.

CULTURELE GROEPSREIS

GUJARAT

Karavaansteden en heilige bergen van Gujarat

  • De zonnetempel van Modhera
  • Palitana en de Shatrunjaya-heuvel
  • Bhuj, het Jaisalmer van Gujarat
  • De dorpen van het stammendistrict Banni

16 dagen - Afreis : 17 november 2017

Gegarandeerde afreis v.a. 10 deelnemers !

.

Land van prachtlievende heersers en vaderland van Gandhi, dankt Gujarat zijn roem onder andere aan de buitengewone tempelstad van Palitana, een meesterwerk van het jaïnisme. Maar Gujarat roept ook het beeld op van legendarische prinsdommen en met wallen omringde karavaansteden.

.

De reis in detail

versie 15/03/17 17:08

1ste dag : BRUSSEL - ABU DHABI

‘s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een Etihad Airways lijnvlucht naar Abu Dhabi. Aansluitende vlucht met dezelfde maatschappij naar Mumbai (Bombay).

2de dag : MUMBAI

Aankomst in de vroege morgen in Mumbai, verwelkoming, formaliteiten en transfer naar het hotel Ibis of The Orchid**** waar we de kamers onmiddellijk betrekken.
Ontbijt en vrije voormiddag. Middagmaal in een lokaal restaurant. ’s Namiddags maken we kennis met de immense metropool Bombay, die sinds 1995 weer officieel met de naam MUMBAI aangeduid wordt. De stad ontleent haar Indiase naam aan de godin Mumba Devi, een incarnatie van de gemalin van Shiva, Parvati. Nauwelijks 300 jaar geleden bestond het gebied van de huidige grote metropolis uit zeven eilanden bewoond door Kilo-vissers. Nu is het de economische hoofdstad van het land en hoofdstad van de deelstaat Maharashtra.
Bezoek van Mani Bhavan, het huisje waar Mahatma Gandhi regelmatig vertoefde tussen 1917 en 1934, het Prince of Wales museum met zijn opvallende koepel en de Dhobi Ghat, ’s werelds grootste openluchtwasserij.
Fotostop indien mogelijk bij de Gateway of India, opgericht ter gelegenheid van de aankomst op Indische bodem van koning George V in 1911. We rijden langs de Rajabai Clock Tower van de universiteit van Bombay, het Hooggerechtshof, het station Victoria Terminus (de “ViTi”). Tenslotte Marine Drive, de 3 km lange wandeldijk uitgevend op de Zee van Oman.
Avondmaal en overnachting in het hotel Ibis of The Orchid****.

3de dag : MUMBAI - VADODARA - JAMBUGHODA (83 km)

In de morgen vrije tijd. Afhankelijk van de vluchturen, middagmaal en vertrek naar de luchthaven voor de afreis naar VADODARA, het voormalige Baroda, ooit één van de machtigste en rijkste maharaja-rijkjes van India in de 18de en 19de eeuw.
We bezoeken het voormalig koninklijk paleis Laxmi Vilas Palace, een Indo-Saraceens complex uit het einde van de 19de eeuw en nu nog de residentie van de vroegere vorstelijke familie, en het Baroda Art Museum met onder andere een opmerkelijke collectie miniaturen, sculpturen, textiel en objecten uit Japan, Tibet, Nepal en Egypte (bezoek Indische afdeling) en de Picture Gallery met zijn collectie Europese meesterwerken (replica’s) van onder meer Veronese, Giordano, Zurbaran, en enkele werken uit de Vlaamse school.
Verder naar JAMBUGHODA. Avondmaal en overnachting in het hotel Jambughoda Palace***.

4de dag : JAMBUGHODA - CHAMPANER - AHMEDABAD (230 km)

Ontbijt en eerste bezoek vandaag is CHAMPANER, een oude moslimhoofdstad. Middagmaal onderweg. Verder naar AHMEDABAD, de grote metropool van Gujarat en hoofdstad van deze deelstaat tot 1970, wanneer de hoofdstad verplaatst werd naar het naburige Gandhinagar. Eerste kennismaking met het vroegere “Manchester van India”, gelegen op de oevers van de Sabarmati. Bezoek aan de Ashram van Gandhi, waar hij vanaf 1920 zijn strategie van geweldloos verzet tegen de Britse bezetter ontwikkelde. Vervolgens bewonderen we de Huthee Singh tempel, een in zuiver wit prachtig uitgesneden marmeren jaïn-heiligdom. ‘s Avonds bezoek aan de Law Garden markt, vooral bekend voor textiel en sieraden.
Avondmaal en overnachting in het hotel Regent of Four Points by Sheraton****.

