.

CULTURELE GROEPSREIS

RAJASTHAN

Forten en Paleizen van het land der Maharaja’s

  • Volledige rondreis langs de weg
  • De pracht der maharadja’s in Jaipur, Bikaner en Jodhpur
  • De beschilderde haveli’s van Shekawati
  • De karavaanstad Jaisalmer
  • Het romantische Udaipur
  • De opmerkelijke muurschilderingen van Bundi
  • De Jaïn-tempel van Ranakpur
  • Chittorgarh en de Rajpoet legende

17 dagen
- Afreis : 20 februari 2020
- Afreis : 21 november 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

Een boeiende reis naar het fabelachtige en mysterieuze Indië. De bekoring van het landelijke Indië, de pracht van het Indië van de maharadja’s, de burchten van de krijgshaftige Rajpoeten.
Rajasthan is ongetwijfeld de meest kleurrijke deelstaat van dit immense land, een ware uitbarsting van kleuren in de woestijn: de felle kleuren van de sari’s, het oker van Jaisalmer, het rood van Jaipur, het blauw van Jodhpur.
“Wie Indië niet gezien heeft, kent de wereld niet”.

.

De reis in detail - 20 februari 20

versie 25/06/19 11:59

1ste dag : BRUSSEL - ABU DHABI -NEW DELHI

Samenkomst in de morgen op de luchthaven van Zaventem en afreis naar ABU DHABI met een Etihad Airways lijnvlucht. Aansluiting met dezelfde maatschappij naar Delhi.

2de dag : NEW DELHI

Aankomst in de vroege morgen. Verwelkoming en transfer naar ons hotel Atrio 4* (Delhi Airport).
Na het ontbijt starten we onze kennismaking met Delhi. Door de grote verkeersdrukte beperken we onze bezoeken.
De Indische hoofdstad, die nu uit twee delen bestaat: de oude stad (Old Delhi) en het 20ste-eeuwse, door de Britten aangelegde NEW DELHI. Tussen 1911 en 1931 werd hier een uitgestrekte, van brede lanen voorziene stad gecreëerd. We rijden langs de India Gate (de Poort van India) en het presidentieel paleis Rashtrapati Bhawan, vroeger bewoond door de Britse onderkoningen, en het Parlement, symbool van de Britse overheersing, ontworpen door Edwin Lutyens. Binnen New Delhi bevinden zich natuurlijk ook nog herinneringen uit een verder verleden. Het mausoleum van de Mogolkeizer Humayun uit 1565, een samensmelting van Perzische en Indische stijlen, zou als voorloper gelden van de beroemde Taj Mahal van Agra. Dan begeven we ons naar de ruïnes van de Quwat-ul-Eslam (de “Macht van de Islam”-moskee) en zijn 73 meter hoge Qutub Minar uit de beginperiode van de moslimheerschappij over India. Onmiddellijk na zijn overwinning op het laatste Hindoe-koninkrijk van Delhi, bouwde Qutub-ud-Din Aibek vanaf 1193 deze minaret als overwinningstoren van de Islam.
Middagmaal in een lokaal restaurant.
’s Namiddags bezoek van OLD DELHI, vroeger bekend onder de naam van Shahjahanabad, opgericht door de vijfde Mogolkeizer Shah Jehan (regeerperiode 1627-1658) als hoofdstad van het Mogolrijk. Eerst wordt halte gehouden bij de Raj Ghat, waar Mahatma Gandhi in 1948 gecremeerd werd. Bezoek van de Jama Masjid, de grootste moskee van India, ook gebouwd door Shah Jehan rond 1650. Tenslotte rijden we door de kleurrijke Chandni Chowk, de Zilverstraat, de oudste en kleurrijkste winkelstraat van Delhi. Overnachting in het hotel Atrio 4* (Delhi Airport).

3de dag : NEW DELHI - MANDAWA (270 km)

‘s Morgens vertrekken we met de bus naar de deelstaat Rajasthan. Na een kort contact met de Indiase hoofdstad rijden we vandaag het “echte” India in. We rijden de Shekawati-streek binnen, die vooral bekend is om haar haveli’s, geweldig grote koopmanspaleizen, die zowel buiten als binnen overvloedig gedecoreerd zijn met muurschilderingen van aan de grond tot aan het dak. Aankomst in MANDAWA. Middagmaal in een lokaal restaurant.
’s Namiddags bezoeken we in de omgeving enkele voor deze streek zo kenmerkende haveli’s. De beschilderde haveli’s worden “kunstgalerijen in open lucht” genoemd.
Overnachting in het hotel Udai Vilas 3* (Mandawa).

