.

CULTURELE GROEPSREIS

CANADA
Het schilderachtige Westen

British Columbia,
de Rocky Mountains
en de Inside Passage!

  • Vancouver: mooi, relax en avant-garde, kortom “cool”!
  • superlatieven in de Rocky Mountains
  • het Westen van trappers en pioniers
  • schitterende cruise tussen het vasteland en de Koningin Charlotte Eilanden
  • sequoia’s en tuinen op Vancouver Eiland
  • de traditie in Victoria
  • rechtstreekse lijnvluchten tussen Europa en Vancouver
  • halfpension

14 dagen - Afreis : 3 september 2020

.

.




De reis in detail

versie 12/12/19 10:23

1ste dag : BRUSSEL - LONDEN - VANCOUVER

Samenkomst in Zaventem ’s ochtends voor inscheping op een lijnvlucht van British Airways naar Londen. Daar wacht ons een aansluitende lijnvlucht van dezelfde maatschappij naar Vancouver, “de parel van het Westen”, mooi gelegen tussen groene bossen, langs de Georgia Strait en de bergen van de Coastal Range. Onthaal en aansluitend transfer naar het hotel Holiday Inn Vancouver Centre*** (Vancouver)waar we overnachten.

2de dag : VANCOUVER

Stadsrondrit in Vancouver. In Gastown zien we het oudste gedeelte van Vancouver. Chinatown is de tweede grootste Chinese wijk, na San Francisco, in Noord-Amerika. We maken een wandeling in het Stanley Park, de grote groene long van de stad, beroemd om zijn ceders in het hartje van de stad. Het wordt omzoomd door de Burrard Inlet waarop kleine watervliegtuigen landen en opstijgen. Fotostop aan de indiaanse totempalen, typisch voor de indianen van British Columbia. Deze visvangende indianen richtten deze totems op voor de “Potlatch”, een feest waarbij de verschillende stammen wedijverden in het elkaar overstelpen met geschenken! Verder via Canada Place naar de waterkant en de English Bay. Daarna naar Granville Island voor een kort bezoek aan de charmante woonbootwijk en de Public Market, een waar paradijs voor onze culinaire bevoorrading.
Vrije namiddag. U kan bijvoorbeeld het Antropologisch Museum van de University of British Columbia bezoeken om meer te weten te komen over de indianen of een fietstocht maken langs de baai.
Overnachting in het hotel Holiday Inn Vancouver Centre*** (Vancouver).

3de dag : VANCOUVER - VERNON

We verlaten Vancouver via de Lions Gate Bridge voor een laatste blik op de stad vanaf Cypress Hill. Vandaag gaat de reis oostwaarts het land in via de vruchtbare Fraservallei en door het Manning Provinciaal Park rijden we de Okanagan Vallei binnen. Deze vallei is gekend om zijn vele boom- en wijngaarden, en we merken talrijke fruitstalletjes op langs de weg. Alvorens door te rijden naar Vernon wordt er een fotostop ingelast bij het prachtige Kalamalka Lake.
Overnachting in het hotel Holiday Inn Express*** (Vernon).

4de dag : VERNON - BANFF

Na het ontbijt, eerst naar Craigellachie, het monument dat opgericht werd ter herdenking van de “Last Spike”. Deze laatste spijker symboliseert de afwerking van de spoorweg die Canada van kust tot kust verbindt. Daarna staan de majestueuze Rocky Mountains op het programma. We rijden door het Mount Revelstoke Nationaal Park. Verder wordt de route over de Rogers Pass genomen, via Glacier Nationaal Park en het Yoho Nationaal Park met een stop aan de Natural Bridge, het Emerald Lake en de Spiral Train Tunnels.
Overnachting in het hotel Banff Rocky Mountain Resort *** (Banff).

5de dag : BANFF NATIONAAL PARK

Volledige dag in de prachtige omgeving van Banff, het eerste nationale park, vooral gekend voor zijn kristalheldere meren, donkere bossen, watervallen en besneeuwde bergtoppen. We bezoeken eerst Banff en omgeving : Surprise Corner, Tunnel Mountain Drive, Hoodoos, Banff Spring Hotel en de Bow River watervallen. Verder langs de Bow Valley bezoeken we de Johnston Canyon en bereiken zo Lake Louise. We stoppen aan het meer en bezoeken het wondermooi gelegen Hotel Chateau Lake Louise met zicht op de Victoria Gletsjer. Verder via de Ten Peaks Valley naar het Moraine meer. Daarna terug naar Banff.
Overnachting in het hotel Banff Rocky Mountain Resort *** (Banff).

