.

Culturele reis in groep

CULTURELE GROEPSREIS

MYANMAR

Het voormalige Birma

  • Eén van de mooiste bestemmingen ter wereld!
  • Reis doorheen een authentiek en onaangetast deel van Azië
  • De historische steden Rangoon en Mandalay
  • De verbazingwekkende site van Bagan
  • Het betoverende Inlemeer
  • Met Thai Airways “Smooth as Silk”!

14 dagen - Afreis : 20 november 2020

.

Tijdens deze rondreis ontdekken we de geschiedenis van Myanmar vanaf de komst van de Mon 2500 jaar geleden tot op heden. De pracht van dit land, ongetwijfeld een van de boeiendste van Zuidoost-Azië, werd reeds beschreven door Marco Polo in 1298, door Ludovico de Vartema in 1505, door George Orwell in “Burmese days”, door William Somerset Maugham in zijn “The gentleman in the parlour” en door Joseph Kessel in “La Vallée des Rubis”. Rudyard Kipling schreef in zijn “Oosterse Brieven” : “This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about”...

.De reis in detail

versie 24/02/20 10:53

1ste dag : BRUSSEL - BANGKOK

Samenkomst op het einde van de voormiddag op de luchthaven van Zaventem voor onze afreis per Thai Airways-lijnvlucht naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK - YANGON

Aankomst in BANGKOK en doorverbinding naar Rangoon, vandaag YANGON genoemd. Verwelkoming en grensformaliteiten.
Eerste kennismaking met dit land tijdens een oriëntatierit door de stad en een bezoek aan het Nationaal Museum en de Sule pagode in het hart van de stad. Bij zonsondergang raken we in de ban van het goud van de Shwedagon pagode, een van de meest magische plekken van Azië. Alvast één van de vele hoogtepunten van de reis! Haar indrukwekkende klokvormige stoepa van 100 m hoog torent hoog uit boven het gekrioel in de stad en is zowel zeer waardevol van binnen als rijk van buiten. Maar het zijn vooral de bezoekers die aan dit heiligdom zijn aparte, serene sfeer geven.
Indien tijd kan u eventueel een wandeling maken op de Aung San Bogyoke Market (de voormalige Scott Market) niet ver van het hotel.
Overnachting in het hotel Sule Shangri-La***** (Yangon).

3de dag : YANGON - Bago - MANDALAY

We verlaten Rangoon en rijden langsheen rijstvelden naar BAGO, het oude PEGU.
Ons eerste bezoek is het impressionante Kanbawzathadi Paleis dat eigenlijk een reconstructie is van het originele koninklijke paleis uit de tweede helft van de 16de eeuw van koning Bayinnaung die één van de machtigste leiders van het toenmalige rijk was dat zich tot ver voorbij de huidige landsgrenzen over delen van het huidige Thailand en China uitstrekte.
In de Shwe Thalyaung bewonderen we de liggende Boeddha, één der meest vereerde beelden van Birma. Het werd vervaardigd in 994 (55 m lang en 16 m hoog).
We bezoeken ook de Kyaipun tempel met 4 zittende boeddha’s kijkend naar de vier windstreken.
Na de lunch terug naar Yangon voor onze namiddagvlucht naar MANDALAY.
Overnachting in het hotel Mandalay Hill Resort**** (Mandalay).

4de dag : MANDALAY - uitstap naar Mingun

We maken een boottocht op de Irrawaddy naar MINGUN. Bezoek aan de reusachtige, onvoltooide stoepa van koning Bodpaya en de Hsinbyume pagode met haar 7 concentrische terrassen. Lunch aan boord tijdens het terug varen naar Mandalay voor aanvang van de bezoeken in de namiddag.
MANDALAY is een relatief jonge stad, gesticht in 1857 door koning Mindon. Maar in 1885 moest koning Thibaw de stad aan de Engelsen afstaan. Ze werd een bastion van Brits kolonialisme. De stad werd tussen 1942 en 1945 verwoest door de geallieerde bombardementen. Van het befaamde paleis van Mandalay resten nog de muren en de gracht. Het enige dat de bombardementen heeft overleefd, is een bijgebouw dat later ontmanteld en verplaatst werd om als klooster dienst te doen : de Shwe Nandaw Kyaung of het Gouden Paleis Klooster, een van de mooiste houten kloosters van Birma... Vlakbij ligt het Atumashi klooster (“het onvergelijkbare klooster”).
Verder naar de Kuthodaw pagode uit 1872, omringd door 729 kleine pagoden die als beschutting dienen voor grote marmeren platen waarop de Boeddhistische Canon (Tripitaka) gegraveerd is. 2400 monniken hebben hier gedurende zes maanden gewerkt aan wat men het grootste boek ter wereld noemt. In de buurt bevindt zich ook het nog altijd actieve intieme houten Shwe Inbin kloostertje.
Overnachting in het hotel Mandalay Hill Resort**** (Mandalay).

