.

Terug naar het programma "Argentinë en Chili, de twee Patagoniës"

VERLENGING PAASEILAND

van 27 november tot 3 december 2015

.

Het PAASEILAND dat sinds meer dan een eeuw tot Chili behoort, ligt halverwege Chili en Tahiti. Het is het meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld en wordt door geen enkele rivier of stroom doorkruist. Voor veel reizigers zal het verblijf op Paaseiland de verwezenlijking betekenen van een lang gekoesterde droom! Dit driehoekje land in de uitgestrekte blauwe Stille Oceaan, met zijn stenen reuzen, die raadselachtige bewakers die de fantasie van menig ontdekkingsreiziger op hol hebben doen slaan, heeft nog niet al zijn geheimen onthuld.
Maar naast de archeologische rijkdom van dit weidse openluchtmuseum, heeft Paaseiland nog andere onmiskenbare charmes, zoals een gastvrije bevolking, de Rapa Nui, en de openheid waarmee ze hun waarden doorgeven aan hun bezoekers.

.

De reis in detail

1ste dag, vrijdag 27 november : SANTIAGO - PAASEILAND (B)

‘s Morgens transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met Lan Chile naar PAASEILAND. Aankomst in de namiddag op Paaseiland dat door de inwoners, de Rapa Nui, “de Navel van de Wereld” wordt genoemd. Overnachting in het gezellige hotel Taha Tai***Sup.

2de dag, zaterdag 28 november : PAASEILAND (B,L,D)

Na het ontbijt afreis naar Orongo, een van de opmerkelijkste sites van het eiland. Het dorp Orongo ligt hoog op de rand van de Ranu Kao krater, 300 m boven de zee, en biedt een prachtig uitzicht. Bij de ingang van de site zien we gebeeldhouwde stenen, maar in het uiterst kleine, heilige centrum van Mata Ngarau zijn de rotstekeningen het talrijkst : men heeft er in totaal 1785 geteld! In Mata Ngarau, het heilige hart van de site, hielden de priesters ceremonieën ter ere van de vogelmens. Na het late middagmaal vrije tijd. Avondmaal en overnachting in hotel Taha Tai***Sup.

3de dag, zondag 29 november : PAASEILAND (B,L,D)

Daguitstap op dit vulkanische eiland met een semi-tropisch klimaat, een grasachtige vegetatie en zonder autochtone zoogdieren, met uitzondering van enkele zeldzame zeezoogdieren. Picknick op het witte strand van Anakena Beach, dat turquoise-blauw water heeft en afgeboord wordt door kokospalmen. Dit is een van de aangenaamste plekjes van het eiland.
In de namiddag gaan we naar de RANO RARAKU vulkaan, de “steengroeve” waaruit het merendeel van de moais (stenen reuzen) van het eiland zijn ontstaan. Onderweg bewonderen we op de ahu (platform) van TE PITO KURA het grootste beeld ooit vervoerd. Het is 12 m hoog, weegt naar schatting 80 ton en werd met de hand gepolijst.
TONGARIKI, aan de voet van de Rano Raraku, had een van de meest uitgestrekte ahu’s van het eiland en telde minstens 16 beelden. Deze site is nog steeds van belang, vooral omwille van de talrijke rotstekeningen en opschriften die vlak boven de grond in de immense rotsblokken zijn gegraveerd.
Avondmaal en overnachting in hotel Taha Tai***Sup.

4de dag, maandag 30 november : PAASEILAND (B,L,D)

Na het ontbijt vertrekken we voor een halve daguitstap naar de ahu van AKIVI. We vinden hier 7 moais die -in tegenstelling tot de meeste anderen- uitkijken naar de zee. Een andere merkwaardigheid zijn de 2 smalle stenen kolonnen die zo’n 700 meter achter deze reuzen staan. Tijdens de zomerzonnewende (21 december) staat de zon hier exact tussen... Vrije tijd na het middagmaal.
Avondmaal en overnachting in hotel Taha Tai***Sup.

5de dag, dinsdag 1 december : PAASEILAND - SANTIAGO (B)

Tegen de middag transfer naar de luchthaven voor onze Lan Chile lijnvlucht met bestemming Santiago de Chile. Transfer en overnachting in het hotel Fundador****.

6de dag, woensdag 2 december: SANTIAGO (B) - MADRID

Vrije dag en transfer op tijd naar de luchthaven voor nachtvlucht van Lan Chile naar Madrid.

7de dag, donderdag 3 december : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende Iberia-lijnvlucht naar Brussel, waar we in de vooravond verwacht worden. Einde van een onvergetelijke reis!

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2275 EUR
Singletoeslag : 320 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de vluchten met Lan Chile en Iberia
- de huidige fueltoeslagen en luchthaventaksen bij Lan Chile en Iberia :
532,38 EUR
- onthaal en transfers
- verblijf in het vermelde hotel of gelijkwaardig
- kamer met bad/douche, en WC
- de vermelde uitstappen en toegangsgelden
- Franstalige lokale gids tijdens de excursies
- maaltijden zoals vermeld (B=ontbijt,L=middagmaal,D=avondmaal)

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de niet vermelde maaltijden
- lokale fooien (gids, chauffeurs,...) : +- 40 USD

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van april 2015, en wisselkoers van de dollar van 1 EUR = 1,10 USD voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 2 deelnemers.

- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198