.

CULTURELE GROEPSREIS

VIETNAM CAMBODJA

Van de Baai van Halong tot Angkor

Schitterende beschavingen van Champa en het Khmer Rijk

  • Historische steden : Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh
  • Cruise in de baai van Halong met overnachting aan boord!
  • De Cham site van My Son
  • Cruise in de Mekongdelta met overnachting aan boord!
  • De onovertroffen site van Angkor
  • Met Thai Airways, “Smooth as Silk”, vanuit Brussel!

19 dagen - Afreis : 3 november 2020

.

.

De reis in detail

versie 23/01/20 17:04

1ste dag : BRUSSEL - BANGKOK

’s Voormiddags samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van Thai Airways naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK - HANOI

’s Morgens aankomst in Bangkok en aansluitende vlucht naar HANOI. Bij aankomst, visumformaliteiten en transfer naar het hotel. Vandaag snuiven we de sfeer op van de hoofdstad, het vroegere Thang Long of de Opstijgende Draak. Hier vinden we Oost en West terug: zowel tempels en pagodes als de nostalgische gevels van de koloniale huizen uit het Franse tijdperk. Er heerst een gezellige drukte en de economische toestand leidt ertoe dat iedereen aan iedereen met een rijdend winkeltje iets wil verkopen.
Het hart van de stad ligt tussen de citadel en het Grote Westmeer (Ho Tay) of het Meer van de Mist.
Naast het mausoleum van Ho Chi Minh, op het plein Ba Dinh, waar hij op 2 september 1945 de onafhankelijkheid uitriep, staat de Eén-Pilaar-Pagode (Chua Mot Cot) uit 1049, gebouwd tijdens de Ly-dynastie op één stenen pilaar midden een lotusvijver. Een bezoek aan het prachtig opgevatte Etnologisch Museum geeft een boeiende inleiding tot de etnische minderheden van Vietnam.
Rechtover het Paleis voor Schone Kunsten brengen we een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu), gebouwd in 1070 onder koning Ly Thanh Ton van de Ly-dynastie (1010-1225) en gewijd aan Confucius. In 1076 werd de eerste Vietnamese Universiteit eraan toegevoegd (Quoc Tu Giam).
Overnachting in het hotel Babylon Grand of Flower Garden**** (Hanoi).

3de dag : HANOI - uitstap naar DUONG LAM

Deze morgen rijden we naar Duong Lam, een vijftigtal kilometer ten westen van Hanoi. Duong Lam is een dorp van zo’n 300 jaar oud en we vinden er alle culturele kenmerken terug van een traditioneel dorp. De ingangspoort van het dorp, de pittoreske oude huizen in rood lateriet, het gemeentehuis met gebogen dakconstructie, de tempels van de koningen Ngo Quyen en Phung Hung, en vooral de beroemde Mia-pagode met een honderdtal bronzen, houten en lemen beelden.
Terug in Hanoi maken we een aangename wandeling doorheen de geanimeerde wijk van de 36 Gilden (Ba Muoi Sau Pho Phuong) met sprekende straatnamen als de Zijdestraat (Hang Dao), de Edelsmidstraat (Hang Bac), de Vissausstraat,...
We bezoeken nabij de oude wijk het Meer van het Teruggegeven Zwaard (Ho Hoan Kiem). In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug.
‘s Avonds wonen we een voorstelling van het watermarionetten theater bij.
Overnachting in het hotel Babylon Grand of Flower Garden**** (Hanoi).

4de dag : HANOI - NINH BINH

Vandaag reizen we naar NINH BINH, waarvan de omgeving terecht de bijnaam van “Halong op het vasteland” verwierf wegens het mooie landschap van rijstvelden omzoomd door karstachtige kalksteenformaties.
Middagmaal in HOA LU, de eerste hoofdstad van het onafhankelijke Vietnam in de 10de en 11de eeuw. Bezoek aan de herdenkingstempels van de Dinh en Lê dynastieën.
Vervolgens bezoeken we per boot de recent ontdekte Thien Ha grot (ook Galaxygrot genaamd), niet enkel bekend om haar schoonheid, maar ook om haar culturele en historische waarde.
Overnachting in het hotel Ninh Binh Legend**** (Ninh Binh).

5de dag : NINH BINH - HALONG

We zetten onze reisweg verder naar de Baai van Halong. We bereiken HALONG rond het middaguur om in te schepen aan boord van onze cruiseboot met de karakteristieken van een jonk. Begin van de sfeervolle cruise in de Baai van Halong, de “Baai van de Neerdalende Draak”, waarvan de landschappen vereeuwigd werden in de film “Indochina”.
Een bezoek aan deze fantastische baai blijft gegrift in de herinnering van elke bezoeker. Tijdens onze boottocht glijden we weg in een hemel van zuivere harmonische schoonheid, en beleven we het mystieke contact tussen de hemel en de rotsen die erin wegzinken. De mooiste synthese van hemel en aarde. Overnachting aan boord van de Glory Legend Cruise.

