.

CULTURELE GROEPSREIS

CATALONIË

Meer dan Barcelona !

  • Comfortabele 4* hotels
  • Mooi bewaarde monumenten
  • De Cisterciënzer route
  • Gaudí, Picasso, Dalí

8 dagen per lijnvlucht - Afreis : 15 oktober 2020

.

De reis in detail

versie 14/02/20 15:23

1ste dag, donderdag 15 oktober : BRUSSEL - BARCELONA - TARRAGONA

In de voormiddag samenkomst in de luchthaven van Zaventem en afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht, met bestemming Barcelona. Aankomst in de vroege namiddag. Onderweg naar onze eerste verblijfplaats in het zuiden van Catalonië, houden we halt in Sitges, een mooie kustplaats en culturele stad ten zuiden van Barcelona. Vanaf de oude kerk op een rotspunt aan het water, kijken we uit over het mooie strand en de aangename promenade.
Vervolgens rijden we verder naar Tarragona, hoofdstad van de Costa Daurada.
Avondmaal en overnachting in het hotel SB Ciutat de Tarragona**** (Tarragona).

2de dag, vrijdag 16 oktober : TARRAGONA

We brengen een hele dag door met het bezoek van TARRAGONA, het antieke Tarraco. Het was de hoofdstad van Hispania tijdens het Romeinse rijk en de residentie van verschillende Romeinse keizers, waaronder Augustus en Hadrianus, tijdens hun reizen naar Spanje. De antieke resten zijn UNESCO-werelderfgoed. We ontdekken er Romeinse monumenten zoals het amfitheater aan de zee en het circus, maar ook de oude stad en haar kathedraal. De Heilige-Maria kathedraal, gelegen in de bovenstad, is het meest opvallende gebouw in Tarragona. De bouw ervan begon in de 12de eeuw op de plaats waar achtereenvolgens een oude Romeinse tempel, een Visigotische kathedraal en een Arabische moskee stonden. Het is een mengeling van romaanse en gotische invloeden. Het interieur is een waar museum voor heilige kunst : barok en plateresco altaarstukken, fresco kapellen, grote wandtapijten, glasramen en een prachtig roosvenster!
Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag, zaterdag 17 oktober : TARRAGONA - CISTERCIËNZER ROUTE - SANT CUGAT DEL VALLES

Na het ontbijt verlaten we de kust en rijden we in noordelijke richting naar Creus om de eerste van de drie cisterciënzer kloosters in Catalonië te bezoeken. Het klooster van Santes Creus herbergt tegenwoordig geen congregatie meer, maar het bezit spectaculaire glasramen en koninklijke graven te midden van de zuiverheid en soberheid die voor de cisterciënzers kenmerkend is. Dit klooster huisvestte de eerste kloostergemeenschap van deze orde in Catalonië en werd door koningen en edelen als de plaats voor hun eeuwige rust gekozen.
Nadien reizen we verder naar het klooster van Poblet, een indrukwekkend architecturaal complex en een van de grootste kloosters in Europa. Het is uitgeroepen tot werelderfgoed en herbergt een belangrijke kloostergemeenschap die de spiritualiteit van deze plaats in stand houdt.
Middagmaal en bezoek aan het laatste klooster, Vallbona de les Monges. In de middeleeuwen was het een dubbelklooster van monniken en nonnen die in een georganiseerde gemeenschap samenleefden. Met het verstrijken van de tijd werd het uiteindelijk een exclusief vrouwelijke religieuze gemeenschap. Ondanks haar geschiedenis van 800 jaar lang ononderbroken kloosterleven, is dit het minst bekende klooster, maar voor ons wellicht de meest verrassende schat op de cisterciënzerroute. In de late namiddag rijden we verder naar Barcelona.
Avondmaal en overnachting in het hotel AC Sant Cugat**** (Sant Cugat del Valles).

4de dag, zondag 18 oktober : SANT CUGAT DEL VALLES - uitstap naar BARCELONA

BARCELONA is een van de wereldhoofdsteden van de Art nouveau, plaatselijk modernismo genoemd, dat zich tussen 1890 en 1920 ontwikkelde. Het is in de Eixample-wijk dat we de mooiste en meest verbazingwekkende modernistische gebouwen in Barcelona zien: de gebouwen van Illa de la Discordia met Casa Lleó-Morera, Casa Amatler, Casa Batlló, ... Antoni Gaudí is duidelijk de leider van deze lokale kunstbeweging. We bezoeken de Sagrada Familia, het meest originele monument van de stad en het onvoltooide meesterwerk van Gaudí, en Parc Güell waar de kunstenaar zichzelf heeft overtroffen.
De namiddag staat in het teken van de gotische kunst van Barcelona, met een wandeltocht door de gotische wijk (Barri Gòtic): Plaça Nova, Plaça del Rei en langs de beroemde Avenida Las Ramblas naar Plaça Reial. We eindigen met een bezoek aan de gotische kathedraal van het Heilig Kruis en Sint-Eulalia, patroonheilige van de stad. Deze werd gebouwd op de plaats van een romaanse kerk en ook het interieur is in Catalaanse gotische stijl opgetrokken.
Terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

