.

CULTURELE GROEPSREIS

Lente in JAPAN

Tempels, heiligdommen en tuinen

  • De hoogtepunten van Japan
  • Heel gevarieerd vervoer ter plaatse : sneltreinen, autocar, kabellift, boten
  • In de lente, seizoen van de kersenbloesems!
  • Rechtstreeks naar Tokyo met All Nippon Airways !
  • Comfortabele hotels en één nacht tempelverblijf in Japanse stijl

15 dagen
- Afreis : 30 maart 2020
- Afreis : 15 oktober 2020 (programma en voorwaarden hier)

Achter de verticale gevels van glas en beton blijft Japan stevig verankerd in zijn tradities. Aan de ene kant: theeceremonie, kimono’s, tatami, Zen tuinen...
Aan de andere kant pachinko, karaoke, lichtreclames en moderne architectuur.

.

De reis in detail - afreis 30 maart 2020 -

versie : 11/06/19 14:02

1ste dag, maandag 30 maart : BRUSSEL - TOKYO

In de vooravond samenkomst op de luchthaven van Zaventem waar we inchecken voor de rechtstreekse All Nippon Airlines nachtvlucht naar TOKYO.

2de dag, dinsdag 31 maart : TOKYO (D)

Aankomst in de late namiddag op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door uw gids en transfer naar de stad voor het avondmaal en overnachting in het Hotel Metropolitan**** (Ikebukuro).

3de dag, woensdag 1 april : TOKYO - uitstap Nikko (B,D)

Daguitstap per autocar naar NIKKO, waar de syncretische tempels (zowel boeddhistisch als shintô) getuigen van zowel de religieuze verdraagzaamheid als van de pracht en praal van de Tokugawa shoguns. Bezoek aan het Toshogu schrijn of het Mausoleum van Tokugawa Ieyasu (1542-1616), de Japanse Napoleon, stichter van het Tokugawa-shogunaat (1603-1868).
Vervolgens bezoek aan de Futarasan tempel met de mooie vermiljoen gelakte Shinkyo-brug.
Voor we terugkeren naar Tokyo bezoeken we een kleine sake brouwerij. Terugkeer naar Tokyo. Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het Hotel Metropolitan**** (Ikebukuro).

4de dag, donderdag 2 april : TOKYO (B,D)

Volledige dag besteed aan het bezoek van deze Japanse megapolis. Het oude Edo was gedurende 350 jaren de zetel van de Tokugawa Shoguns. Tijdens de “Meiji revolutie” (1868) wordt Edo de nieuwe keizerlijke hoofdstad onder de nieuwe naam van Tokyo, “de Oostelijke hoofdstad”. Met haar 13 miljoen inwoners is het één van de grootste steden ter wereld: een boeiende en kosmopolitische stad, waar oud en nieuw weten samen te leven. Het wordt zonder meer een dag van contrasten!
‘s Morgens rijden we eerst langs het Tokyo Metropolitan Government Building, van de hand van Kenzo Tange. Dit stadhuis was met haar 48 verdiepingen tot 2006 het hoogste gebouw van de stad en vanop de observatieplatformen is het zicht adembenemend. Vervolgens bezoek aan het keizerlijk heiligdom Meiji Jingû in klassieke Shinto stijl, toegewijd aan de hervormer van het moderne Japan. Vlakbij maken we een wandeling door de populaire Aoyama wijk vooral bekend om de modehuizen. Onmisbaar is een bezoek aan het prachtige Nationaal Museum, zonder twijfel het meest volledige en interessantste museum van Japan. Daarna wandeling door de volkswijk van Asakusa met zijn Sensôji tempel, eveneens bekend onder de naam van de tempel van Asakusa Kannon. Vanuit de bus hebben we vandaag ook nog zicht op de verdedigingsmuren en tuinen van het Keizerlijk Paleis.
Op het einde van de dag nemen we even tijd om in de Ginza-wijk rond te kuieren.
Avondmaal in lokaal restaurant. Overnachting in het Hotel Metropolitan**** (Ikebukuro).

