.

CULTURELE GROEPSREIS

INDOCHINA

LAOS – VIETNAM – CAMBODJA

  • Reis doorheen het koloniale verleden van Zuidoost-Azië
  • Langs de legendarische Mekong
  • De tijdloze charme van Luang Prabang en Hanoi
  • Cruise in de baai van Halong met overnachting aan boord van een jonk
  • Het keizerlijke Hue langs de Parfumrivier
  • De Cham-site van My Son
  • En als apotheose... de tempelstad Angkor!

20 dagen - Van 18 november tot 7 december 2017

.

.

De reis in detail

versie 21/03/17 11:18

1ste dag, 18 november : BRUSSEL - BANGKOK

‘s Morgens samenkomst op de luchthaven van Zaventem. Vertrek per Thai Airways-lijnvlucht naar BANGKOK.

2de dag, 19 november : BANGKOK - LUANG PRABANG

’s Morgens aankomst in Bangkok en doorverbinding in de loop van de voormiddag naar LUANG PRABANG, de voormalige koninklijke hoofdstad met een tijdloze charme. Luang Prabang, gebouwd op de samenvloeiing van de Mekong en de Nam Khane rivier, was de eerste hoofdstad van Lan Xang, het eerste Laos-koninkrijk van 1353 tot 1545 toen Vientiane de hoofdstad werd. De stad was eerst gekend onder de benaming Muang Xieng Thong (“district van de koninklijke stad”) alvorens de huidige naam Luang (“koninklijk”) Prabang te krijgen, wanneer koning Fa Ngum uit de handen van de Khmer koning de Pha Bang (“groot vereerd beeld”) boeddha mocht ontvangen. Tijdens de Lan Xang-periode werd Luang Prabang altijd beschouwd als de zetel van de kroon. In de 20ste eeuw richt Frankrijk hier een commissariaat op. Pas na de machtsovername van de Pathet Lao in 1975 werd de monarchie afgeschaft.
Na onze transfer naar het hotel nemen we wat rust alvorens de dag te eindigen in de Vat Phra Bat om er de zonsondergang bij te wonen. Overnachting in hotel Vansana Luang Prabang*** of gelijkwaardig.

3de dag, 20 november : LUANG PRABANG

De moedigen onder u kunnen deze morgen vroeg de traditionele bedeltocht der monniken gade slaan. Na het ontbijt bezoek aan het voormalige Koninklijke Paleis (Haw Kham), gebouwd volgens een kruisvormig plan onder de regering van koning Sri Savang en omgevormd tot het Royal Palace Museum : binnen de muren van het voormalig paleis werd een tempel gebouwd om de Pra Bang te herbergen, een gouden Boeddhabeeld dat beschouwd wordt als het palladium van de Lao natie en zijn naam aan de stad heeft gegeven.
Vervolgens komt de Vat May, het tweede juweeltje van de stad, aan de beurt. Dit gebouw met zijn dak in vijf verdiepingen dateert uit het begin van de 19de eeuw. Een groot bas-reliëf in vergulde pleisterkalk vertelt ons de legende van Vessantara, de voorlaatste incarnatie van Boeddha, te midden van overvloedige landelijke taferelen.
Verder bezoeken we de Vat Vi Soun met zijn vreemde vorm. Deze tempel werd verbouwd tot museum van religieuze kunst. Vervolgens kunnen we in de Vat Sene de rijkelijk versierde boten bewonderen. Daarna bezoek van de Vat Xieng Thong (“tempel van de koninklijke stad”), ongetwijfeld een van de mooiste tempelcomplexen van Zuidoost-Azië. Gebouwd in 1560 door koning Setthathirat op het uiteinde van het schiereiland van de oude stad, heeft de tempel bovendien een unieke ligging langs de Mekong.
Op het einde van de namiddag beklimmen we de heilige Phousy heuvel, die zich boven de stad verheft en sedert de stichting van de stad steeds een belangrijk cultureel centrum was. Van op de top genieten we van de zonsondergang. Overnachting in hotel Vansana Luang Prabang*** of gelijkwaardig.

