.

CULTURELE GROEPSREIS

Het HEILIG LAND en JORDANIE

Een volledige rondreis, langs beide oevers van de Jordaan tussen de zee en de woestijn.

  • Het Heilig Land is een boeiend land op alle vlakken.
    Het herbergt de wortels van het geloof van zowel christenen, joden en moslims.
    Jeruzalem is indrukwekkend.

  • In Jordanië ontdekken we één van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld, Jerash.
    Hoogtepunt is Petra, de nationale cultuurschat van Jordanië.

13 dagen - Afreis : 5 oktober 2020

.

.

De reis in detail

versie 22/01/20 9:21

1ste dag : BRUSSEL - TEL AVIV - NAZARETH

’s Morgens samenkomst in Zaventem en afreis met een recht-streekse lijnvlucht van BRUSSELS AIRLINES naar
TEL AVIV.
‘s Namiddags, onthaal en transfer naar NAZARETH, de grootste Arabische stad van Israël. Vele heilige plaatsen herinneren aan grote gebeurtenissen in de geschiedenis van het christendom. Hier speelde zich het verborgen leven van Jezus af, volgens het “Nieuwe Testament” is het de stad waar Jezus opgroeide.
Avondmaal en overnachting in het hotel Golden Crown Old City 4* (Nazareth).

2de dag : NAZARETH : uitstap naar AKKO en HAIFA

We vertrekken naar AKKO, zeer mooi gelegen langs de kust. Deze aantrekkelijke fascinerende stad werd sedert de Oudheid begeerd. Een dubbele omheiningsmuur beschermt de resten van de citadel die zich boven de versterkte kruisvaarderstad en de Al-Jazzar-moskee uitstrekt.
Daarna gaan we naar HAIFA en rijden de Karmelberg op, vanwaar we van een prachtig vergezicht op de baai kunnen genieten.
We keren terug naar NAZARETH en bezoeken de basiliek van Maria-Boodschap, voor sommigen één van de hedendaagse architecturale meesterwerken in Israël. Op deze plek verkondigde de aartsengel Gabriël de boodschap van de geboorte van Jezus aan Maria. Aan de versiering op de muur rondom de basiliek hebben kunstenaars van over de hele wereld hun medewerking verleend.
Avondmaal en overnachting in het hotel Golden Crown Old City 4* (Nazareth).

3de dag : NAZARETH : uitstap naar BANIAS en TIBERIAS

Deze morgen over de Golanheuvels naar BANIAS (Caesarea Filippi), gelegen aan de voet van de Hermonberg, dichtbij de grens met Libanon. Het is een mooi natuurgebied en we treffen er één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan aan.
Na dit bezoek nemen we het middagmaal aan de voet van de Golanhoogten.
We steken het meer van Genesareth, beter bekend als het Meer van Galilea, over per boot.
Een blijvende herinnering.
In de namiddag verkennen we de streek rond TIBERIAS, één van de vier heilige steden van het jodendom en prachtig gelegen aan de oever van het meer.
We bezoeken TABGHA, waar we in de Byzantijnse kerk van de “Vermenigvuldiging van de Broden” de prachtige mozaïeken uit vermoedelijk de 5de eeuw bewonderen.
We rijden verder naar KAFARNAUM, een belangrijke stad in de Oudheid en de schuilplaats van Jezus nadat Hij uit Nazareth werd weggejaagd. Op deze plaats speelden zich vele verhalen uit de Evangeliën af. We zien er de ruïnes van de oude synagoge die dateert van het einde van de 2de eeuw, begin 3de eeuw.
We eindigen bij de BERG der ZALIGSPREKINGEN, herinnering aan de “Bergrede” en de christelijke zaligsprekingen.
’s Avonds terug naar het hotel Golden Crown Old City 4* (Nazareth) voor avondmaal en overnachting.

4de dag : NAZARETH - UMM QEIS - JERASH - AMMAN

Na het ontbijt rijden we naar de grens met Jordanië.
We steken de grenspost Sheik Hussein over en na de formaliteiten, gaan we naar UMM QEIS, het vroegere Gadara, een Grieks-Romeinse stad en vroeger een vermaard cultureel centrum. Prachtig gelegen op een heuveltop met uitzicht over de Jordaanvallei, het Meer van Tiberias en de Golan Hoogte.
Tegen de middag komen we aan in JERASH, lunch en bezoek aan deze bijzonder goed bewaarde Grieks-Romeinse stad.
We ontdekken er de triomfboog van Hadrianus, de hippodroom, spectaculaire theaters, tempels en thermen. Indruk-wekkend zijn de met zuilen omgeven straten.
Tegen de avond komen we aan in AMMAN, waar we logeren in hotel Harir Palace 4*.

