.

CULTURELE GROEPSREIS

BRAZILIE

Volledige rondreis
met verblijf in het Amazonewoud

  • Rio de Janeiro
  • De watervallen van Iguaçu
  • De koloniale pracht van Ouro Preto
  • Brasilia, de stenen droom van Kubitchek
  • Manaus, met verblijf in het Amazonewoud
  • Salvador de Bahia, de Afrikaans-Portugese roots

15 dagen - van 31 juli tot 14 augustus 2015

.

.

De reis in detail


1ste dag : BRUSSEL - LISSABON - RIO DE JANEIRO

Samenkomst ‘s ochtends op de luchthaven van Zaventem voor inscheping voor de TAP-lijnvlucht naar Lissabon. Vanuit Lissabon vliegen we met een rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Rio de Janeiro. Maaltijden aan boord.
Aankomst in de vooravond en transfer naar het hotel Windsor Martinique****, vlakbij het strand van Copacabana.

2de dag : RIO DE JANEIRO (B,L,D)

Halve daguitstap in Rio de Janeiro. Na een typisch middagmaal maken we kennis met de stad tijdens een mooie panoramische stadsrondrit die eindigt op het beroemde “Suikerbrood”, een steile rotspunt van 395 m die over de prachtige baai van Guanabara uitsteekt. Sinds mensenheugenis is deze rots het symbool van Rio. Onnodig te zeggen dat men van hieruit van een uniek panorama kan genieten.
’s Avonds, na het avondmaal, genieten we van een wervelende “Rio by Night”-show: met dans en muziek krijgen we een poëtische geschiedenis van de evolutie van de Braziliaanse volkskunst bij uitstek!
Overnachting in het hotel Windsor Martinique****.

3de dag : RIO DE JANEIRO (B,L,D)

Rio is en blijft onwaarschijnlijk boeiend! Na het ontbijt gaan we met een treintje 700 m hogerop tot aan de top van de Corcovado, beheerst door het imposante 34 m hoge Christusbeeld. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over Rio en omgeving.
Hierna genieten we van een rondrit met de autocar langs de wereldberoemde stranden zoals Copacabana, Ipanema en Leblon. Het Maracana-stadium is een monument van de nationale passie bij uitstek, de voetbal!
’s Middags, typische vleesmaaltijd in een gekende churrascaria (barbecue-restaurant).
In de namiddag, wat vrije tijd om te kuieren op de promenade van het beroemde strand van Copacabana, of wat te shoppen langs de Avenida Atlantica.
Avondmaal in een restaurant dicht bij het hotel en overnachting in het hotel Windsor Martinique ****.

4de dag : RIO DE JANEIRO - FOZ DO IGUACU (B,D)

Vlucht naar Foz do Iguaçu en transfer naar ons hotel Recanto Park Hotel****.
We bezichtigen vandaag een van de mooiste natuurwonderen ter wereld: de beroemde watervallen van Iguaçu die zich uitstrekken in een halve cirkel van ongeveer 5 km. Ze liggen op de grens van de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Parana, en niet veel verder bevindt zich ook nog het drielandenpunt met Paraguay. We genieten van de overweldigende natuurpracht, hier langs de Braziliaanse kant. Met een oorverdovende oerkracht storten zich hier, vanop een hoogte van 72 m, 275 watervallen in de Iguaçurivier neer. Het omliggende tropische woud woekert onder de altijd aanwezige regenbogen en vormt een prachtig decor voor deze watervallen.
Avondmaal en overnachting in hotel Recanto Park Hotel****, met zwembad.

5de dag : FOZ DO IGUACU (B,L,D)

Na een goed ontbijt reizen we af naar Argentinië om de watervallen van heel dichtbij te bewonderen. Opnieuw raken we in de ban van de gevreesde kracht van het water dat zich onmetelijk snel naar beneden werpt.
Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant begeven we ons opnieuw naar de Braziliaanse kant voor ontspanning in het hotel.
Avondmaal en overnachting in hotel Recanto Park Hotel****.

6de dag : IGUACU - BELO HORIZONTE - OURO PRETO (B,D)

Vrije ochtend. Voor de liefhebbers, en indien de tijd dit toelaat, kan een facultatieve uitstap naar het drielandenpunt worden georganiseerd (betaling ter plaatse).
Kort na de middag transfer naar de luchthaven voor de vluchten (met tussenstop) naar Belo Horizonte, de hoofdstad van de rijke staat Minas Gerais.
Verder per autocar naar Ouro Preto, waar we logeren in het Pousada Classica***. Avondmaal dicht bij het hotel.

7de dag : OURO PRETO (B,L,D)

Bezoek aan Ouro Preto, ooit het middelpunt van de goudkoorts in de 18de eeuw. In 1981 werd de hele stad Ouro Preto door de UNESCO als “historisch monument” geklasseerd. Deze stad toont ons de mooiste verzameling barokke kunst en architectuur van Brazilië. De kronkelende straatjes, de huizen met prachtige houten of smeedijzeren balkons, de oude gebeeldhouwde fonteinen en de talloze kerken bekoren ons op slag. We bezoeken de kerk van San Franciscus van Assisi, een meesterwerk van Aleijadinho. Verder naar de kerk do Carmo met haar collectie gewijde kunst. In de kerk van Nossa Senhora do Pilar vernemen we meer over een vreemde legende : 400 kg goudstof zou nodig zijn geweest om de kerk te versieren. Verder naar het Museum van Mineralen, een van de mooiste musea van edelstenen, mineralen en kristallen ter wereld maar in een oubollig kader! In hetzelfde gebouw, het voormalige paleis van de gouverneur, huist nu de oudste mijnbouwschool van het land. Middagmaal in een lokaal restaurant. Ook een bezoek aan het nieuwe maar interessante Museo do Oratorio ontbreekt niet op het programma.
De uitstap naar het oude koloniale mijndorp Mariana met bezoek aan een oude goudmijn is voor velen één van de hoogtepunten van deze reis.
Overnachting in het Pousada Classica***. Avondmaal dicht bij het hotel.

8ste dag : OURO PRETO - BELO HORIZONTE - BRASILIA (B,L)

Verder bezoek aan Ouro Preto. Daarna rijden we naar Congonhas Do Campo en haar basiliek van Nosso Senhor Bom Jezus do Matozinhos, die in 1758 werd opgetrokken. Dit bouwwerk is beroemd om zijn portaal dat versierd is met de beelden van de profeten die de komst van Christus aankondigden, en gesculpteerd is in zeepsteen door Aleijadinho tussen 1795 en 1805. Door dezelfde kunstenaar uitgevoerd is het lijdensverhaal van Jezus, alsook het reliëf op de deur van de Matriz. Deze kerk was het laatste werk van de kunstenaar.
Terugkeer naar Belo Horizonte in de late namiddag voor de avondvlucht naar Brasilia. Bij aankomst, transfer voor overnachting in hotel Brasilia Palace**** van de hand van Oscar Niemeyer, één der belangrijkste Braziliaanse architecten.

9de dag : BRASILIA - MANAUS (B,L)

We besteden een volledige dag aan deze fascinerende hoofdstad, de meest futuristische stad van Brazilië. We maken een rondrit en bekijken de stenen droom van een president die een stad wou in het midden van de plateaus ver van de kusten waar de immigranten al te lang waren blijven hangen, gerealiseerd door befaamde architecten zoals Oscar Niemeyer, Lucio Costa, Burle Max en in een recordtempo uitgevoerd. Een moderne saga! Na al die jaren, nog steeds indrukwekkend zowel door zijn grondplan als door de architectuur van de gebouwen, elk met een eigen symboliek.
Na dit interessant bezoek vliegen we ’s avonds naar de Amazone, naar Manaus (late aankomst).
Onthaal en transfer naar de Amazon Ecopark Jungle Lodge, een 60-tal kamers verspreid in een 20-tal bungalows gebouwd in lokale stijl in het regenwoud aan de oevers van de Rio Taruma, een zijrivier van de Rio Negro.

10de dag : AMAZONE (B,L,D)

Vandaag varen we met de boot naar de Encontro das Aguas, de samenvloeiing van de Rio Negro en de Solimoes: het donkere water van de Rio Negro stroomt hier naast het bruine zoute water van de Rio Solimoes en vanaf dit punt heet de rivier de Amazonas. Het wonderlijke van deze samenvloeiing is echter dat de twee kleuren water over een afstand van 6 km naast elkaar stromen zonder in elkaar over te gaan. Onderweg zijn er verschillende “igarapés” (kreekjes) tussen een weelderige plantengroei, met tientallen kleurrijke vogelsoorten.
’s Middags, middagmaal in een drijvend restaurant.
Avondmaal en overnachting in de Amazon Ecopark Jungle Lodge.
Na het avondmaal trekken we erop uit en zien we de alligators bij hun nachtelijke tochten.

11de dag : AMAZONE (B,L,D)

We maken een ochtendwandeling door het woud en onze gids toont ons tal van wetenswaardigheden op gebied van fauna en flora. Bezoek aan het apenwoud.
Terugkeer naar onze lodge voor de lunch.
In het grootste regenwoud ter wereld, gelegen aan de Rio Taruma, die uitmondt in de Rio Negro en samen met de Rio Solimoes de Amazonestroom vormt, gaan we in de namiddag op een ecologisch verantwoorde manier deze unieke omgeving verkennen. We bezoeken een indiaans dorp en indien mogelijk een woning van de lokale bevolking, de “caboclos”. We zien hoe de rubber uit de bomen gewonnen wordt, ooit de basis van de rijkdom van Manaus. Wie weet slaat u op de terugweg een piranha aan de haak.
Overnachting in het Amazon Ecopark Jungle Lodge.

12de dag : MANAUS - SALVADOR DE BAHIA (B)

Na het ontbijt vertrekken we per boot naar Manaus. Aankomst in de haven en rondrit door de typische wijken en langs het Teatro Amazonas of Opera House.
Tegen de middag transfer naar de luchthaven van Manaus en vlucht (met verschillende tussenstops) naar Salvador (late aankomst). Onthaal en transfer naar ons hotel Pestana Bahia****, met zwembad, voor overnachting.

13de dag : SALVADOR DE BAHIA (B,L,D)

Vandaag staat een bezoek aan het bruisende Salvador op het programma. Salvador is een stad van exotisme, die een magische sfeer uitstraalt, met 365 kerken, het centrum van de ‘candomblé’, kortom de meest Afro-Braziliaanse stad.
We gaan speciaal de “hoge stad” afspeuren. Op verschillende plaatsen zien we lenige lijven de ‘capoeira’ dansen, terwijl we naar de Largo Pelourinho wandelen. Hier bevindt zich het hart van de stad met haar koloniale woningen in pastelkleuren. We bezoeken de San Franciscokerk en de kathedraal.
De Cidade Baxhia, of de “lage stad” is het commerciële en financiële centrum van de staat Bahia. Beide stadsdelen zijn met elkaar verbonden door de grote lift Lacerda. Middagmaal in een typisch restaurant. In de namiddag rest wat vrije tijd voor rust of inkopen op typische markten zoals de Mercado Modele, Praça da Sé of de Terreiro de Jesus.
‘s Avonds, “Bahia by night”-programma met avondmaal en folklore-show.
Overnachting in hotel Pestana Bahia****.

14de dag : SALVADOR DE BAHIA (B, L) - LISSABON

Daguitstap naar het pittoreske Cachoeira met haar unieke geschiedenis en kleurrijke koloniale architectuur. Via een mooie rit langs suikerriet- en cacaoplantages bereiken we deze stad met haar prachtige barokke bouwwerken zoals de kerken van Igreja Matriz en Ordem Terceira do Carmo. Na deze ontdekking steken we via een koloniale brug de Paraguaçurivier over en bereiken zo het stadje Sao Felix waar we een traditionele sigarenfabriek bezoeken. Middagmaal in lokaal restaurant en in de namiddag terugkeer naar Salvador voor transfer naar de luchthaven. Inscheping voor de lijnvlucht van TAP naar Lissabon.

15de dag : LISSABON - BRUSSEL

Landing ’s morgens op de luchthaven van Lissabon. Aansluitende vlucht met dezelfde luchtvaartmaatschappij TAP naar Zaventem.
Einde van een wondermooie en exotische reis.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 4995 EUR
Singletoeslag : 675 EUR

Met een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de TAP-lijnvluchten Brussel-Lissabon-Rio de Janeiro en Salvador-Lissabon-Brussel
- de binnenlandse lijnvluchten met TAM Airlines : Rio-Iguaçu, Iguaçu-Belo Horizonte, Belo Horizonte-Brasilia, Brasilia-Manaus, Manaus-Salvador
- de huidige luchthaventaksen: 164,88 EUR
- alle kamers met bad of stortbad en W.C. in vermelde hotels of gelijkwaardig
- maaltijden zoals aangeduid in het programma (B=ontbijt, L=middagmaal, D=avondmaal)
- alle transfers en transport ter plaatse in een autocar met airco
- show in Rio de Janeiro en Salvador de Bahia
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van lokale gidsen (Franssprekend)
- taks Iguaçu en lokale hoteltaksen
- de Garantiefondspremie
- BTW volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de niet inbegrepen maaltijden : middagmalen op dag 4/6/12 en avondmaaltijden op dag 8/9/12, tijdens de vluchten. Eventueel een aanvullende snack voorzien tijdens de binnenlandse vluchten want aan boord krijgt u meestal slechts een kleine versnapering.
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de eventuele facultatieve uitstap naar het drielandenpunt vanuit Iguaçu
- de fooien : 85 EUR
AAN TE RADEN
Een reisverzekering prestige van de Europese (polis ref. 0420-ICTN-010912):
a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, annulatie: 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 260 EUR
b) Bagage + Annulatie (zonder bijstand): 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 225 EUR

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van december 2014, en de wisselkoers van de dollar van 1 EUR = 1,27 USD voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.

- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een internationaal reispaspoort, geldig tot 6 maanden na het einde van de reis.

REISPASPOORT
Het bekomen van een reispaspoort duurt gemakkelijk 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Vereist: inenting tegen gele koorts.
Verder aan te raden: middel tegen hepatitis A, typhus, tetanos en malaria.
Raadpleeg :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110 of www.itg.be)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198