4de dag, 21 november : LUANG PRABANG - uitstap Pak Ou

Boottocht naar de heilige grotten van Tham Ting en Tham Poum nabij het dorp PAK OU (“monding van de Ou”) aan de samenloop van de Nam Ou en de Mekong. Deze plaats wordt ten zeerste in ere gehouden en men kan er enkele van de mooiste houten boeddhabeelden van Laos zien in de houding “smeken naar de regen”. ‘s Namiddags stoppen we in Ban Sanghai, het “kruikendorp”, waar men de Lao-Lao rijstalcohol (lokale whisky) distilleert. Lunch langs de Mekong. Op de terugweg bezoek aan het weversdorp Ban Phanom. Overnachting in hotel Vansana Luang Prabang*** of gelijkwaardig.

5de dag, 22 november : LUANG PRABANG - VIENTIANE

We nemen afscheid van het lieflijke Luang Prabang. Vertrek langs de weg via Vangvieng doorheen een mooie bergstreek. Hierbij komen we langs dorpen bewoond door de Hmong en Lao Theung. Middagmaal in een lokaal restaurant. Aankomst in de Laotiaanse hoofdstad VIENTIANE. Overnachting in hotel Lao Plaza Hotel****.

6de dag, 23 november : VIENTIANE - HANOI

Kennismaking met de koloniale sfeer van deze ingeslapen stad op de oevers van de Mekong. Vientiane is een fascinerende mengeling van Oosterse, Franse, Amerikaanse en Russische invloeden. We beginnen met de Vat Si Muang, waar zich achteraan de viharn (gebedsruimte) de stenen stadszuil (lak muang) bevindt en om deze reden beschouwd wordt als de zetel van de beschermgeest van de stad. Vervolgens verlaten we de stad en bezoeken we de Tuin van Xiang Khouane, ook bekend onder de naam van “Boeddha-park”.
Na het middagmaal bezoek van de Vat Pha That Luang, die zowel de boeddhistische godsdienst als de onafhankelijkheid symboliseert. Deze tempel is het belangrijkste nationaal monument en een onbetwistbaar kunstwerk van de Laotiaanse architectuur. Hij werd gebouwd in de 16de eeuw door koning Setthathirat op de plaats waar een Khmer tempel uit de 11de eeuw stond, op het moment dat Vientiane de hoofdstad werd van Lan Xang in plaats van Luang Prabang.
Daarna gaan we de Vat Si Saket uit 1818 bewonderen. Ondanks de Siamese invloed heeft deze tempel een unieke architectuur. De binnenmuren van het klooster zijn versierd met kleine nissen met meer dan 2000 Boeddha’s uit zilver of keramiek. Op ongeveer 100 m bevindt zich de Vat Phra Keo, een oude koninklijke tempel die verbouwd werd tot museum voor religieuze kunst. Hij zou gebouwd zijn door koning Setthathirat in 1565 en gediend hebben als zijn persoonlijke plaats om te bidden, en als onderdak voor de smaragden Boeddha. Maar ten gevolge van een conflict met de Lao in 1779, namen de Siamezen de smaragden Boeddha weer mee en zetten ze hem in de Wat Phra Keo te Bangkok.
We eindigen deze voormiddag ons bezoek bij het Nationaal Monument of “Arc de Triomphe”, gekend onder verschillende namen (Patuxai, Anousavari,...), opgericht om alle gevallen soldaten van alle oorlogen tot aan de revolutie te eren. Een trap leidt naar een terras van waarop men een uitzicht over de stad heeft.
Transfer naar de luchthaven en avondvlucht naar HANOI, het vroegere Thang Long. Hier vinden we Oost en West terug, zowel tempels en pagodes als de nostalgische gevels van de koloniale huizen uit het Franse tijdperk. Er heerst een gezellige drukte en de economische toestand leidt ertoe dat iedereen aan iedereen met een rijdend winkeltje iets wil verkopen.
Overnachting in hotel Medallion*** of gelijkwaardig.