5de dag : AMMAN

In de voormiddag verkennen we de hoofdstad AMMAN, een stad vol contrasten. We starten met de Citadel, een heuvel met de ruïnes van de Herculestempel, het Omajjadisch paleis en een Byzantijnse kerk. In het kleine Archeologisch Museum wordt ons de geschiedenis van Jordanië uitgelegd.
Verder bezoeken we aan de voet van de heuvel één van de indrukwekkendste monumenten van Amman, het Romeinse theater. Het theater dateert uit de 2de en 3de eeuw na Chr. en telt 6000 zitplaatsen.
Daarna houden we even halt bij de “King Abdullah Moskee”.
‘s Middags bezoeken we enkele kastelen in de woestijn.
De meeste hiervan waren het bezit van Omajjadenprinsen uit de eerste helft van de 8ste eeuw na Chr. o.a. QASR AZRAQ, een versterkt kasteel uit de Romeinse tijd, dat de belangrijke waterwinning moest verdedigen; QASR AMRA, een UNESCO World Heritage Site en één van de best bewaarde kastelen gekend voor z’n levendige fresco’s; en QASR KHARANEH, een echt verdedigingsfort.
We eindigen de dag met een rit door het hedendaagse Amman. Avondmaal en overnachting in het hotel Harir Palace 4* (Amman).

6de dag : AMMAN - MADABA - NEBOBERG - KERAK - PETRA

We vertrekken naar MADABA, een bijbelse stad. In de Grieks-orthodoxe kerk Sint-Georgius zien wij de beroemde kaart van Palestina, uit mozaïeken vervaardigd en daterend uit de 6de eeuw.
Verder naar de NEBOBERG, vanwaar Mozes het “Beloofde Land” kon bewonderen en waar hij nadien stierf. Bovenop de Neboberg is het panoramisch zicht adembenemend. Men kan er de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer zelfs Jeruzalem waarnemen. In de basiliek treffen we een fascinerende verzameling van Byzantijnse mozaïeken aan.
Via de Koningsweg, de oude karavaanweg, rijden we langs de indrukwekkende Wadi Mujib vallei naar KERAK. Na de lunch bezoeken we de ruïnes van deze typische Kruisvaardersburcht.
Tegen de avond bereiken we PETRA. We verblijven er twee nachten in hotel Petra Guest House 4*.

7de dag : PETRA

Onvergetelijk bezoek aan deze énige site ter wereld.
Het is één van de hoogtepunten van deze reis.
Hier speelde zich de geschiedenis af van de Nabateeërs, een nomadenstam, voor wie Petra de pleisterplaats was op de routes van hun karavanen. Zij investeerden hier hun rijkdom onder de vorm van paleizen, tempels, monumentale straten, graven en prachtige mausolea, gehouwen in de steile zandsteenrotsen. Petra wordt ook wel de “Roze stad” genoemd.

8ste dag : PETRA - WADI RUM - AQABA

We verlaten Petra en gaan naar WADI RUM, een ander natuurwonder van Jordanië. We verkennen per 4 X 4 Ecco cars deze Sahara-vallei met haar ontelbare vreemde rotsformaties. Deze site, ook wel de “Vallei van de Maan” genoemd, werd vereeuwigd in de beroemde film van David Lean “Lawrence of Arabia”.
In de namiddag rijden we door naar AQABA, voor avondmaal en overnachting in het Sol Y Mar Beau Rivage Boutique Resort 4*.

9de dag : AQABA - MASSADA - QUMRAN - JERUZALEM

We steken de grenspost Arava over en na de formaliteiten rijden we naar MASSADA. Met een kabellift stijgen we naar de hoge rots, de vesting van Herodes, symbool van het joodse verzet en de jarenlange weerstand tegen de Romeinen (70 na Christus).
Verder langs de indrukwekkende woestijn van Judea en de Dode Zee, die 400 m onder de zeespiegel ligt, komen we aan in QUMRAN. Hier werden de resten van een kleine stad van de Esseniërs, een joodse sekte, en de beroemde Rollen van de Dode Zee teruggevonden.
Mogelijkheid tot baden in de Dode Zee. Deze binnenzee, enig in de wereld, is in feite één groot zoutmeer. De dichtheid van mineralen en zouten maakt het onmogelijk om onder te gaan.
Tegen de avond komen we aan in JERUZALEM.
De stad is een heilige plaats voor drie godsdiensten : christendom, jodendom en islam.
Avondmaal en overnachting in het hotel St. George 4* (Jeruzalem).

