.

CULTURELE GROEPSREIS

ANDALUCIA

Het teruggevonden paradijs

  • Volledige en uitgebalan-ceerde reisweg
  • Viersterrenhotels

8 dagen per lijnvliegtuig - Afreizen : 16 mei - 19 september 2020

.

De belangrijkste steden van het AL-ANDALUS van de Moren stralen een legendarische schoonheid uit : Sevilla - Cordoba - Ubeda - Baeza - Granada - Ronda

Indrukwekkende landschappen, een altijd zonnig klimaat en een ongemeen rijke cultuur bepalen de vele gezichten van deze boeiende, pure landstreek achter de hoge bergtoppen van de Sierra’s.
Hier hebben de Arabieren acht eeuwen lang hun stempel gedrukt en is door een uniek samenleven van Moren, joden en christenen, een verfijnd cultureel erfgoed en de zo typische hispano-islamitische kunst gegroeid.
Voor Spanje is 2 januari 1492 een zeer belangrijke datum: met de val van Granada werd de “Reconquista” voltooid en een einde gemaakt aan 781 jaar islamitische bezetting.

.

De reis in detail

versie 20/11/19 10:43

1ste dag : BRUSSEL - SEVILLA

Rond de middag samenkomst in Zaventem en afreis in de vroege namiddag per Brussels Airlines-lijnvlucht naar SEVILLA, hoofdstad van Andalusië, op de Guadalquivir. Aankomst in Sevilla in de late namiddag. Transfer naar het stadscentrum.
We beginnen met een bezoek aan het ALCAZAR. Van het oorspronkelijke paleis van de Almohades is niet veel overgebleven. Het paleis dat we nu zien, werd gebouwd in 1362 door Peter de Verschrikkelijke, in de zuiverste mudéjarstijl. Deze stijl ontwikkelde zich in Spanje tijdens de “Reconquista” en gebruikte Arabische elementen in de kunst. Daarna gaan we naar de bruisende barrio SANTA CRUZ, de oude joodse wijk met zijn smalle steegjes en typische huizen, met kunstig bebloemde kleine patio’s.
Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Exe Macarena**** (Sevilla).

2de dag : SEVILLA - CARMONA - SEVILLA

Na het ontbijt, vertrek naar CARMONA, gelegen ten oosten van Sevilla, waar we de ruïnes van een Romeinse dodenstad ontdekken. Meer dan 800 graven daterend van de 1ste tot de 4de eeuw, waaronder dit van Servilia, werden hier door de archeologen gevonden.
Terugkeer naar Sevilla.
In de namiddag bezoek aan de KATHEDRAAL, beheerst door de beroemde GIRALDA, een oude minaret van 98 m hoog. Daarna bezoeken we de benedenverdieping van het PILATUSHUIS, een paleis gebouwd op het einde van de 15de eeuw, met een mengeling van mudéjar- en renaissancestijl, aangevuld met vlammende gotiek. In de grote patio kunnen we prachtige azulejo’s (decoratieve faiencetegels) bewonderen.
Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

3de dag : SEVILLA - CORDOBA

’s Morgens, ontdekking van het HOSPITAL DE LA CARIDAD gesticht in 1625, van het PARQUE DE MARIA LUISA en de immense PLAZA DE ESPANA.
Daarna, vertrek naar CORDOBA.
We beginnen ons bezoek aan Cordoba met één van de meest originele monumenten van Moors Spanje: de Moskee-Kathedraal (MEZQUITA). De bouwwerken begonnen reeds in de 8ste eeuw. Met zijn 850 zuilen en de mihrab blijft dit monument een unicum. In de 13de eeuw werd de moskee een christelijke kathedraal en moest ze enkele aanpassingen ondergaan. In de 16de eeuw werd in het midden van de moskee een heuse kathedraal gebouwd in renaissancestijl, met barokelementen. Hiertoe werd een gedeelte van de moskee vernield. Na dit onvergetelijk bezoek wandelen we door de JUDERIA, de oude joodse wijk met haar steegjes en witte huizen versierd met tralies in ijzersmeedwerk, waarachter frisse patio’s vol bloemen liggen te pronken.
Avondmaal en overnachting in hotel Cordoba Center**** (Cordoba).

