.

CULTURELE GROEPSREIS

West-TURKIJE en CAPPADOCIE

Kusadasi - Efeze - Pamukkale - Konya - Cappadocië - Tarsus - Adana

  • Een schatkamer van archeologische vindplaatsen
  • Fascinerende landschappen met als hoogtepunt het buitenaardse Cappadocië
  • Een vriendelijk gastvrij volk
  • Viersterrenhotels

10 dagen, culturele rondreis - Afreis : 4 mei 2015

.

Een onuitputtelijke archeologische schatkamer
Dit onmetelijke land strekt zich uit over twee continenten : Europa en Azië, en het draagt een beetje van beide in zich. Indrukwekkend is het aantal oudheidkundige archeologische vindplaatsen, vooral de antieke Griekse Oudheid liet hier schitterende sporen na.

Cappadocië : een buitenaards maanlandschap
Ook qua natuur scheert Turkije hoge toppen : van het groene berglandschap tot de dorre weidse steppen van Anatolië.
Het meest bijblijvend en onvergetelijk is echter het door erosie en wind uitgeteerde landschap in CAPPADOCIE.

Een vriendelijk gastvrij volk
In de kleine dorpjes van het platteland ontdekken we dit vriendelijke, ijverige volk dat ons hartelijk welkom heet!
Maak ten slotte ook van de gelegenheid gebruik om te proeven van de lekkere lokale keuken.

.

De reis in detail

versie 08/01/15 15:36

1ste dag : BRUSSEL - IZMIR - KUSADASI

’s Morgens vroeg samenkomst op de luchthaven van Zaventem en afreis met een lijnvlucht van Turkish Airlines naar Istanbul. Doorverbinding naar Izmir waar we in de namiddag aankomen.
Formaliteiten, onthaal en transfer naar KUSADASI voor avondmaal en overnachting in het hotel Alkoclar Adakule 4*.

2de dag : KUSADASI - uitstap naar EFEZE

Uitstap naar EFEZE, een stad die praktisch volledig bewaard is gebleven. Het was een belangrijke stad in de oudheid en telde ooit 200.000 inwoners. Ze maakt deel uit van de begingeschiedenis van het christendom en de cultus van Artemis vierde hier hoogtij. We bezoeken de schitterende ruïnes van de antieke havenstad : het Odeon, het theater, de marmeren dwarsstraat Via Arcadiana, de bibliotheek van Celsus, de tempel van Artemis,...
In de namiddag bezoek aan de grot van de 7 slapers en de St.-Johannesbasiliek, waar het graf van de apostel Johannes zou liggen. Het is één van de belangrijkste heiligdommen voor de christelijke wereld.
Na dit bezoek rijden we naar het huis van Maria, waar het aangenaam wandelen en verpozen is.
’s Avonds terug naar de badstad Kusadasi om de dag rustig af te sluiten.

3de dag : KUSADASI - uitstap naar PRIENE, MILETE en DIDYMA

Vandaag bezoeken we enkele hellenistische ruïnesteden.
We beginnen met PRIENE, één van de oudste Ionische nederzettingen, die volgens een zeer precies urbanistisch plan opgevat werd. Bezoek aan de overblijfselen van het theater, de Athena-tempel, de agora en de senaat, gebouwd in de vorm van een amfitheater.
Nadien bezoeken we de ruïnes van MILETE. Van deze stad, moeder van zovele kolonies en illustere geesten, blijft slechts het enorme theater over.
Na het middagmaal rijden we naar DIDYMA, vooral gekend als heilige orakelplaats. We treffen hier de resten aan van een enorm tempelcomplex gewijd aan Apollo. Deze indrukwekkende tempel werd bezocht om raad en antwoorden te vragen aan de goden.
We keren terug naar Kusadasi voor avondmaal en overnachting.