7de dag, 24 november : HANOI

Bezoek aan HANOI. Het hart van de Vietnamese hoofdstad ligt tussen het Grote Westmeer (Ho Toy) en de citadel. Oud en Nieuw versmelten hier : naast het mausoleum van Ho Chi Minh, in de triestige stijl die we kenden van Berlijn tot in Moskou, op het plein Ba Dinh, waar hij op 2 september 1945 de onafhankelijkheid uitriep, staat om de hoek de Eén-Pilaar-Pagode (Chua Mot Cot) uit 1049, gebouwd tijdens de Ly-dynastie op één stenen pilaar midden een lotusvijver.
We bezoeken de mooie Tempel van de Letteren (Van Mieu), gebouwd in 1070 onder Koning Ly Thai Tong van de Ly-dynastie, en gewijd aan Confucius. In 1076 werd de eerste Vietnamese Universiteit eraan toegevoegd (Quoc Tu Giam). Op een van de vijf binnenplaatsen vinden we op 82 stenen zuilen de namen van hen die slaagden voor het doctoraats-examen tussen 1442 en 1779. Deze mandarijnen waren de betrouwbare en bekwame ambtenaren van de keizer. Uit de Franse tijd dateren de kathedraal van Hanoi en de Opera, zo overgewaaid uit een Franse prefectuurstad. ’s Namiddags zetten we ons bezoek van Hanoi verder met de Tran Quoc pagode. We maken ook een ritje met een fietstaxi in de oude Wijk van de 36 Gilden met sprekende straatnamen als de Zijdestraat, de Vissausstraat, genoemd naar de ambachten en handel die er gelokaliseerd waren. Vervolgens bezoeken we in het oude stadscentrum het Kleine Meer (Ho Hoan Kiem), ook gekend als het Meer van het Teruggegeven Zwaard. In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug.
‘s Avonds wonen we een voorstelling bij van de bekende “watermarionetten”.
Overnachting in hotel Medallion***.

8ste dag, 25 november : HANOI - HALONG

Vertrek doorheen de typische landschappen van de delta van de Rode Rivier. We bereiken HALONG rond het middaguur om dadelijk in te schepen aan boord van de traditionele jonk Hai Long. Begin van de sfeervolle cruise in de baai van Halong, de “Baai van de Neerdalende Draak”, waarvan de landschappen vereeuwigd werden in de film “Indochina”.
Geen enkele reis naar Vietnam mag de Halong Baai overslaan! Gelegen in de provincie Quang Ninn, de grensprovincie met China, levert deze baai een van de meest merkwaardige landschappen van het land : een baai van 3880 km2 bezaaid met een 1000-tal grillige rotseilanden. Het zeewater heeft hier in vele rotsen merkwaardige grotten gegraven, zoals de Pelikaangrot of de Maagdgrot. Bij de meeste namen van plekjes en rotsen hoort een sage of legende uit de nevel van lang vervlogen tijden. Middagmaal aan boord. Overnachting aan boord van de Image HaLong jonk.

9de dag, 26 november : HALONG - HANOI

Voortzetting van onze cruise. Na het middagmaal ontscheping en terugkeer naar de hoofdstad HANOI.
Op onze weg langsheen de rijstvelden van de Rode Rivier delta, merken we dat de levensstandaard van de bewoners van deze regio er duidelijk op vooruit gaat: er wordt druk gebouwd. Op de terugweg, maken we een stop in Dong Trieu dat bekend is om zijn ceramiek.
Overnachting in hotel Medallion*** of gelijkwaardig.

10de dag, 27 november : HANOI - DANANG - HOIAN

‘s Morgens vlucht naar DANANG, gelegen halverwege de rijstvelden van de Mekongdelta in het zuiden en deze van de Rode Rivierdelta in het noorden. Danang is een provinciehoofdstad, op de westelijke oever van de Hanrivier, die van een vissersdorpje uitgegroeid is tot de 4de grootste stad van het land met 900.000 inwoners. De stad was lange tijd de hoofdstad van het oude Champakoninkrijk, een Indisch koninkrijk dat zich tussen de 8ste en 12de eeuw uitstrekte van Hue, in Centraal Vietnam, tot Vung Tau (St.-Jacobs-Kaap) in het zuiden. Hier bloeide welig de Cham-cultuur, naar de naam van de belangrijkste dynastie van Indische prinsen (Champas = land van de Cham). Bezoek aan het Cham Museum.
Verder naar HOI AN en bezoek aan dit charmante kuststadje, waar Oost en West elkaar hebben ontmoet onder de Nguyen-prinsen. Hier legden de Portugezen voor het eerst aan in de 16de eeuw. Daarna kwamen de Chinezen, Japanners, Hollanders, Britten en Fransen. De stad Hoi An is verstard in haar vroegere charme toen de toegang tot de haven verzandde en politieke onstabiliteit de handel ondermijnde. We genieten van de oude woonhuizen en architectuur en wandelen langs Chinese pagodes en over sierlijke Japanse bruggen.
Overnachting in hotel Kim An*** of gelijkwaardig.

