.

CULTURELE GROEPSREIS

EGYPTE

CAIRO en CRUISE OP DE NIJL

10 dagen - Afreis : 12 november 2020

.

Egypte is een fabelachtig land !

Weinig landen bieden zo’n groot aantal oudheidkundige overblijfselen.
Met als decor de machtige Nijl en de woestijn die nooit ver weg is spreekt dit land
nog meer tot de verbeelding!
De opeenvolging van 31 dynastieën van farao’s gedurende 2800 jaar heeft van Egypte één van de oudste en grootste wereldbeschavingen gemaakt. Reeds in 2500 v. Chr. immers domineerden de piramiden van Gizeh de woestijn!

.

De reis in detail

versie 04/02/20 16:52

1ste dag, donderdag : BRUSSEL - CAIRO

Samenkomst rond de middag in Zaventem en afreis met een rechtstreekse lijnvlucht van EGYPTAIR naar CAIRO.
‘s Avonds aankomst, onthaal, visumformaliteiten en transfer naar het hotel Mövenpick Cairo-Media City 4* (Giza).

2de dag, vrijdag : CAIRO

Daguitstap naar MEMPHIS, de eerste hoofdstad van het Oude Koninkrijk.
In SAKKARA, de meest uitgestrekte dodenstad van Egypte, kunnen we de TRAPPENPIRAMIDE bewonderen, het graf van koning Djoser, gebouwd door Imhotep, de eerste gekende architect. We bezoeken eveneens de Mastaba van MEREROEKA, die niet minder dan 32 kamers beslaat. We eindigen de dag in GIZEH, wereldberoemd om haar drie piramides, waaronder die van CHEOPS, en om haar SFINX.
Avondmaal en overnachting in het hotel Mövenpick Cairo-Media City 4* (Giza).

3de dag, zaterdag : CAIRO - LUXOR

We starten met een bezoek aan het EGYPTISCH MUSEUM. Hier worden ontelbare schatten bewaard uit de Egyptische oudheid.
Na de middag bezoek aan de CITADEL, een majestueuze vesting, gebouwd door Saladin, omringd door kantelen en torens. Binnen de muren vindt men de wondermooie Mohammed Ali moskee, in zijn geheel overkoepeld met albast. Vlakbij zien we de imposante Madrassa-moskee van Sultan Hassan, een mooi voorbeeld van Mamluk architectuur uit de 14de eeuw.
In de late namiddag transfer naar de luchthaven van Caïro voor onze vlucht naar Luxor. Bij aankomst transfer naar de 5* boot MS SOLARIS (of gelijkwaardig), inscheping en start van een 8 daagse cruise.
Overnachting aan boord van de boot tot het einde van de reis.

4de dag, zondag : OP DE NIJL : LUXOR - ESNA

LUXOR, het antieke Thebe, de beroemdste van de oude Egyptische hoofdsteden.
Deze morgen bezoek aan de dodenstad THEBE, gelegen in een buitengewone omgeving.
In de valleien der koningen en der koninginnen bevinden zich talrijke schitterende graven waarvan we de mooiste zullen bezoeken. Daarna gaan we naar Deir-el-Bahari om er de tempel van HATCHEPSOET te bewonderen, één van de merkwaardigste monumenten uit de Egyptische antieke architectuur. Hij werd hier gebouwd door deze beroemde farao-koningin ter ere van de godin Hathor.
Op de terugweg naar Luxor stoppen we bij de KOLOSSEN van MEMNON om ons een idee te vormen van de reusachtige afmetingen van deze beelden.
In de namiddag bezoeken we de tempels van KARNAK. We gaan er binnen langs de beroemde sfinxenlaan (20 aan elke kant). Alles is hier groots en kolossaal : de tempel van Amon-Re, de tempel van Seti II gewijd aan Amon, Mut en Khonsu, de tempels van Ramses III, de befaamde grote hypostylenzaal, een echt zuilenbos en het Amenhotep III-binnenplein. Een onvergetelijk bezoek!
’s Avonds afvaart naar ESNA en doortocht door de sluis.

5de dag, maandag : OP DE NIJL : ESNA - EDFOE - KOM OMBO

In de voormiddag afvaart naar EDFOE, waar de best bewaard gebleven tempel van Egypte staat : de tempel van HORUS. Op de muren is een waar geschiedenisboek gegraveerd : rituelen, parfum- en zalfrecepten die gebruikt werden voor de erediensten, en gewijde geschriften die ons iets leren over de religieuze gedachte van toen. Befaamd is het beeld van de HORUS-Valk, getooid met de dubbele kroon van Opper- en Neder-Egypte.
Nadien richting KOM OMBO.

6de dag, dinsdag : OP DE NIJL : KOM OMBO - ASWAN

Te KOM OMBO verrijst op een zandduin een tempel opgedragen aan twee goden : HAROERIS met de havikskop en SOBEK met de krokodillenkop. Deze tempel werd gebouwd tijdens de periode van de Ptolemeeërs.
Tegen de avond bereiken we ASWAN.

7de dag, woensdag : OP DE NIJL : ASWAN

We rijden naar de HOGE DAM, die het water van de Nijl tegenhoudt en zo het Nassermeer vormt. Kort bezoek aan het papyrusinstituut. Verder naar de onvoltooide obelisk : hier zien we hoe de oude Egyptenaren te werk gingen om de enorme granietblokken uit te houwen.
Op het einde van de voormiddag bezoeken we de TEMPELS van PHILAE.
Deze parel van Egypte werd van het water gered met steun van de Unesco.
Het eiland Philae werd bijna het hele jaar door het water overspoeld en er werd besloten om de tempels over te brengen naar het 300 m verder liggende Agilkia-eiland en zo werden belangrijke monumenten van de ondergang gered.
In de namiddag, tocht met een feloek op de Nijl voor een bezoek aan de botanische tuin op het Kitchener eiland.

8ste dag, donderdag : OP DE NIJL : ASWAN - ESNA - LUXOR

Mogelijkheid om per autocar een uitstap te maken naar de befaamde tempels van ABOE SIMBEL. Langs een weg dwars doorheen de woestijn kunnen we deze trotse getuigenis van de macht van Ramses II bewonderen. Deze tempels, opgedragen aan de zonnegod Re, werden eveneens gered door de Unesco.
Wie deze uitstap niet meemaakt, heeft vrije tijd om wat te luieren, te wandelen of het Nubisch Museum te bezoeken.
In de namiddag varen we af naar ESNA om voor de 2de keer door de sluis te gaan en daarna richting LUXOR.

9de dag, vrijdag : OP DE NIJL : LUXOR

We bezoeken de tempel van LUXOR, die enkel diende voor de processie ter ere van Amon bij het begin van het nieuwe jaar. De uitzonderlijke obelisk van Ramses II heeft een opmerkelijk mooie afwerking. Een tweede, gelijkaardige, obelisk werd door Mohammed Ali in 1831 aan Frankrijk geschonken en siert nu de Place de la Concorde in Parijs.
Laatste avond op de boot.

10de dag, zaterdag : LUXOR - CAIRO - BRUSSEL

’s Morgens vroeg, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor en met een lijnvlucht van EGYPTAIR naar Caïro en verder naar Brussel, waar we in de namiddag aankomen.’s Morgens vroeg, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor en met een lijnvlucht van EGYPTAIR naar Caïro en verder naar Brussel, waar we in de namiddag aankomen.Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met EGYPTAIR naar Brussel.
Prijs en voorwaarden

Prijsper persoon : 1595 EUR
Singletoestlag : 255 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de EGYPTAIR-lijnvluchten in economy : Brussel - Caïro (+/- 4u20) / Caïro - Luxor (+/- 1u10) / Luxor - Caïro (+/- 1u10)
Caïro - Brussel (+/- 4u45)
- de huidige luchthaven-, brandstof en veiligheidstaksen in Brussel, Caïro, Luxor : 259 EUR
- 2 nachten verblijf te CAIRO in het vermelde 4* hotel of gelijkwaardig (lokale normen)
- 7 nachten cruise, verblijf op de 5* BOOT MS SOLARIS of gelijkwaardig (lokale normen)
- kamers met 2 bedden, met bad of stortbad en WC
- vol pension van het ontbijt op dag 2 tot het avondmaal op dag 9
- alle transfers ter plaatse
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel, die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de visumkosten : 25 EUR
- de fooien : 50 EUR
- de facultatieve uitstap naar Aboe Simbel (prijzen januari 2020) : autocar : 110 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en voor de prestaties in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van januari 2020 voor november 2020 voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde omwille van uurroosterveranderingen van boot of vliegtuig.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
- een internationaal reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis
Of de identiteitskaart (minstens 6 maanden geldig) + 1 pasfoto.
Visum bij aankomst : 25 EUR

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198