6de dag : HALONG - HANOI

Voortzetting van uw cruise. Na het middagmaal ontscheping en terugkeer naar HANOI.
Op onze weg langsheen de rijstvelden van de Rode Rivier delta, merken we dat de levensstandaard van de bewoners van deze regio er duidelijk op vooruit gaat: er wordt druk gebouwd.
Overnachting in het hotel Babylon Grand of Flower Garden**** (Hanoi).

7de dag : HANOI - HUE

Ochtendvlucht naar Hue. Aankomst tegen de middag in HUE, de laatste keizerlijke hoofdstad (1802-1945). Vietnams keizerlijke stad werd Vietnamees in 1306 toen ze door de toenmalige koning van Champa werd afgestaan in ruil voor een Vietnamese prinses. In de 18de eeuw werd Hue de facto een onafhankelijke staat die Zuid-Vietnam beheerste, los van het Noorden, en ontstond de Nguyen-dynastie. Een succesrijk lid van deze machtige clan kroonde zichzelf tot keizer Gia Long in 1802.
We bezoeken de keizerlijke citadel en de Purperen Verboden Stad, waarvan de opvatting duidelijk door de Verboden Stad van Peking geïnspireerd is. Daarna maken we een wandeling op de geanimeerde Dong Ba markt en maken een leuke rit per pousse-pousse.
Overnachting in het Romance Hotel**** (Hue).

8ste dag : HUE

Verder bezoek aan HUE en omgeving. We maken een prachtige boottocht op de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, gewijd aan de Hemelse Vrouw. Bezoek aan keizerlijke praalgraven zoals deze van Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang, gelegen in een verrukkelijke site van vijvers en pijnbomen.
Overnachting in het Romance Hotel**** (Hue).

9de dag : HUE - DANANG - HOI AN

Deze morgen vertrekken we op tijd uit Hue. We volgen de kustweg zuidwaarts naar Danang. Vanaf de Wolkenpas of Hai Van, prachtig uitzicht op Danang, de lagune Cau Hai, op de witte zandstranden en vissersdorpjes van Lang Co.
In DANANG brengen we een bezoek aan het Cham museum, gewijd aan het oude hindoe-rijk van Champa.
Verder naar het historische havenstadje HOI AN langs de rivier Thu Bon. Bij aankomst bezoek aan het stadje, waar Oost en West elkaar hebben ontmoet onder de Nguyen-prinsen. Hoi An was ooit een van de welvarendste havens van Azië, bezocht door Portugezen, Hollanders, Britten, Chinezen en Japanners. In de 19de eeuw kwam het einde toen de toegang tot de haven verzandde. De stad is nu verstard in haar vroegere charme van Chinese clantempels, woningen van rijke kooplieden en de Japanse brug gebouwd in 1593. Overnachting in het hotel Rosemary**** (Hoi An).

10de dag : HOI AN - uitstap naar My Son

’s Morgens uitstap naar MY SON en bezoek aan de “Heilige Vallei” van het geïndianiseerde koninkrijk Champa. De verschillende heiligdommen, onderverdeeld in tien groepen, hebben een bloeitijd gekend van de 4de tot de 13de eeuw.
’s Namiddags terug naar Hoi An voor verder bezoek aan de stad en vrije tijd voor wat rust of eigen verkenning van deze prachtige omgeving.
Overnachting in het hotel Rosemary**** (Hoi An).

11de dag : HOI AN - SAIGON

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar HO CHI MINH CITY, dat tot in 1975 onder de naam “Saigon” de hoofdstad was van Zuid-Vietnam. Voor de 4,5 miljoen inwoners is het nog altijd Saigon en het bruisende leven steekt schril af tegen de provinciale rust van Hanoi. Ontstaan uit een Khmer-nederzetting is het vooral door de modernisatie onder de Fransen uitgegroeid tot de grootste stad van Vietnam. De invloed van de Fransen vindt men niet alleen terug in de mentaliteit en cultuur van de oudere inwoners, maar ook in de boulevards en straten die met bomen zijn afgezoomd en in de koloniale architectuur zoals o.a. in het stadhuis en in het Museum van de Revolutie. Trouwens, de beste “baguettes” in het Oosten vindt men in Saigon! Bezoek aan het nostalgische Franse Saigon: het koloniale postgebouw, de Catinat straat...
Indien tijd bezoeken we ook een van de grotere lakwerkfabrieken.
Overnachting in het hotel Princess Saigon Central**** (Saigon).

