.

CULTURELE GROEPSREIS

CHINA

Klassieke rondreis

  • Van Noord naar Zuid, van Beijing naar Hong Kong
  • Doorheen de geschiedenis tot het heden
  • Een originele en complete rondreis met eerste klasse sites
  • Naast monumenten ook landschappen!
  • Comfortabele 4*-hotels
  • Etihad Airlines-lijnvluchten
  • Een beproefd programma!
  • Volle dagen bezoek
  • De rijstterrassen van Longshen!

19 dagen
Afreizen : 7 mei 2020 - 8 september 2020

.

Beter dan om het even welke andere China-ontdekking, stelt dit programma u in de mogelijkheid de voornaamste hoogtepunten van de Chinese cultuur te beleven. Het voert u door de grootste steden, ontdekt met u de voornaamste archeologische sites en laat u de mooiste plekjes van het Chinese landschap bewonderen. Behalve het grondige bezoek aan Beijing, aan zijn Verboden Stad en de meeste van zijn belangrijke monumenten, de grote Muur en de Ming-graven, biedt het programma een verkenning van Xian met het ongelooflijke terracotta-leger van de eerste keizer, een bezoek aan Shanghai, de grootste haven en het hart van de Chinese economie. Uitzonderlijk zijn de ritten tussen de steden waar we het eeuwige, landelijke China ontdekken. In Kaifeng genieten we van een “provinciale” stad niet gewoon aan het toerisme. U krijgt inzicht in schilderkunst en poëzie tijdens het bezoek aan Guilin met een boottocht op de Li, deze “gordel van groene zijde...” U bewondert Suzhou, het Chinese Venetië, met zijn kanalen, zijn honderden bruggetjes en zijn keurig aangelegde tuinen om ten slotte in Canton te belanden, een echte zuiderse stad en open venster op het Westen. De reis wordt afgerond met een kort bezoek aan Hong Kong. Eindbedoeling is u een waardevolle synthese te bieden van de Chinese mens en cultuur.

.

De reis in detail

versie 26/11/19 13:11

1ste dag : BRUSSEL - ABU DHABI - BEIJING

’s Morgens samenkomst in Zaventem voor onze vlucht met Etihad Airlines naar Abu Dhabi. Doorverbinding met dezelfde maatschappij naar Beijing. Maaltijd en overnachting aan boord.

2de dag : BEIJING

Aankomst in BEIJING in de voormiddag. Na de grens- en douaneformaliteiten, kennismaking met onze gids en transfer naar het hotel. We rijden langs het “Bird nest” en de “Water Cube”, twee iconische sportinfrastructuren gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008. Intrek in het hotel en middagmaal. Vrije namiddag en avondmaal. Overnachting in het Beijing Plaza Hotel****(Beijing).

3de dag : BEIJING

Ontbijt. Goed uitgerust starten we onze eerste kennismaking met deze enorme stad. We bezoeken de prachtige Hemeltempel, het culturele boegbeeld van China, een geheel van tuinen en magnifieke monumenten uit de 15de eeuw, volgens de Chinese opvatting één architectonisch monument. Hier bad de keizer als hemelse bemiddelaar om een goede oogst voor zijn volk. De tempel ligt in het zuiden en is de tegenpool van de Tempel van de Aarde in het noorden, de Tempel van de Maan in het westen en de Tempel van de Zon in het oosten.
Na het middagmaal brengen we een typisch Ictam-bezoek aan een plek waar we waarschijnlijk de enige toeristen zijn: het observatorium van Pater Verbiest. In 1674 gaf de keizer hem de opdracht 5 astrologische instrumenten te bouwen als aanvulling op het toestel dat hij van Lodewijk XIV gekregen had.
Bezoek aan de Tempel van de Lama’s, waar we kennismaken met het Tibetaanse boeddhisme en het tantrisme. 24 miljoen boeddhisten bezoeken de (gerestaureerde) tempels.
Overnachting in het Beijing Plaza Hotel****(Beijing).