5de dag : MANDALAY

Even ten zuidwesten van de stad ligt de Mahamuni pagode, na de Shwedagon de meest heilige pagode van het land. Deze pagode -ook wel Arakanpagode genoemd- herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk U naar Mandalay. Daarna maken we een uitstap naar AMARAPURA, “stad der onsterfelijken”, vandaag Taungmyo (“stad van het Zuiden”) genaamd. Van het koninklijk paleis blijft niets meer over. De Britten gebruikten de muren om er wegen en spoorwegen mee te bouwen. Maar we bezoeken in de omgeving Mahagandayon Kyaung, een der grootste kloosters, waar 700 monniken wonen.
Met een kleine ferryverbinding steken we ’s namiddags de Myintge over naar AVA, een van de talrijke hoofdsteden die elkaar opgevolgd hebben rond Mandalay, die de laatste in de rij zou zijn. In Ava (Inwa), gesticht in de 14de eeuw na de val van Bagan en tenslotte vernietigd door de opstand van de Mon in 1752, bezoeken we per ossenkarren de omgeving en passeren zo het sublieme oude houten Bagaya klooster, de overblijfselen van het Koninklijk Paleis waarvan enkel een oude uitkijktoren overblijft, het Maha Aungmye Bonzan klooster en de oude witte elegante pagodes. Na dit bezoek keren we met de ferry terug naar de andere kant van de rivier.
We eindigen de dag met een wandeling op de lange U Bein brug (1,2 km) over het Taungthamanmeer, gebouwd in 1872 met teakhout afkomstig van de Ava-paleizen. Terug naar Mandalay voor de overnachting in het hotel Mandalay Hill Resort**** (Mandalay).

6de dag : MANDALAY - MONYWA

Deze ochtend trekt SAGAING onze aandacht: de oude hoofdstad van het Shan-rijk, dat een van de actiefste centra van de religieuze tradities van Birma is gebleven, met op de heuvels honderden kloosters en witte stoepa’s. Het U-Min Thounzeh grottencomplex herbergt een mooie halvemaanvormige overdekte gang met 45 boeddhabeelden en vanaf de hoge Soon U Ponya Shin pagode hebben we een prachtig zicht over de omgeving.
Vervolgens zetten we onze reis verder naar MONYWA, gelegen op de oostelijke oever van de Chindwin rivier. Fotostop aan de Kaung Hmu Daw pagode met een boeddhabeeld van massief wit marmer. Middagmaal in een lokaal restaurant.
In de namiddag steken we over naar de westelijke oever van de Chindwin-rivier voor een bezoek aan de beschilderde grotten van POWINTAUNG. Vrijwel onbekend herbergt deze site nochtans ware museumstukken “in situ”. In de heuvels werden niet minder dan 947 grotten uitgegraven, die men moet betreden om naast de beeldhouwwerken pure meesterwerkjes van muurschilder-werk van de 17de eeuw te ontdekken!
Overnachting in het eenvoudig maar correcte Chindwin Hotel** (Monywa).

7de dag : MONYWA - Pakokku - BAGAN (per boot)

Bezoek aan de spectaculaire Than-boddhay tempel, met grote galerijen met meer dan 500.000 Boeddha’s in alle soorten en maten. Daarna vertrekken we richting Pakokku met een stop aan de Boditahtaung pagode waar we zowel een 90 m lange liggende boeddha als de grootste staande boeddha ter wereld aantreffen.
In Pakokku maken we een boottocht op de legendarische Irrawaddy-stroom (nu officieel Ayeyarwaddy) naar Bagan. In de late namiddag, aankomst te BAGAN, in de vlakte met de duizend pagodes. De gouden tijd van Pagan situeert zich tussen 1057 en 1287, wanneer de Mongolen van Khubilai Khan een einde maakten aan het machtige rijk van Bagan. Vandaag vindt men nog 1500 religieuze gebouwen verspreid in de vlakte van Bagan. Het zicht over het geheel is uniek.
Overnachting in het hotel Aye Yar River View**** (Bagan).

