.

CULTURELE GROEPSREIS

NOORD-VIETNAM
Speciale rondreis in kleine groep!

  • Buitengewone rondreis voor ervaren reizigers
  • Adembenemende landschappen en kleurrijke minderheden
  • Met Thai Airways, “Smooth as Silk”

15 dagen - Afreis : 14 maart 2020

.

Vietnam is een multi-etnische samenleving met 54 bevolkingsgroepen die officieel erkend zijn door de overheid. Het Vietnamese volk bestaat voor het grootste deel uit de Viêt-bevolking, die officieel als Kinh worden aangeduid, en verder uit nog 53 minderheden, met de grootste verscheidenheid in het bergachtige noorden van het land.
Deze reis voert u dwars door de prachtige landschappen van Noord-Vietnam via een lappendeken van bevolkingsgroepen. Een kleurrijke tocht, in elke zin van het woord.

.

De reis in detail

versie 10/05/19 15:01

1ste dag : BRUSSEL - BANGKOK

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem. Afreis met rechtstreekse Thai Airways-lijnvlucht naar Bangkok.

2de dag : BANGKOK - HANOI

’s Morgens aankomst in Bangkok en aansluitende vlucht naar HANOI. Bij aankomst, visumformaliteiten en transfer naar het hotel. Vandaag snuiven we de sfeer op van de bruisende hoofdstad, het vroegere Thang Long of de Opstijgende Draak. Hier vinden we Oost en West terug: zowel tempels en pagodes als de nostalgische gevels van de koloniale huizen uit het Franse tijdperk. Er heerst een gezellige drukte en de economische toestand leidt ertoe dat iedereen aan iedereen met een rijdend winkeltje iets wil verkopen. Het hart van de stad ligt tussen de citadel en het Grote Westmeer (Ho Tay) of het Meer van de Mist.
We bezoeken nabij de oude wijk het Meer van het Teruggegeven Zwaard (Ho Hoan Kiem). In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug.
Naast het mausoleum van Ho Chi Minh, op het plein Ba Dinh, waar hij op 2 september 1945 de onafhankelijkheid uitriep, staat de Eén-Pilaar-Pagode (Chua Mot Cot) uit 1049, gebouwd tijdens de Ly-dynastie op één stenen pilaar midden een lotusvijver.
Rechtover het Paleis voor Schone Kunsten brengen we een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu), gebouwd in 1070 onder koning Ly Thanh Ton van de Ly-dynastie (1010-1225) en gewijd aan Confucius. In 1076 werd de eerste Vietnamese Universiteit eraan toegevoegd (Quoc Tu Giam).
Overnachting in het hotel Medaillon*** (Hanoi) of gelijkwaardig.

3de dag : HANOI - MAI CHAU

We verlaten de stad en rijden westwaarts naar de rustige en bergachtige provincie Hoa Binh. In Hoa Binh leven verschillende bevolkingsgroepen, allen met hun eigen taal en gewoontes. In het dorp Giang Mo maken we kennis met de Muong, de bevolkingsgroep die het dichtst aansluit bij de Kinh, of etnische Vietnamezen.
’s Avonds komen we aan in de vallei van Mai Chau die hoofdzakelijk bevolkt wordt door Witte Thai. De Thai bewaren nog veel van hun tradities en ze wonen in hoge luchtige houten paalwoningen. Mogelijkheid tot het maken van een fietstocht in deze vredige omgeving van groen beboste bergen en uitgestrekte rijstvelden.
Overnachting in een gastenverblijf bij mensen thuis in een paalwoning. Eenvoudig verblijf maar proper en correct : gemeenschappelijk sanitair en gemeenschappelijke slaapruimte met matrassen die op de vloer uitgespreid worden.

4de dag : MAI CHAU - SON LA - DIEN BIEN PHU

Onze reisroute brengt ons vandaag langs spectaculaire landschappen. De weg loopt dwars door een weelderige plantengroei en bossen naar SON LA. Deze hoogvlaktes van de Zwarte Rivier zijn hoofdzakelijk bevolkt door etnische minderheden, zoals Thai, Muong, H’Mong en Dzao. Na Son La, rijden we verder via dorpen van deze verschillende minderheden, naar Dien Bien Phu. Onze passage over de befaamde pas van Pha Din (de grens tussen de Hemel en de Aarde in de taal van de Thai), op een hoogte van meer dan 1600 m, bezorgt ons prachtige en romantische vergezichten, ondanks het feit dat deze pas vooral berucht is als startpunt van de bevoorradingsroute van het luchtafweergeschut dat werd afgevuurd door de Vietnamese soldaten tijdens de gevechten van Dien Bien Phu.
’s Avonds aankomst en overnachting in DIEN BIEN PHU, symbool van het einde van de Franse aanwezigheid in Indochina, vlakbij de grens met Laos.
Overnachting in het hotel Muong Thanh**** (Dien Bien Phu) of gelijkwaardig.

5de dag : DIEN BIEN PHU - MUONG LAY

Bezoek aan de belangrijkste herinneringen van de slag bij Dien Bien Phu, het laatste offensief in de Vietnamese onafhankelijkheidsoorlog. Vietnam was tot dan toe een Franse kolonie. De slag duurde uiteindelijk van 13 maart tot 7 mei 1954. We zien de loopgraven en de belangrijkste stellingen met bekende namen als Eliane, Dominique en Claudine op de omliggende heuvels. Ook de vele overblijfselen en wrakstukken van wagens, kanonnen en vliegtuigen getuigen van de hevige strijd die hier heeft plaats gevonden.
Na deze interessante rondleiding trekken we weer verder noordwaarts door indrukwekkende landschappen naar MUONG LAY.
Overnachting in het eenvoudige hotel Lan Anh** (Muong Lay) of gelijkwaardig.

6de dag : MUONG LAY - PHONG TO - SAPA

De vallei van de Nam Na rivier volgend, vervolgen we onze reis noordwaarts. Zo passeren we uiteindelijk Lai Chau, de nieuwe provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie die grenst aan China. De vroegere provinciehoofdstad is met de aanleg van de grootste waterkrachtcentrale van Vietnam verdwenen naar de bodem van het meer dat hierdoor ontstond.
Vandaar stijgt onze weg steeds verder en klimmen we de bergen van het Hoang Lien Son massief in. ’s Avonds aankomst in SAPA, een voormalig bergoord, door de Fransen in 1922 gesticht aan de voet van de Fan Si Pan, met z’n 3143 m de hoogste berg van Vietnam. Indien nog tijd, maken we een eerste wandeling door dit kleine stadje en zijn lokale markt.
Overnachting in het hotel Sunny Mountain*** (Sapa) of gelijkwaardig.

7de dag : SAPA

Bezoek aan de schilderachtige omgeving van Sapa : we wandelen door verschillende dorpjes (Ta Van, Lao Chai, Ma Tra) bewoond door Dzao of Mien, Dzay en Zwarte H’mong. Een ideale gelegenheid om te genieten van de charme van het landschap van harmonieus aangelegde rijstterrassen en om de bewoners aan het werk te zien tijdens hun dagelijkse bezigheden.
Overnachting in het hotel Sunny Mountain*** (Sapa) of gelijkwaardig.

8ste dag : SAPA - CAN CAU - BAC HA

Doorheen indrukwekkende landschappen zetten we onze ontdekkingstocht verder door de bergen en wouden en rijstterrassen van het noorden van Vietnam voor een bezoek aan de lokale zaterdagmarkt van CAN CAU vlak bij de grens met China. De pracht van de traditionele kostuums en de aanstekelijke vrolijkheid kenmerken deze wekelijkse bijeenkomst waar de lokale minderheden koopwaar en nieuwtjes uitwisselen met Chinezen en de Viet-bevolking.
Een luidruchtige en geurende handelsplek waar men alles vindt : fruit en groenten, stoffen en kledij, geneeskundige planten en kruiden, alle soorten gereedschap, levende dieren en vlees klaar voor consumptie...
In de namiddag trekken we verder door de bergen naar BAC HA.
Overnachting in het hotel Ngan Nga New*** (Bac Ha) of gelijkwaardig.