11de dag, 28 november : HOIAN - MY SON - HUE

‘s Morgens bezoeken we MY SON, de “Heilige Vallei” van het geïndianiseerde koninkrijk Champa. De heiligdommen (tempels en “kalans”), verdeeld over tien groepen, hebben een bloeitijd gekend van de 4de tot 13de eeuw.
Daarna zetten we onze reis verder naar Hue. Vanop de Wolkenpas (Hai Van) prachtig uitzicht op de lagune van Cau Hai, de witte zandstranden en vissersdorpjes van Lang Co.
Aankomst in de late namiddag te HUE, de laatste keizerlijke hoofdstad (1802-1945). Vietnams keizerlijke stad werd Vietnamees in 1306 toen ze door de toenmalige koning van Champa werd afgestaan in ruil voor een Vietnamese prinses. Onder de derde dynastie, de Le, richtte een lid van de machtige Nguyen-familie hier een citadel op, en al vlug werd deze plek in de 18de eeuw de facto een onafhankelijke staat, die Zuid-Vietnam beheerste, los van het Noorden. De pagodes, tempels en mausolea zijn dan ook allemaal van de hand van de Nguyen-dynastie. Een succesrijk lid van deze machtige clan kroonde zichzelf tot keizer Gia Long in 1802.
Overnachting in het Thanh Lich Hotel*** of gelijkwaardig.

12de dag, 29 november : HUE

Boottocht op de Parfumrivier (Song Huong), waarlangs ook de verschillende keizerlijke mausolea werden opgericht, naar de Chua (pagode) Thien Mu, gewijd aan de Hemelse Dame. Verder per bus naar het praalgraven van keizers Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang, gelegen in een verrukkelijke site van vijvers en pijnbomen.
Middagmaal.
‘s Namiddags bezoek aan de keizerlijke stad, met citadel en Purperen Verboden Stad, waarvan de opvatting duidelijk door de Verboden Stad van Peking geïnspireerd is. Het paleis werd zwaar getroffen door het Tet-offensief in 1968. Gelukkig zijn er nog heel veel monumenten, tempels en mausolea intact gebleven. We eindigen de dag met een wandeling op de markt van Dong Ba.
Overnachting in het Thanh Lich Hotel***.

13de dag, 30 november : HUE - SAIGON

‘s Ochtends transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, dat tot in 1975 onder de naam SAIGON de hoofdstad was van Zuid-Vietnam. Voor de 7,5 miljoen inwoners blijft het nog altijd Saigon en het bruisende leven steekt schril af tegen de provinciale rust van Hanoi en de andere steden. Ontstaan uit een Khmernederzetting is het vooral door de modernisatie onder de Fransen uitgegroeid tot de grootste stad en haven van Vietnam.
De invloed van de Fransen vindt men niet alleen terug in de mentaliteit en cultuur van de oudere inwoners, maar ook in de boulevards en straten die met bomen zijn afgezoomd, en in de koloniale architectuur zoals o.a. in het stadhuis en het Museum van de Revolutie. Trouwens, de beste “baguettes” in het Oosten vindt men in Saigon! Het mentaliteitsverschil tussen het stijve Noord- en Centraal-Vietnam enerzijds en het soepele Zuid-Vietnam anderzijds, zou men kunnen herleiden tot het confuciaanse verleden van de noorderlingen en de Champa- of voor-Indische cultuur van het zuiden.
Ontdekking van de stad met het nostalgische Franse Saigon: de Catinat straat, de kathedraal, het centrale postgebouw. Verder ook de Chinese wijk Cholon : de Binh Tay markt en de Thien Hau pagode (tempel van de Hemelse Vrouw), gewijd aan de beschermgodin van de zeelui. Overnachting in het Sonnet Hotel*** of gelijkwaardig.

14de dag, 1 december : SAIGON - uitstap BEN TRE

Vandaag gaan we op ontdekking in de deltaregio van de Mekong, vroeger behorend tot het Khmerrijk en nu de “rijstschuur van Vietnam”. Bezoek aan de Vinh Trang Pagode in My Tho. Vlak bij Ben Tre houden we halt bij een baksteenfabriekje. Daarna maken we een mooie uitstap per boot op de rivier en komen zo in de regio van de kokosplantages waar we kennis maken met alle facetten van dit product. Per tuktuk dringen we verder door in dit lommerrijk landbouwgebied en haar dorpen waar allerlei ambachten uitgevoerd worden. Na een aangename lunch aan de rand van het water keren we in kleine roeiboten via de kanaaltjes terug naar de rivier, waar onze boot ons opwacht om ons terug te brengen naar de kade.
’s Namiddags bezoek aan het oorlogsmuseum. Ben Tre speelde een belangrijke rol in de Vietnamoorlog (Tweede Indochinese Oorlog) en werd bijna volledig vernield door geallieerde bombardementen.
Terugkeer naar Saigon.
Overnachting in het Sonnet Hotel***.