5de dag : AHMEDABAD - uitstap Sarkhej en Adalaj (60 km)

Na het ontbijt zetten we ons bezoek aan AHMEDABAD verder.
We maken een wandeling door de Oude Stad, een doolhof van drukke bazaars, pols (grote poorten naar woonwijken), prachtig bewerkte gevels van de haveli’s, tempels en moskeeën, waar we zeker de Sri Swaminarayan Mandir bezoeken, gesticht in 1822 door Swaminarayan, de grondlegger van een hindoeïstische sekte.
Verder naar de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën van India opgetrokken door Ahmed Shah (1411-1442), de stichter van Ahmedabad, om de gelovigen voor het vrijdagse gebed te laten samenkomen. De gebedszaal is een van de meest weelderig versierde moskeeën van het land en een goed voorbeeld van de Indo-Moorse bouwstijl. Haar minaretten werden helaas vernietigd door de verschrikkelijke aardbeving van januari 2001. Vervolgens bezoek van de kleine Sidi Saiyyed moskee, beroemd om haar fraai bewerkte stenen ramen (jali’s). Het is een prachtig voorbeeld van de aanpassing van de hindoe decoratieve smaak aan de vereisten van de moslimarchitectuur. Na de lunch verlaten we even de stad. We bezoeken in SARKHEJ een paleizen- en gravencomplex uit de 15de eeuw opgetrokken rond een waterpartij. Het betreft een van de mooiste voorbeelden van Indo-Islamitische kunst in Gujarat. In ADALAJ bezoeken we een rijkelijk versierde trapbron (baoli of vav in het Hindi), een architecturale verwezenlijking die men hoofdzakelijk in Gujarat aantreft. Terugkeer naar Ahmedabad.
Avondmaal en overnachting in het hotel Regent of Four Points by Sheraton****.

6de dag : AHMEDABAD - uitstap Modhera, Patan & Siddhapur (325 km)

Deze daguitstap brengt ons eerst naar MODHERA, een nagenoeg verlaten gehucht waar zich de Zonnetempel bevindt, een van de mooiste tempels van Gujarat. Hij werd gebouwd vanaf 1026 door koning Bhima I van de Solanki-dynastie. Wat later bereiken we PATAN, de voormalige hoofdstad van deze dynastie, die in 1024 door de troepen van Mahmud van Ghazni geplunderd werd. Middagmaal. Een beetje buiten de stad gaat onze belangstelling naar de trapbron of bordesbron Rani ki Vav. Tot diep onder de grond zijn langs de zijden van de trapbron prachtige platforms en galerijen aangelegd. Alvorens naar Ahmedabad terug te keren maken we een halte in SIDDHAPUR, bekend om zijn 500 à 700 houten haveli’s met fraai gebeeldhouwde gevels. Avondmaal en overnachting in het hotel Regent of Four Points by Sheraton****.

7de dag : AHMEDABAD - LOTHAL - BHAVNAGAR (200 km)

Op weg naar Bhavnagar maken we een halte in LOTHAL, een stad uit de Indus-beschaving. Deze eerste grote beschaving van het subcontinent was bloeiend in het 3de millennium voor onze tijdrekening in de vallei van de Indus, in Panjab (Harappa), de Sind (Mohenjo-Daro) en in Gujarat (Lothal). De stad was gelegen aan een bevaarbare riviermond naar de zee, waardoor het een bloeiende haven bezat. Ooit werd hier handel gedreven met Egypte en Mesopotamië! Middagmaal. Verder naar de havenstad BHAVNAGAR aan de zuidoostkust van het Kathiawar schiereiland, dat ook bekend staat als Saurashtra. We begeven we ons naar de op een heuvel gelegen Takhteswara tempel, wat ons een mooi panorama oplevert over de stad en de Golf van Cambay.
Avondmaal en overnachting in het hotel Sarovar Portico****.