5de dag, vrijdag 3 april : TOKYO - KAMAKURA - HAKONE (B,D)

Vandaag zal uw hoofdbagage afzonderlijk naar uw hotel van morgen in Kyoto gebracht worden. Gelieve dus uw handbagage voor deze nacht voor te bereiden.
Vertrek per autocar naar KAMAKURA, de zetel van de militaire bakufu regering (1192-1333), waar we eerst de bronzen Daibutsu (“Grote Boeddha”) van de Kôtoku-In tempel uit 1252 bewonderen. Tenslotte bezoeken we het shintoïstisch heiligdom Tsurugaoka Hachimangu, gelegen op een van de heuvels van de stad.
Verder naar de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san. Bij aankomst in HAKONE bezoek aan de Owakudani vallei met een boottocht op het Ashi meer en verder per kabellift naar de Komagadake berg.
Japans avondmaal en overnachting in het Resorpia Hotel****(Hakone).

6de dag, zaterdag 4 april : HAKONE - KYOTO (B,D)

Transfer naar het station van Odawara voor onze rit per “bullet”trein naar KYOTO, de in 794 gestichte voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan. De moderne stad met brede lanen heeft de geometrische plattegrond uit de Heian-periode overgeërfd, die door de Chinese geomantiek beïnvloed was.
Ten noorden van de stad bezoeken we de idyllisch gelegen Sanzen-in tempel, gesticht in de 9de eeuw door de befaamde monnik Saicho die in 804 het Tendai boeddhisme in Japan introduceerde. In dezelfde buurt bezoeken we ook het nonnenklooster Jakko-in, waar in de 12de eeuw keizerin Kenreimon-in van de Taira clan zich terugtrok. In 1185 werden de Taira uitgemoord in een zeeslag met de Minamoto. Kenreimon-in werd als enige overlevende in het klooster opgenomen, waar ze gedurende 27 jaar tot haar dood verbleef.
Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het Miyako Hotel Kyoto Hachijo**** (Kyoto).

7de dag, zondag 5 april : KYOTO (B,D)

Vandaag starten we de dag met een bezoek aan de Tenryuji tempel (gesticht in 1339 door Ashikaga Takauji) en de hoofdtempel van de Tenryu tak van het Rinzai Zen Boeddhisme.
We maken ook een aangename wandeling over de paden in het vredevolle en mooie Bamboewoud. Vervolgens richten we onze schreden naar het beroemde Gouden Paviljoen of Kinkakuji, een meesterwerk van harmonie waarvan de volmaakte schoonheid door Mishima bezongen werd. Het betreft een oorspronkelijke keizerlijke villa omgevormd tot Zen-tempel na het overlijden in 1408 van Yoshimitsu, derde Ashikaga shogun. Ook de Ryoanji (tempel van de Vreedzame Draak) met zijn Zen-tuin van zand en steen (droge tuin: kare sansu, of stenen tuin: sekitei) ontbreekt niet op ons programma. Deze tuin met zijn diepe betekenis, die in de hele wereld zijn weerga niet heeft, zou men beter de “tuin van het niets”, mutei, of de “tuin der leegheid”, kutei, kunnen noemen dan de stenen tuin. Vijftien mooi gevormde rotsen rijzen uit een zee van witte kiezelstenen uit. De kiezels worden dagelijks aangeharkt.
We zetten onze verkenning van KYOTO verder met het Nijo kasteel, waarvan de geschiedenis innig verweven is met deze van de shoguns. Gebouwd in 1603 als residentie van Ieyasu, de eerste shogun van de Tokugawa dynastie, na zijn benoeming door de keizer als Seii-Tai-Shogun (letterlijk: “Opperbevelhebber van het Expeditiecorps tegen de Barbaren”), bleef het kasteel in handen van de Tokugawa tot de Meiji Restauratie in 1868. Nijo is terecht beroemd voor zijn harmonieus opgevatte gebouwen, zijn prachtige fusuma (schuivende panelen), zijn schilderijen van de Kano-school en zijn uitgestrekte tuinen.
De Sanjusangendo is een lange hal die zijn naam dankt aan de 33 (sanju-san) ruimten tussen de pijlers van het gebouw met zijn welgeteld 999 houten Kannon rond een zittende, duizendarmige Kannon van de hand van de beroemde beeldhouwer Tankei.
Avondmaal in lokaal restaurant. Overnachting in het Miyako Hotel Kyoto Hachijo**** (Kyoto).