4de dag : KUSADASI - PAMUKKALE

We rijden naar de hellenistische en Romeinse site van APHRODISIAS, “de stad van de schoonheid”. Deze antieke plaats is één van de mooiste van Turkije. Zelfs wie niet zo geboeid wordt door “oude stenen”, zal deze site uitzonderlijk vinden.
‘s Middags houden we halt bij de antieke ruïneheuvel van Laodicea. Hier woonde een belangrijke joodse gemeenschap. De stad bekeerde zich reeds vroeg tot het christendom en werd één van de zeven kerken van de Apocalyps. Vervolgens naar een ander wonder van Turkije : PAMUKKALE, met natuurlijke witte warmwaterterrassen en kalksteenbassins. Langs watervallen versteend tot reuzentrappen in krijtsteen, stroomt warm water (35°C) tussen mos en groen. De Romeinen konden aan dit mirakel van de natuur niet weerstaan. Ze bouwden er HIERAPOLIS, één van de sierlijkste badsteden uit de oudheid. We bezoeken de resten van dit Romeinse kuuroord.
Vanavond slapen we in een aangenaam hotel in Pamukkale, hotel Lycus River 4*. Indien wat vrije tijd kan men baden of relaxen in één van de thermale baden. Een zalige ervaring!

5de dag : PAMUKKALE - YALVAC - KONYA

We vertrekken naar YALVAC en bezoeken ten noorden de antieke stad Pisidisch Antiochië. Het was vroeger het centrum van cultuur en religie. We treffen er de ruïnes aan van de St.-Pauluskerk, het theater, de triomfweg,...
We verlaten de site en rijden naar de mystieke stad KONYA, het vroegere Iconium van Sint-Paulus en Sint-Barnabas, die er één van de eerste christelijke gemeenschappen stichtten. Nu is het de mystieke stad van de islam. Alle aandacht gaat hier naar de turkooizen minaret van de Sellmoskee. We bezoeken de Mevlana Tekke, oud klooster van de draaiende derwisjen en nu een museum. Hier komen nog heel vrome en bijna mystieke bedevaarders het graf van Mevlana, dat bedekt is met een 43 kg wegend laken in gouddraad, vereren.
Verder bezoeken we de Selimiye moskee en de Karatay Medrese, een vroegere koranschool.
We verblijven in Konya in het hotel Ozkaymak 4*. Avondmaal en overnachting.

6de dag : KONYA - CAPPADOCIE

We rijden naar het onvergelijkbare CAPPADOCIE. Onderweg stoppen we bij SULTANHANI en bezoeken één van de mooiste karavanserais (karavaanhotel) uit de tijd van de Seldjoeken, daterend uit 1229.
In de namiddag maken we een wandeling in de IHLARA VALLEI, een kloof die is uitgeslepen door het water van de Melendiz-rivier. Het uitzicht hier is uitzonderlijk en de begroeiing is er uniek. Aan weerszijden van de kloof zijn een aantal interessante kerken. We bezoeken er enkele, de oudste dateren uit de zesde eeuw. Heel wat van deze kerken zijn versierd met prachtige fresco’s.
Tegen de avond komen we aan in Cappadocië, een onvoorstelbaar surrealistisch landschap bestaande uit torens, kolommen als een duiventil, piramiden, naalden, kegels. Alles gevormd uit het zachte rotsgesteente door wind, water en vulkanische uitbarstingen.
Avondmaal en overnachting in het hotel Dinler 4*.

