PROVENCE met de TGV

klik om te vergroten

  • Lokale Belgische gids
  • Vanuit een centraal gelegen 4*-hotel
  • Tijdens één van de meest aangename periodes van het jaar

7 dagen, per TGV en autocar - van 1 tot 7 juni 2014

.

De Provence was al sinds de Romeinen een haard van beschaving en levenskunst. Zo weet Julius Caesar de moed van de Belgen aan het feit dat ze het verst verwijderd waren van deze verzachtende invloed... (De Bello Gallico, Liber I.I.4)De reis in detail

1ste dag, zondag 1 juni : BRUSSEL - AVIGNON - CAVAILLON

Samenkomst in Brussel Zuid om 07u45, onthaal en bijstand door een afgevaardigde van Ictam. Afreis per TGV om 08u17 en aankomst in AVIGNON om 13u10. Onthaal door onze lokale gids die u zal begeleiden tot de terugreis.
Rit via Isle-sur-la-Sorgue naar Fontaine-de-Vaucluse. Deze bron, de grootste van Frankrijk en de 5de grootste van Europa, ligt op het einde van de gesloten vallei (vallis clausa) die de naam heeft gegeven aan het Departement Vaucluse. We bezichtigen de Saint-Vérankerk in romaans-Provençaalse stijl, de geneeskrachtige fontein, de papiermolen en de zuil van Petrarca.
Daarna verder naar CAVAILLON waar we onze intrek nemen in het hotel Mercure Cavaillon****, dat we kozen wegens zijn centrale ligging in de Provence zodat we alles rustig kunnen bezoeken vanuit één enkel hotel.
Avondmaal en overnachting.

2de dag, maandag 2 juni : LES BAUX - ARLES

Vanuit Cavaillon via St-Remy-de-Provence naar Les Antiques, met halte bij een Romeinse cenotaaf en stadspoort uit het Romeinse Glanum, gesticht op de heerweg naar Spanje.
In LES BAUX, een pittoresk stadje, dat zijn naam heeft gegeven aan bauxiet, maken we een korte wandeling o.l.v. van onze lokale gids langs de meeste bezienswaardigheden en bezoeken we het “Musée des Santons”. Daarna wat vrije tijd om wie de ruïnes van de burcht wil bezoeken daartoe de mogelijkheid te geven.
In Fontvieille houden we eventjes halt bij de molen van Alphonse Daudet, beroemd om zijn “Les Lettres de mon Moulin”.
We rijden daarna naar ARLES, langs de Abbaye de Montmajour en door de rijstvelden. In Arles starten we onze wandeling in het teken van Vincent Van Gogh, en dan verder langs de bekendste monumenten van de vroege hoofdstad van het Romeinse Gallië of de Provincia Romana, om af te sluiten met een korte wandeling langs de Rhône tot aan onze autocar.
Terugrit via Salon-de-Provence, de stad van Nostradamus, naar Cavaillon.

3de dag, dinsdag 3 juni : AVIGNON - ORANGE

In de voormiddag staat AVIGNON op het programma.
Om 9u staan we aan de poort van het “Palais des Papes”. Het bezoek gebeurt individueel met een “audioguide” en neemt gemiddeld een uurtje in beslag. Nadien verkennen we de stad van de Pausen die door Petrarca “cloaca mundis” werd genoemd. We doen dit te voet met de gids of (mits betaling) met “Le Petit train”. Met een beetje geluk : farandole “sur” of “sous le pont d’Avignon”?
Vrije tijd voor middagmaal in Avignon.
In de namiddag rijden we naar ORANGE, de stad die zijn naam heeft gegeven aan het Nederlandse Koningshuis “Oranje-Nassau”. We beginnen met een wandeling door deze andere oude Romeinse stad en eindigen met het museum en het theater, waarvan Lodewijk XIV de voorgevel de mooiste van zijn koninkrijk noemde. Maar het is in feite vooral de wand van de scene die uniek is.
Via Chateauneuf-du-Pape, wereldbekend om zijn wijn, terug naar Cavaillon.