12de dag : SAIGON - CAN THO - MEKONG DELTA CRUISE

Vertrek voor ontdekking van de deltaregio van de Mekong, vroeger behorend tot het Khmerrijk en nu de “rijstschuur van Vietnam”.
In CAN THO in het hart van Cuu Long of de Negen Draken, de poëtische naam van de Mekongdelta, gaan we aan boord van een houten cruiseschip, gebouwd in de stijl van de traditionele rijstaken. Verwelkoming op het schip. Lunch en rust aan dek terwijl het schip losgooit en stroomafwaarts vaart op de Hau rivier. We passeren langs vele boten in alle maten en kleuren met allerhande waren aan boord en kijken onze ogen uit.
Tijdens een bezoek onderweg aan een dorp op de Mang Thit rivier krijgen we volop de kans kennis te maken met het dorpsleven op de oever en de aanpalende rijstvelden. ’s Avonds genieten we van de zonsondergang aan boord.
Avondmaal en overnachting aan boord van onze houten Bassac cruiseboot.

13de dag : MEKONG DELTA CRUISE - CAI BE - SAIGON

Wie niets van het voorbijglijdende landschap wil missen terwijl het schip verder vaart richting CAI BE, staat best vroeg op. Vooral wanneer we de Co Chien rivier oversteken en het kanaal van Cho Lach opvaren, begeven we ons in een geharrewar van verkeer, en zien we vanop de boot de drukte die zich afspeelt op de marktjes aan de kant, alsook op het water zelf.
In Cai Be gaan we van boord van de Bassac en stappen over in kleinere roeibootjes voor een ontdekking van de smallere rustige kanaaltjes, indien het tij dit toelaat.
Na de lunch keren we terug naar Ho Chi Minh. We ontdekken er nog de Chinese wijk Cholon: de Binh Tay markt en de Thien Hau pagode (tempel van de Hemelse Vrouw), een Chinese tempel gewijd aan de beschermgodin van de zeelui.
Overnachting in het hotel Princess Saigon Central**** (Saigon).

14de dag : SAIGON - SIEM REAP

Vlucht naar SIEM REAP in Cambodja, vlakbij de uitgestrekte archeologische zone van Angkor, waar tussen 802 en het einde van de 12de eeuw verschillende hoofdsteden elkaar opvolgden.
’s Namiddags bezoeken we het hoogtepunt van onze reis : Angkor Wat, gebouwd in de eerste helft van de 12de eeuw door de machtige vorst Suryavarman II. We wandelen over de lange brug en treden binnen in dit imposante heiligdom. Hier zien we het prachtigste voorbeeld van de verfijnde Khmer architectuur.
De zon zien ondergaan op één van de prachtige sites van Angkor is een onvergetelijke belevenis.
Overnachting in het hotel Tara Angkor**** (Siem Reap).

15de dag : SIEM REAP

Deze morgen bezoeken we enkele monumenten van de “Kleine Rondrit” : het kunstmatige meer Sras Srang en vooral de spookachtige kloosterstad van Ta Prohm, gebouwd in 1186 door Jayavarman VII voor zijn vergoddelijkte moeder. Nergens in Angkor is de weelderigheid en de vernietigende kracht van de tropische vegetatie zo duidelijk te zien : een ware kathedraal opgeslokt door het oerwoud.
Daarna rijden we naar de verrassend kleine, maar schitterende Bantey Srei tempel, de parel van de khmerkunst uit 967.
’s Namiddags uitstap naar het Tonle Sap meer : een boottocht tussen paaldorpen, viskwekerijen, scholen, zelfs drijvende varkenshokken, het tijdloze Cambodja...
Overnachting in het hotel Tara Angkor**** (Siem Reap).

16de dag : SIEM REAP

Uitgebreid bezoek aan Angkor Thom, de laatste in de reeks hoofdsteden, gesticht ca. 1190 door de grote koning Jayavarman VII en omwald door een stevige muur met vijf monumentale toegangspoorten. Na de imposante Zuidpoort betreden te hebben, ontdekken we vlak in het centrum de imposante Bayon, beroemd om zijn 54 torens.
We wandelen tot aan het Koninklijk Plein en komen aan het Terras van de Olifanten, 350 m lang en 14 m breed. Dit platform diende als audiëntiezaal tijdens de koninklijke feesten. De bas-reliëfs van de olifanten zijn gewoon schitterend! Verder langs het beeld van de “leprakoning” en de aanpalende tempels zoals de Phimeanakas en Baphuon.
’s Namiddags bezoek aan de monumenten van het tijdperk van Jayavarman VII (einde 12de eeuw) gelegen op de “Grote Rondweg” : de grote tempelstad Preah Khan, eveneens gebouwd door Jayavarman VII, dit maal ter ere van zijn vader. We ronden ons bezoek aan de site van Angkor af met de Neak Pean, waar de zuiveringsrites plaats grepen, en met een halte aan de Pre Rup tempel.
Overnachting in het hotel Tara Angkor**** (Siem Reap).