7de dag : CAPPADOCIE

Volledige dag om de buitenaardse wereld met de vele verborgen natuurwonderen van Cappadocië te ontdekken.
We starten met de GOREMEVALLEI waar duizenden mannen, vrouwen en kinderen hebben gewerkt, gegeten, geslapen en bemind, verscholen onder de grond in het zachte gesteente. Allen waren christenen die naar deze plaats vluchtten om te ontsnappen aan de vervolgingen en aan de plunderaars. Ze bouwden honderden grotten om tot kapellen en gebedsplaatsen. Volgens de legende zijn het er 365, één voor elke dag van het jaar. Ze zijn versierd met prachtige, zeer goed bewaarde Byzantijnse fresco’s en dateren van voor de 13de eeuw.
We stoppen even bij schitterende stadjes als AVCILAR en UCHISAR, bij deze laatste hebben mensen een compleet kasteel uit de zachte rotsen gehakt. Daaromheen zijn er tal van rotswoningen, waarvan enkele nog steeds bewoond worden.
In de namiddag trekken we verder per autocar door deze uitzonderlijke streek en bewonderen de Zelvevallei met de zogenaamde duiventillen. In ZELVE zien we de schoorstenen, spits toelopende kegels met bovenaan een hoed van hard gesteente.
Daarna bezoek aan de ondergrondse stad ÖZKONAK, de woonplaats van de eerste christenen.
Na deze fascinerende dag keren we terug naar ons hotel.
’s Avonds wonen we in één van de oudste karavanserais (karavaanhotel) een opvoering bij van de Derwisj dansers.

8ste dag : CAPPADOCIE - TARSUS - ADANA

’s Morgens bezoeken we in GUMUSLER het in de rotsen uitgehouwen Eski Gümüsklooster. De schitterende kruiskoepel van de rotskerk wordt ondersteund door vier grote zuilen. We bewonderen eveneens de mooi gerestaureerde fresco’s uit de 11de eeuw.
Verder naar TARSUS, vroeger de belangrijkste commerciële havenplaats van de provincie Cilicia. Nu is het een moderne stad met een aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder de Paulusput, met het heilige water. De oude huisjes en de smalle steegjes in de nabijheid ademen nog altijd de sfeer van weleer uit.
In de namiddag rijden we naar ADANA, waar we logeren in het hotel Seyhan Adana 5*.
Avondmaal en overnachting.

9de dag : ADANA - uitstap naar ANTAKYA

Vertrek naar de bijbelse stad Antioche, nu ANTAKYA genaamd. De stad was vermaard om haar rijkdom en luxe en in de tijd van de Romeinen was het een bloeiend handels- en cultureel centrum. Het was één van de eerste plaatsen waar het christendom zijn intrede deed en waar de naam “christen” voor het eerst werd gebruikt. In het nieuwe museum treffen we een zeer indrukwekkende collectie van Byzantijnse en Romeinse mozaïeken aan.
In de namiddag keren we via de kust terug naar Adana en houden even halt bij de Romeinse brug.
Avondmaal en overnachting.

10de dag : ADANA - BRUSSEL

In de voormiddag transfer naar de luchthaven en afreis met Turkish Airlines naar Istanbul.
Aansluiting naar Brussel en aankomst in de namiddag.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1495 EUR
Singletoeslag : 240 EUR

Met een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de lijnvluchten Turkish Airlines : Brussel - Istanbul - Izmir / Adana - Istanbul - Brussel (maaltijden aan boord)
- de huidige luchthaven- en veiligheidstaksen in Brussel / Istanbul / Izmir / Adana : 172,56 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per luxe autocar met airconditioning
- verblijf in vermelde 4/5-sterrenhotels of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- vol pension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma.
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- het visum : vooraf online aanvragen via de website : https://www.evisa.gov.tr/en/
Kostprijs : 20 USD
(eventueel ter plaatse te bekomen - kostprijs : 25 EUR)
- de fooien : 60 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering prestige, waarvoor we samenwerken met de Europese (REF 0420-ICTN-010912) :
a) VOLLEDIGE verzekering - bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE (*). Premie : 90 EUR
b) ANNULATIE (*) + bagage (geen bijstand). Premie : 65 EUR
(*) ANNULATIE : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise

FORMALITEITEN
Voor de Belgen volstaat de identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na uw terugreis.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van december 2014 voor de prestaties in het land van bestemming, en op basis van een minimum van 15 deelnemers.
Voor de overige voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198