4de dag : BEIJING

‘s Voormiddags, bezoek aan de Ming-graftombes, ten noorden van Beijing, gekozen door de keizerlijke wichelaars om hun ligging tegenover wind en waterlopen. Dertien van de zestien Mingkeizers liggen hier begraven.
We bereiken het verboden gebied via de Via Sacra, de keizerlijke Minglaan, begrensd door de prachtige standbeelden van mythologische dieren en keizerlijke hoogwaardigheidsbekleders.
Reuzenschildpadden, voorstellingen van de wereld en van het “lange leven”, dragen de keizerlijke tabletten met de drie namen van de keizers: hun regeerders-naam, hun voornaam en naam na hun overlijden.
Na het middagmaal, rit naar MUTIANYU, waar we de befaamde Chinese Muur bewandelen, sinds de 5de eeuw voor Christus een antwoord op een van China’s problemen, met name de verdediging tegen de invallers uit het Westen. Dit gedeelte van de Chinese Muur ligt iets verder van Beijing dan de klassiek bezochte plaatsen, maar is hierdoor ook minder druk, en het ligt in een groenere omgeving.
Terug naar Beijing voor het avondmaal met op het menu de typische Pekingeend.
Overnachting in het Beijing Plaza Hotel****(Beijing).

5de dag : BEIJING - XIAN

Bijna tien eeuwen lang was BEIJING, de “hoofdstad van het Noorden”, het historische centrum van de grote keizerlijke dynastieën.
We maken een kleine wandeling op het reusachtige Tien-an-Men plein, het hart van de stad, en de toegang tot de Verboden Stad met de Poort van de Hemelse Vrede. Hier bevindt zich het monument aan de Helden van het Volk en het mausoleum van president Mao Zedong, het Volkspaleis (conferentieruimte voor 10.000 mensen) en het historisch museum. We vangen ons bezoek aan met de Verboden Stad, waarvan de bouw begonnen werd in 1407 onder de derde Ming-keizer en waaraan honderd-duizenden arbeiders gedurende 14 jaar werkten. Tot in 1925 bestuurden vierentwintig keizers het land van achter deze indrukwekkende muren. Vanaf 1949 werd het bouwwerk opengesteld voor het publiek. We bezoeken de opeenvolgende binnenpleinen, de drie ceremoniële paleizen, de drie privé-paleizen, de administratieve gebouwen en de woonhuizen. Slechts enkele van de 9.999 vertrekken, verspreid over 72 hectaren, zijn toegankelijk! We wandelen de aangelegde Kolenheuvel op en hebben een prachtig vergezicht op de Verboden Stad en het park. We ronden deze mooie dag af met het bezoek aan het Zomerpaleis, sinds de 12de eeuw een lusthof waar de keizerlijke hofhouding aan de zomerse hitte van de hoofdstad ontsnapte. Nadat het Anglo-Franse expeditieleger in 1860 het paleis vernietigde, werd het in 1888 door de beruchte keizerin Ci Xi in alle pracht en praal hersteld met geld dat bestemd was voor de Chinese vloot.
’s Avonds nemen we de slaaptrein naar XIAN.

6de dag : XIAN

‘s Ochtends, aankomst in XIAN. Na een ontbijt in ons hotel, beginnen we ons bezoek. We ontwaren grote aarden terpen in de velden, graftumuli van keizers uit de verschillende dynastieën die vanuit Xian het land regeerden. Bezoek aan het “Woud van de Stèles” in de oude Confuciustempel, en daterend uit de Song-dynastie. Deze hoge stenen met klassieke teksten en andere opschriften is één van de zwaarste bibliotheken ter wereld. Aanleiding om het even te hebben over het Confucianisme, over de evolutie van het Chinese schrift, over de Zijderoute en het eerste contact met het boeddhisme en het christendom (nestorianisme).
Overnachting in het Xian Grand Dynasty Culture Hotel**** (Xian).