8ste dag : BHAVNAGAR - uitstap Palitana (140 km)

’s Morgens vroeg uitstap naar PALITANA, dat de toegangspoort is tot SHATRUNJAYA, de “Plek der Overwinning”, een uniek complex van 863 Jaïntempels op de gelijknamige heuvel (4000 treden, draagstoelen beschikbaar mits betaling). De heuvel is een van de vijf bergen die elke jaïn één maal hoopt te kunnen bezoeken tijdens zijn leven. Deze uitzonderlijke groep van tempels strekt zich uit over twee toppen en de pas ertussenin. De tempels zijn verdeeld over negen versterkte groepen, tuks. Iedere tuk heeft een hoofdheiligdom, omringd door kleinere heiligdommen. De indrukwekkende Adinath-tempel is op de noordelijke helling gelegen terwijl de Adishvara-tempel met zijn rijk versierde spitse dak de zuidhelling overheerst. Middagmaal. Terugkeer naar BHAVNAGAR. Avondmaal en overnachting in het hotel Sarovar Portico****.

9de dag : BHAVNAGAR - GONDAL - JUNAGADH (219 km)

Deze morgen gaan we verder richting Junagadh en houden halt in GONDAL waar we de recente Sri Swaminarayan tempel en het paleis met zijn verzameling wagens bezoeken. Middagmaal.
Vervolgens naar JUNAGADH gelegen aan de voet van het Girnar-massief, de hoogste berg van Gujarat (1117 m) in het zuidwesten van het schiereiland Kathiawar.
Avondmaal en overnachting in hotel The Clic***.

10de dag : JUNAGADH

Vandaag bezoeken we JUNAGADH met de citadel van Uparkot, dat volgens de legende niet minder dan zestien maal belegerd werd! Op het programma staan ook nog twee boalis of trapbronnen: Adi Chadi en de Navaghan Kuva. Middagmaal in het hotel.
Bezoek van het Junagadh museum en indien mogelijk bezoeken we nog de Ashoka’s rots edicten (in restauratie) en het paleis-mausoleum van Mohabatt ka Maqbara.
Overnachting in het hotel The Clic***.

11de dag : JUNAGADH - PORBANDAR - DWARKA (230 km)

Ontbijt en verder naar PORBANDAR, de geboortestad van Ghandi, voor een bezoek aan de Kirti Mandir, een museum ter nagedachtenis van Mahatma Ghandi en de tempel van Sudhama Mandir.
Na het middagmaal, rijden we naar de havenstad DWARKA aan het uiterste westpuntje van het schiereiland Kathiawar aan de zee van Oman. Dwarka is een van de zeven heilige steden van het hindoeïsme wegens haar banden met Krishna die, uit Mathura verjaagd door de demonen, hier zijn toevlucht vond en een stad stichtte. Bezoek aan de Nageshwar Jyothirlinga Tempel. Het bijna 25 m hoge standbeeld van de zittende Lord Shiva en een grote tuin met een vijver zijn de belangrijkste attracties van deze toch wel serene plaats. Het laatste bezoek van de dag is aan de aan Lord Sri Krishna gewijde Dwarkadhish tempel. We wonen hier ook de avondceremonie bij.
Avondmaal en overnachting in de Govardhan Greens****.

12de dag : DWARKA - JAMNAGAR (155 km)

Na het ontbijt bezoeken we de in de buurt gelegen moderne tempel van Bet Dwarka, die enkel per boot te bereiken is, en verder ook de Rukhmani tempel.
Vroeg middagmaal in het hotel.
Vertrek naar JAMNAGAR, gelegen aan de Golf van Kutch. In de loop van de namiddag bezoeken we onder andere het Lakhota-fort en de Bala Hanuman tempel, waar men de ganse dag door de mantra “Sri Ram, Jai Ram, Jai Jai Ram” zingt!
Overnachting in het hotel Express***.

