.

CULTURELE GROEPSREIS

OMAN
en de ARABISCHE EMIRATEN

10 dagen
- Afreis : 20 maart 2020
- Afreis : 13 november 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

De woestijnen van de Verenigde Arabische Emiraten en de wilde Omanitische bergen (met de Jabalberg op 3075 m) zijn op zijn minst fascinerend en laten daarom een boeiende reisindruk na.
In deze geheimzinnige en verrassende omgeving hebben zich vele generaties aangepast aan de door zon en wind geboetseerde natuur.

Sinds eeuwen is de regio, strategisch gelegen tussen Azië en Europa, de draaischijf van talrijke karavaanroutes die wierook, mirre en zeldzame eetwaren aanbrachten. Oman had zijn deel in de welvaart dankzij het kostbare wierookhars dat voor onze contreien bestemd was. De geschiedenis herhaalt zich, want de door ons gegeerde producten zoals petroleum en aardgas zijn er opnieuw een bron van onbeperkte rijkdom.

Het Sultanaat van Oman en de zeven Arabische Emiraten hebben zich pas in de jaren zeventig naar het Westen gekeerd. Wij bieden u de gelegenheid om in groep kennis te maken met de razendsnelle evolutie van steden waar fonkelende limousines de kamelen vervangen hebben, contrasterend met de eeuwenoude culturele waarden en tradities van oude versterkte dorpen, eindeloze duinenzeeën en woeste rotslandschappen.

.

De reis in detail

versie 27/09/19 16:18

1ste dag : BRUSSEL - ABU DHABI

Rond de middag, afspraak aan de incheckbalie voor een rechtstreekse vlucht met Emirates van Brussel naar Dubai. ’s Avonds laat, aankomst in Dubai. Onthaal en transfer per bus naar de federale hoofdstad ABU DHABI van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit emiraat is het grootste van de zeven wat betreft rijkdom, oppervlakte (67.340 km2) en aantal inwoners (+/- 2,5 miljoen).
Overnachting in het Yas Hotel 5* (Abu Dhabi) gelegen op het Yas eiland, waar het Formule 1 circuit werd gebouwd.

2de dag : ABU DHABI CITY - DUBAI CITY

We starten met een bezoek aan de indrukwekkende moskee van Sheikh Zayed, een parel op gebied van architectuur.
Panoramische rondrit van Abu Dhabi City, langs de 8 km lange Corniche, een moderne en met talrijke fonteinen versierde kustweg.
De moskeeën verdwijnen er tussen banken, administratiegebouwen en luxehotels zoals het imposante Emirates Palace hotel. Als vergeten tussen de talrijke wolkenkrabbers rijst het Al Hosn (wit) Fort dat als één van de oudste in 1793 werd opgericht en in de 19de eeuw herbouwd werd.
De “Corniche” eindigt bij de Dhowshaven, genaamd naar de “dhows”, of traditionele bootjes die er voor anker liggen.
Op het Saadiyat eiland houden we halt bij het Louvre Abu Dhabi. We bewonderen de immense koepel van metalen sterren die de verschillende gebouwen overdekt en krijgen een rondleiding van een plaatselijke gids.
Na de lunch, rijden we terug naar DUBAI, het 2de belangrijkste emiraat met meer dan 2,9 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in Dubai City.
Door de dalende olievoorraad wordt nu stilaan gefocust op de handel, industrie en toerisme.
We bezoeken het oude historische Dubai en wandelen door de Bastakiya-wijk met typische oude huizen voorzien van “barajeel” of windtorens. Dichtbij bevindt zich fort Al-Fahidi (1790), opeenvolgend paleis, kazerne, gevangenis en nu Museum van Dubai met afdelingen over de plaatselijke geschiedenis, etnologie en archeologie. Dan is het tijd om de glazen torens vaarwel te zeggen. Per “ABRA”, of watertaxi, steken we over naar Bur Dubaï aan de overzijde van de kreek, waarvan de legendarische straatjes toegang geven tot de alom bekende kruiden- en goudsoeks.
Avondmaal en overnachting in hotel Four Points by Sheraton Downtown 4* (Dubai).

