.

CULTURELE GROEPSREIS

THAILAND Klassieke rondreis

Het Oude Siam :
Isaan (het noordoosten), de historische steden, het authentieke platteland en de bergvolkeren van de Gouden Driehoek.

  • Rondreis van 17 dagen, geen binnenlandse vluchten
  • De meest volledige reisweg op de Belgische markt
  • Alle bezoeken inbegrepen en volpension
  • Met een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel
  • Met Thai Airways, Smooth as Silk, rechtstreeks van en naar Brussel!
  • De weekendmarkt van Amphawa!

17 dagen
- Afreis : 27 februari 2020
- Afreis : 19 november 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

De meeste Thailand-reizigers blijven in Bangkok, in Chiang Mai of in Phuket. Slechts een handvol steekt door naar het Korat-plateau (Isaan), dat hooguit 200 meter boven het omringende land uitsteekt, maar dat op Thaise bodem de mooiste tempels uit de Khmer-periode herbergt. Amper 3 procent van alle Thailand-reizigers bezoekt dit goed bewaarde toeristische geheim. Ten onrechte, want Isaan, het noordoosten van Thailand, is het hart en de ziel van het Siamese koninkrijk. Hier is het echte Thailand met zijn eeuwenoude tradities en unieke cultuur nog springlevend met pikante papaja-salade en mediterende monniken in tijdloze tempels. Tijdens de busritten door Isaan strekken zich langs beide kanten van de weg eindeloze rijstvelden uit. Thailand mag dan het land van de glimlach zijn, het is ook het land van tempels, monniken en kloosters waarvan er zo’n 33.500 werden geteld. Het boeddhisme beheerst het leven van zowat alle Thai. Hartverwarmend is de nederigheid, gesymboliseerd door de dagelijkse bedelronde van de monniken, die bij het krieken van de dag begint.

.

De reis in detail - 27 februari 2020 -

versie 25/04/19 12:20

1ste dag : BRUSSEL - BANGKOK

In de voormiddag samenkomst in Zaventem. Afreis met rechtstreekse Thai Airways-lijnvlucht naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK

’s Morgens vroeg aankomst in BANGKOK en formaliteiten. Op de bus worden we verwelkomd met een typische bloemenkrans en zo voelen we ons onmiddellijk in Oosterse stemming. We komen voor het eerst terecht in de mensenmassa met verkeersopstop-pingen van deze stad met een geschatte 15 miljoen inwoners. Transfer naar het Ramada Plaza Menam Riverside Hotel***** (Bangkok), met zwembad.
Na het middagmaal, tocht met een typisch vaartuig op de klongs (kanalen) en bezoek aan de Wat Arun (tempel van de Dageraad) gebouwd door koning Rama II in het begin van de 19de eeuw, en zorgvuldig versierd met duizenden stukjes Chinees porselein.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3de dag : BANGKOK

Bezoek aan de “Stad der Engelen” met de talrijke monumenten die dateren uit de tijd van de oprichting van Bangkok als hoofdstad van Siam in 1782.
In de voormiddag trekken drie belangrijke tempels onze aandacht : de Wat Traimit, of tempel van de Gouden Boeddha; de Wat Phra Keo, of tempel met de Smaragden Boeddha die eigenlijk uit jade is vervaardigd en de Wat Po, of tempel van de Liggende Boeddha.
Wat zeker niet kan ontbreken is een bezoek aan het indrukwekkende Koninklijk Paleis, gebouwd door generaal Chakri die onder de naam Rama I gedurende 27 jaar heeft geregeerd. Na de verwoesting van Ayutthaya maakte hij van Bangkok een echte hoofdstad.
Ook de Wat Suthat Thepwararam trekt onze aandacht met zijn grote ceremoniële schommel, bedoeld voor Brahmaanse rites.
’s Avonds genieten we op een sfeervolle manier van een authentieke Thaise maaltijd opgeluisterd met gracieuze klassieke dansen.
Overnachting in het Ramada Plaza Menam Riverside Hotel***** (Bangkok).

