.

CULTURELE GROEPSREIS

De hoogtepunten van VIETNAM

Authentiek en onbekend

  • Bruisende historische steden : Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh
  • De rust van het rurale binnenland
  • De bergen en minoriteiten van het noordwesten met Sapa
  • Cruise in de baai van Halong met overnachting aan boord
  • De Cham site van My Son
  • Cruise in de Mekongdelta met overnachting aan boord

18 dagen - Afreis : 14 november 2020

.

.

De reis in detail

versie 07/02/20 15:24

1ste dag : BRUSSEL - BANGKOK

‘s Voormiddags samenkomst op de luchthaven van Zaventem. Afreis met een rechtstreekse Thai Airways-lijnvlucht naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK - HANOI

’s Morgens aankomst in Bangkok en aansluitende vlucht naar HANOI. Bij aankomst, visumformaliteiten en transfer naar het hotel. Vandaag snuiven we de sfeer op van de hoofdstad, het vroegere Thang Long of de Opstijgende Draak. Hier vinden we Oost en West terug: zowel tempels en pagodes als de nostalgische gevels van de koloniale huizen uit het Franse tijdperk. Er heerst een gezellige drukte en de economische toestand leidt ertoe dat iedereen aan iedereen met een rijdend winkeltje iets wil verkopen.
Het hart van de stad ligt tussen de citadel en het Grote Westmeer (Ho Tay) of het Meer van de Mist.
Naast het mausoleum van Ho Chi Minh, op het plein Ba Dinh, waar hij op 2 september 1945 de onafhankelijkheid uitriep, staat de Eén-Pilaar-Pagode (Chua Mot Cot) uit 1049, gebouwd tijdens de Ly-dynastie op één stenen pilaar midden een lotusvijver.
Een bezoek aan het prachtig opgevatte Etnologisch Museum geeft een boeiende inleiding tot de etnische minderheden van Vietnam.
Rechtover het Paleis voor Schone Kunsten brengen we een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu), gebouwd in 1070 onder koning Ly Thanh Ton van de Ly-dynastie (1010-1225) en gewijd aan Confucius. In 1076 werd de eerste Vietnamese Universiteit eraan toegevoegd (Quoc Tu Giam).
Overnachting in het hotel Flower Garden Hotel**** (Hanoi).

3de dag : HANOI - DUONG LAM - MAI CHAU

Deze morgen rijden we naar Duong Lam, een vijftigtal kilometer ten westen van Hanoi. Duong Lam is een dorp van zo’n 300 jaar oud en we vinden er alle culturele kenmerken terug van een traditioneel dorp. De ingangspoort van het dorp, de pittoreske oude huizen in rood lateriet, het gemeentehuis met gebogen dakconstructie, de tempels van de koningen Ngo Quyen en Phung Hung, en vooral de beroemde Mia-pagode met een honderdtal bronzen, houten en lemen beelden.
’s Avonds komen we aan in de vallei van Mai Chau die hoofdzakelijk bevolkt wordt door Witte Thai. De Thai bewaren nog veel van hun tradities en ze wonen in hoge luchtige houten paalwoningen.
Overnachting in de Mai Chau Ecolodge*** (Mai Chau).

4de dag : MAI CHAU - HANOI - LAO CAI

Mogelijkheid tot het maken van een wandeling te voet of een tochtje per fiets door de naburige dorpjes Pom Coong en Lac in deze vredige omgeving van groen beboste bergen en uitgestrekte rijstvelden.
In de namiddag keren we terug naar Hanoi.
’s Avonds reizen we met de King Express nachttrein (4 personen per compartiment) naar Lao Cai.

5de dag : LAO CAI - CAO SON - SAPA

’s Morgens, aankomst met de trein in LAO CAI, een stadje aan de bovenloop van de Rode Rivier.
Doorheen prachtige landschappen rijden we door de bergen en wouden en rijstterrassen van het noorden van Vietnam voor een bezoek aan de lokale woensdagmarkt van CAO SON. De traditionele kostuums en de aanstekelijke vrolijkheid kenmerken deze wekelijkse bijeenkomst waar Bloemen-H’mong, Tu Di, Pa Di, Zwarte Zao en andere minderheden koopwaar en nieuwtjes uitwisselen.
Na het middagmaal transfer naar SAPA, een voormalig bergoord, door de Fransen in 1922 gesticht aan de voet van de Fan Si Pan, met z’n 3143 m de hoogste berg van Vietnam. Wandeling door dit kleine stadje en zijn lokale markt.
Overnachting in het hotel Amazing Sapa**** (Sapa).

