.

Het Hart van Spanje

Land van kunst en geschiedenis
Werelderfgoed van de mensheid

8 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 24 mei 2020

.

De schitterende, triomfalistische, trotse wereldmacht, die het middeleeuwse katholieke Spanje was, heeft een patrimonium geschapen dat uniek in de wereld mag worden genoemd. Door de Unesco werd het dan ook terecht tot “Werelderfgoed van de mensheid” uitgeroepen. Terwijl de Moren zich over het Iberisch schiereiland verspreidden en er hun heerschappij vestigden, bouwden de naar het noorden teruggedrongen christenen er versterkte kastelen, in het Latijn “Castelli”, waarvan de naam “Castilië” is afgeleid.
Na de reconquista bouwden de Spaanse koningen hier vurig en fier immense kathedralen en prachtige steden, rijk aan historische monumenten.
Ook de gevarieerde natuur van dit bergachtige binnenland en vooral de onmetelijke uitgestrektheid van de Spaanse “Meseta”-landschappen zal een unieke indruk achterlaten.

.

De reis in detail

versie 22/10/19 10:14

1ste dag : BRUSSEL - MADRID - BURGOS

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar MADRID. Aankomst in Madrid in de late voormiddag. We vertrekken onmiddellijk naar BURGOS, de stad van El Cid. Vrije lunch onderweg. Aankomst in Burgos in de late namiddag. We bezoeken er o.a. de immense gotische “kathedraal van de beeldhouwwerken” met haar rijke schatkamer en de Arco de Santa Maria. Burgos is overigens een aangename groene stad, de geestelijke hoofdstad van het land en symbool van het christelijke Spanje. De schoonheid van haar beroemde kathedraal is werkelijk adembenemend. Avondmaal en overnachting in het hotel Rice Palacio de los Blasones**** (Burgos).

2de dag : BURGOS - SALAMANCA

Na het ontbijt gaan we op weg naar VALLADOLID, de moderne universiteitsstad. We passeren langs de merkwaardige kathedraal, het collegio de San Gregorio en bewonderen er de plateresco-gevel van de San Pablo kerk. In de namiddag bezoek aan de oude universiteitsstad SALAMANCA, fraai gerestaureerd in haar typisch goudgele kleurenpalet!
Salamanca is een van de mooiste Spaanse steden en sinds de stichting van de universiteit in 1215 het culturele centrum. Wandeling door het oude historische centrum. We beginnen met de Plaza Mayor, een van de mooiste van het land (de concurrentie is nochtans groot!) daterend uit de 18de eeuw. We komen voorbij het “Casa de las Conchas - Huis der Schelpen” uit de 15de eeuw waarvan de gevel met 400 jakobsschelpen is versierd, en wandelen verder naar de Patio de Las Escuelas waar we het prachtige portaal van de universiteit kunnen bewonderen.
We bezoeken ook de oude en nieuwe kathedraal. De oude dateert uit de 12de eeuw en herbergt een merkwaardig retabel. De omgeving van de universiteit en de kathedralen is een waar architectonisch museum. Avondmaal en overnachting in het hotel Artheus Carmelitas**** (Salamanca).

3de dag : SALAMANCA - AVILA - SEGOVIA

Eerst rijden we naar het mystieke AVILA, de stad van “stenen en heiligen”. De middeleeuwse stadsmuren staan er nog zoals ze bijna duizend jaar geleden werden gebouwd. Deze vestingmuren behoren tot de best bewaarde en zijn zeker de meest volledige van middeleeuws Europa. In en om de kathedraal verwijst alles naar Santa Teresa. We bezoeken de kathedraal die tal van kunstwerken herbergt, en de San Vincentebasiliek met een prachtig portaal en binnenin het graf van de martelaren, een 12de-eeuws meesterwerk.
Buiten de muren vinden we het dominicanenklooster van Santo Tomas uit de 15de eeuw dat een zetel was van de universiteit en ook zomerresidentie van de katholieke koningen. Binnenin kunnen we een uitzonderlijk retabel bewonderen.
‘s Namiddags rijden we naar SEGOVIA, met een unieke ligging, beroemd om het Romeinse aquaduct. Natuurlijk vallen al onmiddellijk het Romeinse aquaduct en het sprookjesachtige Alcazar op. In de binnenstraatjes rond het standbeeld van Jan zonder Vrees is gezelligheid troef. Segovia is dan ook een van de gezelligste plaatsjes van Noord-Spanje. Avondmaal en overnachting in het hotel Real Segovia**** (Segovia).