4de dag, woensdag 4 juni : MONT VENTOUX - VAISON-LA-ROMAINE

Onze route gaat vandaag via Carpentras en Sault. We houden eventjes halt bij een mooi uitzichtpunt en tevens beschermd zicht op velden met lavendel en pelt (tarwesoort).
We bezoeken het ambachtelijk nougatfabriekje van de 4de generatie “Boyer”.
Na de beklimming van de MONT VENTOUX nemen we het middagmaal in Malaucène.
In de namiddag staat VAISON-LA-ROMAINE, ooit een luxueuze Gallo-Romeinse stad, op het programma. We wandelen langs de opgravingen tot aan de kathedraal Notre-Dame-de-Nazareth en eindigen bij de Romeinse brug. Wie herinnert zich nog de catastrofale overstromingen van 22 september 1992? We ronden af met wat vrije tijd en keren daarna terug naar het Cavaillon.
Een wijndegustatie onderweg (Vacqueyras, Gigondas, Beaumes-de-Venise).
Avondmaal en overnachting in het hotel.

5de dag, donderdag 5 juni : SENANQUE - ROUSSILLON

Eén van de beroemdste dorpjes in de Vaucluse is wel het mooi gelegen Gordes. Victor Vasarély zou hier geïnspireerd zijn voor zijn “Op art” (optical art). We maken een korte wandeling langs het kasteel, de kerk en de dorpspomp, met bezoek aan het stadje.

Wat zeker ook niet mag ontbreken op ons programma is de ABDIJ VAN SENANQUE, prachtig gelegen in het dal van de Sénancole, midden de lavendelvelden.
Gelegenheid tot middagmaal rond Gordes (Farigoule).
In de namiddag bewonderen we de okerformaties waarvan we de vele tinten terugvinden in de stenen van de huizen in het dorp ROUSSILLON, één van de mooiste dorpjes van de Lubéron.
De dag zit er op en na een korte stop bij de “Pont Julien” op de via Domitia, rijden we via Bonnieux, Lacoste, Ménerbes en Oppède terug naar Cavaillon.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

6de dag, vrijdag 6 juni : CASSIS - MARSEILLE

Vanuit CASSIS, een kleine plezierhaven aan de Middellandse zee, varen we langs de kust van de Calanques. We bewonderen de hoge witte rotsklippen die steil de zee induiken.
In de vele restaurantjes van Cassis is er gelegenheid te over voor een middagmaal.
In de namiddag verkennen we MARSEILLE, een kosmopolitische stad gelegen aan de Côte d’Azur. Met de autocar maken we een stadsrondrit en rijden we voorbij het Parc de Prado, La Cité Radieuse van toparchitect Le Corbusier en de Basilique Notre Dame de la Garde of la “Bonne Mère”. We wandelen ook even in de “Vieux Port” met “le Quai des Belges”, heraangelegd naar het plan van Norman Forster, hedendaags architect met heel wat op zijn palmares.
Indien wat tijd over, bezoeken we het nieuwe museum CeReM, “Centre Régionale de la Méditerranée”.
Tegen de avond terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

7de dag, zaterdag 7 juni : CAVAILLON - AVIGNON - BRUSSEL

We sluiten onze 7-daagse Provencereis af met een bezoek aan de synagoge van CAVAILLON, één van de oudste van Frankrijk, mooi heropgebouwd in de 18de eeuw. In de vroegere bakkerij bezoeken we het Musée Judéo-comtadin.
Na dit laatste bezoek vertrekken we naar AVIGNON voor onze terugreis met de TGV om 12u45.
Aankomst in Brussel Zuid om 17u43.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1185 EUR
Toeslag single : 175 EUR

Met een lokale Belgische gids Avignon-Avignon.INBEGREPEN IN DE PRIJS
- transport per TGV Brussel-Avignon-Brussel
- alle transport ter plaatse met een autocar (27 plaatsen)
- zes nachten in het hotel Mercure Cavaillon 4*
- alle kamers met bad/douche en wc
- half pension in het hotel en 1 lunch op dag 4 in Malaucène
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het reisprogramma
- bootuitstap in de Calanques
- de Garantiefondspremie
- B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en uitgaven van persoonlijke aard
- alle middagmalen behalve dat op dag 4
- fooien voor de gids

AANGERADEN
Een reisverzekering prestige, waarvoor we samenwerken met de Europese (REF 0420-ICTN-010912)
a) VOLLEDIGE VERZEKERING : bagage, ziekte, ongeval, repatriëring onbeperkt, bijstand, ANNULATIE(*). Premie : 75 EUR.
b) ANNULATIE (*) + bagage (zonder bijstand).
Premie : 55 EUR.
(*) ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise


FORMALITEITEN
De identiteitskaart volstaat.

- Prijzen zijn gebaseerd op tarieven en taksen zoals gekend in januari 2014 en op een minimum aantal van
20 deelnemers.
- Voor de andere voorwaarden zie onze algemene en bijzondere voorwaarden.Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina