: GRAZ

Deze groene stad, mooi gelegen aan de zuidelijke voet van de Alpen, was tijdens de Dubbelmonarchie het oord voor de hoge ambtenarij en welgestelden om er op rust te gaan. Het mooie arsenaal “Zeughaus” en de versterkingen van de Schlossberg zijn de getuigen van een verder en meer bewogen verleden, namelijk als bastion van het Christelijke Westen tegen de oprukkende Turken!

GRAZ is trouwens altijd een brug tussen Oost en West geweest: op twee uren van Ljubljana en Wenen, op drie uren van Trieste en Zagreb, op vijf uren van Munchen en Boekarest!

De intendant van GRAZ 2003 Wolfgang Lorenz kreeg als opdracht om voluit te kiezen voor de Toekomst en voor Europa, volledig in de traditie van deze brugfunctie. Het kunsteiland in het midden van de Mur werd door de beroemde Amerikaanse architect Vito Acconci, dan ook ontworpen als een verbinding tussen Verleden en Toekomst, tussen de twee stadsdelen langs de Mur, tussen Oost en West.

Wij bezoeken met een lokale gids de oude stad en de voorsteden, met accent op GRAZ 2003.

8ste dag : GRAZ – BRUSSEL

In de voormiddag, tijd voor laatste bezoeken en wandeling. In de namiddag transfer naar de luchthaven. Terugreis met een Austrian Airlines-lijnvlucht om 15u25, via Wenen. Aankomst in Brussel om 19u15.

Wie wil, kan bij inschrijving vragen om langer te blijven in deze stad die er werkelijk alles op alles heeft gezet om een unieke culturele hoofdstad Europa 2003 te zijn.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon :1169 EUR
Singletoeslag : 100 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Austrian Airlines-lijnvluchten Brussel – Wenen - Boedapest en Graz - Wenen - Brussel
- de luchthaventaksen in Brussel, Wenen en Graz: 91,88 Eur!
- vol pension vanaf het avondmaal van de eerste tot en met het middagmaal van de laatste dag (voor de vliegreis: tot en met het ontbijt de laatste dag)
- alle kamers met bad of douche en wc
- alle entrees en uitstappen zoals vermeld in het programma, met warm middagmaal tijdens de daguitstappen
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- middagmaal van de eerste dag
- dranken, persoonlijke uitgaven
- de vergoeding aan de chauffeur: 10 EUR
- de vergoeding aan de begeleider: 10 EUR
- de bergoeding aan de lokale gids : 5 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering :
a) bagage, ziekte ongeval, repatriëring, bijstand, ANNULATIE 100 % : 15 EUR (vliegtuig), 24 EUR (autocar)
b) ANNULATIE 100 % + bagage (geen bijstand): 11 EUR (vliegtuig), 19 EUR (autocar)

&Mac183; Deze prijzen werden berekend op basis van de taksen van januari 2003 en op basis van een minimum van 20 deelnemers (autocar), van 10 deelnemers (vliegtuig).
&Mac183; Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

PLAATS IN DE CAR
De plaats in de autocar wordt gegeven volgens de inschrijving, maar we stellen een draaibeurt voor : elke dag schuift u 1 rij op zodat de reizigers op de laatste rij ‘s anderendaags vooraan komen te zitten.
Ook vragen wij u met uw reisgenoot elke dag van plaats te verwisselen aan het venster.
Een goede verstandhouding en een familiegeest maken een flink deel van de reis. We hopen dan ook van harte dat u deze regeling zal respecteren.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina