.

CULTURELE GROEPSREIS

CANADA & USA

Van QUEBEC naar NEW YORK

  Het scenario van deze reis is groots, rijk en gevarieerd :

  De steden :

 • Ottawa : Canada’s federale hoofdstad
 • Montréal : de grootste Franssprekende stad in de Nieuwe Wereld
 • Quebec : cultuurstad, waar Jacques Cartier voet aan wal zette
 • Boston : havenstad vol Europese charme
 • Washington : Amerika’s federale hoofdstad met uiteraard het Witte Huis
 • New York : The big Apple met de Manhattan skyline, een stad die nooit slaapt.
  Twee volle dagen bezoek

  De groene verpozing tussen deze steden :

 • Proeven van de Canadese bergen “Les Laurentides”, en in de USA de Appalachen
 • De landelijke charme van New Hampshire en Upstate New York
 • Boottocht met de “Hornblower” onder de Niagara Falls

15 dagen - Afreis : 1 oktober 2019

.

Eenfantastisch 15-daags programma, heenreis via Toronto, terugreis vanuit New York.
Een “alles in één reis” met unieke wereldsteden, een weidse natuur en de “Niagara Falls”.

Het is bijna vanzelfsprekend dat de kolonisten, die in de nieuwe wereld aan de Amerikaanse Oostkust op alle vlakken “the biggest in the world” wilden realiseren, diverse steden hebben ontwikkeld die tot de verbeelding spreken.
Hier is enkel “the sky the limit”.
Deze unieke droomreis maakt in het nieuwe continent een verbinding met een aanloop in de Canadese staten Quebec en Ontario (Toronto, Ottawa, Montréal en Quebec-stad), met als hoofdgerecht de Golden Triangle van de USA (Boston, Washington, New York) aangevuld met op het scharnier de natuurpracht van de Niagara watervallen.

.

De reis in detail

versie 02/04/19 12:05

1ste dag : BRUSSEL - TORONTO - NIAGARA FALLS (D)

‘s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een British Airways lijnvlucht naar TORONTO, via Londen. Aankomst in de namiddag. Na de formaliteiten wacht een autocar met de plaatselijke gids ons op voor de transfer naar de Niagara Falls.
We starten met een korte wandeling tot aan de rand van de beroemde watervallen en eerste blik op de verlichte watervallen.
’s Avonds check-in , avondmaal en overnachting in het Falls Hotel and Inn 3* (Clifton Hill).

2de dag : NIAGARA FALLS - TORONTO (B, L)

Na het ontbijt gaan we de enorme watervallen bewonderen aan boord van de “Hornblower”. Een boottochtje dat we niet snel zullen vergeten! De watervallen zijn 56m hoog en 700 m breed. Een enorme massa water stort zich hier naar het Ontariomeer.
Nadien middagmaal in een panoramisch restaurant in Niagara Falls.
Terug naar TORONTO, hoofdplaats van de provincie Ontario en grootste stad van Canada.
Onderweg stoppen we in het charmante stadje NIAGARA-on-the-LAKE, dat zijn 19de-eeuws karakter op schitterende manier heeft weten te behouden. Oorspronkelijk heette dit stadje Newark en was het de eerste hoofdstad van “Upper Canada” (Ontario).
Bij aankomst in Toronto, maken we een stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden van deze kosmopolitische stad met een belangrijk zakenkwartier en tal van indrukwekkende wolkenkrabbers. We zien o.a. de City Hall, het parlement, het Harbour Front en één van de hoogste gebouwen de CN (Canadian National)-toren (553 m). Pittoresk is ook de universiteitscampus, Yonge Street en Chinatown.
Vrij avondmaal en overnachting in het Comfort Hotel Airport North 3* (Toronto).

3de dag : TORONTO - OTTAWA (B, L)

We rijden noordwaarts naar OTTAWA, de federale hoofdstad van Canada.
Onderweg rit door een wondermooie streek en bezoek aan de prachtige regio van de 1000 eilanden. Dit doen we op de ideale manier, meer bepaald met een boottocht van één uur langs enkele eilanden op de St.-Laurent.
Dit prachtige gebied is inderdaad bezaaid met meer dan duizend kleine en zelfs zeer kleine eilanden, waar maar net plaats is voor één huis.
Voordien houden we halt in de regio van KINGSTON voor het middagmaal.
In de namiddag komen we aan in OTTAWA, een vredige stad. De sfeer, omgeving en architectuur worden er bepaald door de twee voornaamste vroegere kolonisatoren van Canada, de Fransen en de Engelsen.
Gelegen aan beide zijden van de Ottawarivier vormt deze stad tevens de grens tussen de Franstalige provincie Quebec en het Engelstalige Ontario. We rijden langs Canal Rideau en maken een wandeling op de heuvel van het Parlement en in het hart van de stad.
Overnachting in het hotel Best Western Plus Gatineau-Ottawa 4* (Gatineau).

4de dag : OTTAWA - MONTREAL (B, D)

Na het ontbijt stadsrondrit. We zien de statige regeringsgebouwen, prachtig gelegen en omgeven door ontelbare, uitgestrekte, groene parken. Het is een vredige stad met vele verkeersvrije straten en de gezellige Bytown-market. Verder bezoek aan het gekende “Musée de la Civilisation canadienne” met o.a. een buitengewoon interessante afdeling gewijd aan de indianenbeschavingen.
In de namiddag rijden we naar de provincie Quebec en doen dit over een panoramische route langs de Ottawarivier. We gaan op een eerste verkenning in MONTREAL, de grootste Franssprekende stad in de Nieuwe Wereld, ontstaan op een eiland in de brede
St.-Laurent. De naam van de stad komt van de hoge heuvel “le Mont Royal” die de stad beheerst. We houden even halt en genieten van het prachtige zicht. Een unieke attractie in Montréal zijn de ruime ondergrondse winkelgalerijen in het zog van de metro.
Deze shoppingcenters zijn een noodzakelijk warm onderkomen tijdens de gure winters, wanneer Montréal vaak extreme vriestemperaturen moet trotseren.
Avondmaal met o.a. zalm en kreeft op het menu.
Overnachting in Sandman Hotel Montréal 3* (Longueuil).

5de dag : MONTREAL - QUEBEC (B, L)

In de voormiddag bezoeken we met een lokale gids het moderne deel van de stad met tal van wolkenkrabbers, regeringsgebouwen en het uitgestrekte havenkwartier. We rijden tevens voorbij het stemmige “vieux quartier”, de oude stad, met haar typische huizen, gekenmerkt door ijzeren trappen aan de buitenkant van de woningen. We eindigen met een bezoek aan de mooie Notre Dame basiliek.
Na het middagmaal vertrekken we naar QUEBEC. Via de St.-Laurent volgen we gedeeltelijk de “Chemin du Roy” aan de uitlopers van de Laurentides-bergen, de oudste berijdbare weg in Amerika. Quebec is de stad van Jacques Cartier, de Bretoense ontdekker van Canada.
Hier overwinterde hij in 1535 in barre omstandigheden aan boord van zijn schip “La Grande Hermine”. In 1608 werd Quebec door Samuel de Champlain gesticht als eerste permanente nederzetting van Nouvelle France.
In Wendake gaan we langs bij een indianengemeenschap (Huronen) waar in een modern milieu oude tradities worden voorgesteld.
Verder in Quebec valt het knusse en Europees uitziende “Vieux Quebec” op met zijn stemmige straten vol kunstateliers. Centrum is la Place Royale.
Vrij avondmaal en overnachting in het hotel Super 8 Quebec 4* (Quebec).

6de dag : QUEBEC (B, D)

In de voormiddag bezoek met een lokale gids binnen de wallen van het oude Quebec, de enige versterkte stad in Noord-Amerika.
We bezoeken de haven, la Ville Basse.
Per autocar ontdekken we de Laval-universiteit, het Parlement, de brede en lange lanen, de Promenade des Gouverneurs en de Abrahamsvlakte. Blikvanger is het uitgestrekte zwaar versterkte Château Frontenac. Het kasteel in Franse stijl, geïnspireerd op de Europese kastelen, werd gebouwd in opdracht van Canadian Pacific Railway en is genoemd naar de eerste gouverneur van Nouvelle France, de graaf Frontenac.
Vrije tijd om wat rond te slenteren en een vrij middagmaal te nemen in le Vieux-Quebec.
In de namiddag bezoek aan het “Musée National des Beaux Arts du Quebec”. Nadien bezoek aan het park van Montmorency waar een spectaculaire waterval ligt, de grootste van Oost-Canada en hoger dan de Niagara!
Daarna rijden we naar het “Ile d’Orléans”, een groot amandelvormig eiland in het midden van de machtige St.-Laurent. Hier bevinden zich tal van oude typische houten huizen met brede fel gekleurde daken die bestand zijn tegen zware sneeuwval.
’s Avonds nemen we een typisch avondmaal in een siroopboerderij. Deze “cabanes à sucre” zijn talrijk en typische energierijke bereidingen voor deze streek worden er gestookt zoals bv. de siroop uit de ahorn. Animatie met muziek en dans.
Overnachting in het hotel Super 8 Quebec 4* (Quebec).

7de dag : QUEBEC - BOSTON (B, L)

Vandaag staat er een lange -doch op Amerikaanse autosnelwegen best doenbare- verplaatsing naar BOSTON op het programma. De ongeveer zevenhonderd-vijftig km zullen we in tien uur overbruggen. We doorkruisen eerst de streek van Estrie, ook bekend onder de naam van de streek van Cantons de l’Est (d.w.z. ten oosten van Richelieu en Montréal) met haar hoofdstad Sherbrooke. Na de Canadees-Amerikaanse grens overgestoken te hebben, rijden we New England binnen, dat aan de wieg stond van de natie der Verenigde Staten van Amerika. Met slechts 14,5 miljoen inwoners, bieden de zes Staten van New England nog vele ongerepte gebieden en ruimte voor stilte... Langs de Staten Vermont en New Hampshire, waar we middagmalen in de streek van de White Mountains, bereiken we de staat Massachusetts en haar hoofdstad BOSTON.
Vrij avondmaal en overnachting in het hotel Best Western Plus North Shore 4* (Danvers).

8ste dag : BOSTON - PHILADELPHIA (B, D)

’s Morgens, bezoek aan BOSTON, een prachtige historische stad, heel rustig met veel groen en pittoreske huizen.
De Amerikanen noemen het hun meest Europese stad.
Tijdens een stadsrondrit ontdekken we al de schitterende facetten van deze stad.
Naast het Financial District met zijn prachtige skyline heeft Boston nog heel wat andere bezienswaardigheden : het havenkwartier Back Bay, Cambridge (de vermaarde en levendige universiteitswijk), the Boston Common (het prachtige park in Downtown) en Copley Square (het stadscentrum in oud-Engelse stijl).
En tot slot... vergeten we de grote historische waarde van de stad niet, The Boston Tea Party betekende immers het prille begin van de Amerikaanse onafhankelijkheid.
Vrij middagmaal.
’s Middag verlaten we Massachusetts en rijden we naar PHILADELPHIA, de eerste hoofdstad van de V.S. van 1790 tot 1800. Gesticht door William Penn op het einde van de 17de eeuw op de oevers van de Delaware-rivier, was Philadelphia reeds een halve eeuw later uitgegroeid tot het grootste handelscentrum van Engelstalig Amerika.
Op 4 juli 1776 keurde het continentaal Congres hier de door Thomas Jefferson opgestelde Onafhankelijkheidsverklaring goed. Nog in Philadelphia ondertekenden op 17 september 1787 de vertegenwoordigers van twaalf staten de nieuwe Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika. Gedurende de laatste decennia ontpopte de stad zich als een onbetwist cultureel centrum en als trendsetter in de muziekwereld.
Even voor aankomst avondmaal in een restaurant.
Overnachting in het hotel Days Inn & Suites by Wyndham Cherry Hill-Philadelphia 3* (Cherry Hill).

9de dag : PHILADELPHIA - WASHINGTON (B, L)

Na het ontbijt, bezoek aan de openbare markt van de stad, de oudste in de Verenigde Staten. Op weekdagen kunnen we er de Amish zien die hier hun inkopen komen doen en hun eigen waren komen verkopen. Verder bezoek aan het centrum van PHILADELPHIA. We zien de aangename, schaduwrijke historische wijk, het “Independence National Historical Park”, het Visitor’s Center, de talrijke historische gebouwen uit de koloniale tijd in rode baksteen, het Amerika uit de beginperiode. Vervolgens de beroemde “Liberty Bell” aan Independence Hall.
Middagmaal in het centrum.
Daarna, rit naar WASHINGTON D.C. (District of Columbia). De stad die vroeger Federal City heette, werd genoemd naar George Washington, de eerste president van de Amerikaanse republiek. De eerste steen van het Witte Huis werd gelegd in 1792, die van het Capitool een jaar later. Zo werd de stad aan de Potomac-rivier Amerika’s federale hoofdstad.
Bij aankomst rijden we naar Georgetown voor een cruise op de Potomac-rivier. Van hieruit is het panoramisch uitzicht op de stad prachtig.
Vrij avondmaal en overnachting in de omgeving van Washington, in het hotel Country Inn & Suites Camp Springs 4* (Camp Springs).

10de dag : WASHINGTON (B, L)

Geleide stadsrondrit door WASHINGTON D.C. We bezoeken het Arlington National Cemetery. De nationale begraafplaats ligt buiten de stad in de staat Virginia, aan de overkant van de Potomac-rivier. Meer dan honderdvijftigduizend nationale helden, staatslieden, beroemdheden en militairen liggen er begraven, evenals de leden van de familie Kennedy. In de nabijheid stoppen we even bij het Iwo Jima monument, een eerbetoon aan alle Amerikaanse mariniers.
Het Capitool, met een indrukwekkende gietijzeren koepel, is het middelpunt van de stad. Hier zetelt de Amerikaanse senaat. Vlakbij ligt het hoofdkwartier van de FBI en het Witte Huis, sinds 1800 de officiële ambtswoning van de president. Het geheel is verbonden door The Mall, een uitgestrekt park met het 170 m hoge Washington monument. Even verderop staat een ander monument ter ere van een bekende president : het beroemde zittende beeld van Abraham Lincoln uit 1922. Andere interessante bezienswaardigheden van de stad zijn het Vietnam Veterans Memorial en de Watergate-building.
Middagmaal en mogelijkheid om een plaatselijke specialiteit te proeven : de krab cake.
In de namiddag bezoek aan één van de Smithsonian Musea, het grootste complex ter wereld met o.a. 19 verschillende musea waaronder het gekende National Air and Space Museum met het vliegtuig van Lindbergh en de Apollo 11.
Overnachting in het hotel Country Inn & Suites Camp Springs 4* (Camp Springs).

11de dag : WASHINGTON - NEW YORK (B, L)

Na het ontbijt, vertrek naar NEW YORK, de stad die nooit slaapt.
Middagmaal onderweg. Voor we in het hotel aankomen houden we halt in Liberty Park in New Jersey vanwaar we een eerste zicht op Manhattan hebben.
Vrij avondmaal en overnachting in de omgeving van New York in het hotel Holiday Inn Express & Suites Meadowlands 4* (Carlstadt).

12de dag : NEW YORK (B, D)

’s Morgens geleide stadsrondrit in NEW YORK. “The Big Apple” hoeft nauwelijks nog een introductie! Het is de stad die tot ieders verbeelding spreekt : Central Park, Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square en het gezellige theaterdistrict van Broadway. Het kloppend hart en financieel district is Manhattan.
Vrij middagmaal.
In de namiddag gaan we per metro naar Central Park, één van de grootste en bekendste stadsparken ter wereld.
Avondmaal in Manhattan en per autocar “New York by night”!
Overnachting in het hotel Holiday Inn Express & Suites Meadowlands 4* (Carlstadt).

13de dag : NEW YORK (B, L)

Vanuit het hotel gaan we terug richting Manhattan en dat op een spectaculaire manier. We nemen de ferry van Staten Island. Van op het water zien we de wolkenkrabbers en het Vrijheidsbeeld, The Statue of Liberty. We gaan terug aan land op het zuidelijke punt van Manhattan.
Vanuit de eerste nederzetting Nieuw-Amsterdam in het huidige Lower Manhattan legden Hollandse kolonisten, begin 17de eeuw, de basis van de onstuitbare groei van deze miljoenenstad. We lopen langs het kleine Battery Park, waar duizenden kolonisten hun eerste stappen in de nieuwe wereld hebben gezet. Hier heeft men een mooi zicht op de baaien en bruggen van New York.
Daarna verder via Ground Zero en Wall Street.
Middagmaal in de buurt van het Empire State Building.
Daarna wandeling in de buurt van het Rockefeller Center en het Waldorf-Astoria Hotel. Bezoek aan St. Patricks Cathedral, de zetel van de aartsbisschop van New York. Verder naar het Rockefeller Center waar we van de 70ste verdieping genieten van een panoramisch zicht over de stad.
Vrij avondmaal en overnachting in de omgeving van New York in het hotel Holiday Inn Express & Suites Meadowlands 4* (Carlstadt).