4de dag : SEGOVIA

We starten het bezoek aan een der oudste steden van Spanje. De middeleeuwse stad wordt beheerst door haar Alcazar dat het Moorse verleden van Spanje oproept. We bezoeken eveneens de “laatste gotische kathedraal van Spanje”, in 1551 onder Keizer Karel V opgericht. Verder wandelen we door de oude stad met de Plaza San Martin en zien we eveneens de kerk van San Juan de los Caballeros, de oudste romaanse kerk van Segovia (11de eeuw). In de namiddag rijden we naar LA GRANJA DE SAN ILDEFONSO waar we het paleis - het Castiliaanse Versailles - met zijn prachtige tuinen bezoeken. Daarna keren we terug naar Segovia. Avondmaal en overnachting.

5de dag : SEGOVIA - MADRID

Langs een bergroute doorheen de Sierra de Guadarrama over de mooie Puerto de Navacerrada bereiken we het ESCORIAL, een onmetelijk groots bouwwerk van Felipe II, dat tegelijkertijd paleis, klooster, museum, mausoleum, kerk en bibliotheek was. Maar dit klooster is vooral bekend om het pantheon van de Spaanse koningen.
Hier werden sinds Keizer Karel V alle koningen van Spanje begraven met uitzondering van Filips V die in la Granja begraven ligt, Ferdinand VI wiens graf in Madrid bij de koninklijke Visitandinen ligt, en Amedeo van Savoie die in Italië werd begraven. Bezoek en vrij middagmaal.
Daarna vertrekken we naar Madrid waar we in de namiddag aankomen.
Bezoek aan het kunstencentrum Reina Sofia dat ondergebracht werd in het oude hospitaal van San Carlos. Dit museum voor moderne kunst bezit werken van Picasso, waaronder het bekende “Guernica”, maar ook werken van kunstenaars zoals Miró, Dali en Tàpies.
In de late namiddag, check-in in het hotel Catalonia Gran Via****, een centraal gelegen stadshotel (Madrid). Avondmaal in een restaurant in de stad. Overnachting.

6de dag : MADRID

Na het ontijt, panoramische tour van Madrid, gevolgd door het beroemde Pradomuseum, een der bekendste pinacotheken ter wereld. Het bezit een waardevolle schat aan schilderijen van de Vlaamse school (Rubens, Van Dyck, Bosch 15de-17de eeuw), de Italiaanse school (15de-17de eeuw), de Spaanse school (El Greco, Velázquez, Goya, Zurbarán 16de-18de eeuw) en de Duitse en Hollandse school (16de-17de eeuw). Vermaard is de speciale Velázquez-zaal met het beroemde doek “Las Meninas”.
Vrij middagmaal.
‘s Namiddags, bezoek aan het uitgestrekte “Parque del Retiro”, een plaats om wat te verpozen. Het is ook de ontmoetingsplaats van de Madrilenen.
Transfer naar de oude stad met een stop aan Plaza de Toros de las Ventas, in mudejarstijl.
Wandeling in de oude stad.
Avondmaal in een restaurant in de stad. Overnachting.

7de dag : MADRID - TOLEDO - ARANJUEZ

We rijden naar TOLEDO, een prachtig gelegen keizerlijke stad omringd door de Taag. Binnen de omwalling verbergt deze museumstad een onschatbare waarde aan monumenten en een doolhof van oude, smalle steegjes. We beginnen ons bezoek met de kathedraal, een van de meest originele monumenten in Spanje. In de Santo Tomékerk bewonderen we het beroemde doek van El Greco: de Begrafenis van de graaf van Orgaz. We eindigen ons bezoek met de synagoge Santa Maria la Blanca.
Tegen de avond, na onze bezoeken, volgen we nog even de vallei van de Taag en rijden we naar de koninklijke residentiestad ARANJUEZ. Avondmaal en overnachting in het hotel
NH Collection Palacio de Aranjuez**** (Aranjuez).

8ste dag : ARANJUEZ - MADRID - BRUSSEL

’s Morgens bezoek aan Palacio Real met zijn grote tuinen “à la française” en lange platanendreven. Vrij middagmaal. Transfer naar de luchthaven van Madrid en afreis in de late namiddag met Brussels Airlines naar Brussel waar we ’s avonds aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1695 EUR
Singletoeslag : 415 EUR

(Beperkt aantal single kamers)INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten Brussel-Madrid-Brussel, in economy (+/- 2u30)
- de huidige luchthaventaksen : 84,14 EUR
- het transport ter plaatse per luxeautocar
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (lokale norm)
- 7 overnachtingen in kamers met bad of douche en wc
- halfpension van het avondmaal van dag 1 tot het ontbijt van dag 8
- een ICTAM-gids Brussel-Brussel
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids in Burgos, Salamanca, het Escorial, in het kunstencentrum Reina Sofia en in het Prado Museum in Madrid, en in Toledo
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien: 30 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) :
bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en
ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van oktober 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in mei 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers.
-De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Het programma kan altijd gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.


Landkaart

terug => klik op de kaartOnthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198