4de dag : BANGKOK - AMPHAWA

We verlaten de grootstad en duiken vandaag onder in het traditionele leven van de Thaise bevolking. Zo stappen we in een lokaal station op de trein voor een rit door de mangroves en zoutvlaktes ten zuidwesten van Bangkok en een niet te missen spektakel aan het eindstation van deze spoorlijn. TALAD ROM HUB of de “markt van de paraplu’s (rom) die zich sluiten (hub)” vindt plaats pal op de spoorlijnen van dit pittoreske eindstation en telkens er een trein binnen of buiten rijdt, trekken de verkopers zich even terug van de sporen om direct daarna hun activiteiten opnieuw te ontplooien alsof er niets gebeurd is. Vervolgens begeven we ons naar Amphawa vanwaar we per boot door de mangroves van de riviermonding van de Maeklong richting de Baai van Bangkok varen: de ideale manier voor een originele inkijk in het leven van de vissersbevolking van SAMUT SONGKRAM. We genieten van een eenvoudige maar verse zeevruchten-lunch in een schuilhut waar de vissers rust vinden van hun werk op de mossel- en oesterbanken. Op onze terugweg naar AMPHAWA bezoeken we de kleine maar zeer vereerde Wat Bang Kun tempel die helemaal ingebed ligt tussen de wortels van een Banyan boom. Het met kanaaltjes doorspekte AMPHAWA zelf is vooral gekend om haar lokale weekendmarkt, waar de inwoners van Bangkok een gezellige of culinaire avond komen spenderen. ’s Avonds genieten we dan ook volop van de gemoedelijke sfeer rond de drijvende restaurantjes op en rond het water.
Overnachting in het Baan Amphawa Resort and Spa**** (Amphawa), met zwembad.

5de dag : AMPHAWA - NAKHON RATCHASIMA (Korat)

Vroeg ontbijt zodat u ten volle het leven op en langs de oevers van het kanaal kan gade slaan. Zelfs de boeddhistische monniken doen hun traditionele bedelronde via het water.
Daarna vertrekken we naar het binnenland en doorkruisen de centrale vlakte waar de rijstcyclus het seizoen bepaalt. Bezoek aan BANG PA IN, de zomerresidentie van koning Mongkut (1851-1868), met een mengeling van Chinese, Victoriaanse en neogotische stijl.
Verder naar AYUTTHAYA, de vroegere hoofdstad van Siam, van 1350 tot 1767, die haar stempel drukte op de geschiedenis van Siam. De stad was een bevoorrechte verzamelplaats van intellectuelen en kunstenaars en was beroemd om de pracht en praal van haar monumenten. In het begin van de 18de eeuw telde men er bijna één miljoen inwoners en alhoewel boeddhistisch, vond men er ook Portugese en Franse kerken en zelfs een Japanse kolonie. Jammer genoeg kwam een einde aan al deze glorie door de inval van het Birmaanse leger in 1767. De stad werd verwoest, geplunderd en platgebrand. De meeste van de tempels uit de gouden tijd zijn ruïnes, maar blijven een bezoek meer dan waard.
In de late namiddag aankomst in NAKHON RATCHASIMA, het oude KORAT, eens een belangrijk centrum tijdens de oorlogen met Cambodja.
We bezoeken PHIMAI met de ruïnes van Khmer-tempels, tijdgenoten van de tempels van Angkor Wat, de mooiste getuigenissen van de bloeiperiode van de Khmer-architectuur. Het is ook de enige archeologische site in Thailand die stelselmatig gerestaureerd werd.
Overnachting in hotel Kantary Korat**** (Nakhon Ratchasima), met zwembad.

6de dag : NAKHON RATCHASIMA - UBON RATCHATHANI

Ook vandaag staan nog enkele pareltjes van de Khmer-architectuur op het programma.
In de voormiddag bezoeken we PRASAT PHANOM RUNG, gebouwd op een uitgedoofde vulkaan. Deze tempel is met de uitstekend bewaarde bas-reliëfs en sculpturen een van de parels uit het Angkortijdperk.
In de namiddag korte stop aan de kleine maar fijne PRASAT SIKORAPHUM.
Verder naar SRI SAKET. Onderweg rijden we langs enorme rijstvelden waar we kennismaken met het dagelijkse leven van deze agrarische bevolking.
Op het einde van de namiddag aankomst in UBON RATCHATHANI, de meest oostelijke provincie van Thailand.
Overnachting in het Sunee Grand Hotel**** (Ubon Ratchathani), met zwembad.

7de dag : UBON RATCHATHANI - UDON THANI

Het noordoosten, lange tijd een minder ontwikkeld gebied, heeft intussen een serieuze inhaalbeweging gemaakt. De regering heeft vele openbare werken bekostigd en omvangrijke ontwikkelings-programma’s opgezet.
De wegeninfrastructuur werd door het Amerikaanse leger aangelegd. Hier in deze streek, Isaan genoemd, kunnen we het dagelijkse leven, ongestoord door het toerisme, rustig gadeslaan.
We volgen de vallei van de Mekong. We bezoeken de Wat Mongkol Ming Muang, een meditatiecentrum rond een 20 m hoge zittende Boeddha. Bezoek aan MUKDAHAN met de markt waar handelaars uit Thailand en Laos hun lokale en Chinees-Vietnamese goederen verkopen.
In SAKHON NAKHON bewonderen we de Wat Phra That Phanom, door vrouwen gebouwd. Na de lunch rijden we verder en bezoeken de chedi van ACHAN FAN, gelegen in mooie tuinen. ‘s Avonds komen we aan in UDON THANI. Overnachting in het Centara Hotel**** (Udon Thani).