8ste dag, maandag 6 april : KYOTO (B,D)

Vandaag bezoeken we heiligdom Heian Jingu, een reconstructie uit 1895 op verkleinde schaal van het eerste keizerlijk paleis van 795. Vandaar de Chinese invloed. Dit shinto-heiligdom werd in 1895 gebouwd om de stichtingsdatum (795) van de hoofdstad in Kyoto te herdenken, en is toegewijd aan keizer Kammu (de stichter van Kyoto) alsook aan keizer Komei (vader van keizer Meiji). Achter het heiligdom vinden we een mooie Japanse tuin. Vervolgens bezoek aan het Zilveren Paviljoen of Ginkakuji, gebouwd in 1482 door shogun Yoshimasa als zijn tweede verblijf op het platteland. Na zijn dood werd de villa omgebouwd tot een school voor de boeddhistische Rinzai-sekte. Het ander gebouw behorende tot het geheel is de Togu-dô, het prototype van de theepaviljoenen. De cha-no-yu of de “theeceremonie”, in feite “de kunst van de thee”, zou hier ontstaan zijn door toedoen van Shuko, een Zen monnik, en zou een eigen theehut met verfijnde, landelijke eenvoud vereisen. Ook de zandtuin van de Ginkakuji is een hoogtepunt van de Zen-filosofie.
Een onvergetelijk moment van deze reis is het bijwonen van de mooie dansvoorstelling Miyako Odori (Dans van de Kersenbloesems) in het Kaburenjo theater.
Later op de dag bezoeken we nog de Tofukuji, die, gesticht in 1236, als één van de vijf belangrijkste zentempels van Kyoto wordt beschouwd. Tenslotte het shinto Fushimi Inari-schrijn met de indrukwekkende galerijen van duizenden torii in scharlaken rode kleur die ernaartoe leiden.
Op het einde van deze bijzondere dag laat de bus ons achter in de Gionwijk voor een afsluitende wandeling.
Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het Miyako Hotel Kyoto Hachijo **** (Kyoto).

9de dag, dinsdag 7 april : KYOTO - NARA (B,D)

Vandaag besteden we aandacht aan een tempel gewijd aan Kannon, de Japanse vrouwelijke vorm van Avalokiteshvara, de bodhisattva van het universele mededogen: de Kiyomizu-dera met haar krachtige architectuur in hout, gebouwd op een vooruitspringende rots die de stad overheerst. Het boeddhistische hoofdbeeld hier is een elfhoofdige Kannon van hout.
Een mooi moment op deze reis is ook het bijwonen van een Japanse theeceremonie in de gerenomeerde Kodaiji tempel. Het drinken van thee wordt hierbij verheven tot een ware kunstvorm.
’s Namiddags vertrekken we naar NARA. Nara is de eerste permanente hoofdstad (710-794) van het land. Heijokyo (“oord van vrede”) zoals de stad toen genaamd was, zou haar statuut minder dan een eeuw behouden tot de zetel van het rijk naar Heiankyo (het huidige Kyoto) werd overgeplaatst, maar deze periode zou echter een van de hoogtepunten van de Japanse beschaving uitmaken. We bezoeken het tempelcomplex Todaiji, waarvan de Grote Boeddhazaal (Daibutsuden) het grootste houten bouwwerk ter wereld is. Dit gebouw herbergt op zijn beurt het grootste Boeddhabeeld ter wereld, de ruim 16 m hoge Boeddha Vairocana of Birushana Bosatsu. Daarna bezoek aan het Kasuga heiligdom, dat oorspronkelijk het schutsheiligdom van de familie Fujiwara was, die Nara hielp stichten. De toegangsweg naar het oranjerode shinto heiligdom wordt geflankeerd door drieduizend stenen, ijzeren, bronzen en houten lantaarns. De talrijke damherten worden beschouwd als boodschappers der goden, en als dusdanig vereerd.
Avondmaal en overnachting in het hotel Nikko Nara*** (Nara).

