.

CULTURELE GROEPSREIS

Verkenning van de AZOREN

Een Oase en Natuurparadijs midden de Oceaan

De eilanden Faial, Pico, Terceira en São Miguel

    • aangenaam en gematigd klimaat
    • bloemenpracht
    • schitterende landschappen
    • schilderachtige dorpen
    • comfortabele hotels en bussen

8 dagen - Afreis : 10 juli 2020

.

.

De reis in detail

versie : 14/01/20 9:07


1ste dag, vrijdag 10 juli : BRUSSEL - LISSABON - HORTA (FAIAL)

’s Morgens afspraak in Zaventem. Vertrek per vlucht via Lissabon naar HORTA op het eiland FAIAL, ook het ‘Blauwe Eiland’ genoemd. Het eiland Faial onderging een sterke Vlaamse invloed (o.m. talrijke windmolens).
Transfer naar het hotel Azoris Faial Garden Resort 4* (Horta) en check-in. Het hotel ligt op 500 m. van het stadscentrum en heeft een binnen- en buitenzwembad.
Avondmaal en overnachting.

2de dag, zaterdag 11 juli : FAIAL

Deze morgen vertrek voor een bezoek aan de “Capelinhos”, de plaats waar de vulkaanuitbarsting van 1957/1958 plaatsvond. Toen ontstond hier een eilandje dat aansloot bij de kustlijn, waardoor een nieuwe kaap ontstond.
Een museum geeft een overzicht van het proces.
Verder naar Caldeira, hier rijst de vulkaankegel op die het eiland beheerst, en die als een uitkijktoren staart over het landschapsschoon van Faial en de overige eilanden van de centrale groep. We keren terug naar Horta via Espalamaca en genieten van het zicht op de vallei van de Flamengos en de stad.
Lunch in een lokaal restaurant.
In de namiddag maken we een stadswandeling in Horta met bezoek aan het Stadsmuseum, de Jezuïetenkerk en het Museum van de “Scrimshaw”. Wie wil kan nog een halte maken bij Peter in “Café Sport”, waar zeelui uit de hele wereld komen om er van de beroemde gin tonic te genieten.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag, zondag 12 juli : FAIAL - uitstap naar het eiland PICO

We verlaten het hotel en stappen op de veerboot naar het eiland PICO (overtocht van een half uur). Aankomst in de haven Madalena en begin van de dagexcursie.
We volgen de noordelijke weg via Cabeço do Chao en andere vissersdorpen. Te Cachorro ontdekken we een gapende kloof waarin een woeste zee rusteloos de lavarotsen bestormt.
Verder naar Sâo Roque, de traditionele aanleghaven van de walvisvaarders. We bezoeken er de walvisinstallaties.
Daarna nemen we een bergweg richting Cais Do Pico (900 m hoog) en doorkruisen een uitgestrekt lavagebied waar boom- en wijngaarden welig groeien. Via Lagoa do Capitao belanden we aan de andere kust. In Lagos do Pico, bezoeken we het museum van de Walvisvaart.
Middagmaal.
In de namiddag terug naar Madalena en we bezoeken er het wijnmuseum. In de wijncoöperatie proeven we van de plaatselijke wijn. Tegen de avond nemen we opnieuw de veerboot terug naar Horta.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag, maandag 13 juli : FAIAL - TERCEIRA

’s Morgens, transfer naar de luchthaven van Horta. Na een vlucht van een veertigtal minuten, over de oceaan en over het langgerekte eiland Sao Jorge, landen we op het eiland TERCEIRA, centrale Azoren.
We beginnen met het bezoek aan het eiland en rijden over een bergweg naar de Serra do Cume, stop bij de grot van Algar do Carvâo. Via Cabrito naar Biscoitos, waar de lavastroom aan de rand van de zee natuurlijke waterbekkens deed ontstaan.
Langs een weg bezaaid met dorpen zoals Altares, Raminho Serreta, Doze Ribeiras en Sao Mateus bereiken we ANGRA DO HEROISMO.
We houden halt in een typisch restaurant voor het middagmaal.
Daarna rijden we naar de Monte Brasil die de stad beheerst en van waaruit we een schitterend uitzicht hebben op de stad en de baai van Angra do Heroismo.
We zien de vesting Sâo Joâo Baptista uit de 17de eeuw, één van de mooiste Europese verwezenlijkingen in het genre.
Avondmaal en overnachting in hotel Azoris Angra Garden 4* (Angra do Heroismo). Het hotel ligt in het stadscentrum en heeft een binnenzwembad

