.

CULTURELE GROEPSREIS

ZUIDWEST-ENGELAND
& CORNWALL

Van Dover, via lieflijke Engelse landschappen naar “Land’s End”
Winchester - Salisbury - Stonehenge - Land’s End - Bath - Wells

  • Comfortabele hotels
  • Half pension
  • Gevarieerd programma met natuur, cultuur, historische steden en plaatsen

7 dagen per autocar - 5 juli 2020

.

Eindbestemming Cornwall, één van de negen Keltische Atlantische gebieden, is door zijn geografische ligging altijd al een buitenbeentje geweest in het huidige Verenigd Koninkrijk. Zowel het meest westelijke als het meest zuidelijke punt van Groot-Brittannië zijn er te vinden, wat het zachte microklimaat verklaart. Vanuit Dover doorkruisen we Engelse graafschappen zoals Kent, Sussex, Berkshire, Wiltshire, Devon,... en zien we onderweg historische steden en kathedralen, typische Engelse tuinen, adellijke landhuizen, charmante vissersdorpjes, indrukwekkende landschappen en het prehistorische Stonehenge.

.

De reis in detail


versie 10/09/19 12:29

1ste dag : BRUSSEL - WINCHESTER - SOUTHAMPTON

Samenkomst ‘s morgens in de Loksumstraat, tussen het Centraal Station en de St.-Michiels en St.-Goedelekathedraal. We rijden naar Calais, via Gent en Brugge en schepen in voor de overvaart naar Dover. Door het mooie landschap van Kent en Surrey rijden we richting Hampshire. Vrij middagmaal onderweg. Halte te Winchester, één van de oudste steden van het land. De Romeinen veroverden de plaats in 44 na Christus en doopten het Venta Belgarum (marktplaats der Belgen). In de Anglo-Saksische periode was de stad de hoofdstad van het koninkrijk van Wessex. Wandeling in het historische centrum met zijn beroemde 12de-eeuwse kathedraal, de resten van het oude Koninklijke Paleis en andere historische gebouwen. Verder naar Southampton waar avondmaal en overnachting in het Jurys Inn 3*+ of gelijkaardig (Southampton).

2de dag : SOUTHAMPTON - SALISBURY - STONEHENGE - TORQUAY

Na het ontbijt rijden we richting Salisbury, waarvan de kathedraal één van de mooiste voorbeelden van vroege Engelse gotiek is. Bezoek aan de kathedraal. Na amper 38 jaar bouwen, werd de kerk in 1258 ingewijd. Eén van de 4 nog bewaarde originele copies van de Magna Charta wordt er bewaard en de kerk heeft ook de oudste werkende klok ter wereld (uit 1386). Vrij middagmaal. Daarna maken we een reis terug in de tijd. We bezoeken Stonehenge, het meest bekende prehistorische bouwwerk in Engeland. Het is een megalithisch complex uit de Jonge Steentijd (ca 4500 jaar geleden) ten noordwesten van Salisbury en bestaat uit aardwerken rondom een cirkelvormig arrangement van grote, rudimentair bewerkte, staande stenen.
Verder naar Stourhead Gardens, een mooi voorbeeld van 18de-eeuwse Engelse tuinarchitectuur. Bij het ontwerpen ging de architect uit van het principe dat bij een wandeling door de tuinen nooit tweemaal hetzelfde gezien mocht worden. Hij liet zich inspireren door de Italiaanse en Franse landschapsschilderijen uit de 17de eeuw. Het schilderij Aeneas op Delos van Claude Lorrain is zelfs heel goed te herkennen.
Verder naar Torquay aan de kust waar avondmaal en overnachting in het hotel Best Western Livermead Hotel 3* of gelijkaardig (Torquay).

3de dag : TORQUAY - EXETER - POLPERRO - BODMIN

Na het ontbijt maken we een wandeling in het historische Exeter. De stad had veel te lijden van de bombardementen van de Luftwaffe. Eén van de architecturale hoogtepunten is de gotische St.-Pieterskathedraal die na bijna 300 jaar in 1400 werd afgewerkt. De kathedraal bevat een paar eigenaardige relieken zoals de struik van waaruit Jahweh tot Mozes sprak en een stompje kaars dat de tombe van Christus heeft verlicht. We bewonderen ze van buiten. Daarna rijden we langs het Dartmoor National Park, een veengebied met granieten rotsen, wilde pony’s en één van de bekendste gevangenissen van het Verenigd Koninkrijk, naar het charmante Polperro, een smokkelaarsdorpje aan de kust. In de kelders, vanwaar vroeger de smokkelwaar naar London vertrok, zijn nu mooie winkeltjes, restaurants en een paar musea gevestigd. Vrij middagmaal.
’s Namiddags bezoeken we de “Lost Gardens of Heligan”. Tot aan de Eerste Wereldoorlog werden deze tuinen beschouwd als de mooiste van Engeland. Toen na de grote wereldbrand slechts enkele van de tuiniers van de oorlog terugkwamen, werd het onderhoud verwaarloosd en gestopt en verwilderden de tuinen decennia lang. Pas in 1996 werd een begin gemaakt van de restauratie. Tegenwoordig is het park terug één van de grote botanische trekpleisters van het land en is het landgoed in zijn vroegere glorie terug te bewonderen.
Verder naar Bodmin waar avondmaal en overnachting in het Lanhydrock Hotel 4* of gelijkaardig (Bodmin).

