.

Verkenning van de AZOREN

Een Oase en Natuurparadijs midden de Oceaan

De eilanden São Miguel, Terceira, Pico en Faial


    • aangenaam en gematigd klimaat
    • bloemenpracht
    • schitterende landschappen
    • schilderachtige dorpen
    • comfortabele hotels en bussen

8 dagen - van 13 tot 20 juli 2017

.

.

De reis in detail

versie : 31/01/17 11:28


1ste dag, donderdag 13 juli : BRUSSEL - LISSABON - PONTA DELGADA / SAO MIGUEL

’s Morgens vroeg afspraak in Zaventem.
Vertrek per vlucht via Lissabon naar Ponta Delgada op het eiland SAO MIGUEL, oostelijke Azoren.
Rond de middag aankomst op “het groene eiland”. Onthaal en transfer naar hotel Royal Garden 4*. Het hotel ligt op 250 m van de winkelstraat, en heeft een binnen- en buitenzwembad. Lunch in een lokaal restaurant.
Verkenning van Ponta Delgada, hoofdstad van het eiland. Het is een schilderachtig en levendig stadje met weelderige tuinen, barokke kerken, een historisch centrum en drukke haven.
We bezoeken het Museum voor Gewijde Kunst, het klooster van Esperança en de kerk Sao Sebastiao.
‘s Avonds incheck in het hotel, avondmaal en overnachting.

2de dag, vrijdag 14 juli : SAO MIGUEL - uitstap naar de SETE CIDADES

We starten met een bezoek aan de lokale markt en een ananasplantage.
Daarna vertrekken we via een bergweg op excursie naar Sete Cidades. In zijn grote krater met steile wanden (12 km omtrek) bevinden zich twee met elkaar verbonden meren, het ene azuurblauw, het andere smaragdgroen. We houden halt in Vista do Rei en genieten van het prachtig panorama over de twee meren. Verder naar de vallei van Sete Cidades waar, volgens de legende, de 7 Atlantissteden werden verzwolgen...
We vervolgen onze route langs Capelas, Miradouro do Escalvado en Mosteiros.
Lunch in een typisch restaurant.
Terug naar Ponta Delgada om te genieten van het hotel en de prachtige omgeving of eventueel optioneel een excursie te maken om walvissen te spotten.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag, zaterdag 15 juli : SAO MIGUEL - uitstap naar de FURNAS-vallei

Via Lagoa en Agua de Pau nemen we de zuidelijke weg naar Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland. We vertrekken voor een bezoek aan de Caldeiras en het meer van Furnas. Het gaat hier om een vulkanische zone waar we verwonderd kijken naar de solfatares, de heetwatergeisers en de dampkolken die uit de bodem opstijgen. In deze brandhete grond suddert de Azoorse stoofpot (de beroemde cozido), die er onder onze ogen wordt weggehaald en nadien genuttigd in restaurant Terra Nostra.
Wie wil, kan voor het eten genieten van het grote zwembad in openlucht met warm thermaal water.
In de namiddag bezoeken we de prachtige plantentuin van het hotel Terra Nostra, beschouwd als één van de mooiste privétuinen van Europa. De tropische weelde is het resultaat van een constante warmte- en vochtigheidsgraad.
We rijden naar Miradouro do Pico do Ferro en stoppen even te Gorreana, een unieke theezone in Europa. Hier wordt ons het theeverwerkingsproces uitgelegd. Daarna gaan we naar Miradouro de Santa Iria en wandelen door Ribeira Grande met zijn typische gebouwen en monumenten, pareltjes van de barokke Azorenarchitectuur uit de 17de en 18de eeuw.
Terug naar Ponta Delgada. Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag, zondag 16 juli : SAO MIGUEL - TERCEIRA

’s Morgens, transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Ponta Delgada naar het eiland TERCEIRA, op de centrale Azoren.
We landen na 40 minuten vliegen en beginnen met het bezoek aan het eiland. We volgen de zuidkust naar Praia da Vitoria. Onderweg stoppen we te Porto Judea, Sâo Sebastiâo en Porto Martins.
Na de lunch rijden we over een bergweg naar de Serra do Cume, met bezoek aan de grot van Algar do Carvâo. Daarna van Cabrito naar Biscoitos, waar de lavastroom aan de rand van de zee natuurlijke waterbekkens deed ontstaan. Via een weg bezaaid met dorpen zoals Altares, Raminho Serreta, Doze Ribeiras en Sao Mateus bereiken we ANGRA. Vanop de Monte Brasil hebben we een schitterend uitzicht op de stad en de baai van Angra. De vesting Sâo Joâo Baptista uit de 17de eeuw is één van de mooiste Europese verwezenlijkingen in het genre.
Avondmaal en overnachting in hotel Angra 3*. Het hotel ligt in het stadscentrum en heeft een binnenzwembad.

