OBERAMMERGAU 2010

DE BEROEMDE PASSIESPELEN

5 dagen per autocar - Afreis 4 juni 2010


Afreizen : 9 juni - 28 juli 2010 (klik hier voor programma, prijs en voorwaarden)

.


In het jaar 1633 werd Oberammergau door de pest geplaagd. Om van dit onheil verlost te geraken, beloofde de bevolking plechtig om de tien jaar een passiespel op te voeren en zo het lijden en sterven van Christus gelovig te herdenken.
Zelfs 377 jaar later, blijven de inwoners van Oberammergau trouw aan deze gelofte, want ook in het jaar 2010 zullen de ondertussen wereldberoemd geworden Passiespelen opnieuw plaatsvinden. Dit is bijbels muzikaal theater van het hoogste niveau !
"Hört, sehet, weint und liebt !" ... Bezoekers uit de hele wereld zullen weer toestromen naar de "Passionsspiele" van Oberammergau. De spelen blijven, in het imposante Beierse Alpenkader, aangenaam en sympathiek, omdat de hele bevolking zich met hart en ziel inzet voor het onthaal van de massa bezoekers in hun dorp...

Het aantal plaatsen blijft echter gereglementeerd en beperkt. Toch slaagde Ictam er opnieuw in gegarandeerde kamers en plaatsen te verkrijgen. Snel inschrijven blijft echter de boodschap !

Wij stellen een reisweg in vijf dagen voor, een interessante en afwisselende route door een schitterende natuur en langs rijke baroksteden. U woont de Passiespelen bij als bevoorrecht toeschouwer, en u leert Beieren kennen tijdens boeiende uitstappen met o.a. de beroemde Wieskirche en het enige afgewerkte romantisch koningskasteel van Ludwig II, Linderhof, en de fiere hoofdstad : München.De reis in detail

1e dag : BRUSSEL - WÜZBURG

We nemen de autosnelweg richting Aken en Keulen om door de Rijnvallei langs Frankfurt de prinsbisschoppelijke stad Würzburg in de late namiddag te bereiken. Onderweg nemen we de tijd voor ons vrij middagmaal in een autostraderestaurant.
In WÜRZBURG bezoeken we de Residenz. Deze barokke prinsbisschoppelijke residentie is één van de belangrijkste in Europa, en is door het Unesco als werelderfgoed geklasseerd. Het is een meesterwerk van de bekende Balthazar Neumann. We bewonderen er onder andere de grote fresco van Tiepolo.
Avondmaal en overnachting in het Hotel Strauss 3*.
Gezien de centrale ligging van ons hotel kan u na het avondmaal nog een wandeling maken in het historisch centrum.

2e dag : WÜRZBURG - ROTHENBURG - WIESKIRCHE - OBERAMMERGAU

We verlaten Würzburg en volgen één van de mooiste toeristische en bekendste wegen van Duitsland: de "Romantische Strasse", een prachtige route die volop afwisseling en schitterende stadjes biedt. We bezoeken het sfeerrijke ROTHENBURG OB DEN TAUBER met zijn ommuurde 16de-eeuwse stadskern. Wij bewonderen er onder andere het retabel van het Heilig Bloed van de hand van Tilmann Riemenschneider, meester houtsnijder en ooit burgemeester van Würzburg.
Middagmaal in de buurt van Aalen.
In de namiddag bezoeken we de Wieskirche, een van de mooiste creaties van de Beierse Rococo.
We komen in de vroege avond aan in Murnau bij Oberammergau.
Avondmaal en overnachting in het hotel Griesbrau 3* of hotel Ludwig am Seidlpark 3*.