6de dag : SAPA - HANOI

Bezoek aan de omgeving van Sapa : we wandelen door verschillende dorpjes bewoond door Dzao of Mien, Dzay en Zwarte H’mong. Een ideale gelegenheid om van de charme van het landschap te genieten met zijn harmonieus aangelegde rijstterrassen en de bewoners aan het werk te zien tijdens hun dagelijkse bezigheden.
In de late namiddag transfer naar Lao Cai voor terugkeer per King Express nachttrein (4 personen per compartiment) naar Hanoi.

7de dag : HANOI - NINH BINH

Na aankomst per trein in HANOI hebben we de gelegenheid te ontbijten en ons een beetje op te frissen alvorens af te reizen naar NINH BINH, waarvan de omgeving terecht de bijnaam van “Halong op het vasteland” verwierf wegens het mooie landschap van rijstvelden omzoomd door karstachtige kalksteenformaties.
Middagmaal in HOA LU, de eerste hoofdstad van het onafhankelijke Vietnam in de 10de en 11de eeuw. Bezoek aan de herdenkingstempels van de Dinh en Lê dynastieën.
Vervolgens bezoeken we per boot de recent ontdekte Thien Ha grot (ook Galaxygrot genaamd), niet enkel bekend om haar schoonheid, maar ook om haar culturele en historische waarde.
Overnachting in het hotel Ninh Binh Legend**** (Ninh Binh).

8ste dag : NINH BINH - HALONG

We zetten onze reisweg verder naar de Baai van Halong. We bereiken HALONG rond het middaguur om in te schepen aan boord van onze cruiseboot met de karakteristieken van een jonk. Begin van de sfeervolle cruise in de Baai van Halong, de “Baai van de Neerdalende Draak”, waarvan de landschappen vereeuwigd werden in de film “Indochina”.
Een bezoek aan deze fantastische baai blijft gegrift in de herinnering van elke bezoeker. Tijdens onze boottocht glijden we weg in een hemel van zuivere harmonische schoonheid, en beleven we het mystieke contact tussen de hemel en de rotsen die erin wegzinken. De mooiste synthese van hemel en aarde. Overnachting aan boord van de Glory Legend Cruise.

9de dag : HALONG - HANOI

Voortzetting van uw cruise. Na het middagmaal ontscheping en terugkeer naar HANOI.
Op onze weg langsheen de rijstvelden van de Rode Rivier delta, merken we dat de levensstandaard van de bewoners van deze regio er duidelijk op vooruit gaat: er wordt druk gebouwd.
Terug in Hanoi, maken we een aangename wandeling doorheen de geanimeerde wijk van de 36 Gilden (Ba Muoi Sau Pho Phuong) met sprekende straatnamen als de Zijdestraat (Hang Dao), de Edelsmidstraat (Hang Bac), de Vissausstraat,...
We bezoeken nabij de oude wijk het Meer van het Teruggegeven Zwaard (Ho Hoan Kiem). In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug.
‘s Avonds wonen we een voorstelling van het watermarionettentheater bij.
Overnachting in het hotel Flower Garden Hotel**** (Hanoi).

10de dag : HANOI - HUE

Ochtendvlucht naar Hue. Aankomst tegen de middag in HUE, de laatste keizerlijke hoofdstad (1802-1945). Vietnams keizerlijke stad werd Vietnamees in 1306 toen ze door de toenmalige koning van Champa werd afgestaan in ruil voor een Vietnamese prinses. In de 18de eeuw werd Hue de facto een onafhankelijke staat die Zuid-Vietnam beheerste, los van het Noorden, en ontstond de Nguyen-dynastie. Een succesrijk lid van deze machtige clan kroonde zichzelf tot keizer Gia Long in 1802.
We bezoeken de keizerlijke citadel en de Purperen Verboden Stad, waarvan de opvatting duidelijk door de Verboden Stad van Peking geïnspireerd is. Daarna maken we een wandeling op de geanimeerde Dong Ba markt en maken een leuke rit per pousse-pousse.
Overnachting in het hotel Romance**** (Hue).