4de dag : MANDAWA - BIKANER (190 km)

Na het ontbijt rijden we richting Bikaner en steeds verder de Thar woestijn in, ook de Grote Indische Woestijn genoemd. Aankomst in BIKANER, de Rode Stad, gesticht in 1488, omgeven door een hoge met kantelen versierde muur, een belangrijke pleisterplaats langs de karavaanroute naar China.
Na het middagmaal bezoeken we eerst de prinselijke grafmonumenten of chhatris van Devi Kund Sagar en vervolgens buiten de ommuurde stad het Lalgarh Paleis, opgetrokken in de opvallende rozerode zandsteen, waardoor Bikaner ook wel de ‘rode stad’ wordt genoemd. Bezoek aan het Junagarh Fort (16de eeuw), een van de fraaiste van heel Rajasthan. Dit immens complex dat 37 paleizen, paviljoenen en tempels telt, werd gebouwd tussen 1588 en 1593 in opdracht van radja Rai Singh, een bondgenoot van de Mogolkeizer Akbar. Daarna verlaten we de stad en in DESHNOKE bezoeken we de Karni Mata Tempel, gewijd aan Karni Mata, een incarnatie van Durga. De tempel staat ook bekend als de Rattentempel, vanwege de honderden ratten die er rondzwerven en als gereïncarneerde heiligen beschouwd worden. Overnachting in het Heritage Resort 3* (Bikaner).

5de dag : BIKANER - JAISALMER (330 km)

‘s Morgens staat er een lange woestijnrit op ons programma. Middagmaal in het Midway Pokaran restaurant. Ruim een goede 100 km na Pokaran zien we in de verte beetje bij beetje het fort van JAISALMER oprijzen uit de nevelen van de woestijn: een onvergetelijk zicht. Na aankomst bezoek van de crematieplaats en de rest van de dag ter vrije beschikking. Overnachting in het hotel Saira Fort Sarovar Portico 4* (Jaisalmer).

6de dag : JAISALMER

Vandaag bezoeken we Jaisalmer. ‘s Morgens bezichtigen we de Citadel met o.a. het Maharawal paleis van gele steen, met een ingewikkelde architectuur van gevels en balkons gesculpteerd als een ragfijn kantwerk, en de schitterend gebeeldhouwde jaïntempels, gebouwd door de rijke handelaars van de stad. Middagmaal in een lokaal restaurant. Nadien brengen we een bezoek aan de lage stad en de vele uitbundig in steen gedecoreerde haveli’s. De fraaiste is de Patwon ki Haveli (Haveli van de Brokaatkooplieden) in een smalle steeg. Tegen de avond ondernemen we een uitstap om de zonsondergang boven de zandduinen van Sam te gaan bewonderen. Ter plaatse is er nog een woestijntocht per kameel voorzien. Overnachting in het hotel Saira Fort Sarovar Portico 4* (Jaisalmer).

7de dag : JAISALMER - JODHPUR (280 km)

Na het ontbijt vertrek naar JODHPUR. Jodhpur, ook soms de Blauwe Stad genoemd, is één van de meest typische steden in het hartje van Rajasthan, die in 1459 werd gesticht door Rao Jodha. Middagmaal in een lokaal restaurant. We bezoeken eerst het zandstenen Mehrangarh fort (15de eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. De grimmige borstweringen staan in scherp contrast met de flamboyant versierde paleizen erbinnen. Op weg naar het fort komen we langs Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873-1895), dat in 1899 werd gebouwd. Indien mogelijk bezoeken we het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chittarpaleis genoemd, dat aan de rand van de stad ligt en gebouwd werd in opdracht van maharadja Umaid Singh tussen 1928 en 1943 om werk te scheppen voor zijn door honger getroffen onderdanen. Overnachting in het hotel Zone by the Park 4* (Jodhpur).

8ste dag : JODHPUR - UDAIPUR (270 km)

Via een korte omweg gaan we eerst naar RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige jaintempels (14de eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het jaïnisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme, in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen). Deze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure poëzie in marmer! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt, getrokken door zeven paarden. Na het middagmaal rijden we verder naar UDAIPUR, “de stad van de zonsopgang”, een van de meest romantische steden van Indië. Na de verovering van Chittorgarh in 1567 door de Mogolkeizer Akbar, was de enig overlevende Sisodia-Rajput Udai Singh hierheen gevlucht om er een nieuwe hoofdstad van het Mewar koninkrijk te stichten ter vervanging van Chittorgarh. Uitstap naar EKLINGJI, waar zich in de tempel een beeld van Shiva met vier gezichten van zwart marmer bevindt. Verder naar NAGDA, waar zich drie oude tempels bevinden waaronder de jaïntempel van Adbudji en de Sas Bahu, een fraai complex met zeer fijnzinnig snijwerk. Terug naar Udaipur. Overnachting in het hotel Rajdarshan (Heritage hotel, Udaipur).