9de dag : BAC HA - HA GIANG

Vandaag bezoeken we de grote zondagsmarkt van BAC HA. Het is ontegensprekelijk een van de drukst bezochte en geanimeerde markten in deze bergachtige grensstreek met China. Ook hier treffen we weer vele etnische bevolkingsgroepen die in hun mooiste kledij hun marktwaar op de rug van paarden naar de markt brengen. De Bloemen Hmong zijn zonder twijfel de kleurrijkste verschijningen in deze drukte.
Daarna trekken we weer verder naar HA GIANG, gelegen in een prachtig landschap, en woonplaats van bevolkingsgroepen als de Viêt, Tay, Hmong, Lolo, Dzao en Hoa. We maken verschillende haltes onderweg.
Overnachting in het Truong Xuan Resort** (Ha Giang) of gelijkwaardig.

10de dag : HA GIANG - DONG VAN

Op weg naar Dong Van, via het dorp Quang Ba, bewoond door Witte Hmong. Op onze weg hebben we een heel mooi panoramisch zicht op het dorp Tam Son met de opmerkelijke Nui Doi heuvels. Korte halte in Yen Minh en daarna weer verder via Pho Cao waar we huizen aantreffen die omwald zijn met muren van grijze steen. Verder via Pho Bang waar de lokale Chinese gemeenschap nog leeft volgens de oude tradities. We houden zeker ook halt in SUNG LA, met bezoek aan het huis van een Hmong familie die er met verschillende generaties samenleeft, alsook aan de opmerkelijk residentie van de oude koning, een mengeling van Hmong-, Chinese en Franse architectuur.
‘s Avonds aankomst te DONG VAN.
Overnachting in het Hoa Cuong Hotel*** (Dong Van) of gelijkwaardig.

11de dag : DONG VAN - MEO VAC - BAO LAC

Bezoek aan Dong Van : vooral de oude wijk met traditionele woningen en de mooie markt verdienen onze aandacht. Daarna vertrekken we naar Meo Vac, een dorp van de Dao-bevolking, via de spectaculaire Ma Phi Leng bergpas, door Unesco erkend als geologisch werelderfgoed. Ook vandaag maken we verschillende haltes en bezoeken we te voet enkele dorpen.
Tegen de avond komen we aan in BAO LAC.
Overnachting in het hotel Duc Tai** (Bao Lac) of gelijkwaardig.

12de dag : BAO LAC - BA BE NATIONAAL PARK

Vandaag leidt onze reisweg ons naar het merengebied van BA BE, de “Drie Meren”, waar Tay, Nung, Dao, maar vooral Thai in hun typische paalwoningen wonen. Het laatste stukje van onze reisweg leggen we vandaag af per boot op de Nang rivier, en zo bereiken we het rustige dorpje PAC NGOI.
Overnachting in een gastenverblijf bij mensen thuis in een paalwoning. Zeer eenvoudig verblijf maar proper en correct : gemeenschappelijk sanitair en gemeenschappelijke slaapruimte met matrassen die op de vloer uitgelegd worden.

13de dag : BA BE - THAI NGUYEN - HANOI

We maken een boottocht op het meer en genieten zo van het prachtige landschap. BA BE is één van de honderd grootste zoetwatermeren ter wereld. Gelegen in het Nationaal Park van Ba Be, vormen drie meren (Pé Lâm, Pé Lù en Pé Lèng), die onderling met elkaar in verbinding staan, het meer van Ba Be. Het meer is omringd met kalksteenbergen van meer dan 1000 m hoog en er zijn vele grotten en onderaardse bronnen. Het hele gebied is van uitzonderlijk belang op vlak van de biodiversiteit. De vele eilandjes op het meer zijn immers een veilig onderkomen voor vogels en flora. Het oerwoud van het Ba Be Nationaal Park heeft een oppervlakte van 23.340 ha. Er werden reeds 620 boomsoorten geïnventariseerd en 422 diersoorten, waaronder 55 die opgenomen zijn in het Vietnamese Rode Boek waarin alle met uitsterving bedreigde soorten zijn opgenomen.
Daarna is het tijd om terug te keren naar Hanoi. Via een heuvelachtige weg bereiken we de stad Thai Nguyen, met zijn mooie etnografisch museum.
Aankomst ’s avonds in Hanoi. Overnachting in het hotel Medaillon*** (Hanoi) of gelijkwaardig.

