.

CULTURELE GROEPSREIS

NAMIBIE Het Rijk van het Zand

Afrika’s Diamant: de hoogste zandduinen ter wereld, de droogste woestijn, levende prehistorie, rotstekeningen, prachtige reservaten zoals het beroemde Etosha Nationaal Park, de Fish River Canyon en de Kalahari Woestijn.

  • Afrika op zijn best!
  • De beste periode van het jaar : buiten de grote hitte, de beste kans om veel dieren te zien
  • Volledige en gevarieerde rondreis
  • Karaktervolle lodges en kleine hotels

15 dagen - 14 juli 2020

.

Namibië telt amper 2.110.000 inwoners voor een oppervlakte van ± 825.000 km2, zoveel als de oppervlakte van Frankrijk en Duitsland samen. Een prachtig fascinerend land dat ons onvergetelijke herinneringen zal nalaten : een helderblauwe hemel, een brede horizon en opvallend contrasterende landschappen.
Achter de kust aan de Atlantische Oceaan ligt de NAMIBWOESTIJN, de oudste en droogste ter wereld. Het hart van deze gigantische zandbak wordt beheerst door duinen waarvan sommige 300 m hoog zijn. In het zuiden bevindt zich de FISH RIVER CANYON, een van de indrukwekkendste sites van Afrika. In het noorden ligt het ETOSHA NATIONAL PARK in een weidse, woeste vlakte die met struikgewas is bedekt. In het midden strekt zich de Etosha Pan uit die ooit een meer was en nu een enorme zilverkleurige vlakte. Van mei tot september wordt een gevarieerde fauna aangetrokken door de waterbekkens.
Sinds 1484 volgden Portugezen, Nederlanders en Engelsen elkaar in Namibië op. Maar in 1883 koopt de Duitse handelaar Adolf Lüderitz gronden langs de Namibische kust. In 1884 verklaart kanselier Bismarck het grondgebied van het huidige Namibië tot een Duits protectoraat.
Het Duitse mandaat duurt tot 1914, het jaar waarin Duitsland de oorlog verklaart aan de Westerse mogendheden. Op dat moment oefenen de Engelsen druk uit op Zuid-Afrika opdat het Namibië zou binnenvallen. In 1920 geeft de Volkenbond aan Zuid-Afrika een bestuursmandaat over het vroegere Duitse protectoraat. De strijd tegen de Zuid-Afrikaanse kolonisatie start in 1960 en wordt op 1 april 1989 bekroond met het uitroepen van de onafhankelijkheid.

.

De reis in detail

versie 26/09/19 10:49

1ste dag : BRUSSEL - ADDIS ABEBA

Samenkomst ’s avonds in Zaventem voor afreis per Ethiopian Airlines-lijnvlucht naar Addis Abeba. Maaltijden en overnachting aan boord.

2de dag : ADDIS ABEBA - WINDHOEK

Aankomst ’s ochtends in Addis Abeba waar aansluitende vlucht met Ethiopian Airlines naar Windhoek. We komen in het begin van de namiddag aan te WINDHOEK. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het Safari Court Hotel**** (Windhoek), een aangenaam eerste klasse complex met zwembad en tuinen.
Nadien verkennen we Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. Avondmaal in ons hotel.

3de dag : WINDHOEK - KALAHARI

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden door een woestijnlandschap. Sommige namen van dorpen en steden, zoals Uhlenhorst en Stampriet, herinneren ons aan de Duitse koloniale tijd. De streek is vooral bekend om de kweek van karakulschapen en de weverijen, maar is ook bezaaid met plaatsen die herinneren aan de veldslagen, tussen 1904 en 1907, van de autochtone bevolking tegen de Duitse troepen.
’s Namiddags aankomst in de Kalahari Anib Lodge, een groen eiland in de Kalahariwoestijn. Late lunch en tijd voor een kleine wandeling of wat zwemmen. In de late namiddag maken we een eerste safaritocht in de Kalahariwoestijn omheen het hotel. We observeren niet enkel de dieren, maar ook het adembenemende landschap. De rode duinen vormen een schitterend decor voor de zonsondergang.
Avondmaal en overnachting in de Kalahari Anib Lodge**** met zwembad (Kalahari, Hardap regio).

4de dag : KALAHARI - GONDWANA CANYON PARK

Vandaag gaat het langsheen Mariental verder naar Keetmanshoop, oorspronkelijk een Nama-nederzetting aan de oevers van de Swartmodderrivier. Dit stadje biedt enkele mooie voorbeelden van koloniale architectuur. In de buurt bezoeken we het “Kokerboomwoud”. De typische bomen, met exemplaren tussen de 200 à 300 jaar oud, zijn hier gegroepeerd in een bevreemdend maanlandschap. Lunch onderweg.
Via de Naute Dam rijden we naar het Gondwana Canyon Park naar ons verblijf voor vanavond.
Avondmaal en overnachting in het door een berglandschap gedomineerde Canyon Village****, met zwembad (Kanebis regio).

5de dag : GONDWANA CANYON PARK - HELMERINGHAUSEN

Na het ontbijt via Naute Dam naar de FISH RIVER CANYON, een van de belangrijkste natuurwonderen van Afrika. De Fishrivier, die met haar 650 km de langste rivier van Namibië is, heeft hier over een lengte van 131 km een spectaculaire engte geboord die soms tot 550 m diep en 27 km breed is.
Via Seeheim, Goageb en Bethanien zetten we daarna onze reis verder noordwaarts. Lunch onderweg.
Avondmaal en overnachting in het eenvoudige maar aangename Helmeringhausen Hotel***, met zwembad (Helmeringhausen). Het hotel staat op de grond (10.000 ha) van de Helmeringhausen-boerderij, gesticht door een oudgediende van de Duitse Schütztruppe, en later bekend voor zijn karakulwol. Zicht op de savanne in de verte afgezoomd met lage tafelbergen. Na een frisse duik in het zwembad kan u aan de receptie de sleutel vragen van het klein museum naast het hotel waar de lokale boeren sinds lang al hun oude tuigen hebben ondergebracht. De bar is de lokale ontmoetingsplaats.

6de dag : HELMERINGHAUSEN - NAMIB DESERT

We starten onze dag vroeg vandaag in deze magische streek met spectaculaire landschappen.
Over de C27 rijden we noordwaarts langs het gigantische Namib Naukluft Park, dat zich over 50.000 km2 uitstrekt langs de Atlantische Oceaan, en waarvan het grootste deel uit de Namib Desert bestaat. Het Nationale Park is slechts op beperkte plaatsen toegankelijk en we begeven ons naar de toegangspoort in de buurt van Sesriem. Per 4x4 bezoeken we de SOSSUSVLEI, gelegen te midden van oranje duinen van meer dan 200 m hoog en waarvan één zelfs 300 m hoogte bereikt. Zoogdieren, reptielen, vogels en insecten hebben zich hier op een buitengewone manier aangepast aan de extreme droogte en de verzengende hitte. Lichte lunch (mogelijk onder de vorm van picknick) in het park. Bij terugkeer van de Sossusvlei bezoeken we de 30 m diepe SESRIEM CANYON en rijden daarna verder noordwaarts.
Avondmaal en overnachting in de Namib Desert Lodge****, met zwembad (regio Solitaire).

7de dag : NAMIB DESERT - SWAKOPMUND

We verlaten de dorre vlakte en rijden vanaf Solitaire door een bergachtige streek van de Kuiseb Canyon en het Namib Naukluft Hochland. Daarna dalen we af naar de vlakte van Welwitschia. Hier treffen we één van de vele botanische curiosa van Namibië aan : de Welwitchia. Deze traag groeiende plant is alleen te vinden op de kiezelgronden van de Noordelijke Namibwoestijn en de oudste exemplaren zouden tot 2000 jaar oud zijn. We trekken verder door de Moon Valley, een maanlandschap met heuvels en valleien die door de Swakoprivier werden uitgehold. Lunchpakket onderweg.
Aankomst in de vroege namiddag in SWAKOPMUND. Dankzij de straten met palmbomen, de zeedijk en de aangename stranden is Swakopmund een vakantieoord geworden. De Duitse invloed is nog steeds te merken in de stijl van de huizen. Men waant zich in een Duitse badstad aan de Noordzee. Korte oriëntatierit door de stad.
Avondmaal en overnachting in het Europa Hof Hotel*** (Swakopmund).