9de dag : UDAIPUR

’s Morgens bezoeken we UDAIPUR. Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan. Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet, werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgers. Een deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden tot hotel.
Vervolgens de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. Lunch in een lokaal restaurant en boottocht op het Pichola meer. Bezoek aan een schilderschool.
Overnachting in het hotel Rajdarshan (Heritage hotel, Udaipur).

10de dag : UDAIPUR - CHITTORGARH - PARSOLI (160 km)

Na het ontbijt vertrek naar het zeer imposante fort van CHITTORGARH, de oude hoofdstad van Mewar, dat in de oneindige vlakte opdoemt. Het fort is Rajasthans belangrijkste symbool van de onverzettelijkheid en gedragscode der Rajputen. Tussen de 14de en de 16de eeuw werd de stad drie keer bestormd (in 1303, 1535 en 1567). Tijdens elke aanval pleegden de vrouwelijke bewoners vrijwillig jauhar (rituele dood door vuur) toen de mannen door de vijand werden verslagen. Na het middagmaal verder naar PARSOLI en als de tijd het toelaat bezoek aan het dorp. Overnachting in het hotel Lake Nahargarh 4*(Parsoli).

11de dag : PARSOLI - BUNDI (115 km)

Na het ontbijt vertrek naar Bundi. Onderweg maken we een halte in MENAL. In een prachtige beboste omgeving bevinden zich de ruïnes van een oude stad met onder meer een perfect bewaarde tempel uit de 12de eeuw. Aankomst in BUNDI, dat beheerst wordt door het Taragarhfort uit de 14de eeuw. Na het middagmaal bezoeken we het onder dit fort gelegen Garh Palace, een zeldzaam voorbeeld van zuivere rajputstijl. De muurschilderingen van de Chitrashala, het werk van de beroemde school van Bundi, behoren tot de mooiste voorbeelden van rajputschilderkunst (18de eeuw). Overnachting in het Hadoti Palace Hotel 3* (Bundi).

12de dag : BUNDI - JAIPUR (210 km)

Vertrek naar JAIPUR, omringd door merkwaardige roze stadswallen, oude torens en poorten. Na het middagmaal bezoeken we de “Stad van de Overwinning”. De stad dankt haar naam en stichting aan de grote krijger-astronoom maharadja Jai Singh II (1699-1743). In 1727 achtte deze de tijd rijp om zijn heuvelfort in Amber te verruilen voor een nieuwe plek in de vlakte. De bijnaam “roze stad” dateert echter slechts uit 1876, toen de roze kleur in gans de stad werd aangebracht ter gelegenheid van het bezoek van de Britse kroonprins aan India. Eerst werpen we een blik op de Hawa Mahal of het Paleis der Winden, gebouwd in 1799 als onderdeel van het Stadspaleis-complex. Het is in werkelijkheid niet meer dan een gevel van rozerode zandsteen, vijf verdiepingen hoog, voorzien van 953 rijk bewerkte ramen, balkons en schermen, waarachter de vrouwen zich verscholen om de straattaferelen gade te slaan zonder zelf gezien te worden. De Sterrenwacht of Jantar Mantar, getuigt van de passie van Jai Singh voor de astrologie. Het City Palace is nog steeds het verblijf van de huidige maharadja en herbergt een schat aan waardevolle voorwerpen zoals wapens, miniaturen en manuscripten.
Overnachting in het ManSingh Palace 4* (Jaipur).

13de dag : JAIPUR

‘s Morgens, bezoek aan het imposante Amber Fort, de in de 11de eeuw gestichte hoofdstad van de Kachchawa-dynastie. Dit romantische paleis werd gebouwd vanaf 1592 door Man Singh I (1589-1614), de Rajpoetbondgenoot van de Mogolkeizer Akbar. In 1727 trok maharadja Jai Singh er weg om 11 km verder Jaipur te stichten. Olifanten brengen ons naar boven, van waaruit we een schitterend zicht hebben op de heuvelruggen rondom. Het paleis is een geslaagd huwelijk tussen de Mogol- en Hindoestijl. Achter de strenge muren verschuilen zich binnenplaatsen met bogengangen en het paleis. Het paleis is bekend om zijn verfijnde versieringen met halfedelstenen en spiegelglas, zijn kleurrijke fresco’s en mozaïeken. We bezoeken meer bepaald de Zaal der Openbare Audiënties (Diwan-i-Am), de Zaal van Plezier (Sukh Niwas) en de Zaal der Overwinning (Jai Mandir), bekend om zijn ingelegde panelen en glinsterende spiegelplafond. Middagmaal in een lokaal restaurant.
Vrije namiddag. Overnachting in het ManSingh Palace 4*(Jaipur).

