.

CULTURELE GROEPSREIS

JORDANIE

Spiegelbeeld van ons koninkrijk met prachtige antieke monumenten.

  • Volledige rondreis (Amman, Jerash, Petra, Wadi Rum,...)
  • Vol pension in 4* hotels
  • Met ICTAM-begeleider van Brussel tot Brussel

8 dagen per lijnvliegtuig
- Afreis : 8 april 2020
- Afreis : 1 november 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

.

De reis in detail - afreis 8 april

versie 27/11/19 9:28

1ste dag : BRUSSEL - AMMAN

‘s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een lijnvlucht van BRITISH AIRWAYS naar AMMAN, via Londen. Aankomst ’s avonds, na onthaal en formaliteiten transfer naar het Ayass Hotel 4* (Amman).

2de dag : AMMAN

In de voormiddag verkennen we de hoofdstad AMMAN, een stad vol contrasten. We starten met de Citadel, een heuvel waarop zich de ruïnes bevinden van de Herculestempel, het Omajjadisch paleis en een Byzantijnse kerk.
In het Archeologisch Museum wordt ons de geschiedenis van Jordanië uitgelegd. Verder bezoeken we aan de voet van de heuvel één van de indrukwekkendste monumenten van Amman, het Romeinse amfitheater. Het amfitheater dateert uit de 2de en 3de eeuw na Chr. en telt 6000 zitplaatsen. We slenteren even door de souks om daarna een glimp op te vangen van de “King Abdullah Moskee”.
‘s Namiddags bezoeken we enkele kastelen in de woestijn. De meeste hiervan waren het bezit van Omajjadenprinsen uit de eerste helft van de 8ste eeuw na Chr. o.a. QASR AZRAQ, een versterkt kasteel uit de Romeinse tijd, dat de belangrijke waterwinning moest verdedigen; QASR AMRA, een UNESCO World Heritage Site en één van de best bewaarde kastelen gekend voor z’n levendige fresco’s; en QASR KHARANEH, een echt verdedigingsfort.
We eindigen de dag met een rit door het hedendaagse Amman.

3de dag : AMMAN : uitstap naar JERASH - AJLOUN - UMM QEIS

‘s Morgens vertrek voor een bezoek aan JERASH, een bijzonder goed bewaarde Grieks-Romeinse stad.
We ontdekken er de triomfboog van Hadrianus, de hippodroom, spectaculaire theaters, tempels en thermen. Indrukwekkend zijn de met zuilen omgeven straten.
Na de middag rijden we naar AJLOUN, beheerst door QALA’AT ar RABAD, een machtige middeleeuwse vesting gelegen op een heuvel en een schoolvoorbeeld van islamitische architectuur.
Daarna verder naar UMM QEIS, het vroegere Gadara, eveneens een Grieks-Romeinse stad en vroeger een vermaard cultureel centrum. Prachtig gelegen op een heuveltop met uitzicht over de Jordaanvallei, het Meer van Tiberias en de Golan Hoogte.
Tegen de avond zijn wij terug in Amman.

4de dag : AMMAN : uitstap naar BETHANY en de DODE ZEE

Na het ontbijt gaan we naar de belangrijkste religieuze ontdekking van onze tijd, de doopplaats BETHANY. Het is een erkend bedevaartsoord en hier heeft Johannes de Doper Christus gedoopt.
Vervolgens rijden we naar de DODE ZEE om wat te ontspannen. Voor wie het wenst, mogelijkheid tot baden in de Dode Zee, waarvan het water zo rijk is aan mineralen, dat het menselijk lichaam bovendrijft!
In de late namiddag terug naar Amman.

5de dag : AMMAN - MADABA - NEBOBERG - KERAK - PETRA

We rijden naar MADABA, een bijbelse stad. In de Grieks-orthodoxe kerk Sint-Georgius zien wij de beroemde kaart van Palestina, uit mozaïeken vervaardigd en daterend uit de 6de eeuw. Verder naar de NEBOBERG, vanwaar Mozes het “Beloofde Land” kon bewonderen en waar hij nadien stierf. Bovenop de Neboberg is het panoramisch zicht adembenemend, men kan er de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer zelfs Jeruzalem waarnemen.
Langs de Koningsweg, de oude karavaanweg, naar KERAK. Na de lunch bezoeken we de ruïnes van deze typische Kruisvaardersburcht.
Via At-Tafila, een zeer mooie weg, bereiken we ‘s avonds PETRA en verblijven in het Petra Boutique Hotel 4* (Petra).

6de dag : PETRA - WADI RUM

Onvergetelijk bezoek aan deze énige site ter wereld. Het is één van de hoogtepunten van deze reis. Hier speelde zich de geschiedenis af van de Nabateeërs, een nomadenstam, voor wie Petra de pleisterplaats was op de routes van hun karavanen. Zij investeerden hier hun rijkdom onder de vorm van paleizen, tempels, monumentale straten, graven en prachtige mausolea, gehouwen in de steile zandsteenrotsen. Petra wordt ook wel de “Roze stad” genoemd.
’s Avonds rijden we door naar de woestijn van WADI RUM en logeren in de junior tents van het Memories Aicha Camp 4* (Wadi Rum). We genieten er van de prachtige locatie.

7de dag : WADI RUM - AMMAN

WADI RUM, een ander natuurwonder van Jordanië. We verkennen per 4 X 4 Ecco cars deze Sahara-vallei met haar ontelbare vreemde rotsformaties. Deze site, ook wel de “Vallei van de Maan” genoemd, werd vereeuwigd in de beroemde film van David Lean “Lawrence of Arabia”.
Via de woestijnweg terug naar Amman en overnachting in het Ayass Hotel 4* (Amman),

8ste dag : AMMAN - BRUSSEL

’s Morgens transfer naar de luchthaven en met een lijnvlucht van BRITISH AIRWAYS naar Londen en verder naar Brussel, waar we in de namiddag aankomen.

Prijs en voorwaarden - afreis 8 april

Prijs per persoon : 2050 EUR
Singletoeslag : 420 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de lijnvluchten met BRITISH AIRWAYS in economy : Brussel-Londen (+/- 1u15) Londen -Amman (+/- 5u15) / Amman-Londen (+/- 5u40) Londen-Brussel (+/- 1u10)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel, Londen en Amman : 234,99 EUR
- 7 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- volpension van het ontbijt op dag 2 tot het avondmaal op dag 7
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- uitstap in de WADI RUM per 4 X 4 Ecco cars
- een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 248 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van november 2019 voor april 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.

- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend.
De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden

FORMALITEITEN
- Een internationale reispas geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis.
- Het visum is gratis voor groepsreizen. ICTAM zorgt voor het bekomen van dit visum.
Hiervoor hebben wij +/- 3 weken voor afreis een kopie nodig van de pagina met de gegevens van uw reispaspoort.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.Landkaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198