11de dag : HUE

Verder bezoek aan HUE en omgeving. We maken een prachtige boottocht op de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, gewijd aan de Hemelse Vrouw. Bezoek aan keizerlijke praalgraven zoals deze van Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang, gelegen in een verrukkelijke site van vijvers en pijnbomen.
Overnachting in het hotel Romance**** (Hue).

12de dag : HUE - DANANG - HOI AN

Deze morgen vertrekken we op tijd vanuit Hue. We volgen de kustweg zuidwaarts naar Danang. Vanaf de Wolkenpas of Hai Van, prachtig uitzicht op Danang, de lagune Cau Hai, op de witte zandstranden en vissersdorpjes van Lang Co.
In DANANG brengen we een bezoek aan het Cham museum, gewijd aan het oude hindoe-rijk van Champa.
Verder naar het historische havenstadje HOI AN langs de rivier Thu Bon. Bij aankomst bezoek aan het stadje, waar oost en west elkaar hebben ontmoet onder de Nguyen-prinsen. Hoi An was ooit een van de welvarendste havens van Azië, bezocht door Portugezen, Hollanders, Britten, Chinezen en Japanners. In de 19de eeuw kwam het einde toen de toegang tot de haven verzandde. De stad is nu verstard in haar vroegere charme van Chinese clantempels, woningen van rijke kooplieden en de Japanse brug gebouwd in 1593. Overnachting in het hotel Hoian Rosemary**** (Hoian).

13de dag : HOI AN - uitstap naar MY SON

’s Morgens uitstap naar MY SON en bezoek aan de “Heilige Vallei” van het geïndianiseerde koninkrijk Champa. Ingesloten in een natuurlijk amfitheater van heuvels, symbool van de vrouwelijke natuur, is deze site het voetstuk van Shiva, de bevoorrechte plaats van contact tussen de wereld van de mens en de kosmische wereld. De verschillende heiligdommen, onderverdeeld in tien groepen, hebben een bloeitijd gekend van de 4de tot de 13de eeuw.
’s Namiddags terug naar Hoi An voor verder bezoek aan de stad en vrije tijd voor wat rust of eigen verkenning van deze prachtige omgeving.
Overnachting in het hotel Hoian Rosemary**** (Hoian).

14de dag : HOI AN - SAIGON

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar HO CHI MINH CITY, dat tot in 1975 onder de naam “Saigon” de hoofdstad was van Zuid-Vietnam. Voor de 4,5 miljoen inwoners is het nog altijd Saigon en het bruisende leven steekt schril af tegen de provinciale rust van Hanoi. Ontstaan uit een Khmer-nederzetting is het vooral door de modernisatie onder de Fransen uitgegroeid tot de grootste stad van Vietnam. De invloed van de Fransen vindt men niet alleen terug in de mentaliteit en cultuur van de oudere inwoners, maar ook in de boulevards en straten die met bomen zijn afgezoomd en in de koloniale architectuur zoals o.a. in het stadhuis en in het Museum van de Revolutie. Trouwens, de beste “baguettes” in het Oosten vindt men in Saigon! Bezoek aan het nostalgische Franse Saigon: het koloniale postgebouw, de Catinat straat...
Indien tijd bezoeken we ook een van de grotere lakwerkfabrieken.
Overnachting in het hotel Princess Saigon Central**** (Saigon).

15de dag : SAIGON - CANTHO - MEKONG DELTA CRUISE

Vertrek voor ontdekking van de deltaregio van de Mekong, vroeger behorend tot het Khmerrijk en nu de “rijstschuur van Vietnam”.
In CAN THO in het hart van Cuu Long of de Negen Draken, de poëtische naam van de Mekongdelta, gaan we aan boord van een houten cruiseschip, gebouwd in de stijl van de traditionele rijstaken. Verwelkoming op het schip. Lunch en rust aan dek terwijl het schip losgooit en stroomafwaarts vaart op de Hau rivier. We passeren langs vele boten in alle maten en kleuren met allerhande waren aan boord en kijken onze ogen uit.
Tijdens een bezoek onderweg aan een dorp op de Mang Thit rivier krijgen we volop de kans kennis te maken met het dorpsleven op de oever en de aanpalende rijstvelden. ’s Avonds genieten we van de zonsondergang aan boord.
Avondmaal en overnachting aan boord van onze houten Bassac cruiseboot.