10de dag, woensdag 8 april : NARA - KOYASAN (B,D)

Vandaag zal uw hoofdbagage afzonderlijk naar uw hotel van 'morgen in Hiroshima gebracht worden. Gelieve dus uw handbagage voor deze nacht voor te bereiden.
Deze morgen bezoeken we nog de Kofukuji met zijn sierlijke pagode.
Daarna vertrekken we naar de KOYA-berg (Koya-san), de grote heilige berg van de Shingon-sekte.
Onderweg maken we een halte in het dorp Ikaruga, waar zich de buitengewoon interessante Hôryuji-tempel bevindt. Deze zeer oude tempel werd in de Asuka-periode (593-710) opgetrokken en gaat dus de stichting van Nara vooraf. De Horyuji werd in 607 gesticht door prins Shotoku. Deze unieke tempel stond aan de wieg van het Japans boeddhisme en is tevens de oudste bewaard gebleven tempel van Oost-Azië. Enkele gebouwen behoren zelfs tot de oudste houten bouwwerken ter wereld. Bezoek van de twee grote gebouwencomplexen, de Sai-in (tempel van het Westen) en de To-in (tempel van het Oosten).
Bij aankomst in Koya-san vegetarisch avondmaal en overnachting in Japanse stijl in de “herberg” (shukubo) van de Rengejoin tempel (kamer in Japanse stijl).

11de dag, donderdag 9 april : KOYASAN - HIROSHIMA (B,D)

Deze morgen wonen we in de vroege ochtend de boeddhistische dienst met zijn strenge liturgie bij. Na een Japans ontbijt wandeling in de dodenstad van de Koyasan gelegen in een bos met duizendjarige cipressen. Onze wandeling brengt ons tot aan de Toro do (zaal der lampen) en de Okuno-in, het meest vereerde gebouw van Koya-san, want het betreft het mausoleum van Kobo Daishi of Kukai (774-835), stichter van de Shingon-sekte. Opmerkelijk is ook de klokkentoren van de Kongobuji, de belangrijkste tempel gesticht door Kukai en nu de residentie van de hoofdabt van Koya-san.
Vertrek per autocar naar OSAKA vanwaar we de Shinkansen-hogesnelheidstrein nemen naar Hiroshima. In begin van de avond aankomst in HIROSHIMA.
Avondmaal en overnachting in het hotel Rihga Royal Hiroshima**** (Hiroshima).

12de dag, vrijdag 10 april : HIROSHIMA - uitstap MIYAJIMA (B,D)

’s Morgens bezoek aan het A-bommuseum en het Vredespark (Peace Memorial Park), een ontroerende ruimte die de verschrikking van de eerste atoombom (6 augustus 1945) oproept. De A-Bomkoepel (Genbaku Dome), het voormalig bureau van de Industriële Promotie, is het grimmige en enige overblijfsel dat gedeeltelijk stand heeft gehouden tegen de alles vernietigende kracht van de ontploffing en is als herdenkingsmonument blijven staan.
Op het einde van de voormiddag vertrek naar Miyajimaguchi, waar we de ferry naar het eiland MIYAJIMA nemen. ’s Namiddags bezoek aan het “drijvend” heiligdom van Itsukushima. Zijn grote Torii met de voeten in de zee is een van de beroemdste uitzichten van het Land van de Rijzende Zon.
We wandelen terug naar de haven voor terugkeer per veerboot naar Miyajimaguchi en keren daarna met de bus terug naar Hiroshima. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het Rihga Royal Hiroshima**** (Hiroshima).