15de dag, 2 december : SAIGON - PHNOM PENH

Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de afreis naar PHNOM PENH, de Cambodjaanse hoofdstad prachtig gelegen aan de Vier Armen van de Mekong. We beginnen ons bezoek met het complex van het Koninklijk Paleis met de Zilverpagode, de Vat Prah Keo, een uniek bouwwerk dat in 1892 oorspronkelijk was opgetrokken in hout, maar in 1962 werd herbouwd door Sihanouk. In totaal werd er 5809 kg zilver in verwerkt. Vervolgens ontdekken we de rijke verzameling van het Nationaal Museum, de ideale inleiding voor ons bezoek aan Angkor binnen enkele dagen.
Daarna nemen we ook de tijd voor het tot aangrijpend museum omgevormde Tuol Sleng foltercentrum van de Rode Khmers.
Liefhebbers kunnen ’s avonds de Central Market bezoeken.
Overnachting in het Queen Grand Boutique Hotel***.

16de dag, 3 december : PHNOM PENH - SIEM REAP

Vertrek per autocar naar Siem Reap. We volgen een van de hoofdrivieren van het land, de Tonle Sap, die zich kronkelend een weg zoekt door de provincie Kampong Chhnang met haar typische landschap : hier groeien de “Thnôt”, de suikerpalmbomen. Wie heeft er zin in een gefrituurde tarantula in Skuon, waar deze beestjes als lekkernij verkocht worden?
Op onze weg zien we te Kompon Kdei een mooi voorbeeld van een brug in zuivere Angkorstijl: Spean Praptos. We bereiken het hoofdbekken van deze rivier en komen aan in SIEM REAP, gelegen dicht bij de uitgestrekte archeologische zone van Angkor, waar verschillende hoofdsteden elkaar opvolgden tussen de 9de en 12de eeuw.
In de namiddag rijden we naar het machtige Tonle Sap meer. We komen langs kleine dorpjes en zien het landelijke leven van dichtbij. Vaak wonen de landbouwers en vissers in kleine hutten opgetrokken in hout en bamboe. We bereiken het meer waar een gezellige drukte heerst : overal zien we stalletjes waar vis wordt verhandeld. Boottocht op het meer. Hier leven “bootvluchtelingen”, mensen die jaren geleden het vasteland zijn ontvlucht en nu leven van de visvangst op dit rijke meer. We zien de drijvende restaurants, scholen, winkels, viskwekerijen waar pelikanen behoedzaam waken, zelfs drijvende varkenshokken. Overnachting in het hotel Tara Angkor****.

17de dag, 4 december : SIEM REAP

We beginnen ons bezoek met de ROLUOS groep, gelegen op 12 km ten zuidoosten van Siem Reap. Deze 3 tempels (Bakong, Lolei en Preah Ko) werden in de 9de eeuw onder koning Indravarman I gebouwd en gaan in de tijd de aanleg van de site van Angkor vooraf. Stop aan het koninklijke kunstmatige meer Sras Srang en de tempel van Kravan, helemaal opgetrokken uit baksteen en daterend uit 921.
Daarna bezoeken we het hoogtepunt van onze reis : Angkor Wat, gebouwd in de eerste helft van de 12de eeuw door de machtige vorst Suryavarman II. We wandelen over de lange brug en treden binnen in dit imposante heiligdom. Hier zien we het prachtigste voorbeeld van de verfijnde Khmer architectuur. Bij terugkeer bezoeken we het interessante Angkor National Museum.
Overnachting in het hotel Tara Angkor****.

18de dag, 5 december : SIEM REAP

‘s Morgens bezoek aan de verrassend kleine, maar schitterende Banteay Srei tempel, de parel van de Khmer kunst uit 967. Onderweg maken we een halte aan de Pre Rup tempel en de Oostelijke Mebon.
We rijden naar de spookachtige kloosterstad van Ta Prohm, gebouwd in 1186 door Jayavarman VII voor zijn vergoddelijkte moeder. Nergens in Angkor is de weelderigheid en de vernietigende kracht van de tropische vegetatie zo duidelijk te zien : een ware kathedraal opgeslokt door het oerwoud.
’s Namiddags bezoeken we de monumenten van het tijdperk van Jayavarman VII (einde 12de eeuw) gelegen op de “Grote Rondweg” : de grote tempelstad Preah Khan en Neak Pean, waar de zuiveringsrites plaats grepen.
Overnachting in het hotel Tara Angkor****.