4de dag : CORDOBA - UBEDA - BAEZA - GRANADA

We verlaten het legendarische Cordoba en rijden naar de provincie Jaén, naar twee steden die deel uitmaken van het UNESCO werelderfgoed : UBEDA en BAEZA.
Na een rit door een van de rijkste landbouwstreken van Spanje bereiken we eerst Ubeda. We maken een uiterst aangename wandeling door deze stad die vooral opvalt door haar stedenbouwkundige harmonie met onder andere de plaza Vasquez de Molina en de El Salvador kerk.
Daarna verder naar Baeza, de eerste heroverde stad van Andalusië in 1227, nu een rustige provinciestad temidden van de olijfboomgaarden. Uit haar roemrijke verleden heeft deze stad een zeer interessant monumentaal erfgoed in het centrum behouden. Vrije lunch gevolgd door een stadsbezoek. Daarna rijden we dwars doorheen het schitterende Andalusische landschap en bereiken we GRANADA, mooi gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Avondmaal en overnachting in hotel Carmen**** (Granada).

5de dag : GRANADA

Alleen al het bezoek aan het wereldberoemde ALHAMBRA, een oud Arabisch paleis, met de bijhorende tuinen van het GENERALIFE, destijds een buitenverblijf van de emirs, maakt een reis naar Andalusië de moeite waard. De verbluffende architectuur en fijnzinnige charme zullen ons vast en zeker bekoren. Bezoek aan het sluimerende ALBAICIN-kwartier, de witte Arabische wijk, waar we nog even kunnen genieten van een prachtig vergezicht op het Alhambra en het Generalife. Het einde van de namiddag is vrij voor een persoonlijke verkenning van de stad.
Facultatief: ‘s avonds krijgen de liefhebbers van flamenco de mogelijkheid om een flamencoavond bij te wonen.

6de dag: GRANADA - RONDA

We trekken naar het kloppend hart van de benedenstad, in de omgeving van de kathedraal, waar we de KATHEDRAAL alsook de KONINKLIJKE KAPEL uit het begin van de 16de eeuw bezoeken. Hier bewonderen we de mausolea van de katholieke koningen Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon, alsook van Filips de Schone en Johanna de Waanzinnige, de ouders van Karel V.
We besluiten met een wandeling doorheen de ALCAICERIA, een voormalige Moorse marktwijk. Vrij middagmaal in Granada. Daarna vertrekken we naar RONDA, één van de meest originele steden van Spanje, dat in een uitzonderlijk landschap ligt. De stad is in twee verdeeld door een diepe afgrond. Avondmaal en overnachting in hotel Reina Victoria**** (Ronda).

7de dag : RONDA

’s Voormiddags bezoek aan Ronda. We bezoeken de kathedraal Santa Maria la Mayor en de arena uit 1785 die behoort tot de oudste van Spanje. Vanaf de nieuwe brug genieten we van een indrukwekkend uitzicht. Vrij middagmaal in Ronda.
Tussen Ronda en Arcos de la Frontera strekt zich een bergachtige streek uit, gevormd door de sierra’s van Grazamela, Ubrique en Margarita. ‘s Namiddags nemen we de beroemde route van de “Pueblos blancos” - de witte dorpen - en maken een aangename halte in Grazalema. In de late namiddag keren we terug naar Ronda.
Avondmaal en overnachting.

8ste dag : RONDA - MALAGA - BRUSSEL

Ontbijt. In de voormiddag, transfer naar de luchthaven van Malaga. Vrije lunch.
In de vroege namiddag, afreis met een lijnvlucht van Brussels Airlines, bestemming Brussel. Aankomst in de namiddag te Zaventem na een prachtige reis!

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1550 EUR
Singletoeslag : 395 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy Brussel - Sevilla/Malaga - Brussel (+/- 2u45)
- de huidige luchthaventaksen: 94,53 EUR in mei en 88,53 EUR in september
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- 7 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- half pension
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Ictam-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- Franssprekende lokale stadsgidsen in Sevilla, Cordoba, Granada en Ronda
- de Garantiefondspremie
- B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien: 30 EURAAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van oktober 2019, de huidige B.T.W. in Spanje en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.


FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.


GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198