14de dag : NEW YORK - LONDEN (B)

Na het ontbijt, bezoek aan het Metropolitan Museum, wereldberoemd voor zijn fabuleuze kunstcollecties. Verder naar de buurt van Fifth Avenue. Deze laan is één van de duurste ter wereld en we vinden er de meest exclusieve winkels en indrukwekkende gebouwen.
Vrij middagmaal in de buurt van Time Square en daarna transfer naar de luchthaven van New York. ’s Avonds terugvlucht met een lijnvlucht van British Airways naar Londen.

15de dag : LONDEN - BRUSSEL

Aankomst in Londen en doorverbinding naar Brussel waar we aankomen in de voormiddag.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3845 EUR
Singletoeslag : 975 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de British Airways-lijnvluchten in economy : Brussel - Londen (+/- 1u15) Londen - Toronto (+/- 7u50) / New York - Londen (+/- 7u10) Londen - Brussel (+/- 1u10)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel/Londen/Toronto/ New York : 322,35 EUR
- inreisvisum U.S.A. : 6 USD
- 13 nachten verblijf in de vermelde 3/4-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- alle ontbijten (B=ontbijt)
- middag- en avondmalen op de vermelde dagen (L=lunch, D=diner)
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franstalige lokale gids tijdens de volledige rondrit
- Frans- of Engelstalige stadsgidsen in de grote steden Montréal, Quebec, Washington, New York
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- maaltijden die niet inbegrepen zijn
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 150 EUR
- de ETA en ESTA-kosten (zie ‘Formaliteiten’)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 440 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van maart 2019 voor oktober 2019, een wisselkoers van 1 EUR = 1,55 CAD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 17 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een gedigitaliseerd internationaal reispas geldig tot na uw terugreis.
Voor het bekomen van een nieuwe internationale reispas moet u tijdig uw aanvraag doen.
Voor Canada : vanaf 15 maart 2016 moet iedere Belgische reizende persoon een elektronische reisautorisatie (ETA) op voorhand via het internet aanvragen.
Prijs : 7 CAD te betalen met een betaalkaart.
De ETA is geldig tot het internationaal paspoort vervalt en maximum 5 jaar.
Voor USA : sinds 12 januari 2009 is in het kader van het nieuwe Electronic System Travel Authorization (ESTA) iedere naar of via de VS reizende persoon verplicht zich op voorhand in te schrijven via het internet.
Voor deze reis is aanvraag van de ESTA niet verplicht, maar voor een vlottere doorgang aan de grens raden we iedereen aan dit toch te doen.
Sedert 8 september 2010 is ESTA betalend
(14 USD) met betaalkaart (momenteel enkel MasterCard, VISA, American Express en Discover).
De ESTA-toestemming is 2 jaar geldig.
Dit is een persoonlijke aanvraag en ieder kan dit zelf doen via de ESTA-website https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Personen die op of na 1 maart 2011 naar Iran, Syrië, Irak, Soedan, Libië, Somalië of Jemen reisden hebben een visum nodig voor de VS.

Alle gegevens en info nodig voor de aanvraag van de ETA en ESTA worden 1 maand op voorhand naar de deelnemers gestuurd zodat alle deelnemers dat zelf kunnen aanvragen.
Wie dit niet zelf wil of kan doen, laat ons dit weten en dan zullen wij het nodige doen tegen 35 EUR per persoon.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Over de “tips” (drinkgeld)
In Canada en de USA is het (ook) de gewoonte om bij verbruik in een bar of in een restaurant drinkgeld te geven aan de kelner.
Deze bedraagt 10 - 15 % van de rekening. Voor de inbegrepen ontbijten en maaltijden is dit reeds geregeld. Bij de andere maaltijden voegt u ofwel die tip cash toe aan het totaal van de rekening, ofwel als u betaalt met een creditkaart, telt u die tip op bij het te crediteren bedrag.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198