17de dag : SIEM REAP - PHNOM PENH

‘s Morgens bezoek aan het Nationaal Museum van Angkor. Een mooie afsluiter van ons verblijf in Siem Reap.
Daarna vertrekken we per bus naar de Cambodjaanse hoofdstad PHNOM PENH. Op onze weg zien we te Kompon Kdei nog een mooi voorbeeld van een brug in zuivere Angkorstijl: Spean Praptos. Middagmaal onderweg in een lokaal restaurant. Verder naar Phnom Penh. Wie heeft er zin in een gefrituurde tarantula in Skuon, waar deze beestjes als lekkernij verkocht worden?
Aankomst te Phnom Penh, prachtig gelegen aan de Vier Armen van de Mekong. Overnachting in het hotel Double Leaf**** (Phnom Penh).

18de dag : PHNOM PENH - BANGKOK - BRUSSEL

’s Morgens, bezoek aan de stad. We beginnen met het complex van het Koninklijk Paleis met de Zilverpagode, de Vat Prah Keo, een uniek bouwwerk dat in 1892 oorspronkelijk was opgetrokken in hout, maar in 1962 werd herbouwd door Sihanouk. In totaal werd er 5809 kg zilver in verwerkt. Tenslotte brengen we een beklijvend bezoek aan het genocide-museum Tuol Sleng uit de roemruchte Rode Khmer periode (1975-1979).
Na het middagmaal bezoeken we de rijke verzameling van het Nationaal Museum. Indien nog tijd : laatste aankopen tijdens een wandeling op de bedrijvige Russische Markt en de Centrale Markt in Art Déco stijl.
In de vooravond transfer naar de luchthaven voor onze lijnvlucht naar BANGKOK met Thai Airways. Kort na middernacht doorverbinding met Thai Airways naar Brussel.

19de dag : aankomst BRUSSEL

‘s Morgens aankomst op de luchthaven van Zaventem. Einde van een prachtige reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3795 EUR
Singletoeslag : 700 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways-lijnvluchten in economy : Brussel-Bangkok-Hanoi (+/- 13u) en Phnom Penh-Bangkok-Brussel (+/- 14u)
- de Vietnam Airlines-lijnvluchten in economy : Hanoi-Hue (+/- 1u15), Danang-Saigon (+/- 1u30) en Saigon-Siem Reap (+/- 1u)
- de huidige brandstoftoeslagen en luchthaventaksen in Brussel, Bangkok, Hanoi : 174,18 EUR
- 14 nachten verblijf in de vermelde 4*-hotels of gelijkwaardige (lokale normen)
- kamers met bad of douche en wc
- 2 nachten in een kajuit aan boord van de cruiseboten met eigen sanitair en lavabo/douche
- vol pension in Vietnam en Cambodja, vanaf het middagmaal op dag 2 tot het middagmaal op dag 18, de meeste maaltijden in lokale restaurants
- alle transfers ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken, entrees en boottochten zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- visumkosten Vietnam : 35 EUR (ter plaatse bij aankomst + 2 pasfoto’s)
- visumkosten Cambodja : 30 USD (ter plaatse bij aankomst + 1 pasfoto)
- de fooien : 95 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 440 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van januari 2020 en wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming in november 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen gebeurt uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Opgelet. Ongeveer 6 weken voor afreis zullen wij een kleurenkopie van uw internationaal reispaspoort nodig hebben. U ontvangt tijdig een schrijven van ons hieromtrent.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag.

BELANGRIJK
Gelieve voor het verblijf aan boord in de Baai van Halong en tijdens de Mekongcruise een kleine bagagetas voor één nacht te voorzien, zodat voor uw comfort de hoofdbagage in Hanoi en Saigon in de bagageruimte van de hotels kan achtergelaten worden.

GEZONDHEID
Aangeraden (maar niet verplicht): een vaccin tegen hepatitis A en een middel tegen malaria.
Raadpleeg steeds uw huisarts.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110) of www.itg.be
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24) of www.diplomatie.be/nl/travel

TOERISME
Men werkt hard aan de verbetering van de infrastructuur. Ook aan het wegennet wordt voortdurend gewerkt. Een traject per autocar is niet altijd even comfortabel, maar het laat ons toe te stoppen onderweg en kleine, onverwachte bezoeken te doen. In alle omstandigheden vragen wij uw begrip.
We kozen in alle geval voor de betere hotels.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198