3de dag : DUBAI CITY - RAS AL KHAIMAH

Deze morgen, stadstoer waarbij het accent gelegd wordt op het moderne Dubai.
Meer dan elders gaan weelde en grootheidswaanzin hier gepaard. Voorbeelden: de Dubai Marina en de Burj Khalifa, het nieuwe symbool van Dubai; de Burj Al Arab (de “Arabische Toren”), een buitensporig zeilbootvormig 7-sterrenhotel met een 340 meter hoge lobby die ruim genoeg is om de Eiffeltoren te bevatten; Palm Island en het Atlantis hotel.
Naast Jumeirah Beach zien we de Jumeirah moskee: de grootste en mooiste van de stad. Ze werd opgericht in Fatimidenstijl, gekenmerkt door 2 slanke minaretten en 5 koepels. Verder rijden we langs de Sheikh Zayed Road en zijn prachtige winkelcentrum Mall of the Emirates, waar het Dubai Ski Resort is gevestigd. Middagmaal.
In de namiddag vertrekken we naar RAS AL KHAIMAH. Onderweg rijden we langs grote dadelpalmplantages, samen met de visserij de belangrijkste activiteit van de regio.
Avondmaal en overnachting in hotel The Cove Rotana Resort 5* (Ras Al Khaimah).

4de dag : RAS AL KHAIMAH - CRUISE IN DE MUSSANDAM FJORDEN - FUJAIRAH

Na het ontbijt gaan we richting Oman en komen aan in de provincie MUSSANDAM. We schepen in op een traditionele dhow voor een dagcruise langs de fjorden van de provincie Mussandam in de Straat van Hormuz. We varen over een azuurblauwe zee met als achtergrond de wilde kliffen en rotsen van de Mussandamkust. Tijdens de trip zien we zeker dolfijnen en een veelheid aan kleurige vissen in het transparante water. Een prachtige ervaring! Middagmaal tijdens de cruise.
Terug aan wal zien we in Khasab het Portugese Fort dat dateert uit de tijd van de Portugese overheersing. Daarna rijden we terug de Verenigde Arabische Emiraten binnen en komen aan in het emiraat FUJAIRAH.
Avondmaal en overnachting in het hotel Fujairah Rotana Resort & Spa 5* (Fujairah).

5de dag : FUJAIRAH - SOHAR - MUSCAT (MASCATE)

Ontbijt en vertrek naar het Omanitische SOHAR, dat lange tijd een strategische rol heeft gespeeld in de handel op zee o.a. door de plaatselijke koperproductie. Haar ligging bij de drukke Straat van Hormuz verklaart haar ontwikkeling sinds 3000 v. Chr.
Volgens het sprookje “Duizend-en-één-nacht” was zelfs Sinbad de Zeeman hier in de haven thuis. Rondleiding van Sohar, traditionele draaischijf tussen Afrika en Azië. In de 10de eeuw werd de stad “de Poort naar China” genoemd omwille van belangrijke handelsroutes. Vele luxegoederen, zoals parels, porselein, zijde en kruiden werden ingevoerd. De schepen namen vanuit Oman mirre, wierook, dadels en koper mee. In de 16de eeuw verschenen Perzen en Portugezen en viel Sohar in een lange slaap.
Na 1970 volgt een nieuw impuls: de woonwijken krijgen een opknapbeurt, de haven wordt aangepast aan de koper-uitvoer en de soek gerenoveerd. Vanuit de vismarkt vertrekt een groot gedeelte van de vangst naar de V.A.E. Het Sohar-fort toont de belangrijke rol van Sohar als handelsstad. In de 13de eeuw telde het 4 verdiepingen met indrukwekkende wallen en torens.
We rijden verder via de Barka regio en bezoeken in Al Rustaq het imposante Rustaq fort.
Daarna naar MASCATE of MUSCAT voor avondmaal en overnachting in hotel Muscat Holiday 4* (Muscat).