5de dag, maandag 17 juli : TERCEIRA - PICO

’s Morgens bezoeken we de stad Angra do Heroismo en zijn voornaamste monumenten. De stad staat op de lijst van het Wereldpatrimonium van de UNESCO en brengt vanwege zijn architecturale rijkdom een uitzonderlijke getuigenis uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen. De stad is ook bekend om zijn mooie tuinen.
Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Transfer naar de luchthaven en na een vlucht van een veertigtal minuten over de oceaan en over het langgerekte eiland Sao Jorge, landen we op het eiland PICO. Onthaal en transfer naar ons hotel.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Caravelas 3*.

6de dag, dinsdag 18 juli : PICO

We volgen de noordelijke weg via Cabeo do Chao en andere vissersdorpen. Te Cachorro ontdekken we een gapende kloof waarin een woeste zee rusteloos de lavarotsen bestormt.
In een typische wijnkelder mogelijkheid om te proeven van likeuren en de lokale wijn “Verdelho”. Verder naar Sâo Roque, de traditionele aanleghaven van de walvisvaarders. We bezoeken er de walvisinstallaties. Via Lagoa do Capitao en een bergweg (900 m hoog) belanden we aan de andere kust. In Lagos do Pico, bezoeken we het museum van de Walvisvaart. Middagmaal en bezoek aan een kaasfabriek.
In de namiddag doorkruisen we een uitgestrekt lavagebied waar boom- en wijngaarden welig groeien. We bereiken Madalena en bezoeken er het wijnmuseum.
‘s Avonds terug naar het hotel voor overnachting. Avondmaal in een lokaal restaurant.

7de dag, woensdag 19 juli : PICO - FAIAL

‘s Morgens nemen we in het haventje van Madalena de veerboot naar HORTA op het nabijgelegen eiland FAIAL. Transfer naar het hotel Faial 4*. Het hotel ligt op 500 m van het stadscentrum en heeft een binnen- en buitenzwembad.
Het eiland Faial onderging een sterke Vlaamse invloed (o.m. talrijke windmolens). We maken een stadswandeling in Horta met bezoek aan het Stadsmuseum, de Jezuïetenkerk en het Museum van de “Scrimshaw”. Wie wil kan nog een halte maken bij Peter in “Café Sport”, waar zeelui uit de hele wereld komen om er van de beroemde gin tonic te genieten.
We vertrekken richting Espalamaca en klimmen met zicht op de vallei van de Flamengos tot op de hoogte van de Caldeira. Hier rijst de vulkaankegel op die het eiland beheerst, en die als een uitkijktoren staart over het landschapsschoon van Faial en de overige eilanden van de centrale groep. Lunch.
Verder bezoek aan de “Capelinhos”, de plaats waar de vulkaanuitbarsting van 1957/1958 plaatsvond. Toen ontstond hier een eilandje dat aansloot bij de kustlijn, waardoor een nieuwe kaap ontstond. Een museum geeft een overzicht van het proces.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

8ste dag, donderdag 20 juli : HORTA (Faial) - BRUSSEL

In de voormiddag, vlucht van Horta via Lissabon naar Brussel, waar we ’s avonds aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1945 EUR
Singletoeslag : 310 EUR

Met een ICTAM begeleider Brussel - Brussel, die zorgt voor de vertaling.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de lijnvluchten TAP/SATA : Brussel / Lissabon / Ponta Delgada - Horta / Lissabon / Brussel
- de huidige luchthaven- en veiligheidstaks in Brussel / Lissabon / Ponta Delgada / Horta : 64,92 EUR
- verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- alle kamers met bad of douche en wc
- volpension, vanaf middagmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar, boot of binnenlandse vluchten
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- Franssprekende lokale gidsen
- de Garantiefondspremie
- de BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR

AAN TE RADEN
een reisverzekering prestige, waarvoor we samenwerken met de Europese / Mapfre Assistance (REF 0420-ICTN-010912) :
a) VOLLEDIGE verzekering : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE (*). Premie : 140 EUR
b) ANNULATIE (*) + bagage (geen bijstand).
Premie : 100 EUR
(*) ANNULATIE : 100 % van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise

FORMALITEITEN
Een identiteitskaart volstaat.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen, van de prestaties in het land van bestemming, in december 2016 en op basis van een minimum van 15 deelnemers.

- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.


Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198