13de dag : JAMNAGAR - DHAMADKA - BHUJ (270 km)

Een dagrit brengt ons in een bocht om de Golf van Kutch naar Bhuj. Onderweg bezoeken we de stad Dhamadka, gekend om zijn werkplaatsen waar textieldrukkers de katoenen stoffen bedrukken met een gegraveerde in verf gedrenkte drukblok (block printing).
Aankomst in BHUJ, de belangrijkste stad van het onherbergzame district van Kutch. Deze ommuurde stad was de hoofdstad van het welvarende vorstendom Kutch, dat tot de Indische onafhankelijkheid in 1947 zelfstandig was gebleven. Wandeling door de stad die wel eens het “Jaisalmer van Gujarat” wordt genoemd en die helaas zwaar getroffen werd door de aardbeving van 2001.
Bezoek van het Sharad Bagh Paleis (Garden Palace) in Bhuj, dat het paleis van de laatste koning van Kutch was, tot deze laatste stierf in 1991. Het paleis is nu een museum. Naast de mooie tuinen met vele bloemen en geneeskundige planten is dit ook een rustplaats voor trekvogels. Eveneens bezoek aan het gotische Prag Mahal en de Aaina Mahal of spiegelpaleis. Tenslotte bezoek aan het oudste museum van Gujarat (1877), het Kutch Museum.
Verder naar het hotel voor het avondmaal en overnachting in het hotel Regenta by Royal Orchid***.

14de dag : BHUJ - uitstap BANNI DISTRICT (130 km)

Vertrek naar de karige Banni weidelanden (Banni Grasslands) aan de rand van de Great Rann of Kutch. Halte in Birendyara voor het verkrijgen van de vergunning om de dorpen te bezoeken. Verder, bezoek van de dorpen Ludia, Nirona en Khavda in het Banni stammendistrict, die bekend zijn om o.a. hun borduurwerk. De dorpen van dit gebied bestaan uit ronde lemen hutten die bhunga’s worden genoemd, en waarvan de dikke muren de koelte bewaren in de zomer en de warmte in de winter.
Lunchpakket onderweg.
Terug naar Bhuj voor het avondmaal en overnachting in het hotel Regenta by Royal Orchid***.

15de dag : BHUJ - MUMBAI - ABU DHABI

In de vroege morgen transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar MUMBAI. Bij aankomst, kort bezoek aan het Juhu strand en de Iskon tempel. Middagmaal. Verder naar het Ibis of The Orchid hotel , waar enkele kamers ter beschikking zijn om ons op te frissen. In de vooravond transfer naar de luchthaven en afreis met een Etihad Airways vlucht naar Abu Dhabi. Aankomst rond middernacht.

16de dag : ABU DHABI - BRUSSEL

Aansluitende vlucht met dezelfde maatschappij in de vroege ochtend naar Brussel.
Aankomst voorzien in de morgen. Einde van een mooie reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3365 EUR
Singletoeslag : 675 EUR

Met een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Etihad Airways-lijnvluchten Brussel - Abu Dhabi - Mumbai en terug
- de binnenlandse vluchten Mumbai - Vadodara en Bhuj - Mumbai
- de veiligheids- en luchthaventaksen in Brussel en Mumbai : 57,80 EUR
- verblijf in kamer in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension van het ontbijt op dag 2 tot het middagmaal op dag 15
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gids
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- (eventuele) draagstoel in Palitana (ongeveer 5000 INR = ongeveer 70 EUR)
- visum + kosten : 130 EUR
- de fooien : 90 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering prestige, waarvoor we samenwerken met de Europese/Mapfre Assistance (REF 0420-ICTN-010912):

a) Volledige verzekering: bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE: 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie: 235 EUR
b) Bagage + ANNULATIE (geen bijstand): 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie: 180 EUR

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van februari 2017 voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 10 deelnemers.

Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Het programma kan altijd gewijzigd worden door onverwachtse omstandigheden (zoals een festival tijdens de bezoeken aan de tempels).

Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.


FORMALITEITEN
- een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
- wij zorgen voor het bekomen van het visum. U krijgt tijdig de formulieren toegestuurd.
Opgelet : uw reispas moet minstens 5 weken voor afreis in ons bezit zijn. U wordt hier tijdig van verwittigd.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.


GEZONDHEID
- Aan te raden : vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en anti-malaria medicatie
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) www.itg.be
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198