6de dag : BANFF - JASPER - VALEMOUNT

Vandaag reizen we langs de Icefields Parkway naar Jasper.
Deze bergweg is één van de mooiste ter wereld! Langs gekartelde en besneeuwde bergtoppen, mooie meren waaronder het Bow Meer en het turkoois gekleurde Peyto Meer, majestatische gletsjers zoals de Crowfoot Glacier naar de “Columbia Icefields” waar u met een “snowcoach” een rit op de Athabasca-gletsjer maakt.
Verder met stops aan de Sunwapta waterval en Mount Edith Cavel en zo naar Jasper, ontstaan als handelspost op de route van de woudlopers en pelshandelaars. Ongeveer 80 km ten westen van Jasper rijst de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains op: Mount Robson, 3954 m.
Verder tot Valemount voor overnachting in het Best Western Hotel*** (Valemount).

7de dag : VALEMOUNT - PRINCE GEORGE

Na ons ontbijt trekken we naar de Blue River voor een “Rivier Safari” (1 u) in één van de weinige gematigde regenwouden op onze planeet. Een speciaal hiervoor ontworpen boot brengt ons 12 km ver door de Grizzly Bear Valley waarbij we zelfs in heel ondiep water kunnen speuren naar de vele dieren langs de waterkant. Onze gids wijst ons niet enkel beren, visarenden, elanden en andere dieren, maar ook gletsjers en watervallen in dit prachtige decor van bergen met besneeuwde toppen.
Na dit prachtige avontuur rijden we via de Yellowhead Highway naar Prince George.
Overnachting in het Coast Prince George Hotel*** (Prince George).

8ste dag : PRINCE GEORGE - SMITHERS

We vervolgen onze reisweg westwaarts via de Yellowhead Highway door één van de meest beboste en ruigste gebieden van Canada. We rijden tot Vanderhoof en maken dan een korte omweg voor een bezoek aan de Fort St. James Historical Site waar de dagen van de pioniers en de pelshandel herleven. Daarna rijden we verder door naar Burns Lake en Houston, gekend als paradijzen voor de hengelaars. Door de valleien van de Nechako en de Bulkley rivieren komen we in Smithers aan.
Overnachting in de Prestige Hudson Bay Lodge*** (Smithers).

9de dag : SMITHERS - PRINCE RUPERT

Verder door het hinterland van British Columbia. Stop aan Moricetown Canyon waar we veel kans maken het spectaculaire zalmvissen gade te slaan. Verder te Hazelton bevindt zich het Ksan Indian Village waar het traditionele “Potlach”-feest van de Gitshan indianen terug tot leven wordt gebracht. We rijden verder westwaarts naar Prince Rupert met enkele mooie fotohaltes aan de zalmrijke Skeena Rivier.
Overnachting in het Prestige Prince Rupert Hotel*** (Prince Rupert).

10de dag : PRINCE RUPERT - Inside Passage - PORT HARDY

Vroeg vertrek naar de haven. U brengt de hele dag door aan boord van een schip voor een fantastische cruise in zuidelijke richting naar Vancouver Island. De beroemde Inside Passage is één van de spectaculairste waterwegen in Canada en een van de mooiste ferrytochten ter wereld! Hou de camera binnen handbereik! Een verrekijker is ook handig om de zeearenden, killer-whales of orka’s, zeehonden en andere dieren beter te kunnen observeren. De schitterende tocht tussen het vasteland en de opeenvolgende kusteilanden duurt 15 uren. Late aankomst en overnachting in Port Hardy in het Kwa’lilas Hotel***.

11de dag : PORT HARDY - VICTORIA

Vandaag volgt u de kust van Vancouver Eiland in zuidelijke richting naar Victoria. We maken verschillende fotostops. Op onze weg liggen onder andere Campbell River, gekend voor zijn zalmverwerking, en de grote Douglasdennen van Cathedral Grove in het MacMillan Provincial Park. Verder via Nanaimo. In het stadje Chemainus kan u de vele kleurrijke muurtekeningen, die de geschiedenis en het culturele leven weergeven, bewonderen.
Overnachting in het Hotel Grand Pacific**** (Victoria).