8ste dag : SWAKOPMUND - uitstap WALVISBAY

Een rustige dag. We starten onze dag met een cruise om 9u in de Walvis Bay. Brunch aan boord, broodjes, lichte drankjes, en Atlantische oesters met lekkere Zuid-Afrikaanse champagne!
In de namiddag vrije tijd te Swakopmund om rustig van deze balneaire omgeving te genieten. Swakopmund is en blijft een van de meest ongewone en fascinerende koloniale steden van Afrika. Het lijkt wel een groot Beiers dorp dat als buffer tussen de Atlantische Oceaan en de woestijn werd geplaatst. Het geeft dan ook een zeer surrealistische indruk.
Mogelijkheden om een vlucht te maken over de woestijn en/of de oceaan (facultatief!).
Vrij avondmaal in een lokaal restaurant of in het hotel, en overnachting in het Europa Hof Hotel*** (Swakopmund).

9de dag : SWAKOPMUND - TWYFELFONTEIN

Vroeg vertrek langs de oceaan naar Henties Bay. Vandaar gaat het terug landinwaarts tot Uis. In de desolate omgeving liggen bergen met klinkende namen als Spitskoppe, Brandberg en Zebraberg. We stoppen aan BURNT MOUNTAIN, een dorre vulkanische bergketen die lijkt te zijn afgebrand, een landschap zonder plantengroei. In een kleine engte zien we een reusachtige basaltmuur die gevormd wordt door vreemde zuilen van 4 m hoog, “Organ Pipes” (orgelpijpen) genoemd. Lunch onderweg (mogelijk onder de vorm van picknick).
Daarna rijden we naar TWYFELFONTEIN en haar grote galerij met steengravures, een van de rijkste van Afrika, die we, afhankelijk van onze tijd, vandaag of morgen bezoeken. De collectie bestaat voornamelijk uit gravures die in rode zandsteen werden gebeiteld en dateren uit 3000 of 4000 v.Chr. De site werd uitgeroepen tot nationaal monument.
Avondmaal en overnachting in de mooie Twyfelfontein Country Lodge****, met zwembad (regio Khorixas). Alle materialen waaruit de lodge is opgetrokken dragen ertoe bij dat de gebouwen helemaal opgaan in de prachtige omgeving, geschapen door miljoenen jaren winderosie.

10de dag : TWYFELFONTEIN - ETOSHA

Vandaag rijden we verder door deze verbazingwekkende omgeving en komen we zo langs het PETRIFIED FOREST, een versteend bos waarvan de leeftijd wordt geschat op 260 miljoen jaar.
We brengen een bezoekje aan de “Vingerklip” of “Rock Finger”, een zuil in zandsteen van 35 m hoog en met een diameter van 44 m. Lunch onderweg.
Verder via Outjo, klein aantrekkelijk stadje vol bougainvilles. We rijden nu noordwaarts naar ons verblijf dat gelegen is in de buurt van één van de ingangspoorten van het Etosha Nationaal Park.
Avondmaal en overnachting in de Etosha Safari Lodge*** aan de zuidkant van het Park (Okaukuejo regio), met zwembad.

11de en 12dag : ETOSHA NATIONAL PARK

We spenderen twee volle dagen in het ETOSHA NATIONAL PARK waar we een van de mooiste scènes van het wildleven ter wereld zien. Op onze tochten doorkruisen we één van de grootste wildparken van Afrika. In dit park van 20.000 km2 leven 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen en amfibieën en een grote verscheidenheid aan insecten.
Een bezienswaardigheid : de Etosha Pan, een uitgestrekt leeg gelopen zoutmeer van 5.000 km2. Eigen aan Etosha zijn de vreemde moringabomen die lijken op de apenbroodbomen en te lijden hebben onder de vernielingen van de olifanten. Tussen de fauna vinden we beschermde dieren zoals de impala met een zwart gezicht en de zwarte neushoorn. Tevens leven er ook meer verspreid kuddes olifanten, giraffen, zebra’s, springbokken, enz.
Het droge seizoen van mei tot oktober is de beste periode om de dieren gade te slaan. Hele kuddes verzamelen zich bij zonsopgang en bij zonsondergang bij de waterputten. Bovendien vermijden we de grote hitte en tevens de hordes Zuid-Afrikaanse schoolkinderen.
Middagmalen onderweg in het park.
Avondmaal en overnachting net buiten het park (oostkant) in de luxueuze Mokuti Lodge**** (dicht bij de Von Lindequist Gate), met zwembad.

13de dag : ETOSHA - OKAPUKA

Na het ontbijt zetten we onze reis verder. We komen langs het Otjikotomeer, het grootste natuurlijke meer van Namibië en rijden via Tsumeb, dat door de liefhebbers van mineralen bij de natuurwonderen van de aarde wordt gerekend. 217 verschillende mineralen werden hier ontdekt en we bezoeken dan ook het kleine maar interessante mijnmuseum. Langs Otavi, een oude Duitse garnizoensstad, gaat het verder naar Otjiwarongo en Okahandja, “de aangename plaats”, in Herero-taal. Indien tijd, nemen we een kijkje op de Herero-begraafplaatsen en het kerkhof van de Duitse “Schutztruppe”.
Avondmaal en overnachting in de Okapuka Ranch**** (Döbra regio), met zwembad.

14de dag : OKAPUKA - WINDHOEK - ADDIS ABEBA - BRUSSEL

Rustige ochtend om op een aangename manier afscheid te nemen van dit land. Vrij middagmaal.
We vertrekken op tijd terug naar Windhoek voor onze afreis kort na de middag met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba, waar aansluiting met dezelfde maatschappij naar Brussel. Avondmaal en overnachting aan boord.

15de dag : BRUSSEL

Aankomst ’s ochtends op de luchthaven van Zaventem. Einde van een prachtige reis.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 4350 EUR
Singletoeslag : 300 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Ethiopian Airlines-lijnvluchten Brussel - Addis Abeba - Windhoek - Addis Abeba - Brussel, in economy (+/- 16u en +/- 15u30)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel, Addis Abeba en Windhoek : 361 EUR
- vol pension vanaf het avondmaal op dag 2 tot het ontbijt op dag 14, behalve het avondmaal op dag 8 (in Swakopmund)
- 12 nachten verblijf in de vermelde hotels en lodges 3/4* of gelijkwaardig (lokale normen)
- alle transfers en transport ter plaatse met een autocar
- alle vermelde safari’s
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een lokale Engelssprekende gids-chauffeur
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de niet voorziene maaltijden : vrij avondmaal op dag 8, en vrije lunch op dag 14
- eventuele niet inbegrepen facultatieve uitstappen of safari’s
- de fooien : 70 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 468 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en gronddiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van september 2019 voor juli 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 16,50 ZAR/NAD en op basis van een groepsreis met minimum 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.


- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Geen visum vereist.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen vereist.
Eventueel aan te raden : een middel tegen malaria hoewel het risico zeer beperkt is tijdens de winter in Namibië.

KLIMAAT in JULI
- Windhoek (1730 m) : min. 6° C - max. 20° C
- Swakopmund : min. 9° C - max. 18° C
- Tsumeb (1310 m) : min. 7° C - max. 25° C
Zo goed als geen neerslag.

VERVOER
Het vervoer ter plaatse gebeurt met een autocar die uitgerust is met schuiframen (fotografie!) en een luchtventilatiesysteem. Airconditioning wordt zelden gebruikt op deze reisweg.
De autocars die we gebruiken zijn ook uitgerust met een krachtigere (en dus ook stuggere) achtervering dan de klassieke veringsystemen, en deze is onontbeerlijk voor het soort wegen op deze speciale en uitgebreide rondreis.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198