.

CULTURELE GROEPSREIS

DE BALTISCHE LANDEN

Langs de Amberroute : Litouwen, Letland en Estland

.

9 dagen per lijnvliegtuig   - Afreis : 10 juni 2020

.

.

De reis in detail

versie 24/10/19 9:37

1ste dag : BRUSSEL - VILNIUS

In de voormiddag, samenkomst op de luchthaven van Zaventem en afreis met een rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar VILNIUS. Aankomst en transfer naar het hotel Ratonda Centrum**** (Vilnius), gelegen op wandelafstand van de historische binnenstad. Avondmaal en overnachting.

2de dag : VILNIUS

‘s Ochtends bezoek aan de hoofdstad van Litouwen, gelegen in een pittoreske streek aan de samenvloeiing van de Neris en de Vilnia. Vilnius werd gesticht in 1323. De oude stadswijken met de kronkelende straatjes zijn bijzonder interessant. In het centrum van de stad, gelegen op een heuvel, bevinden zich de ruïnes van het kasteel van Gediminas uit de 14de eeuw. De Sint-Pieters-en-Sint-Pauluskerk is uitzonderlijk door de 2000 sculpturen die ze herbergt.
De Universiteit van Vilnius is gelegen in het historisch centrum van de stad. We bezoeken er de Sint-Janskerk. In de namiddag rijden we naar TRAKAI. Bezoek van het kasteel uit de 14de en 15de eeuw dat destijds oninneembaar geacht werd door zijn ligging op het eiland te midden van het Galvemeer. ‘s Avonds terug naar ons hotel.

3de dag : VILNIUS - KLAIPEDA

Na het ontbijt verder naar Kaunas dat werd gesticht in de 12de eeuw en aan de samenloop van de Neris en de Niemen ligt. We bewonderen er de oude stad met haar typische huisjes, het 14de-eeuwse kasteel, de Vytautaskerk uit de 15de eeuw, de kathedraal die in de loop der eeuwen vaak is verbouwd, de Sint-Joriskerk en het stadhuis uit de 16de eeuw. We bezoeken het klooster van Pazaislis uit de 17de eeuw. Daarna rijden we verder naar KLAIPEDA, waar we de volgende twee nachten verblijven in het hotel Amberton**** (Klaipeda), gelegen in het stadscentrum.

4de dag : KLAIPEDA

Uitstap naar NERINGA, een nationaal park in een prachtige groene omgeving met een lagune en duinen. Bezoek aan JUODKRANTE en zeer mooie wandeling naar de Heksenheuvel. Verder naar NIDA waar we een wandeling maken langs de Baltische Zee om de “Litouwse Sahara” te bewonderen. Middagmaal en bezoek aan het Ambermuseum. Daarna vrije tijd in dit charmante stadje.
In de late namiddag terug naar KLAIPEDA waar we nog even wandelen in de oude stad, tot aan het Theaterplein waar we enkele oude huizen met vakwerk kunnen bewonderen.

5de dag : KLAIPEDA - RIGA

Afreis naar SIAULIAI, waar de bekende “Heuvel der Kruisen” staat, het symbool van het Litouwse verzet tegen de religieuze vervolgingen. Na dit bezoek rijden we naar Letland. Bezoek aan het kasteel van RUNDALE, gebouwd in de 18de eeuw door E.J. Biron, een gunsteling van keizerin Anna. Het kasteel werd ontworpen door Rastrelli, de architect van het Winterpaleis in St.-Petersburg.
‘s Avonds bereiken we RIGA, de hoofdstad van Letland en zeer mooi gelegen aan de oevers van de Daugava. Ze werd in 1201 gesticht door bisschop Albert, die aan het hoofd van de Orde van de Zwaardbroeders stond en er een handelscentrum oprichtte.
We logeren de volgende twee nachten in het hotel Mercure Riga Centre****, gelegen in het hart van Riga.

6de dag : RIGA

‘s Ochtends bezoek aan RIGA. Deze oude Hanzestad biedt de bezoeker de mogelijkheid aangename wandelingen te maken doorheen de kronkelende straatjes, langsheen oude huizen en pakhuizen waarvan de katrollen nog aan de gevel hangen. We lopen langs het heropgebouwde gedeelte van de verdedigingsmuren van de Oude Stad. Het kasteel, gebouwd in 1330, is in de loop der eeuwen dikwijls verbouwd. De Dom van Riga die in 1211 werd gesticht, is de grootste kerk van het Balticum.
Het orgel, een der beste van Europa, bezit 127 stemregisters en 6718 orgelpijpen.
De Sint-Jakobskathedraal werd gesticht in de 13de eeuw en was oorspronkelijk opgetrokken in romaanse stijl. Later werd ze verbouwd in gotische stijl. Onder de belangrijkste burgerlijke bouwwerken : de Grote Gilde, de Kleine Gilde, de huizen van “de drie broers”, het Zwarthoofdenhuis, de 24 pakhuizen en loodsen.
Na de middag vrije tijd om een wandeling te maken in de Albertstraat, beroemd om de huizen in Jugendstil.