8ste dag : UDON THANI - PHITSANULOKE

Onze laatste dag in dit gebied van de Laotiaanse provinciën, door hun verwantschap met hun broeders uit Laos zo genoemd. Verder naar LOEI, prachtig gelegen in de bergen. In de namiddag verder naar DAN SAI en bezoek aan de Wat Prathat Si Songrak, gebouwd ter herinnering aan de zelfmoord van een Laotiaanse prins en een Thais meisje die niet mochten trouwen. Deze stoepa in Lan-Xangstijl werd in 1559 gebouwd als symbool van de grote vriendschap tussen de koning van Ayutthaya en de koning van Laos. Aankomst in PHITSANULOKE. Overnachting in het Reuan Phae Royal Park Hotel**** (Phitsanuloke), met zwembad.

9de dag : PHITSANULOKE - SUKHOTHAI - LAMPANG

We bezoeken in PHITSANULOKE de zeer mooie Wat Sri Ratana Mahathat, gelegen aan de oevers van de Nanrivier. Deze tempel is opmerkelijk door zijn vergulde spits in Khmer-stijl en door zijn heiligdom met drie verdiepingen, dat dient als schrijn voor een der meest aanbeden beelden van Thailand : een zittende Boeddha in gepolijst brons uit het midden van de 14de eeuw, omringd door mooi bewerkte houten lessenaars. Verder naar SUKHOTHAI, de eerste hoofdstad van Siam. De ruïnes van deze stad, uit de 13de eeuw, getuigen van een bewogen geschiedenis. We bezoeken in het bijzonder de Wat Mahathat, een monumentale massa die niet minder dan 185 chedi’s telt. Het middelste monument, versierd met bas-reliëfs, verheft op 17 m hoogte naar Khmer-voorbeeld met frontons versierde nissen. We bewonderen eveneens de Wat Sri Chum, waarin zich een monumentale zittende Boeddha van 15 m bevindt en de Wat Sra Sri op een eilandje, waar we een voorbeeld van de beroemde “stappende” Boeddha kunnen bewonderen, een houding uitgevonden door de kunstenaars van Sukhothai.
Verder naar SRI SATCHANALAI, een der oudste steden van het koninkrijk Siam.
We eindigen deze dag, gevuld met interessante bezoeken aan historische monumenten, in LAMPANG, rustige stad aan de Wangrivier. Overnachting in hotel Wieng Lakor**** (Lampang).

10de dag : LAMPANG - CHIANG RAI

In LAMPANG, op de andere oever van de Wang, bezoek aan de Wat Phra Don Tao, bestaande uit een mooie vergulde chedi en vooral uit een kapel in Birmaanse stijl, versierd met fijne zuilen die een prachtig gesculpteerde zoldering ondersteunen.
We rijden naar het uiterste Noorden van het koninkrijk, doorheen stadjes die vroeger hoofdsteden waren van vorstendommen, waarvan de grenzen reikten tot de meest nabije bergrug of het dichtbijgelegen woud. Deze regionale versnippering maakt nog altijd de charme van het Noorden uit. Hier leven bergstammen voor wie landsgrenzen geen enkele betekenis hebben. Mooie stop aan het Phayao-meer.
Rond de middag komen we aan in hotel Laluna Resort in CHIANG RAI in het uiterste noorden van het koninkrijk.
Na de lunch in het hotel kan wie dit wil aan het zwembad uitrusten van de lange ritten van de laatste dagen. Voor zij die er niet genoeg van krijgen, doorkruisen we deze namiddag de prachtige landschappen in de heuvels rond Doi Mae Salong. Naast prachtige vergezichten zien we thee plantages en stappen we over op lokaal vervoer om de dorpen van Akha en Yao minderheden te bereiken.
Overnachting in het Laluna Resort Hotel**** (Chiang Rai), met zwembad.

11de dag : CHIANG RAI - CHIANG MAI

Bezoek aan de Gouden Driehoek, het grensgebied dat lange tijd berucht was als grootste opiumproducent ter wereld. Boottocht op de Mekong, tussen Thailand, Laos en Birma. We kunnen het dagelijks leven van de lokale bevolking op de oevers gadeslaan. Bezoek aan het kleine maar interessante opiummuseum.
Na de lunch dalen we de zogenaamde “Opium Route” af op een overdekte tractor en bezoeken we een Akha-dorp.
In de namiddag zetten we onze tocht verder richting Chiang Mai. Onderweg houden we een korte halte bij de bijzondere Wat Rong Khun, ook “witte tempel” genaamd. In tegenstelling tot de meeste andere tempels is deze uitzonderlijk wit, symbolisch voor de puurheid van het boeddhisme.
Tegen het einde van de namiddag aankomst in CHIANG MAI en overnachting in het Empress Hotel**** (Chiang Mai), met zwembad.

12de dag : CHIANG MAI

‘s Morgens bezoek aan de Wat Doi Suthep, gelegen op een heuvel die de stad beheerst. Chiang Mai is ook het paradijs voor al wie op koopjes belust is, vooral in ambachtelijke en exotische waren. De ambachten liggen in verschillende wijken buiten de stad verspreid : goudsmederijen, lakwerk, zonneschermen, lederwaren, houtbewerking, zijdeweverijen. We bezoeken BO SANG en SAN KAMPHAENG.
‘s Avonds worden we ingewijd in de Thaise keuken in de Baan Hongnual Cookery School. Daarna is er nog mogelijkheid tot bezoek aan de nachtmarkt en het opsnuiven van de gezellige sfeer waarvoor Chiang Mai gekend is.
Overnachting in hotel Empress**** (Chiang Mai).

13de dag : CHIANG MAI

’s Morgens vertrek naar CHIANG DAO, waar we de opleiding van olifanten zien. Prachtige tocht van een uur op de rug van deze indrukwekkende dieren. Korte wandeling in het woud en vlottentocht op de Pingrivier. Laat middagmaal in de orchideeënkwekerij.
‘s Namiddags rusten we uit om te bekomen van ons avontuur. Overnachting in hotel Empress**** (Chiang Mai).

14de dag : CHIANG MAI - KAMPHAENG PHET

In LAMPHUN bezoeken we de beroemde Wat Hariphunchai gebouwd op het einde van de 9de eeuw.
In Salpha zien we in een bocht van de weg een 200-tal geestenhuisjes die daar door vrachtwagenchauffeurs werden neergezet. In KO KHA, op 20 km ten zuidwesten van Lampang bezoeken we de Wat Phra That Lampang Luang, een van de drie mooiste wats van het Noorden. Typisch is het mooie houtsnijwerk en we treffen er 2 Boeddha’s in Chiang Saen stijl aan.
Verder langs Tak naar KAMPHAENG PHET, een stad die in de 14de eeuw een van de hoofdsteden van het koninkrijk van Sukhothai was.
Overnachting in hotel Phet***Sup (Kamphaengphet).

15de dag : KAMPHAENG PHET - BANGKOK

Via Nakorn Sawan, aan de samenloop van vier rivieren, naar LOPBURI, zomerhoofdstad van het koninkrijk Siam, en beroemd om zijn koning Naraï die een verdrag tekende met Lodewijk XIV om aldus zijn land open te stellen voor het Westen. We bezoeken er de Prang Sam Yod-tempel en de paleisgronden van koning Naraï. Verder naar SARABURI en bezoek aan de Phra Phutthabat-tempel waar men de voetafdruk van Boeddha kan zien. ‘s Avonds komen we aan in BANGKOK.
Overnachting in het Ramada Plaza Menam Riverside Hotel***** (Bangkok).

16de dag : BANGKOK - BRUSSEL

Na een bezoek aan Wat Benjamabophut of de marmeren tempel, gaat het naar een laatste parel op onze reisweg : het Huis van Jim Thompson, een Amerikaanse zakenman die volledig voor de charmes van het Thaise koninkrijk viel midden vorige eeuw. Deze “koning van de zijde” slaagde met glans in zijn poging de Thaise zijde opnieuw te commercialiseren naar de buitenwereld toe, en hij was bovendien een groot kunstliefhebber. In zijn tot museum omgevormde huis, dat eigenlijk uit zes verschillende traditionele gebouwen bestaat, vinden we een ware schat aan prachtige kunstwerken. Geleid bezoek aan dit betoverende domein met zijn exotische tuin waar het heerlijk mijmeren is.
Vrije namiddag voor laatste shopping. Afscheidsdiner in het hotel en transfer naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Europa. Kort na middernacht rechtstreekse lijnvlucht met Thai Airways naar Brussel.

17de dag : BRUSSEL

‘s Morgens aankomst op de luchthaven van Zaventem. Einde van een prachtige reis.


Prijs en voorwaarden - 27 februari 2020 -

Prijs per persoon : 2750 EUR
Singletoeslag : 465 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- Thai Airways-lijnvluchten Brussel - Bangkok / Bangkok - Brussel (+/- 11u), in economy class
- de huidige brandstof-,veiligheids- en luchthaventaksen in Brussel en Bangkok: 182 EUR
- 14 nachten verblijf in de vermelde 3/4/5* hotels (lokale normen) of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- volpension vanaf het middagmaal op dag 2 tot en met het avondmaal van dag 16
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien (gids, chauffeur, bagagedragers,...) : 90 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 303 EUR.
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en gronddiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen,
van april 2019 voor februari 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.

- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Geen visumplicht voor personen met Belgische nationaliteit.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) www.reisgeneeskunde.be of http://www.itg.be/
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24)

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198