.

CULTURELE GROEPSREIS

HEILIG LAND

8 dagen
- Afreis : 6 april 2020
- Afreis : 8 april 2020 (Paasreis) (programma en voorwaarden hier)
- Afreis : 8 november 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

De reis in detail - 6 april 2020 -

versie 26/09/19 16:12

1ste dag : BRUSSEL - TEL AVIV - NAZARETH

’s Morgens samenkomst in Zaventem en afreis met een rechtstreekse lijnvlucht van BRUSSELS AIRLINES naar TEL AVIV. ‘s Namiddags onthaal en transfer naar NAZARETH, de grootste Arabische stad van Israël. Vele heilige plaatsen herinneren aan grote gebeurtenissen in de geschiedenis van het christendom. Hier speelde zich het verborgen leven van Jezus af, volgens het “Nieuwe Testament” is het de stad waar Jezus opgroeide.
Avondmaal en overnachting in het hotel Notre Dame 3* (Nazareth).

2de dag : NAZARETH : uitstap TIBERIAS - BANIAS

Deze morgen over de Golanheuvels naar BANIAS (Caesarea Filippi), gelegen aan de voet van de Hermonberg, dichtbij de grens met Libanon. Het is een mooi natuurgebied en we treffen er één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan aan.
Na dit bezoek nemen we het middagmaal aan de voet van de Golanhoogten.
We steken het meer van Genesareth, beter bekend als het Meer van Galilea, over per boot.
Een blijvende herinnering.
In de namiddag verkennen we de streek rond TIBERIAS, één van de vier heilige steden van het jodendom en prachtig gelegen aan de oever van het meer. We bezoeken TABGHA, waar we in de Byzantijnse kerk van de “Vermenigvuldiging van de Broden” prachtige mozaïeken uit vermoedelijk de 5de eeuw bewonderen. We rijden verder naar KAFARNAUM, een belangrijke stad in de Oudheid en de schuilplaats van Jezus nadat Hij uit Nazareth werd weggejaagd. Op deze plaats speelden zich vele verhalen uit de Evangeliën af. We zien er de ruïnes van de oude synagoge die dateert van het einde van de 2de eeuw, begin 3de eeuw.
We eindigen bij de BERG der ZALIGSPREKINGEN, herinnering aan de “Bergrede” en de christelijke zaligsprekingen.
’s Avonds terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

3de dag : NAZARETH : uitstap TABOR-berg

We rijden naar de TABOR-berg, waar we genieten van de rust en het uitzicht op de vruchtbare vallei. We bezoeken er de Kerk van de Gedaanteverandering. Op de terugweg naar Nazareth stoppen we even in KANA, de plaats waar Jezus tijdens een bruiloft voor de eerste maal een wonder verrichtte door water in wijn te veranderen.
Na het middagmaal bezoeken we in NAZARETH de basiliek van Maria-Boodschap, voor sommigen één van de hedendaagse architecturale meesterwerken in Israël. Op deze plek verkondigde de aartsengel Gabriël de boodschap van de geboorte van Jezus aan Maria. Aan de versiering op de muur rondom de basiliek hebben kunstenaars vanover de hele wereld hun medewerking verleend.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag : NAZARETH - AKKO - HAIFA - CAESAREA - JERUZALEM

We vertrekken naar AKKO, zeer mooi gelegen langs de kust. Deze aantrekkelijke fascinerende stad werd sedert de Oudheid begeerd. Een dubbele omheiningsmuur beschermt de resten van de citadel die zich boven de versterkte kruisvaarderstad en de Al-Jazzar-moskee uitstrekt. Verder naar HAIFA. We rijden de Karmelberg op, vanwaar we van een prachtig vergezicht op de baai kunnen genieten.
’s Middags bezoek aan CAESAREA, havenstad gebouwd door Herodes.
We bezichtigen het gerestaureerde Romeins openluchttheater, de aquaduct en de opgravingen van de oude stad.
Van hieruit richting JERUZALEM, waar we tegen de avond toekomen.
De stad is een heilige plaats voor drie godsdiensten : christendom, jodendom en islam.
Avondmaal en overnachting in het hotel St. George 4* (Jeruzalem), waar we
4 nachten verblijven.