3e dag : LINDERHOF - OBERAMMERGAU

Na het ontbijt bezoeken we Linderhof, het favoriet kasteel van Ludwig II van Beieren.
Middagmaal in een restaurant in OBERAMMERGAU.
Deze namiddag wonen we de PASSIESPELEN bij. De vertoning begint al om 14u30 en duurt tot 22u30, met een rustpauze van 3u rond 17u. De tijd vliegt voorbij, zo aangrijpend is het toneel. Het avondmaal is voorzien in een plaatselijk restaurant.
Een onvergetelijke en onvergelijkbare dag !
Overnachting in Murnau bij Oberammergau.

4e dag : MURNAU/OBERAMMERGAU - MÜNCHEN - ULM/BLAUSTEIN

We vertrekken in de voormiddag uit Murnau richting München, de Beierse hoofdstad. MÜNCHEN is een groene, aangename stad, met ook weer de onvermijdelijke sporen van Ludwig II, we starten de stadsrondrit aan Slot Nymphenburg. Verder langs het Nationaltheater, Ludwigstrasse, Alte en Neue Pinakothek, Mariahilfkirche... en na de Theresiënwiese - waar door het huwelijk van Ludwig de basis van het wereldberoemde Oktoberfest werd gelegd - wacht de gezellige binnenstad. Middagmaal in een lokaal restaurant waarna vrije tijd.
In de late middag rijden we over Augsburg naar ULM, met de hoogste kathedraaltoren van de wereld. Avondmaal en overnachting het Comfort Hotel 3* te Ulm/Blaustein.

5e dag : ULM - SPEYER - BRUSSEL

De autosnelweg brengt ons snel over Stuttgart noordwaarts, door Baden- Württemberg en de Rijnvallei. Onderweg verpozen we in Speyer met zijn Oude Poort (Altpörtel) en de Dom van Speyer (Speyerer Dom), de grootste bewaarde kathedraal in romaanse stijl ter wereld. We bezoeken deze indrukwekkende getuigenis van het Heilige Roomse Rijk.
Middagmaal in een lokaal restaurant aan de Rijn. Terugreis over de Hunsrück en door het Eifelgebied richting Brussel, waar we rond 20 u aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1185 eur
- Hotel 3* met eerste klasse tickets

Singletoeslag : 80 EUR
(beperkt aantal kamers in Oberammergau)


Inbegrepen in de prijs
- vervoer per luxe autocar.
- het arrangement voor het bijwonen van de Passiespelen
(zie hieronder).
- half pension in 3 * hotels, alle kamers met douche en wc.
- de middagmalen behalve de eerste dag op de autostrade
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma.
- B.T.W.
- baantaksen en wettelijke bijdrage garantiefonds.
- documentatie.
- premie Garantiefonds

Te voorziene kosten
- dranken en persoonlijke uitgaven.
- het middagmaal op dag 1
- vergoeding aan de chauffeur en lokale gidsen
- een reisverzekering :
a) VOLLEDIGE verzekering (bagage, ziekte, ongeval, repatriëring, annulering 100%) : 60 EUR
of
b) verzekering Annulering 100% + Bagage (geen bijstand) : 40 EUR


Het arrangement Oberammergau omvat :
- 2 overnachtingen met ontbijt ineen 3* hotel, 2 maaltijden in een lokaal restaurant
- een tekstboek over het Passiespel.
- inkomgeld Passiespel 1e CATEGORIE PLAATSEN en voor het plaatselijke Heimatmuseum.
- boekingskosten, gemeentetaksen en BTW.

In bijlage vindt u een inschrijvingsformulier :
Gezien het feit dat we in Oberammergau belangrijke voorschotten hebben moeten betalen, vragen we u vriendelijk bij inschrijving onmiddellijk een voorschot van 450 EUR over te maken.
Een tweede voorschot van 350 EUR wordt u tegen 20 januari 2010 gevraagd.
Het eindsaldo zal twee maanden voor het vertrek te betalen zijn. We raden U sterk aan een verzekering te nemen aangezien de entreekaarten en de overnachting in Oberammergau, in geval van annulering, niet worden terugbetaald.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina