.

CULTURELE GROEPSREIS

Grote rondreis door MAROKKO

De keizerlijke steden en het geheimzinnige Zuiden.
U reist van het ene wonder naar het andere.

11 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 19 september 2020

.

MAROKKO laat een onvergetelijke herinnering na met zijn witte medina’s, zijn markten, zijn koutoubia’s, zijn kasba’s, zijn bergdorpjes en zijn landschappen, beheerst door de ruige bergen van het Rif- en Atlasgebergte, zijn woestijn, een uniek natuurschoon en
-niet te vergeten- zijn rijk cultureel erfgoed.

.


versie 29/10/19 15:19

De reis in detail1ste dag : BRUSSEL - CASABLANCA - RABAT (110 km)

In de voormiddag samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis in de vroege namiddag per rechtstreekse Royal Air Maroc-lijnvlucht naar Casablanca. Aankomst in de namiddag in CASABLANCA. We vertrekken onmiddellijk naar RABAT, een van de keizerlijke steden. De oude stad is nog gedeeltelijk omringd door een indrukwekkende okerkleurige stadsmuur.
Avondmaal en overnachting in hotel Bélère 4* (Rabat).

2de dag : RABAT - VOLUBILIS - MEKNES - FES (200 km)

Na het ontbijt, rijden we langs het paleis van koning Hassan, de Hassanmoskee en de Hassantoren. Bezoek aan het Mohammed V mausoleum. We komen voorbij de Chella, een begraafplaats uit de 14de eeuw en maken een betoverende wandeling doorheen de medina en de kasba van Oudaya met Andalusische tuinen.
Daarna vertrekken we naar MEKNES, nog een keizerlijke stad en Ismaëlische hoofdstad, omringd door een vestingmuur van 25 km lang. Bezoek aan de Bab-el-Mansour-poort, de graanzolders, de stallen van Moulay Ismaël en het El Hedim plein. Middagmaal in Meknes. Vervolgens naar Volubilis, met bezoek aan de ruïnes van een Romeinse stad gesticht in 25 v. Chr. Daarna gaat onze tocht verder naar MOULAY-IDRISS, een heilige stad gelegen op een rotsachtige heuvel en waar zich het graf bevindt van de afstammeling van Ali, schoonzoon van Mohammed en de stichter van de eerste Arabische dynastie.
‘s Avonds aankomst te Fès, de oudste van de keizerlijke steden.
Avondmaal en overnachting in het hotel Royal Mirage 4* (Fes).

3de dag : FES

Bezoek aan FES. Fès is de godsdienstige, intellectuele en artistieke metropool van Marokko met haar beroemde madrassa’s of Koranscholen. In de voormiddag bezoeken we de oude stad Fès-el-Bali en de nieuwe stad Fès-el-Jadid die, ondanks haar naam, gesticht werd in de 12de eeuw.
‘s Namiddags maken we een rondrit en krijgen we prachtige uitzichten op de medina en de graven van de Meriniden. We bezoeken ook de fondouk van Nejjarine, traditioneel een plaats waar handelaars samenkwamen en goederen werden opgeslagen, en teruggaand tot de 17de eeuw. Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag : FES - ERFOUD (440 km)

We nemen de weg naar IFRANE, een Europese stad overgeplant naar Marokko. Daarna doorkruisen we een bijzonder mooi cederwoud en bereiken we via de bergpas van de Zad de stad MIDDELT.
Middagmaal te Middelt. ‘s Namiddags maken we een zeer mooie tocht door de vallei van de Ziz en rijden we via ERRACHIDIA naar ERFOUD. Avondmaal en overnachting in het hotel Chergui 4* (Erfoud).

5de dag : ERFOUD - OUARZAZATE (315 km)

‘s Morgens vroeg excursie per terreinwagen naar de duinen van Merzouga.
Daarna afreis naar TINEJDAD, een ksar in het palmbos van Ferkla. Prachtige uitstap naar de bergengte van de TODRA, in een unieke omgeving tussen bergwanden van meer dan 300 m hoog.
Na de middag naar TINEHIR, een militaire vesting met een zeer strategische ligging op 1342 m hoogte, aan de rand van een mooie oase. We rijden door de vallei van de Dadès en volgen de “Route van de Kasba’s” die van de ene oase naar de andere loopt. Het grote aantal en de pracht van de kasba’s maken van deze streek een originele trekpleister. ‘s Avonds aankomst in OUARZAZATE. Avondmaal en overnachting in het hotel Ksar Ben Youssef 3* (Ouarzazate).

6de dag : OUARZAZATE

Ontdekking van Ouarzazate, bijgenaamd “de Poort van de Woestijn”. We bezoeken de kasba van Taourirte, de vroegere verblijfplaats van de Glaoui. Verder bezoeken we in de omgeving de zeer mooie ksar AIT BEN HADDOU, het meest fotogenieke dorp van Marokko! Bezoek aan de kasba en middagmaal. Terugkeer naar Ouarzazate.
Avondmaal en overnachting.

7de dag : OUARZAZATE - MARRAKECH (210 km)

Langs een prachtige reisweg met uitzicht op de bergen van de Hoge Atlas naar MARRAKECH, de laatste keizerlijke stad. We voorzien enkele haltes onderweg. Aankomst in MARRAKECH voor het middagmaal. Na de middag wandelen we naar het Jemaa-el-Fna plein, waar slangenbezweerders, dansers en muzikanten ons vergasten op een kleurrijk schouwspel. Avondmaal en overnachting in het hotel Atlas Medina 5* (Marrakech).

8ste dag : MARRAKECH

Bezoek aan de Medina, een echt doolhof van wel en niet overdekte steegjes, met soms weelderige woningen achter schamele gevels, die uitlopen op volkrijke pleinen. Boven de daken van deze vlakke stad prijken talrijke minaretten en vooral de machtige Koutoubiatoren. We bezoeken de Sa’adische graven die een prachtig geheel vormen en dateren uit de 16de eeuw, de poorten en de ruïnes van het paleis El Badi, de Ben Youssef medersa, het Bahiapaleis, de kasba, de souks en de Menara tuinen. Na de middag vrije tijd. ‘s Avonds nodigen we u uit voor een diner in het Ksar Hamra paleis, gelegen in de medina.
Optioneel: het bezoek aan de tuin van Majorelle per koets.

9de dag : MARRAKECH - ESSAOUIRA (175 km)

Na het ontbijt, uitstap naar ESSAOUIRA. Gebouwd op een rotsachtig schiereiland en omgeven door roze omwallingen, brengt het vroegere Mogador de woelige tijd in herinnering toen Spanje, Portugal en Engeland streden om de controle van haar kusten. De stad heeft alles om te behagen: een elegante architectuur, een vreedzame sfeer, een typisch Portugese havenstad met haar mooie voorbeelden van Moorse en Portugese kunst.
Essaouira is bekend om zijn meubelmakers die het thuyahout bewerken, de zilversouk en de kunstgalerijen. Middagmaal (vis). ‘s Namiddags, voortzetting van het bezoek.
Avondmaal en overnachting in het hotel Atlas Essaouira & Spa 5* (Essaouira).

10de dag : ESSAOUIRA - CASABLANCA (350 km)

Via Safi en El Oulidia naar CASABLANCA. Middagmaal in El Jadida. Daarna oriëntatierit in El Jadida met bezoek aan het prachtige waterreservoir en een wandeling op de oude vesting. Verder naar Casablanca. Bezoek (buitenkant) aan de schitterende nieuwe Hassan II moskee die plaats biedt aan 25.000 personen en, met het voorplein erbij, aan 150.000 personen!
In de late namiddag, wandeling door Casa: het park van de Arabische Liga, de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en het Mohammed V plein.
Avondmaal en overnachting in het hotel Idou Anfa 4* (Casablanca).

11de dag : CASABLANCA - BRUSSEL

Ontbijt. Vrije tijd voor onze transfer naar de luchthaven. Afreis in de vroege namiddag per Royal Air Maroc-lijnvlucht met bestemming Brussel. Aankomst in de late namiddag in Zaventem.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1695 EUR
Singletoeslag: 300 EUR

(Beperkt aantal single kamers)


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse Royal Air Maroc-lijnvluchten, in economy Brussel - Casablanca heen/terug (+/- 3h15)
- de huidige luchthaventaksen: 131,59 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- 10 overnachtingen in de vermelde 3*, 4*- en 5*-hotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of stortbad en wc
- vol pension (van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag)
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de excursie per terreinwagen naar de duinen van Merzouga
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien: 65 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) :
bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen en wisselkoers van de dirham van oktober 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in september 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.

- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een internationaal reispaspoort geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België.

GEZONDHEID
Geen inentingen vereist.

Landkaart

terug => klik op de kaart

versie : 12/01/2015

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198