10de dag : JERUZALEM

Deze morgen rijden we naar het Hadassah ziekenhuis en bewonderen er in de synagoge de 12 glasramen van Marc Chagall, die de 12 stammen van Israël voorstellen.
In het Israël museum bezoeken we de Schrijn van het Boek, een speciaal ontworpen gebouw voor het tentoon stellen van de beroemde Dode-Zeerollen. Vlakbij vinden we ook een maquette van het oude Jeruzalem met een schaal van 1/50.
In de namiddag bezoek van de “Oude Stad” van Jeruzalem. We volgen de VIA DOLOROSA, de weg die Jezus volgde naar GOLGOTHA. Onderweg bezoeken we de wondermooie romaanse St.-Annakerk, één van de meest interessante en best bewaarde monumenten van Jeruzalem. In haar muren bevindt zich de Probaticavijver die de joden Bethesda noemen.
In het klooster van de Zusters van Sion wordt de Ecce Homo boog, die door Hadrianus in 135 werd opgericht, bewaard.
In de ondergrond zullen we de befaamde LITHOSTROTOS bezoeken.
Verder ook de basiliek van het Heilig Graf, waar we GOLGOTHA en het graf van Christus zien. Het gebouw bestaat in hoofdzaak uit een Kruisvaarderskerk daterend uit de eerste helft van de 12de eeuw. Deze werd opgericht op de site van een eerste basiliek die door Constantijn de Grote in 335 werd gebouwd. Katholieken, Latijnen, protestanten, Grieken, orthodoxen, kopten en Armeniërs delen deze heilige plaats voor de christenen.
Terug naar het hotel St. George 4* (Jeruzalem) voor avondmaal en overnachting.

11de dag : JERUZALEM

‘s Morgens opnieuw naar de “Oude Stad“, waar we hopen het Tempelplein te kunnen betreden. We bewonderen langs de buitenkant de wondermooie Rotskoepel, ook Omar-moskee genoemd en de El Aksa-moskee.
Vlakbij zien we de “Klaagmuur”, een gedeelte van de omheiningsmuur van het Oude Jeruzalem, en een heilige plaats voor de joden die er komen bidden.
In de namiddag het moderne stadsdeel van Jeruzalem : Yad Vashem, het gedenkteken voor de 6 miljoen joden die het slachtoffer werden van het nazisme. We rijden langs de Knesset (het parlement) en de beroemde zevenarmige kandelaar Menhora.
We eindigen met een bezoek aan Ain Karim, het Magnificat en de geboortekerk van Johannes de Doper.
Avondmaal en overnachting in het hotel St. George 4* (Jeruzalem).

12de dag : JERUZALEM : uitstap naar BETHLEHEM

Vanop de OLIJFBERG genieten we van een prachtig uitzicht op de Oude Stad.
We bezoeken de Hemelvaartkerk en de Pater Nosterkerk. Vervolgens dalen we af naar het Kedrondal, langs de kapel Dominus Flevit (waar de Heer weende over de stad), langs het Russisch-orthodoxe kerkje en Gethsemane om zo de Hof van Olijven te bereiken.
‘s Middags rijden we naar BETHLEHEM, waar we de basiliek van de Geboorte bezoeken. Deze lijkt op een citadel en wordt als een hoogtepunt van de archeologie beschouwd.
Terug naar Jeruzalem voor avondmaal en overnachting in het hotel St. George 4* (Jeruzalem).

13de dag : JERUZALEM - JAFFA - TEL AVIV - BRUSSEL

In de voormiddag transfer naar de luchthaven van TEL AVIV. We maken een rit door het centrum van Tel Aviv en zien de vele gebouwen in Bauhaus-stijl uit de jaren twintig en dertig. We stoppen even in JAFFA, havenstad ten tijde van koning Salomon. We maken een korte wandeling door het oude stads-centrum, heden gerestaureerd en pleisterplaats voor kunstenaars.
In de namiddag vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van BRUSSELS AIRLINES richting Brussel.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3195 EUR
Singletoeslag : 795 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse lijnvluchten van BRUSSELS AIRLINES in economy : Brussel - Tel Aviv – Brussel (+/- 4u30)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel / Tel Aviv : 100,67 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- 12 nachten verblijf de in de vermelde 4 sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig,
kamers met 2 bedden, met bad of stortbad en WC
- volpension van het avondmaal de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- uitstap in de WADI RUM per 4 X 4 Ecco cars
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM begeleider Brussel - Brussel, die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de afreistaks in Jordanië : 15 USD
- de fooien : 80 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 358 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van januari 2020 voor oktober 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
- een internationaal reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis
- voor het Heilig Land, visum gratis bij aankomst.
- voor Jordanië, visum gratis voor groepsreizen. ICTAM zorgt voor het bekomen van dit visum.
Hiervoor hebben wij +/- 3 weken voor afreis een kopie nodig van de pagina met de gegevens van uw reispaspoort.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Dit programma kan altijd doorgaan wat ook de politieke situatie is. Het enig punt dat we niet meer kunnen garanderen is het bezoek van de moskeeën op het Tempelplein.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198