4de dag : BODMIN, uitstap naar Land’s End, Penzance en St. Michael’s Mount

Ontbijt en vertrek richting Land’s End, het meest westelijke punt van Groot-Brittannië. Dan gaan we naar het marktstadje Penzance. Wandeling in het centrum waarvan grote delen werden beschermd. Gebouwen en monumenten dateren uit het Georgian en Regency-tijdperk. Verder naar het Engelse “Mont Saint-Michel”. St. Michael’s Mount is een getijdeneiland. Bij laagwater is het bereikbaar over land en bij hoogwater is het eiland omringd door water. Het eiland werd gekocht door Colonel John St. Aubyn in 1659 en is nog altijd in het bezit van dezelfde familie. Een middeleeuws kasteel omringd door terrastuinen bekroont deze idyllische plek. Vrij middagmaal onderweg. Terug naar Bodmin waar avondmaal en overnachting in het Lanhydrock Hotel 4* of gelijkaardig.

5de dag : BODMIN - CLOVELLY - BRISTOL

We bezoeken eerst het nabijgelegen Lanhydrock House, een prachtig voorbeeld van een laat Victoriaans landhuis waar de sfeer van de serie “Upstairs-Downstairs” perfect bewaard is gebleven. Daarenboven zijn de tuinen ook een bezoekje meer dan waard. Verder naar Clovelly, een oud verkeersvrij en gerestaureerd vissersdorp gelegen op de rotsklippen, en traditioneel gespecialiseerd in de haringvangst. Ezeltjes droegen vroeger de vangst van de boten naar dit dorp dat het privé-bezit is van de Hamlyn familie sinds 1738. Vrij middagmaal onderweg. We rijden verder naar Bristol via Exmoor National Park.
Avondmaal en overnachting te Bristol in het Double Tree by Hilton Bristol North Hotel 3*+ of gelijkaardig (Bristol).

6de dag : BRISTOL, uitstap naar Bath en Wells

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we Bath. Het is een prachtige stad met veel heuvels, terrassen en mooie voorbeelden van “Georgian” architectuur (o.a. de Royal Crescent). We zien er de Romeinse baden en de rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de befaamde historische en elegante “Pump Room” waar een glaasje van het “heilige” water kan worden gedronken. Vrij middagmaal ter plaatse. In de namiddag gaan we naar het middeleeuwse Wells, met zijn ongeveer 11000 inwoners het tweede kleinste stadje van Engeland (na de City of London). Begin 12de eeuw werd er begonnen aan de bouw van een gotische kathedraal die beschouwd wordt als de meest poëtische van het land. Opmerkelijk in het interieur zijn de omgekeerde bogen die in de 13de eeuw werden toegevoegd om het wegzakken van het gebouw onder het gewicht van de kruistoren te stoppen. Ernaast staat het, uit dezelfde periode daterende, bisschoppelijk paleis dat al meer dan 800 jaar de residentie van de bisschoppen van Bath en Wells is.
Terug naar Bristol voor avondmaal en overnachting in het Double Tree by Hilton Bristol North Hotel 3*+ of gelijkaardig.

7de dag : BRISTOL - DOVER - BRUSSEL

Na het ontbijt rijden we door het Engelse landschap terug oostwaarts. Vrij middagmaal onderweg. In Dover nemen we de ferry naar Calais. Verder met de autocar, via Brugge en Gent, naar Brussel waar we aankomen tegen de avond.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon: 1295 EUR
Singletoeslag: 230 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- transport per autocar met airco
- overtocht Calais/Dover/Calais per ferry
- 6 overnachtingen in kamers met bad of douche en wc in de vermelde sterrenhotels of gelijkwaardig (lokale normen)
- halfpension van het avondmaal de 1ste dag tot en met het ontbijt de 7de dag
- alle bezoeken en ingangen zoals vermeld
- een Ictam-gids Brussel-Brussel
- de B.T.W.
- de Garantiefondspremie

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien : 30 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks
(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULATIE All Risks: 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 165 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de gronddiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van juli 2019 voor juli 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 0,86 GBP en op basis van een groepsreis met minimum 20 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
De geldige identiteitskaart voor Belgische onderdanen.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.
Landkaart

terug => klik op de kaart


Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198