.

CULTURELE GROEPSREIS

Boedapest City trip

  • Een centraal gelegen 4*Sup hotel
  • Volpension

4 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 4 augustus 2020

.

Boedapest is een van de mooiste hoofdsteden van Europa, omringd door zacht glooiende heuvels en mooi gelegen aan de majestueuze Donau stroom. De stad wordt gevormd door twee steden : op de rechteroever Buda, met haar historisch centrum, en Pest, de moderne wijk op de linkeroever. Paleizen, kerken, torens, oude vestingmuren en middeleeuwse straatjes vormen de charme van deze duizendjarige stad.

.

De reis in detail

versie 21/01/20 9:15

1ste dag, dinsdag : BRUSSEL - BOEDAPEST

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar BOEDAPEST waar we in de late voormiddag aankomen.
Transfer naar het centrum en vrij middagmaal in de Grote Markthal.
In de namiddag ontdekken we te voet de overvloedige elegante art nouveau van Boedapest en eindigen met een bezoek aan het Art Nouveau Museum of het huis van de Hongaarse Secession. Dit huis is één van de verborgen juweeltjes in Secession-stijl van de stad. Het is een klein museum dat meubels, schilderijen en verschillende typische voorwerpen uit die periode bijeenbrengt. Béla Bedö heeft dit huis laten bouwen door architect Emil Vidor. Dit museum geeft een totaal beeld van de verfijning die deze stijl typeert.
We ontdekken eveneens het Vrijheidsplein, één van de meest imposante pleinen van de stad, dat omringd wordt door monumentale gebouwen. Het voormalige beursgebouw in neoclassicistische stijl siert de westelijke kant van het plein en de Hongaarse Nationale Bank de oostelijke kant. Een ander interessant gebouw is de ambassade van de Verenigde Staten. We bewonderen ook het hoofdgebouw van de Postspaarbank dat ontworpen werd in art- nouveaustijl.
Daarna transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Continental****Sup (Boedapest), gelegen in het hart van de stad.

2de dag, woensdag : BOEDAPEST

We bezoeken tijdens een rondrit PEST, het kloppend hart van de stad, op de linkeroever van de Donau, rechtover Buda. Pest is het zakencentrum met tal van banken, kantoren, handelszaken, restaurants en bioscopen. Het is tevens de ontmoetingsplaats bij uitstek van kunstenaars... We zullen het beroemde Heldenplein zien alsook de vele gebouwen en tal van art-nouveauhuizen langs de grote en brede boulevards, de Sint-Stefanusbasiliek die we bezoeken, het prachtige operagebouw en het neogotische Parlement. Middagmaal in een lokaal restaurant.
In de namiddag, bezoek aan de Franz Liszt-Muziekacademie. Deze instelling werd op 14 november 1875 als Nationale Koninklijke Muziekacademie opgericht door de componist en pianist Franz Liszt. Het hoofdgebouw bevindt zich sinds 1907 aan het eveneens naar Liszt genoemde plein in het zesde district van Boedapest. Het in 2015 gerenoveerde interieur is prachtig en de kwaliteit van de akoestiek is van wereldklasse.
Nadien wat vrije tijd om door de straten te flaneren of te winkelen. We keren te voet terug naar het hotel voor het avondmaal.
Mogelijkheid om een facultatieve uitstap te maken per boot voor een avondlijke tocht op de Donau. Terug naar het hotel voor de overnachting.

3de dag, donderdag : BOEDAPEST

Na het ontbijt, begeleide wandeling door de Joodse wijk. Tegenwoordig is dit een trendy wijk met talrijke cafés en restaurants. We bezoeken de Grote Synagoge die met een lengte van 75m, een breedte van 27m en 3000 zitplaatsen, de grootste synagoge van Europa is. Dit bouwwerk in Moorse stijl werd gebouwd naar het plan van de architect Ludwig Förster. Hij putte zijn inspiratie uit de Arabische architectuur van Noord-Afrika en Spanje.
Transfer naar de Gellertberg van waar we een prachtig vergezicht hebben op de Donau en Pest met het neogotische Parlement. Middagmaal in een lokaal restaurant.
In de namiddag bezoeken we BUDA met zijn paleizen, kerken, meer bepaald de Mathiaskerk met de schatkamer, vestingtorens en middeleeuwse straatjes die bijdragen tot de charme van deze stad. Daarbij vergeten we zeker ook niet het Vissersbastion en de befaamde burchtwijk. We bezoeken de Nationale Galerij waar we kleurrijke vorsten uit het verleden zoals Matthias Corvinus (her)ontdekken.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag, vrijdag : BOEDAPEST - BRUSSEL

Na het ontbijt, transfer naar het Parlement voor het bezoek aan dit imposant bouwwerk opgetrokken in neogotische stijl. Langs de indrukwekkende centrale trap bereiken we de grote koepelzaal, het salon van de afgevaardigden en de zaal van het Hongaarse Hogerhuis. We bewonderen er eveneens de Hongaarse kroonjuwelen.
Middagmaal in een lokaal restaurant. Daarna wat vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Boedapest. In de late namiddag, afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar Brussel, waar we ‘s avonds landen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 995 EUR
Singletoeslag : 165 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy : Brussel - Boedapest - Brussel (+/- 2u00)
- de huidige luchthaventaksen : 94,90 EUR
- 3 nachten verblijf in het vermelde 4*Sup hotel (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en WC
- volpension vanaf het avondmaal van dag 1 tot en met het middagmaal van de laatste dag
- alle transport en transfers ter plaatse per autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- het middagmaal van de eerste dag
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 20 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 110 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de taksen en tarieven van januari 2020, de huidige B.T.W. in Hongarije en voor de prestaties in het land van bestemming in augustus 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een geldige Belgische identiteitskaart volstaat.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198