5de dag, dinsdag 14 juli : TERCEIRA - PONTA DELGADA / SAO MIGUEL

Bezoek aan de stad Angra do Heroismo en zijn voornaamste monumenten. De stad staat op de lijst van het Wereldpatrimonium van de UNESCO en brengt vanwege zijn architecturale rijkdom een uitzonderlijke getuigenis uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen. We stoppen o.a. bij het Angra Do Heroismo museum, Jardim Duque da Terceira, Praça Velha, het stadhuis, het Bettencourt Paleis,...
De stad is ook bekend om zijn mooie tuinen.
Middagmaal in een plaatselijk restaurant.
In de namiddag transfer naar de luchthaven, vlucht van Terceira naar Ponta Delgada op het eiland SAO MIGUEL, oostelijke Azoren. Na 40 minuten aankomst op “het groene eiland”, onthaal en transfer naar hotel Azoris Royal Garden 4* (Ponta Delgada). Het hotel ligt op 250 m. van de winkelstraat en heeft een binnen- en buitenzwembad.
Laat avondmaal en overnachting.

6de dag, woensdag 15 juli : SAO MIGUEL - uitstap naar de SETE CIDADES en bezoek aan PONTA DELGADA

We starten met een bezoek aan Ponta Delgada, hoofdstad van het eiland. Verkenning van dit schilderachtig en levendig stadje met weelderige tuinen, barokke kerken, historisch centrum en drukke haven. We bezoeken de lokale markt, het Museum voor Gewijde Kunst, het klooster van Esperança en de kerk Sao Sebastiao.
Vrije tijd en mogelijkheid om optioneel een excursie te maken om walvissen te spotten.
Na de lunch gaan we naar het Etnografisch Museum van Capelas en een ananasplantage.
Daarna vertrekken we via een bergweg op excursie naar Sete Cidades. In zijn grote krater met steile wanden (12 km omtrek) bevinden zich twee met elkaar verbonden meren, het ene azuurblauw, het andere smaragdgroen. We houden halt in Vista do Rei en genieten van het prachtig panorama over de twee meren. Verder naar de vallei van Sete Cidades waar, volgens de legende, de 7 Atlantissteden werden verzwolgen...
’s Avonds terug naar Ponta Delgada voor avondmaal en overnachting in het hotel.

7de dag, donderdag 16 juli : SAO MIGUEL - uitstap naar de FURNAS-vallei

We vertrekken richting Ribeira Grande met zijn typische gebouwen en monumenten, pareltjes van de barokke Azorenarchitectuur uit de 17de en 18de eeuw. Korte wandeling.
We stoppen te Gorreana, een unieke theezone in Europa. Hier wordt ons het theeverwerkingsproces uitgelegd.
Verder naar de Caldeiras, het meer van Furnas en Miradouro do Pico do Ferro. Het gaat hier om een vulkanische zone waar we verwonderd kijken naar de solfatares, de heetwatergeisers en dampkolken die uit de bodem opstijgen. In deze brandhete grond suddert de Azoorse stoofpot (de beroemde cozido), die er onder onze ogen wordt weggehaald en nadien genuttigd in restaurant Terra Nostra.
In de namiddag bezoeken we de prachtige kruidtuin van het hotel Terra Nostra, beschouwd als één van de mooiste privétuinen van Europa. Zijn tropische weelde is het resultaat van een constante warmte- en vochtigheidsgraad.
Wie wil, kan hier genieten van het grote zwembad in openlucht met warm thermaal water.
We nemen verder de zuidelijke weg via Lagoa en Agua de Pau naar Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland en keren daarna terug naar Ponta Delgada.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

8ste dag, vrijdag 17 juli : PONTA DELGADA / SAO MIGUEL - LISSABON - BRUSSEL

In de voormiddag, transfer naar de luchthaven, vlucht van Ponta Delgada via Lissabon naar Brussel, waar we ’s avonds aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1995 EUR
Singletoeslag : 455 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de lijnvluchten TAP/SATA in economy : Brussel-Lissabon (+/- 2u50) Lissabon-Horta (+/- 2u45) / Ponta Delgada-Lissabon (+/- 2u15) Lissabon-Brussel (+/- 2u40)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaks in Brussel / Lissabon / Horta / Ponta Delgada : 77,12 EUR
- 7 nachten verblijf in de vermelde hotels 4* (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- volpension, vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar, boot of binnenlandse vluchten
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- een ICTAM begeleider Brussel - Brussel, die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.
Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en voor de prestaties in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van januari 2020 voor juli 2020 voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een identiteitskaart volstaat.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.


Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198