13de dag, zaterdag 11 april : HIROSHIMA - SETO BINNENZEE - KURASHIKI (B,D)

Na het ontbijt vertrekken we voor een indrukwekkende rit per bus over de Shimanamibrug en via de Binnenzee (Seto Naikai) met de eilanden Ikuchijima en Omishima. Bezoek aan het shinto heiligdom van Oyamazumi, gewijd aan de goden die zeelui en soldaten beschermen. We maken ook een tussenstop met bezoek aan het mooie Hirayama Ikuo Kunst Museum. De Seto Ohashi brug overstekend, bereiken we daarna opnieuw het eiland Honshu.
Verder tot KURASHIKI, romantisch stadje dat op een geslaagde manier het oude stadsbeeld met zijn grachten en wilgenlanen heeft weten te bewaren. In het centrum wordt men in het Japan van vervlogen dagen teruggebracht: nauwe steegjes met traditionele huizen, kanaaltje, stenen bruggen, pakhuizen met lemen muren...
Avondmaal in lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Kurashiki Kokusai**** (Kurashiki).

14de dag, zondag 12 april : KURASHIKI - OSAKA (B,D)

’s Morgens bezoeken we te voet KURASHIKI, waar de fraai geproportioneerde pakhuizen (kura) tot musea werden omgebouwd, zoals het Ohara Kunstmuseum, waarvan de collectie in 1930 werd samengesteld door de industrieel Ohara Magosaburo.
Daarna vertrekken we met onze autocar naar Osaka. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan het impressionante Himeji-kasteel. Dit “Kasteel van de Witte Reiger” geldt als één der oudste middeleeuwse bouwwerken en staat op de lijst van cultureel erfgoed van Unesco.
Daarna verder naar OSAKA. We maken een stadstoer en genieten we van een indrukwekkend uitzicht van op het Umeda Sky Building Observatory Deck.
Indien ons nog tijd rest maken we nog een avondwandeling in de geanimeerde Namba wijk.
Japans avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het Green Rich Hotel***Sup (airport Osaka)

15de dag, maandag 13 april : OSAKA - TOKYO - BRUSSEL

Vroege transfer (geen ontbijt) naar de luchthaven van Osaka Itami waar check in voor de vlucht met All Nippon Airways naar Tokyo. Doorverbinding met een rechtstreekse lijnvlucht van dezelfde maatschappij naar Brussel. Aankomst in de namiddag te Zaventem na een prachtige reis.

Prijs en voorwaarden - afreis 30 maart -

Prijs per persoon : 5850 EUR
Singletoeslag : 930 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de ANA-lijnvluchten in economy : Brussel - Tokyo (+/- 11u30) en Osaka - Tokyo - Brussel(+/- 15u)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel, Tokyo en Osaka : 201,48 EUR
- 13 nachten verblijf in de vermelde 3* en 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en wc, behalve in Koyasan (gedeeld sanitair)
- half pension zoals aangeduid in het programma: B (12 x ontbijt) en D (13 x avondmaal).
- alle transfers en transport ter plaatse
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma, maar in de steden niet noodzakelijk in dezelfde volgorde
- eerste klasse plaatsen voor het Miyako Odori spektakel
- Franssprekende lokale gids
- Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de maaltijden die niet voorzien zijn, met name de middagmalen (reken op 1000 à 3000 yen voor een licht middagmaal)
- de fooien : 100 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 660 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van mei 2019 en wisselkoers van 1 EUR = 128 yen (JPY) voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.

- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig minstens tijdens de duur van de reis.
Geen visum voor personen met de Belgische nationaliteit.
Voor het bekomen van een Belgisch internationaal reispaspoort moet u rekenen op een periode van gemiddeld 15 dagen. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart


Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198