8ste dag : BAGAN

We starten de dag met een bezoek aan de Upali Thein, prachtig voorbeeld van een wijdingshal met mooie schilderingen op de muren en plafond. Vervolgens ontdekken we de Htilominlo, de laatste tempel in Birmaanse stijl gebouwd te Bagan. Hij werd gebouwd in 1211 en rust op een grondvest van 43 m aan elke kant en bereikt een hoogte van 46 m. De Gubyaukyi tempel is een ‘grottempel’ befaamd om de muurschilderingen over de vorige levens van Boeddha. Tenslotte is het de beurt aan de pagode van Shwezigon, uit de tweede helft van de 11de eeuw, die het prototype zou worden van de latere Birmaanse zedis (stoepas). Ze is het belangrijkste reliquiarium van Bagan en is een bedevaartsoord waar de pelgrims Boeddha alsook de 37 traditionele nats komen vereren.
Na een aangename lunch gaat het naar OLD BAGAN met als blikvanger een der grootste schatten van Bagan: de witte Ananda tempel. Dit meesterwerk van Monkunst, beëindigd in 1091 onder koning Kyanzittha, symboliseert de oneindige wijsheid van de Boeddha.
We maken met typische ossenkarren een tocht door deze magische tempelvlakte langs onder andere de Thatbyinnyu pagode met zijn grote standbeeld van de zittende Boeddha de hoogste tempel van Bagan; de Dhammayangyi tempel (+/- 1170), het grootste en best bewaard gebleven heiligdom; en de Sulamani tempel gebouwd in 1183 en een der grootste gebouwen met twee verdiepingen uit de streek.
De zonsondergang over dit schitterende openluchtmuseum is een onvergetelijke ervaring.
Overnachting in het Aye Yar River View Hotel**** (Bagan).

9de dag : BAGAN

Verderzetting van ons bezoek aan deze wondermooie site. We starten met de Gawdawpalin, één van de grootste en imposantste tempels van Bagan. Daarna de Shwegugyi uit 1131, gebouwd in de overgangsstijl tussen de Mon-stijl en de Birmaanse stijl.
Vervolgens begeven we ons naar het dorp PHWAR SAW, zo genaamd naar Koningin Phwar Saw (ca. 1237 na Chr.), die befaamd was om haar wijsheid, intelligentie en devotie. We maken een aangename wandeling in het dorp waar de bewoners hun dagtaken uitvoeren.
In de namiddag, na de lunch, bezoeken we nog de Nanpaya tempel met de prachtige zandsteensculpturen. En ook de geheel witte Shwesandaw pagode uit 1057 staat nog op ons programma.
’s avonds voegen we nog een onvergetelijke herinnering toe door de zonsondergang te bewonderen vanop één van de tempels van deze wondermooie site.
Overnachting in het Aye Yar River View Hotel**** (Bagan).

10de dag : BAGAN - INLE - uitstap naar In Dein

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en vlucht naar HEHO in het hartje van het Shan-plateau, een heel kleurrijke, magische streek. Bij aankomst verder per autocar naar het stadje Nyaung Shwe ten noorden van het INLE MEER. Terwijl onze bagage naar ons hotel wordt gebracht, vertrekken wij voor een eerste tocht per boot in deze betoverende bergomgeving op 878 m hoogte waar de Intha bevolking in paalwoningen woont en de vissers hun boot vooruit stuwen door met één been te peddelen. Een uniek spektakel in de wereld. Onze tocht brengt ons naar het tempelcomplex van IN DEIN, dat we bereiken door vanaf de westelijke oever van het meer een riviertje op te varen. Tijdens de klim naar de pagode ontdekken we een groep bakstenen stoepa’s die prachtig stucwerk bevatten.
Overnachting in het Treasure Resort**** (Nyaung Shwe regio).

11de dag : INLE MEER

Boottocht op het meer. We zien onder meer de drijvende tuinen (“kyunpaw”), kunstmatige eilandjes, aangelegd door de Intha bevolking, waarop men groenten en bloemen teelt. Het hele jaar door worden er tomaten, komkommers, kolen, bonen, aubergines,... geoogst. Deze worden dan ook gretig verhandeld op de markten op en rond het meer. Tientallen overbeladen bootjes met kleurrijke goederen dobberen rond. Een mengeling van aromatische soepen en het geschreeuw van de verkopers zorgen voor een zeer authentieke exotische sfeer die we nog maar zelden vinden. We bezoeken enkele typische dorpen op paalwoningen.
We varen ook naar de Phaung Daw U pagode met de vijf boeddha’s. De beelden stonden eeuwenlang verborgen in een vergeten grot nabij het meer. We eindigen de dag met een bezoek aan het klooster Nga Phe Chaung, plaatselijk bekend als het “klooster van de Springende Katten”.
Overnachting in het Treasure Resort**** (Nyaung Shwe regio).

12de dag : INLE - HEHO - YANGON

Vandaag nemen we afscheid van het fascinerende land van de Intha’s. Na een laatste bezoek aan een pittoresk gelegen dorpje en de lunch op een wijngoed waar een Franse wijnbouwer samenwerkt met de lokale Pa-Oh bevolking, rijden we naar de luchthaven van Heho. Onderweg maken we nog een halte bij het kleine houten kloostertje van Shwe Yan Pyay. Per binnenlandse vlucht naar YANGON en transfer naar het hotel Sule Shangri-La***** (Yangon).

13de dag : YANGON - BANGKOK

Vandaag bezoeken we de hoofdstad verder. Wie wil, kan nog een tweede bezoek brengen aan de betoverende Shwedagon pagode. Het bezoek aan een nonnenklooster laat ons daarna toe kennis te maken met het leven van de vrouwelijke monniken.
Na onze lunch, een laatste aangename rit per rikshaw in de levendige buurt van de haven van Yangon met “high tea” in het legendarische Strand Hotel.
Vervolgens transfer naar de luchthaven voor onze avondvlucht met Thai Airways naar BANGKOK.

14de dag : BANGKOK - BRUSSEL

Net na middernacht doorverbinding naar BRUSSEL met een Thai Airways-nachtvlucht. Aankomst ‘s ochtends in Brussel op de luchthaven van Zaventem en het einde van een mooie reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3595 EUR
Singletoeslag : 760 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways-lijnvluchten in economy klasse : Brussel-Bangkok (+/- 11u00) / Bangkok-Yangon (+/- 1u15) en Yangon-Bangkok (+/- 1u25) / Bangkok-Brussel
(+/- 12u35)
- de huidige veiligheids-, brandstof- en luchthaventaksen in Brussel, Bangkok, Yangon: 171,02 EUR
- de binnenlandse vluchten Yangon-Mandalay, Bagan-Heho en Heho-Yangon
- 11 overnachtingen in de vermelde 2*,4* en 5* hotels (lokale normen) of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension : ontbijt in de hotels, lunch en avondmaal meestal in lokale restaurants
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 85 EUR
- de actuele visumkosten : 55 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 413 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van februari 2020 en wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming in november 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen gebeurt uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging van deze bestemming wordt een voorschot van 1850 EUR aangerekend. De saldofaktuur wordt ongeveer 2 maand voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een internationaal reispaspoort geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Wij zorgen voor het bekomen van het visum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd.
Opgelet : uw reispaspoort zal zeker 6 weken voor afreis in ons bezit moeten zijn en dit tot vertrekdatum.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Hoewel het risico beperkt is, worden preventieve maatregelen tegen malaria aangeraden.
Raadpleeg :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) of www.itg.be

KLIMAAT
Het beste seizoen is van oktober tot maart.
Het regenseizoen loopt van juni tot oktober (op het Shan-plateau en in de vlakte van Mandalay, beschermd door de bergen, regent het steeds minder dan elders in het land).

TOERISME
Men blijft hard werken aan de verbetering van de infrastructuur. Ook het wegennet wordt nog steeds verbeterd. Een traject per autocar is niet altijd even comfortabel, maar het laat ons toe te stoppen onderweg en kleine, onverwachte bezoeken te doen. De volgorde van de bezoeken kan steeds gewijzigd worden. In alle omstandigheden vragen wij uw begrip.


De annuleringskosten van deze afreis wijken af van deze vermeld in punt 1.B van onze Bijzondere Voorwaarden.
Bijzondere annulerings- en betalingsvoorw-aarden voor deze reis :
- tot 185 dagen voor vertrek : 35 %
- tussen 184 en 105 dagen voor vertrek : 40 %
- tussen 104 en 66 dagen voor vertrek : 50 %
- tussen 65 en 46 dagen voor vertrek : 75 %
- tussen 45 en 35 dagen voor vertrek : 85 %
- van 34 dagen tot en met de dag van vertrek : 100 %

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198