6de dag : MUSCAT

Vandaag bezoeken we MUSCAT, de hoofdstad van Oman sedert 1779, toen de tweede heerser van de huidige in 1741 aan de macht gekomen Al-Said dynastie de hoofdstad van Rustaq naar Muscat verplaatste.
Gedurende meer dan een eeuw zou het land een grote welvaart kennen, de Gouden Eeuw van Oman. Uit Mascate, Sour en Sohar vertrokken machtige vloten naar Afrika en Indonesië. Muscat was het centrum van het uitgestrekte rijk van Oman. Dit rijk bezat de haven van Gwadar op de kust van Makran, de eilanden Zanzibar en Pemba, nederzettingen rond Mombasa en Dar-es-Salam.
Hier, langs de kust, woont de meerderheid van de 4.500.000 Omanezen. Hiervan zijn 25% Egyptisch en Aziatisch van oorsprong.
Eerst bezoeken we de Sultan Qabous moskee en het Bait Zubair Museum.
De rustige oude kern is omringd door forten, rotsen en het Qasr Al-Alam (paleis van de sultan met zijn mengeling van stijlen). Naast het paleis rijzen de Mirani- en Jalali-forten uit de Portugese periode (16de eeuw), maar sindsdien verbouwd. In 1979 werden de stadswallen hernieuwd en werd het verkeer toegelaten.
Her en der trekken typische witte gebouwen onze aandacht. Het zijn de “baits”, waar de bewoners van de zomerhitte konden bekomen op de vierkante binnenplaats.
Na de lunch volgen we de Muttrah-kustweg voor een bezoek aan de soek, langs smalle gangen waar palmtakken zorgen voor schaduw. Het is er heerlijk kuieren in een typische oosterse sfeer waar een geur van sandelhout en specerijen de bezoeker niet loslaat!
Avondmaal en overnachting in hotel Muscat Holiday 4*(Muscat).

7de dag : MUSCAT - NAKHL - BILAT SEIT - HAMRA - JEBEL SHAMS

Vanuit Muscat vertrekken we per 4x4-wagen na het ontbijt naar Barka en bezoeken er de vismarkt op het strand. Verder richting NAKHL, met zijn okergele fort oorspronkelijk uit de Sassanidische tijd (3de-7de eeuw), maar in de loop der eeuwen steeds vernieuwd en uitgebreid, en nu 3400 m2 groot! De zes wachttorens bieden een indrukwekkend uitzicht op de wijde omgeving.
Daarna naar Wadi Bani Awf, één van de meest indrukwekkende wadi’s (canyons) van het sultanaat. Lunchbox onderweg.
We rijden door naar Bilat Seit en Al Hamra, twee typische bergdorpen waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. In Al Hamra hebben we vanaf het plateau een uitstekend zicht op de omringende bergen. Verder naar één van de oudste dorpen in de regio : Misfat Al Abreen, gelegen in een prachtige oase en gekend voor z’n terrasbouw.
We eindigen in JEBEL SHAMS en genieten van de uitzonderlijke omgeving.
Avondmaal en overnachting in het typische Sama Heights Resort 3* (Jebel Shams).

8ste dag : JEBEL SHAMS - NIZWA - AL AIN

Deze morgen, rijden we naar NIZWA, gelegen aan de voet van het bergmassief van de Jebel Akhdar. De koepel van de Sultan Qabous-moskee en de enorme verdedigingstoren van het fort steken al van verre boven het groen van de vele dadelpalmen (nakheel) uit.
We ontdekken NIZWA, de vroegere hoofdstad eerst onder de Julanda-dynastie van de 6de tot de 12de eeuw, en na een onderbreking onder de Ya’aruba-dynastie in de 17de eeuw. Door haar strategische ligging op het kruispunt van alle karavaanroutes kon de stad een sterke reputatie opbouwen op economisch, politiek en godsdienstig gebied. Interne twisten verschoven de macht van Nizwa naar Muscat, de nieuwe hoofdstad. Uit die tijd blijven nog weinig getuigen over, nl. de oude vesting, de soeks,... maar wat de bezoeker vooral weet te waarderen is het leefklimaat, de originele wijken op beide oevers van de wadi en de wereldfaam van de edelsmeden. Het Fort van Nizwa is door zijn strategische ligging één van de oudste van Oman. Het fort werd rond 1650 opgericht door imam Sultan Bin Saif Al Ya’aruba om de oase van Nizwa te controleren, kruispunt tussen de Sumail vallei en de invalswegen naar het binnenland van Oman. Nu kunnen we vanop zijn enorme, 24 m hoge verdedigingstoren het wijde panorama en de stad bewonderen. In de versterkte soek vindt men handgemaakte zilveren sieraden, dallahs (koffiekannen met snaveltuiten) en de beroemde “khanjar” (kromdolken versierd met goud of zilver filigraan). De kleine textielsoek bevindt zich ten zuiden van de Sultan Qabous-moskee uit de jaren ’80. Niet-moslims hebben er geen toegang.
In de namiddag, vertrekken we richting het ommuurde dorp BAHLA, waarvan de indrukwekkende burcht zich op een heuveltop aftekent. Bahla, ook beroemd vanwege zijn aardewerk, speelde van de 12de tot de 17de eeuw een belangrijke rol als hoofdstad en zetel van de Nabhani-dynastie.
‘s Avonds, na de grensovergang, komen we aan de OASE van AL AIN. Aan de rand van de Jebel-Hafitwoestijn (Hajjargebergte) is de oase vruchtbaar gebleven dankzij de oeroude irrigatiekanalen (falaj) die door de dadelpalmplantage lopen.
Avondmaal en logies in hotel Al Ain Rotana 5* (Al Ain).