12de dag : VICTORIA

Een rondrit door Victoria geeft een schitterend beeld van een stad die trots is op haar maritiem verleden en die haar koloniale sfeer wist te behouden : Beacon Hill Park, Beach Drive, het pittoreske Fisherman’s Wharf, Bastion Square, Inner Harbour met het parlementsgebouw en het historische Empress Hotel.
Vrije namiddag om wat rond te kuieren, het Royal BC Museum te bezoeken of High Tea te gaan drinken in het Empress Hotel!
Overnachting in het Hotel Grand Pacific**** (Victoria).

13de dag : VICTORIA - VANCOUVER - LONDEN

Via Oakbay en Upland naar Butchart Gardens, één van de grootste bloemenexposities ter wereld, die vandaag onze volle aandacht krijgen. In het 20 hectares grote park heeft men verschillende thematuinen aangelegd. Daarna met de ferry over de Georgia Strait en tussen de Gulf eilanden door terug naar Vancouver. Ook tijdens deze oversteek blijft u best op de uitkijk voor de fauna.
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met een nachtvlucht van British Airways naar Londen.

14de dag : LONDEN - BRUSSEL

Aankomst in Londen in de namiddag en doorverbinding met British Airways naar Brussel, waar we aankomen in de vooravond. Einde van een mooie reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 5250 EUR
Singletoeslag : 1190 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de British Airways lijnvluchten in economy : Brussel-Londen (+/- 1u15) Londen-Vancouver (+/- 9u30) / Vancouver-Londen (+/- 9u20) Londen-Brussel (+/- 1u15)
- de huidige veiligheids-, brandstoftoeslagen en luchthaventaksen in Brussel, Londen en Vancouver : 236,51 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per airco-autocar
- 12 nachten verblijf in de vermelde hotels 3* en 4* (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of stortbad en W.C.
- 11 ontbijten en 11 avondmalen (alle dagen, vanaf het avondmaal dag 1 tot het ontbijt op dag 13, behalve dag 9 tijdens de cruise) in de hotels en lokale restaurants
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma : Vancouver City Parks, Nationale Parken, de ferry’s, Last Spike, Athabasca Glacier Ice Explorer, Blue River Rivier Safari, Fort St James National Historic Site, Ksan Historical Village, Butchart Gardens, Victoria
- lokale Franssprekende gids gedurende de rondreis
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen (met de chauffeur gemakkelijk te overleggen om in een self of semi-self samen te gaan eten, in een lokaal restaurant mag u rekenen op +/- 25 CAD per lunch, in een selfservice zal dat iets goedkoper zijn)
- het ontbijt en avondmaal op dag 9 (dag van de cruise)
- de fooien : 150 CAD (per persoon)
- kosten ETA (zie ‘Formaliteiten’)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 605 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en
-taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van december 2019 voor september 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,50 CAD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen gebeurt uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals ge-stipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een gedigitaliseerd internationaal reispaspoort geldig tot na uw terugreis.
Voor het bekomen van een nieuw internationaal reispaspoort moet u tijdig uw aanvraag doen.
Sedert 15 maart 2016, is éénieder die per vliegtuig naar Canada reist voor toeristische reden verplicht zich persoonlijk elektronisch te registreren voor afreis (ETA = Electronic Travel Authorization).
Prijs : 7 CAD (volgens de huidige informatie), te betalen met een betaalkaart.
De ETA is 5 jaar geldig, tenzij het reispaspoort vroeger vervalt.
Wij bezorgen u tijdig de nodige info voor de aanvraag van de ETA die u zelf kan doen.
Wie dit niet zelf wil of kan doen, laat ons dit weten en dan kunnen wij
-op afspraak- voor u het nodige doen (20 EUR per persoon)

GEZONDHEID
Geen verplichte inentingen.

BELANGRIJK
Boottochten zijn altijd onderhevig aan weersomstandigheden en kunnen geschrapt worden indien de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
Het waarnemen van beren tijdens de Rivier Safari kan vanzelfsprekend nooit gegarandeerd worden, maar de kans is bijzonder groot op deze plaats.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198