14de dag : JAIPUR - ABHANERI - AGRA (240 km)

Na het ontbijt rijden we richting Agra. Onderweg bezoeken we het kleine stadje Abhaneri, gelegen in het Dausa district en vooral bekend voor zijn unieke trappenbron (of Baori) uit de 8ste eeuw. De trappenbron is uniek in zijn soort en één van de oudste en grootste van India. Middagmaal. Verder naar de spookstad FATEHPUR SIKRI, de kortstondige hoofdstad (1570-1586) die Mogolkeizer Akbar liet bouwen op het einde van de 16de eeuw, maar die hij na enkele jaren verliet ten gevolge van watergebrek. Het was geen fort, maar een ceremoniële stad. We besteden vooral aandacht aan de Panj Mahal en de Diwan-i-Khas (Zaal der Besloten Audiënties). Vervolgens rijden we verder naar Agra voor overnachting in het hotel Mansingh Palace 4* (Agra).

15de dag : AGRA

In de voormiddag gaan we de Taj Mahal bewonderen, het grootste en meest spectaculaire architectonische wonder van India en misschien wel van de hele wereld. Het monument, een hymne aan de liefde in marmer, werd voltooid in 1643 door de vijfde Mogolkeizer Shah Jahan voor zijn te vroeg gestorven geliefde Mumtaz Mahal, “het Juweel van het Paleis”. Vervolgens bezoek aan het Agra Fort (16de-17de eeuw), waarvan de bouw in 1565 begon onder Akbar en verder gezet werd door zijn opvolgers Jehangir en Shah Jahan. Onder Akbar was het nog voornamelijk als militair bouwwerk bedoeld, maar in de tijd van zijn kleinzoon Shah Jahan kwam de nadruk meer te liggen op een keizerlijk paleis. Het fort telt diverse paleizen waarin hindoe- en moslimarchitectuur zich op een sublieme wijze met elkaar hebben verenigd. Na het middagmaal tenslotte bezoek van het mausoleum Itmad-ud-Daulah. Terwijl de keizer zich wijdde aan de geneugten van poëzie en drank, bestuurde zijn echtgenote Nur Jahan de staat samen met haar vader, de Pers Mirza Ghiyas Beg, die vereerd werd met de titel van Itmad-ud-Daulah (“pijler van de Staat”). Na zijn overlijden liet zijn dochter dit prachtige bouwwerk oprichten. Overnachting in het hotel Mansingh Palace 4* (Agra).

16de dag : AGRA - DELHI (220 km) - ABU DHABI

Na het ontbijt terugkeer naar DELHI en middagmaal. Om het bezoek van Delhi af te sluiten rijden we naar het mausoleum van de Mogolkeizer Humayun uit 1565, een samensmelting van Perzische en Indische stijlen, zou als voorloper gelden van de beroemde Taj Mahal van Agra.
Indien de tijd het toelaat, bezoeken we nog een Sikh tempel, een gurdwara, badend in een zeer intieme religieuze sfeer.
Verder naar het hotel Atrio Resort 4* waar enkele kamers ter beschikking zijn om zich op te frissen. Enkele snacks zijn voorhanden.
In de avond transfer naar de luchthaven van Delhi waar we inschepen voor de vlucht met Etihad Airways naar Abu Dhabi

17de dag : ABU DHABI - BRUSSEL

In de vroege morgen aansluiting met dezelfde maatschappij naar Brussel. Aankomst in Brussel in de morgen.
Einde van een mooie reis!

Prijs en voorwaarden - 20 februari 20

Prijs per persoon : 2895 EUR
Singletoeslag : 725 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de internationale vluchten met Etihad Airways in economy : Brussel - Abu Dhabi - Delhi (+/-12u05) en terug (+/- 14u45)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel en Delhi : 56 EUR
- volpension vanaf het ontbijt op dag 2 tot het middagmaal op dag 16
- 15 nachten verblijf in de vermelde hotels 3* en 4* (lokale norm) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en wc
- alle transporten en transfers per autocar met airco
- alle entrees en bezoeken zoals voorzien in het programma
- Franstalige lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten
- de garantiefondspremie

TE VOORZIENE ONKOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- visumkost India : 185 EUR (voor het ogenblik)
- de drinkgelden : 90 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 330 EUR.
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van april 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in februari 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 10 deelnemers (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Het programma kan altijd gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden (zoals een festival tijdens de bezoeken aan de tempels).
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.FORMALITEITEN
- een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
- een visum. Wij zorgen voor het bekomen van het visum. U krijgt tijdig de formulieren toegestuurd. Duur van de visumbehandeling is gemiddeld 4 weken.
Opgelet : uw reispas moet minstens 4 weken voor afreis in ons bezit zijn. U wordt hier tijdig van verwittigd.
Voor het bekomen van een Belgisch internationaal reispaspoort moet u rekenen op een periode van gemiddeld 15 dagen. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen enkele vaccinatie is verplicht.
- Aan te raden : vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) www.itg.be
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.11)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198