7de dag : XIAN

We beginnen met de uitstap naar de wereldberoemde begraafplaats van Qin-Shi-Huangdi, stichter van het Hemelse Keizerrijk, met de levensgrote terracotta-soldaten. We bewonderen het aarden leger. Ieder personage heeft zijn eigen uitdrukking en houding. De soldaten wachten als het ware op een bevel om ten strijde te trekken. De infrastructuur die de regering op de site bouwde is ook indrukwekkend. Bij de terugkeer uit Lintong vangen we ons bezoek aan in het oude stadsgedeelte met de Pagode van de Grote Gans, gebouwd tijdens de Tang-dynastie om de talrijke sutra’s te bewaren die de monnik Xuan Zang, met zijn twee discipelen, uit India had meegebracht.
Zo het nog even kan, bezoeken we de Moskee, getuige van de belangrijke islamitische minderheid, vooral in het westen van het land.
Na het avondmaal mooie voorstelling van dansen uit de tijd van de Tang-dynastie. Overnachting in het Xian Grand Dynasty Culture Hotel**** (Xian)

8ste dag : XIAN - LUOYANG

Vandaag nemen we de comfortabele hogesnelheidstrein die ons op enkele uren naar LUOYANG brengt. We rijden van de provincie Shaanxi naar de provincie Henan, “ten zuiden van de (Gele) Stroom”, de bakermat van de Chinese beschaving. Voor we de vlakte bereiken, moeten we over een hoge heuvelketen. De heuvels zorgen voor de watertoevoer naar de vlakte die uitgroeit tot de graanzolder van China. Onderweg zien we weer hoe intensief de grond in kleine percelen wordt bewerkt.
Avondmaal in de stad en overnachting in het Peony Hotel**** (Luyoyang)

9de dag : LUOYANG

Bezoek aan deze stad, die vooral bekend is om de nabijgelegen boeddhistische grotten op 16 km ten zuiden van de stad. De grotten zijn eeuwenlang een boeddhistisch bedevaartsoord geweest. Hiervan getuigen de 1.352 grotten, 750 nissen, versierd met 97.306 standbeelden en 3.608 opschriften! Het geheel, bekend als de Longmengrotten, dateert uit de 6de tot 8ste eeuw. Een bron van inspiratie voor menig klassiek dichter.
Terug in Luoyang bezoeken we na het middagmaal het museum van de Oude Graven. Het geeft ons een idee van leven en dood tijdens de Han-dynastie. Avondmaal in de stad en overnachting in het Peony Hotel**** (Luoyang).

10de dag : LUOYANG - KAIFENG

Vandaag maken we per autocar een tocht door het Chinese platteland, wat mooi meegenomen is in een tijd van jets en nachttreinen.
Deze vlakte wordt bevloeid door de Gele Rivier, die in 2500 jaar tijd 26 maal van bedding is veranderd. De strijd van de Han tegen de overstromingen heeft de geschiedenis van China heel diep getekend.
Niet ver van Luoyang, bezoek aan de Baimasi of Tempel van het Witte Paard, gebouwd op de site waar de eerste boeddhistische tempel in China werd opgericht in 68 na Christus. Na een tijdje wordt het landschap heuvelachtig en ontdekken we aan de voet van schilderachtige heuvels een mooi klooster, het “Klooster van het Kleine Bos”, beter bekend als het Shaolin-klooster. Het is de bakermat van het Chanboeddhisme dat elke vorm van gezag verwerpt en totaal steunt op de meditatie. Het is beter bekend onder zijn Japanse benaming van Zenboeddhisme. Dit liefelijk gelegen klooster uit de 5de eeuw is eveneens wereldberoemd als centrum van de Chinese krijgskunst of Kung Fu. Na eerst de gebouwen met fresco’s uit de Ming-periode, en het “Woud van Stoepa’s”, waaronder de vooraanstaande leden van de kloostergemeenschap begraven liggen, te hebben bewonderd, wonen we een indrukwekkende Kung Fu demonstratie bij in het nabijgelegen internationaal centrum.
Na het middagmaal rest er ons nog 160 km doorheen het verstilde landschap van Henan. De vroegere stoffige weg is ondertussen wel een autostrade geworden. Aankomst in KAIFENG in de late namiddag. Overnachting in het Yingbin Hotel**** (Kaifeng).