7de dag : RIGA - TALLINN

‘s Morgens vertrekken we uit Riga en volgen we de Amberroute verder naar het noorden. We middagmalen in SIGULDA, een van de mooiste plekjes van Letland. We bezoeken er de burcht van Turaida. Deze burcht dateert uit de 13de eeuw en werd gebouwd door de bisschop van Riga, Albert van Buxhoeveden.
Langs de kust bereiken we de grens met Estland in AINAZI en in de late namiddag zijn we in Tallinn voor het avondmaal.
We verblijven de volgende twee nachten in het hotel My City**** (Tallinn), gevestigd in een prachtig gebouw in het hart van de oude binnenstad.

8ste dag : TALLINN

’s Morgens bezoek van de hoofdstad van Estland, een oude Hanzestad. Het middeleeuws erfgoed is buitengewoon goed bewaard. De citadel of “bovenstad” met de gordel van verdedigingsmuren en het silhouet van de donjon, “de Grote Hermann”, is meer dan zeven eeuwen oud. De dom of de kathedraal van de Heilige Maagd Maria werd gesticht in de 13de eeuw, maar werd vaak herbouwd. We bezoeken de Alexander Nevski-kathedraal met zijn opvallende uivormige torenspitsen. De oude stad of “benedenstad” is eveneens omringd door versterkingswallen (14de en 16de eeuw). De Sint-Olafkerk bezit de hoogste toren van het Balticum. Tallinn telt vele middeleeuwse huizen; haar gotische stadhuis dateert uit de 14de eeuw. Op de torenspits staat de windwijzer ‘Oude Thomas’, een symbool van de stad. We bezoeken de Raadsapotheek, een van de oudste apotheken van Europa en nog steeds als apotheek in gebruik. We wandelen door de Catharina-steeg, de thuisbasis van de Catharina Gilde met talrijke ambachtelijke boetieks waar ambachtslieden diverse traditionele technieken toepassen.
We brengen een bezoek aan de Heilige Geestkerk. Een van de bekoorlijkste monumenten van de oude stad is de Sint-Nikolaaskerk uit 1250. We bezoeken ook deze kerk die bovendien een museum voor religieuze kunst herbergt met als belangrijkste kunstwerk de Dodendans van Bernt Notke.
We eindigen de dag in het oudste café van Tallinn, “Maiasmokk”, dat zijn opmerkelijk vooroorlogs decor heeft weten te behouden

9de dag : TALLINN - BRUSSEL

In de voormiddag bezoeken we het Kumu Kunstmuseum.
Na het middagmaal en wat vrije tijd in deze stad, de mooiste van het Balticum, transfer naar de luchthaven voor afreis met een rechtstreekse LOT Polish Airlines lijnvlucht naar Brussel waar we in de vroege avond aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1835 EUR
Singletoeslag : 355 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines en LOT Polish Airlines lijnvluchten Brussel - Vilnius (+/- 2u15) / Tallinn - Brussel (+/- 2u35), in economy
- de huidige luchthaventaks in Brussel, Vilnius en Tallinn : 65,51 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse in een airco autocar
- 8 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels of gelijkwaardig, alle kamers met douche of bad en wc
- vol pension van het avondmaal van de 1ste dag tot het middagmaal van de laatste dag (3 gangenmaaltijden inclusief koffie/thee en water ’s avonds in de hotels en/of lokale restaurants, 2 gangenmaaltijden inclusief koffie/thee en water ’s middags in lokale restaurants)
- de vermelde begeleide bezoeken
- de volgende toegangsgelden : de Universiteit van Vilnius met de Sint-Janskerk, het kasteel van Trakai, het klooster van Pazaislis, het kasteel van Rundale, de Dom van Riga, de burcht van Turaida, de Heilige Geestkerk, de Sint-Nikolaaskerk en het Kumu Kunstmuseum
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen gedurende de volledige reis
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien (gidsen, chauffeurs,...) : 35 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie : 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van oktober 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming voor juni 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
- De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Voor de mensen met Belgische nationaliteit volstaat een geldige identiteitskaart.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198