16de dag : MEKONG DELTA CRUISE - CAI BE - SAIGON

Wie niets van het voorbijglijdende landschap wil missen terwijl het schip verder vaart richting CAI BE, staat best vroeg op. Vooral wanneer we de Co Chien rivier oversteken en het kanaal van Cho Lach opvaren, begeven we ons in een geharrewar van verkeer, en zien we vanop de boot de drukte die zich afspeelt op de marktjes aan de kant, alsook op het water zelf.
In Cai Be gaan we van boord van de Bassac en stappen over in kleinere roeibootjes voor een ontdekking van de smallere rustige kanaaltjes, indien het tij dit toelaat.
Na de lunch keren we terug naar Ho Chi Minh.
Overnachting in het hotel Princess Saigon Central**** (Saigon).

17de dag : SAIGON - uitstap naar CU CHI - BANGKOK

’s Morgens maken we een uitstap naar CU CHI, waar tijdens de twee Indochina oorlogen (1946-1954 en 1964-1975) respectievelijk de communistische Vietminh en Vietcong een ingewikkeld netwerk van tunnels hebben uitgegraven.
In de namiddag terug naar SAIGON voor verderzetting van onze ontdekking van de stad met de Chinese wijk Cholon: de Binh Tay markt en de Thien Hau pagode (tempel van de Hemelse Vrouw), een Chinese tempel gewijd aan de beschermgodin van de zeelui.
Transfer naar de luchthaven in de vooravond voor onze terugvlucht met Thai Airways naar BANGKOK.

18de dag : BANGKOK - BRUSSEL

Even na middernacht rechtstreekse lijnvlucht van Thai Airways naar Brussel.
‘s Morgens aankomst op de luchthaven van Zaventem. Einde van een prachtige reis.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 3345 EUR
Singletoeslag : 550 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways-lijnvluchten in economy : Brussel-Bangkok-Hanoi (+/- 13u.) en Saigon-Bangkok-Brussel (+/- 14u.)
- de binnenlandse vluchten in economy : Hanoi-Hue (+/- 1u15) en Danang-Saigon (+/- 1u30)
- de huidige brandstoftoeslagen en luchthaventaksen in Brussel en Vietnam: 166,98 EUR
- 11 nachten verblijf in de vermelde 3*/4*-hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
- alle kamers met bad of douche en wc
- 2 nachten in een kajuit aan boord van de cruiseboten met eigen sanitair en lavabo/douche
- 2 nachten in de King Express nachttrein: 4 personen per compartiment, sanitair op de gang
- vol pension vanaf het middagmaal van de tweede dag tot en met het middagmaal van de 17de dag, de meeste maaltijden in lokale restaurants
- alle transfers ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken, entrees en boottochten zoals vermeld in het programma
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- het visum voor Vietnam (incl. kosten) bij aankomst in Hanoi (ter plaatse te betalen) : 35 EUR + 1 pasfoto
- de fooien: 90 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverze-kering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 385 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van januari 2020 en een wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming in november 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen gebeurt uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Het visum wordt bekomen bij aankomst in Hanoi. Wij zorgen voor de nodige documenten om het visum te verkrijgen. Hiervoor hebben we nodig : een kleurenkopie van uw paspoort, ongeveer 6 weken voor afreis.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken.
Doe tijdig uw aanvraag.

BELANGRIJK
Gelieve voor het verblijf op de boot in Halong en tijdens de Mekongcruise nachtgerief in een kleine zak voor één nacht te voorzien, zodat voor uw comfort de hoofdbagage in Hanoi en Saigon in de bagageruimte van de hotels kan achtergelaten worden.

GEZONDHEID
Aangeraden : een vaccin tegen hepatitis A en eventueel een middel tegen malaria. Gezien de comfortabele reisomstandig-heden is het risico zeer gering, maar toch niet onbestaande.
Raadpleeg uw huisarts.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110), www.itg.be
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24)
- www.diplomatie.be/nl/travel

TOERISME
Men werkt hard aan de verbetering van de infrastructuur. Ook aan het wegennet wordt gewerkt. Een traject per autocar is niet altijd even comfortabel, maar het laat ons toe te stoppen onderweg en kleine, onverwachte bezoeken te doen.
In alle omstandigheden vragen wij uw begrip
We kozen in alle geval voor de betere hotels.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198