19de dag, 6 december : SIEM REAP - BANGKOK

’s Morgens bezoek van ANGKOR THOM, de laatste in de reeks hoofdsteden, gesticht ca. 1190 door Jayavarman VII en omwald door een stevige muur met vijf monumentale toegangspoorten. Na de Zuidpoort betreden te hebben, ontdekken we vlak in het centrum de imposante Bayon, beroemd om zijn 54 torens. We wandelen verder naar het Koninklijk Plein en komen aan het Terras van de Olifanten, 350 m lang en 14 m breed. Dit platform diende als audiëntiezaal tijdens de koninklijke feesten. De bas-reliëfs van de olifanten zijn gewoon schitterend! We wandelen verder langs het beeld van de “lepra-koning” en de aanpalende tempels zoals de Phimeanakas en Baphuon.
‘s Namiddags bezoeken we een sociaal project dat in het leven werd geroepen in 1992 : “Artisans d’Angkor” heeft als doel de kennis en tradities van de khmer-cultuur te bewaren en door te geven : steen- en houtsculptuur, lak, goudwerk, en... de zijdeweefkunst! Een bezoek aan de “Ferme de la Soie” geeft ons een inkijk in alle aspecten van deze traditie : van de kweek van de zijdewormen, tot het bewerken van de draden, het verven en uiteindelijk de weefkunst zelf.
In de late namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar BANGKOK met Bangkok Airways.

20ste dag, 7 december : BANGKOK - BRUSSEL

Kort na middernacht doorverbinding met Thai Airways nachtvlucht naar BRUSSEL. Aankomst in de vroege ochtend. Einde van een mooie reis.



Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 4250 EUR
Singletoeslag : 610 EUR

Met een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways-lijnvluchten : Brussel - Bangkok en terug
- de Bangkok Airways-lijnvluchten Bangkok - Luang Prabang en Siem Reap - Bangkok
- de huidige fueltoeslagen en luchthaventaksen in Brussel, Bangkok en Saigon : 112 EUR
- de internationale Vietnam Airlines vluchten Vientiane - Hanoi en Ho Chi Minh - Phnom Penh
- de binnenlandse vluchten in Vietnam : Hanoi - Danang en Hue - Saigon
- verblijf in vermelde hotels of gelijkwaardige (lokale normen)
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension vanaf het middagmaal op dag 2 tot en met het middagmaal op dag 19, de meeste maaltijden in lokale restaurants
- alle transfers en transport ter plaatse
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- visumkosten voor Vietnam (visum bij aankomst) : 35 EUR + 2 pasfoto’s
- visumkosten voor Laos (visum bij aankomst) : 36 USD + 1 pasfoto
- visumkosten voor Cambodja (visum bij aankomst) : 30 USD + 1 pasfoto
- de fooien : 100 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering prestige van de Europese/Mapfre Assistance (polis ref. 0420-ICTN-010912):
a) Volledige verzekering : bagage, ziekte, ongeval, repatriëring onbeperkt, bijstand, ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 295 EUR
b) bagage + ANNULATIE (geen bijstand) : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise. Premie : 260 EUR

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van februari 2017 en wisselkoers van de USD van 1 EUR = 1,12 USD voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
De visums voor de betrokken landen worden afgeleverd bij aankomst in die landen zelf.
Opgelet : wij hebben wel een duidelijke kopie nodig van uw reispas ongeveer 6 weken voor afreis.
REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Aangeraden : een middel tegen malaria.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) of www.itg.be
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24) of www.diplomatie.belgium.be

TOERISME
Men werkt hard aan de verbetering van de infrastructuur. Ook aan het wegennet wordt gewerkt. Een traject per autocar is niet altijd even comfortabel, maar het laat ons toe te stoppen onderweg en kleine, onverwachte bezoeken te doen. In alle omstandigheden vragen wij uw begrip, zo ook in geval van wegenwerken.
We kozen in alle geval voor goede correcte hotels.
De volgorde van de bezoeken kan steeds gewijzigd worden.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198