14de dag : HANOI - BANGKOK

Vrije voormiddag voor rust of persoonlijke ontspanning in Hanoi.
Wie wil kan misschien nog een aangename rit per pousse pousse maken doorheen de geanimeerde wijk van de 36 Gilden (Ba Muoi Sau Pho Phuong) met sprekende straatnamen als de Zijdestraat (Hang Dao), de Edelsmidstraat (Hang Bac), de Vissausstraat,...
Tegen de middag vertrek voor onze laatste lunch, waarna een bezoek aan het prachtig opgevatte Etnologisch Museum dat zowel een mooie afsluiter als samenvatting is van onze reis.
‘s Avonds transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht met Thai Airways naar BANGKOK.

15de dag : BANGKOK - BRUSSEL

Even na middernacht rechtstreekse vlucht van Thai Airways naar Brussel. ‘s Morgens aankomst op de luchthaven van Zaventem. Einde van een bijzondere reis.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2650 EUR
Singletoeslag : 275 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Thai Airways-lijnvluchten in economy Brussel - Bangkok (+/- 11u) Hanoi - Bangkok (+/- 1u50) / Hanoi - Bangkok (+/- 1u50) Bangkok - Brussel (+/- 12u30)
- de huidige brandstoftoeslagen, luchthaven- en veiligheidstaksen in Brussel, Bangkok en Vietnam: 186,93 EUR
- 12 nachten verblijf in de vermelde hotels en eenvoudige verblijfplaatsen (lokale normen) of gelijkwaardig
- kamers met bad of douche en wc in de hotels; gemeenschappelijk sanitair en slaapplaats in de gastenverblijven bij de mensen thuis.
- vol pension vanaf het middagmaal van de tweede dag tot en met het middagmaal van de 14de dag, tijdens de rondreis eenvoudige maaltijden
- alle transfers ter plaatse in kleine autocar
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- het visum voor Vietnam (incl. kosten) bij aankomst (ter plaatse te betalen): 35 EUR + 1 pasfoto
- de fooien: 85 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 330 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen van mei 2019 voor maart 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 1,15 USD voor de prestaties in het land van bestemming en voor een groepsreis met een minimum van 10 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een reispas geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis.
Het visum wordt bekomen bij aankomst in Hanoi. Wij zorgen voor de nodige documenten om het visum te verkrijgen.
U ontvangt tijdig een schrijven van ons hieromtrent.

Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken. Doe tijdig uw aanvraag want 6 weken voor vertrek hebben wij een kleurkopie nodig.
BELANGRIJK
Gezien de aard van de reisweg vragen wij uw bagage te beperken tot een flexibele reiszak van max 15 kg. Voorzie een slotje om uw bagage af te sluiten.

GEZONDHEID
Aangeraden : een vaccin tegen hepatitis A en eventueel een middel tegen malaria.
Raadpleeg uw huisarts.
Raadpleeg ook :
- Tropisch Instituut, Antwerpen (travelphone : 0900/10.110), www.itg.be/travel/lijstf.htm
- Ministerie van Buitenlandse Zaken, Brussel (tel. 02/501.35.24)
- www.diplomatie.be/nl/travel

TOERISME
Het noorden van Vietnam is een speciale bestemming die bijzonder in de smaak valt bij ervaren en goed voorbereide reizigers. We reizen door minder ontwikkelde regio’s en vragen dan ook uw begrip bij veranderingen in het programma in geval van overmacht.
Wij wijzen op het avontuurlijk karakter van deze reis.
Het wegennet is dikwijls zeer rudimentair en door externe of onverwachtse omstandigheden kan een aanpassing van het programma nodig zijn. We reizen in kleine groep en in eenvoudige omstandigheden waarbij verschillende nachten doorgebracht worden in gemeenschappelijke slaapplaatsen.
Een goede verstandhouding binnen de groep is dus primordiaal.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198