5de dag : JERUZALEM : uitstap BETHLEHEM

Na het ontbijt bezoek van de ‘Oude Stad’ van Jeruzalem. We volgen de VIA DOLOROSA, de weg die Jezus volgde naar de GOLGOTHA. Onderweg bezoeken we de wondermooie romaanse St.-Annakerk, één van de meest interessante en best bewaarde monumenten van Jeruzalem. Binnen haar muren bevindt zich de Probaticavijver die de joden Bethesda noemen.
In het klooster van de Zusters van Sion wordt de Ecce Homo boog, die door Hadrianus in 135 werd opgericht, bewaard. In de ondergrond zullen we de befaamde LITHOSTROTOS bezoeken.
Verder ook de basiliek van het Heilig Graf, waar we de GOLGOTHA en het graf van Christus zien. Het gebouw bestaat in hoofdzaak uit een Kruisvaarderskerk daterend uit de eerste helft van de 12de eeuw. Deze werd opgericht op de site van een eerste basiliek die door Constantijn de Grote in 335 werd gebouwd. Katholieken, Latijnen, protestanten, Grieken, orthodoxen, kopten en Armeniërs delen deze heilige plaats voor de christenen.
’s Middags rijden we naar BETHLEHEM, waar we de basiliek van de Geboorte bezoeken. Deze lijkt op een citadel en wordt als een hoogtepunt van de archeologie beschouwd.
Terug naar Jeruzalem voor avondmaal en overnachting in het hotel.

6de dag : JERUZALEM

Vanop de OLIJFBERG genieten we van een prachtig uitzicht op de Oude Stad.
We bezoeken de hemelvaartkerk en de Pater Nosterkerk. Vervolgens dalen we af naar het Kedrondal, langs de kapel Dominus Flevit (waar de Heer weende over de stad), langs het Russisch orthodoxe kerkje en Gethsemane om zo de Hof van Olijven te bereiken.
In de namiddag gaan we naar de Sionspoort en bezoeken de kapel van de Dormitio. Verderop ligt het Cenakel, de plaats van het laatste avondmaal. We eindigen de dag in St.-Petrus in Gallicantu, waar de haan driemaal kraaide.

7de dag : JERUZALEM : uitstap QUMRAN - JERICHO

In de voormiddag keren we terug naar de “Oude Stad”. We hopen het Tempelplein te kunnen betreden. We bewonderen de wondermooie Rotskoepel, ook Omar-moskee genoemd en de El Aksa-moskee.
Vlakbij zien we de “Klaagmuur”, een gedeelte van de omheiningsmuur van het Oude Jeruzalem, en een heilige plaats voor de joden die er komen bidden.
In de namiddag richting mooie woestijn van Judea en bezoek aan QUMRAN, waar de resten van een kleine stad van de Esseniërs, een joodse sekte, en de beroemde Rollen van de Dode Zee werden teruggevonden. Mogelijkheid tot baden in de Dode Zee. Deze binnenzee, enig in de wereld, is in feite één groot zoutmeer. De dichtheid van mineralen en zouten maakt het onmogelijk om onder te gaan.
We eindigen in JERICHO, een beroemde oase van palmbomen.
Deze site is het bijbelse Jericho waarvan de wallen onder de bazuinen van Josua rond 1230 v. Chr vielen.
Tegen de avond terug naar Jeruzalem.

8ste dag : JERUZALEM - TEL AVIV - BRUSSEL

In de voormiddag bezoeken we het moderne stadsdeel van Jeruzalem : Yad Vashem, het gedenkteken voor de 6 miljoen joden die het slachtoffer werden van het nazisme; de Knesset (het parlement) en de beroemde zevenarmige kandelaar Menhora.
We eindigen de voormiddag met een bezoek aan Ain Karim, het Magnificat en de geboortekerk van Johannes de Doper.
In de namiddag transfer naar de luchthaven van Tel Aviv en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van BRUSSELS AIRLINES richting Brussel.

Prijs en voorwaarden - 6 april 2020 -

Prijs per persoon : 2095 EUR
Singletoeslag : 580 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse lijnvluchten van BRUSSELS AIRLINES in economy Brussel - Tel Aviv - Brussel (+/- 4u30)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel / Tel Aviv : 150,36 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- 7 nachten verblijf in de vermelde 3*/4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig
kamers met 2 bedden, met bad of stortbad en WC
- vol pension van het avondmaal op de 1ste dag tot het ontbijt op de laatste dag
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM begeleider Brussel - Brussel, die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien : 60 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 248 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van september 2019 voor april 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,14 USD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.FORMALITEITEN
- een internationaal reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.


Dit programma kan altijd doorgaan wat ook de politieke situatie is. Het enig punt dat we niet meer kunnen garanderen is het bezoek van de moskeeën op het Tempelplein.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198