5de dag, maandag 19 oktober : S SANT CUGAT DEL VALLES - BARCELONA - SANTA SUSANNA

In de voormiddag keren we terug naar de gotische wijk om het Picasso Museum te ontdekken, dat meer dan 3500 werken van Pablo Picasso herbergt en de link van de kunstenaar met Barcelona onthult : hij woonde er een groot deel van zijn jeugd. Het museum is gehuisvest in vijf grote huizen en paleizen in Catalaanse gotische stijl uit de 13de en 14de eeuw.
Nadien bezoeken we de basiliek van Santa Maria del Mar, de enige kerk in pure Catalaanse gotische stijl, zonder stijlwijzigingen tijdens de bouwjaren. Het werd gebouwd in de 14de eeuw door de zeelui en de kooplieden van de Riberawijk, die ondanks hun bescheiden middelen wilden concurreren met de burgerij en hun gotische kathedraal.
Tenslotte rest ons een beetje vrije tijd voor we Barcelona verlaten en onze reis voortzetten naar het noorden waar we de laatste 3 nachten aan de Costa Brava verblijven.
Avondmaal en overnachting in het hotel Montemar Maritim**** (Santa Susanna)

6de dag, dinsdag 20 oktober : SANTA SUSANNA - uitstap naar GIRONA en BESALU

Na het ontbijt vertrekken we naar GIRONA en bezoeken we de oude wijk en de kathedraal, gelegen in het hart van Força Vella. De Sint-Maria kathedraal, gebouwd tussen de 11de en de 18de eeuw, omvat een reeks muren en ruimtes van verschillende stijlen (romaans, gotisch en barok). Het grote gotische middenschip is met haar breedte van 23 meter het breedste ter wereld. Begeleide wandeling in de oude stad die overeenkomt met de stad Girona van vóór 1895, vóór de sloop van de wallen rond de oude wijk. De wallen zijn nu gerestaureerd of zelfs gedeeltelijke heropgebouwd.
‘s Namiddags ontdekken we het charmante middeleeuwse dorp BESALU, in een brede vallei waar de Fluvia-rivier door stroomt en strategisch gelegen nabij het vulkanische gebied van La Garrotxa en de laatste uitlopers van de Pyreneeën van Girona. Het romaanse historische centrum is een van de rijkste van Catalonië: middeleeuwse steegjes, huizen en kerken. De overblijfselen van een synagoge en een ritueel zuiveringsbad (mikwe) in de buurt van de rivier getuigen van de aanwezigheid van een joodse gemeenschap tot de 15de eeuw. De indrukwekkende romaanse brug verbindt de stad met het platteland en diende als tolbrug. Via Olot keren we terug naar het hotel en rijden we door het vulkanische gebied Garrotxa, dat een vulkanisch landschap met ongeveer veertig vulkanische kegels vormt.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

7de dag, woensdag 21 oktober : SANTA SUSANNA - uitstap naar FIGUERES en PORTLLIGAT

Vandaag rijden we naar FIGUERES om het Dali-museum te bezoeken. Het Dalí Theater-Museum, ingehuldigd in 1974, staat op de overblijfselen van het voormalige Gemeentelijke Theater van Figueres en wordt beschouwd als het laatste grote werk van Salvador Dalí. Alles werd ontworpen door de kunstenaar om de bezoekers een echte ervaring te bieden en hen naar zijn unieke en boeiende universum te trekken. De collectie stelt bezoekers in staat om de artistieke reis van Salvador Dalí (1904-1989) te ontdekken door een breed scala aan werken. De route door de kamers is chronologisch opgesteld gaande van zijn eerste artistieke ervaringen, surrealisme, nucleaire mystiek en zijn passie voor wetenschap tot de werken van het laatste deel van zijn leven.
In de namiddag bezoeken we het huis van Dalí in PORTLLIGAT, een klein dorp aan de Costa Brava. Dit huis, dat nu een museum is, was de enige woonplaats van Salvador Dalí en de plaats waar hij tot 1982 woonde en werkte. In 1930 kocht Salvador Dalí een kleine vissershut in Portlligat, aangetrokken door het landschap, het licht en de stilte van de plaats. In een tijdspanne van veertig jaar breidde en bouwde hij de originele constructie waar hij introk steeds verder uit tot het huis dat we vandaag ontdekken.
In de late namiddag keren we terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

8ste dag, donderdag 22 oktober : SANTA SUSANNA - BARCELONA - BRUSSEL

Na het ontbijt nemen we de autosnelweg naar Barcelona richting luchthaven. In de vroege namiddag vertrek per Brussels Airlines-lijnvlucht, bestemming Brussel. Aankomst in Zaventem in de namiddag.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1595 EUR
Singletoeslag : 400 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel-Barcelona-Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaventaksen : 88,49 EUR
- het transport ter plaatse per autocar met airco
- 7 nachten verblijf in de vermelde 4* hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
- alle kamers met bad of douche en wc
- half pension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- het middagmaal op dag 3
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel, die zorgt voor de vertaling
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de stadstaksen
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen behalve op dag 3
- de fooien : 40 EUR


AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsver-zekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van februari 2020, de huidige B.T.W. in Spanje en voor de prestaties in het land van bestemming in oktober 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin paginaSpanje Catalonië

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198