.

CULTURELE GROEPSREIS

COTSWOLDS

Engeland op zijn mooist

  • Begeleide wandeling te OXFORD met een bezoek aan een “college”
  • CANTERBURY met gegidst bezoek aan de kathedraal
  • Eén 4-sterren hotel, alle comfort
  • De toptuinen van de Cotswolds
  • Schilderachtige en verrassende dorpen en landschappen

5 dagen per autocar - Afreis : 6 juni 2020

.

De Cotswolds, eertijds het centrum van de schapenteelt en wolhandel - gevat tussen de steden Bath, Oxford, Stratford-upon-Avon en grenzend aan Wales - verdween in de vergeethoek door de industriële laken- en katoenontwikkeling in Noord-Engeland. Het werd het jachtgebied van de adel. Iets meer dan vijftig jaar geleden werden de Cotswolds opnieuw ontdekt als het “prentbriefkaartje” van het land. De belangrijkste kenmerken zijn de warme kleuren van de stenen huizen, dorpjes met prachtige wolkerken en het vredig gevoel uitgaande van de lieflijke landschappen. We worden tijdens deze reis volledig ondergedompeld in de magische sfeer van deze schitterende streek.

.

De reis in detail

versie 09/09/19 11:47

1ste dag : BRUSSEL - CHELTENHAM

’s Ochtends samenkomst in Brussel, in de Loksumstraat, tussen het Centraal Station en de kathedraal. Daarna via Gent en Loppem naar Calais waar we inschepen voor de overvaart naar Dover. Verder naar Chiddingstone, een dorpje uit de 15de-16de eeuw, diep verscholen in de Weald van Kent. Het dorp en zijn vakwerkhuizen zijn beschermd door de National Trust.
In de late namiddag komen we aan in Cheltenham.
Avondmaal en overnachting in het Jurys Inn Hotel Cheltenham**** (met zwembad).

2de dag : CHELTENHAM - uitstap naar de COTSWOLDS

Na het ontbijt beginnen we onze dag met een wandeling door Cheltenham.
Vervolgens bezoeken we de tuinen van Rodmarton Manor. Dit is één van de laatste grote landhuizen die in de streek werden gebouwd (1909) in de beste traditie van de “Arts and Crafts” beweging. Alles is er nog met de hand gemaakt in lokale steen, hout en andere materialen door lokale ambachtslui. De aangelegde tuinen (ongeveer 32.000 m2 groot) van dit landgoed, onderverdeeld in verschillende buitenkamers, zijn op hun mooist vanaf de maand juni en worden beschouwd als één van de mooiste van Gloucestershire.
De lunch is voorzien in een originele pub.
Daarna rijden we naar Bibury, waar een mooie wandeling langsheen de 17de-eeuwse Arlington Row de opinie van William Morris over “the most beautiful village of the Cotswolds” bevestigt.
Verder langs de romantische route, een bindmiddel tussen alles wat de Cotswolds zo aantrekkelijk maakt. Een aaneenschakeling van schitterende dorpjes waar de goudkleurige stenen en kerken boekdelen spreken. Via het mooie Burford en Stow-on-the-Wold, één en al marktplein, keren we terug naar Cheltenham.
Avondmaal en overnachting.

3de dag : CHELTENHAM - uitstap naar de COTSWOLDS

Na een mooie rit via Stanway, waar we even onze aandacht schenken aan de unieke en merkwaardige gevel van het Stanway House, komen we terecht in Stanton, het meest typische dorp van de Cotswolds. Hier strekken we onze benen tijdens een wandeling. Nadien houden we halt te Broadway, volkomen terecht de Parel van de Cotswolds genoemd.
Daarna gaat het verder naar Chipping Campden, alweer een hoogtepunt tijdens ons bezoek aan de Cotswolds : we bezichtigen de mooie botermarkt, merkwaardige “almshouses” en een schitterende wolkerk.
’s Namiddags naar Cirencester, de hoofdstad van de Cotswolds waar we het zeer interessante Corinium museum bezoeken. We laten er de 21ste eeuw achter ons en ontdekken de lange geschiedenis van de Cotswolds en meer in het bijzonder één van de grootste collecties uit de Romeins-Britse tijd. In de 4de eeuw was Corinium Dobunnorum (het huidige Cirencester) de tweede stad (na Londinium/Londen) van het Romeinse Groot-Brittannië.
Avondmaal en overnachting in Cheltenham.

4de dag : CHELTENHAM - uitstap naar de COTSWOLDS

We rijden naar Oxford. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de mooiste plekjes met een lokale gids. Het centrum wordt gedomineerd door de university colleges (36 in totaal) waarvan Trinity, Balliol en Christ Church de voornaamste zijn. We bezoeken er één van. Natuurlijk komen we langs het Ashmolean Museum, het Playhouse Theatre, de Bodleian Library, de Oxfordse “Brug der Zuchten”, het Randolph Hotel en het Martyrs’ Memorial, ter nagedachtenis aan de protestantse bisschoppen Latimer en Ridley die onder Mary Tudor de dood op de brandstapel vonden.
Vrij middagmaal. In de namiddag trekken we naar Blenheim Palace, het “optrekje” van de Hertog van Marlborough. Ontworpen door architect Vanburgh, is het één van de mooiste paleizen in Italiaanse barok uit het begin van de 18de eeuw, gelegen in een schitterende landschapstuin, ontworpen door de beroemde Capability Brown. Ook Winston Churchill werd hier geboren. Het interieur is buitengewoon en de bibliotheek is de kers op de taart!
Avondmaal en overnachting in Cheltenham.

5de dag : CHELTENHAM - CANTERBURY - BRUSSEL

Na het ontbijt beginnen we onze terugtocht en rijden eerst naar Canterbury. Van oorsprong een belangrijke Romeinse nederzetting, was de stad tot aan de tijd van Hendrik VIII de belangrijkste stad van het katholieke Engeland. In 1170 werd in de kathedraal aartsbisschop Thomas Becket vermoord en zijn graf werd er al vlug een drukbezocht pelgrimsoord. Na Hendriks breuk met Rome plunderden zijn troepen de kloosters en kerken en ook de kathedraal en Beckets graf ontsnapten niet aan deze Engelse Beeldenstorm : glasramen en standbeelden sneuvelden. Begeleid bezoek van de kathedraal. Vrij middagmaal en wat vrije tijd om te wandelen. Dan beginnen we onze terugtocht naar Dover. We schepen in voor de overvaart naar Calais. Na de oversteek, verder met de autocar via Loppem en Gent naar Brussel waar we ‘s avonds aankomen.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 850 EUR
Singletoeslag : 175 EURINBEGREPEN IN DE PRIJS
- transport per autocar met airco
- overtocht Calais/Dover/Calais per ferry
- 4 overnachtingen in kamers met bad of douche en wc in het vermelde 4-sterren hotel (of gelijkwaardig)
- halfpension
- de middaglunch in een typische pub op de 2de dag
- de entrees: Blenheim Palace (paleis en tuinen), tuinen Rodmarton Manor, Corinium museum, Oxford (gids en College ingang), Kathedraal van Canterbury
- lokale gidsen waar vermeld
- een Ictam-gids Brussel-Brussel
- de B.T.W.
- de Garantiefondspremie

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven.
- de middagmalen van dag 1, 3, 4 en 5 (ca 12 GBP)
- de fooien : 20 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks
(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULATIE All Risks: 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 110 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de gronddiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van juni 2019 voor juni 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 0,89 GBP en op basis van een groepsreis met minimum 20 deelnemers
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
Landkaart

terug => klik op de kaart


Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198