11de dag : KAIFENG - SUZHOU

In Kaifeng ontmoeten we het traditionele China. Deze stad was het centrum van de grootste en meest moderne stedelijke samenleving ten tijde van de Song-dynastie (960-1126). Op de plaats waar het keizerlijk paleis stond, bevindt zich nu als getuige van de Songs het Drakenpaviljoen (Long Ting). Tijdens de Qing-dynastie werden hier de officiële aanwervingsexamens voor de keizerlijke ambtenaren afgenomen.
Bezoek aan de IJzeren Pagoda uit 1049, het Gildehuis van de Handelaars en, zo nog tijd, het Xiangguo-klooster (opgericht in 555 na Christus).
Op het einde van de namiddag nemen we de hoge snelheidstrein naar SUZHOU waar we ’s avonds laat aankomen.
Overnachting in het Suzhou Central Hotel**** (Suzhou).

12de dag : SUZHOU

Van alle oude Chinese steden is SUZHOU bij deze die het best hun oude charme hebben bewaard. Een geheel van kanalen doorkruist de stad, die met haar 300 bruggetjes en tal van landschapstuinen wel eens “het Venetië van China” wordt genoemd. Hier werden eeuwenlang zijde en zijdebrokaat gefabriceerd (bezoek aan een zijdefabriek).
Bezoek aan enkele mandarijnentuinen waaronder de Tuin van de Meester van de Netten, uit de 12de eeuw, met zijn spitsvondige composities om ruimte te scheppen en de Tuin van de Nederige Beheerder met zijn vele vijvertjes. We bezoeken ook een deel van de oude stadsmuur met de Panmen Poort die bestaat uit verschillende delen, waardoor ze ook wel de “Land en Water-Poort” genoemd wordt.
In de buurt van Suzhou bezoeken we het romantische Hu Qiu, of de Tijgerheuvel, waar menig plekje verbonden is met sagen en legenden. Overnachting in het Suzhou Central Hotel**** (Suzhou).

13de dag : SUZHOU - SHANGHAI

Per autocar verder naar SHANGHAI waar we in de voormiddag aankomen. Deze relatief jonge stad is de grootste ter wereld, eerste haven van China en industrie- en handelscentrum van formaat. Beroemd uit de tijd van de Internationale Concessies zijn de Bund, nog altijd belangrijk en druk bezocht, en de Nankin Road, nog steeds het grote winkelcentrum. Bezoek aan het prachtige Shanghai Museum waar we de beroemde collectie bronzen bewonderen. Een typisch Chinese avonduitstap naar het circus, wereldbekend om zijn acrobaten. Overnachting in het Paradise Hotel**** (Shanghai).

14de dag : SHANGHAI - GUILIN

We bezoeken de oude stad en de tuinen van de Mandarijn Yu, een mooie stadstuin uit de 16de eeuw.
Na de lunch, afreis per vliegtuig naar GUILIN. Guilin is beroemd om zijn landschap dat enig is in China en in de wereld en al eeuwen het voorwerp van de Chinese esthetische vervoering.
De stad ligt op de westelijke oever van de Li-rivier. Volgens Han Yu (768-824), een beroemd dichter uit de Tangdynastie, slingert de rivier zich als “een groene zijden gordel doorheen een berglandschap van turkoois-blauwe haarspelden”. De combinatie van water en kalkrotsen deed grillige rotspieken en feeërieke grotten ontstaan. Overnachting in het hotel Plaza Guilin**** (Guilin).

15de dag : GUILIN - uitstap naar LONGSHEN

Daguitstap naar de beroemde rijstterrassen van Longshen. Door de provincie Guang-xi, die bevolkt is door minderheden zoals de Miao, de Yao, de Dong en de Zhuang, komen wij bij “de spiegels van de hemel”, een uitzonderlijk landschap van rijstterrassen dat met zeer veel noeste arbeid en landbouwkundige vindingrijkheid werd aangelegd op de steile heuvels van karststeen. Zowel op de heenweg als op de terugweg bezoeken we een dorp van etnische minderheden.
Overnachting in het hotel Plaza Guilin**** (Guilin).