9de dag : AL AIN - SHARJAH - DUBAI

In de voormiddag bezoeken we AL AIN (+/- 765.000 inw.), waarvan de geschiedenis teruggaat tot 3000 jaar v.Chr.! We rijden langs het fort en het Al Ain Museum met een symbolische bedoeïenentent (“majlis”) als entreehal. We bezoeken de dierenmarkt. Verder in de oude soek worden we opgenomen in dezelfde bonte menigte als weleer, om kennis te maken met het kleurrijke plaatselijke leven.
Na het middagmaal rijden we naar het emiraat SHARJAH (1.400.000 inw.), de derde grootste van de zeven emiraten en het enige met land aan zowel de Arabische Golf als aan de Golf van Oman. De hoofdstad (500.000 inw.) is slechts 9 km van Dubai verwijderd!
Het contrast met de andere emiraten is duidelijk: de nadruk ligt er op de traditionele muzelmaanse architectuur en de uitstekende toeristische infrastructuur. De inwoners ondergaan de tijd die langzaam voorbijgaat en bezoekers weten de charme van Sharjah te waarderen...
Rechtover het Eenheidsmonument stoppen we even voor de Koning Faisal moskee, gebedsoord voor meer dan 3000 gelovigen!
Ten noorden van het Rollasquare en ten westen van de Corniche, bevindt zich Al-Mujarah, een islamitisch museum. In de 18de-eeuwse wijk werd de oude soek in de Arabisch-Islamitische stijl gerenoveerd. Hier treft men een ruim aanbod aan van oosterse waren, parels, parfums, kruiden, antiek.
Terug naar Dubai voor avondmaal in een lokaal restaurant in de omgeving van de Dubai Fountains.
Overnachting in het hotel Four Points by Sheraton Downtown 4* (Dubai).

10de dag : DUBAI - BRUSSEL

Ontbijt en vrije tijd. Tegen de middag transfer naar de internationale luchthaven van DUBAI. Check-in van de bagage voor de rechtstreekse vlucht Emirates naar Brussel, waar we ’s avonds aankomen.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2995 EUR
Singletoeslag : 755 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse lijnvluchten Emirates in economy Brussel - Dubai (+/- 6u40) / Dubai - Brussel (+/- 7u)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel en Dubai : 61,04 EUR
- 9 nachten verblijf in de vermelde 3/4/5-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- vol pension van het ontbijt dag 2 tot het ontbijt van dag 10
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar en 4x4-wagen met airconditioning
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 80 EUR
- toeristentaks
Abu Dhabi / Dubai / Ras Al Khaimah / Al Ain : 20 AED per kamer per nacht
- grenstaks Oman : 35 AED
- visa Oman : 20 OMR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbij-standsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 330 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van oktober 2019 voor maart 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties en huidige BTW in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste
30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een internationale reispas geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis.
Belangrijk : Geen stempel noch visum van Israël in uw reispas toegelaten, zelfs geen stempel van een grenspost tussen Israël en Jordanië en Egypte.
Het visum bekomt U bij aankomst.
Een formulier wordt u toegestuurd dat u ons ingevuld dient terug te bezorgen.
We hebben uw reispas niet nodig, maar vergeet hem niet mee te nemen op reis.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
www.diplomatie.be/nl/travel
www.itg.be

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198