16de dag : GUILIN - GUANGZHOU

We maken een boottocht op de Li-rivier. Een unieke beleving waarbij we ons in een Chinees landschapsschilderij wanen.
Na het middagmaal rijden we per autocar terug naar Guilin. Onderweg zien we hetzelfde landschap, maar aan de andere kant van de bergrug, een massa grillige rotsformaties die als het ware uit de groene rijstvelden verrijzen.
‘s Avonds nemen we de hogesnelheidstrein naar GUANGZHOU waar we ’s avonds laat aankomen. De stad is beter bekend onder haar westerse naam CANTON, de hoofdstad van de provincie Guang Dong. Overnachting in het Rosedale Hotel**** (Guangzhou).

17de dag : GUANGZHOU - HONG KONG

Onder de Tang-dynastie was de havenstad CANTON, gelegen in de delta van de Parelrivier, de voornaamste handelshaven in de Indische Oceaan. Hier ook kwamen de eerste westerlingen, Portugese missionarissen, aan en vonden Westerse ideeën een gunstige voedingsbodem. Het is de bakermat van het moderne China, de stad van Sun Yat Sen. Wandeling langs de oude concessies en op de markt van Qinping. Indien tijd bezoeken we nog even het Chen Memorial Huis, een mooi voorbeeld van Cantonese bouwstijl.
‘s Namiddags vertrek naar de ex-Britse kroonkolonie HONG KONG. We varen per ferry over de Parelrivier naar haar monding in de Zuid-Chinese Zee tussen Hong Kong en Macau, allebei Speciale Bestuurlijke Regio’s van de Volksrepubliek China.
Transfer vanaf de ferryterminal voor de overnachting in het Regal Oriental Hotel**** (Hong Kong). Vrij avondmaal.

18de dag : HONG KONG - ABU DHABI

‘s Morgens, geleid bezoek aan Hong Kong Island: Hong Kong Central District en Hong Kong Park met het mooie Edward Youde vogelverblijf, de Peak Tram-kabelbaan naar het uitzichtpunt op Victoria Peak, en het mondaine Repulse Bay. Na de middag vrije tijd voor shopping. Geen lunch en geen avondmaal voorzien. In de vooravond transfer naar de luchthaven en afreis met een Etihad Airlines-nachtvlucht naar Abu Dhabi.

19de dag : ABU DHABI - BRUSSEL

Aankomst in Abu Dhabi en aansluiting met dezelfde maatschappij naar Brussel. Einde van een onvergetelijke reis.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3495 EUR
Singletoeslag : 595 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Etihad Airlines-lijnvluchten Brussel-Abu Dhabi-Beijing en Hong Kong-Abu Dhabi-Brussel, in economy (ca 16u30)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel, Abu Dhabi, Beijing en Hong Kong : 355 EUR
- de binnenlandse vlucht Shanghai-Guilin in economy class
- de luchthaventaksen in China voor de binnenlandse vlucht
- 15 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels (lokale normen) hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension in China (in China is ook het eerste drankje aan tafel inbegrepen), en in Hong Kong enkel ontbijt
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- andere transfers zoals vermeld (boot, nachttrein, hoge snelheidstreinen...)
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- een Ictam begeleider van Brussel tot Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de niet inbegrepen maaltijden : 1 lunch en 2 avondmalen in Hong Kong
- de niet vermelde of facultatieve uitstappen
- de fooien : 95 EUR
- de visumkosten : 195 EUR (prijs op het moment van publicatie van de brochure)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 385 EUR

Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen en landdiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, gekend in november 2019 voor mei en september 2020, wisselkoersen van 1 EUR = 8,0 Yuan en 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in de landen van bestemming en op basis van een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.


FORMALITEITEN
Een internationaal reispaspoort geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Gelieve ons bij inschrijving een kopie van uw reispaspoort te bezorgen (nodig voor de reservatie van de treinen in China). Duur visumbehandeling gemiddeld 4 weken.

Ictam zorgt voor het bekomen van uw reisvisum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd. Opgelet: uw reispas moet ongeveer 4 weken voor afreis in ons bezit zijn, dus zorg dat u tijdig een reispaspoort hebt.
Als u niet over de Belgische nationaliteit beschikt, gelieve ons dan te contacteren voor de te volgen procedure.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag!

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Raadpleeg ook:
- Tropisch Instituut, Antwerpen
(travelphone : 0900/10.110 of www.itg.be)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198