.

Een groen klavertje

9 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 1 juli 2020

.

Ierland is één brok natuur en Keltische onverzettelijkheid. Als een muur rijzen de groene heuvels adembenemend op uit de oceaan. Overal treft u machtige ruïnes van abdijen en stoere versterkte kastelen aan. Het eiland is gastvrij, vredig en bijzonder aantrekkelijk
vooral ook door de vriendelijkheid van zijn bewoners.
In Ierland is niets duidelijker aanwezig dan het verleden. Een verleden dat tot duizenden jaren teruggaat en helaas vaak beheerst werd door oorlogen en twisten. Buiten de historische sites die we zullen bezoeken, zoals Cashel en Clonmacnoise, stuiten we vaak midden in het groene landschap op typische ronde vestingtorens, ruïnes of een oude kapel op de heide. Het meest indrukwekkend echter zijn de massieve Keltische kruisbeelden die vaak meer dan duizend jaar oud zijn.

.

De reis in detail

versie 17/12/19 11:14

1ste dag : BRUSSEL - DUBLIN

’s Morgens samenkomst in Zaventem en afreis met een AER LINGUS-lijnvlucht naar DUBLIN waar we in de late voormiddag aankomen. Transfer naar het centrum van Dublin. Vrij middagmaal.
’s Namiddags bezoeken we TRINITY COLLEGE, de oudste universiteit van het land die in 1522 door Elizabeth I werd opgericht. In de universiteitsbibliotheek bevindt zich het wonderbaarlijke “Book of Kells”, een kopie van de Evangeliën, prachtig geïllustreerd met miniaturen en opgetekend in 800 door monniken van het klooster van Kells.
Daarna bezoek aan de CHRIST CHURCH kathedraal. Deze werd in 1038 gesticht door de Vikingkoning Sitric en in steen heropgebouwd door de Normandiër Richard de Clare.
In de late namiddag, transfer naar het hotel Northstar 4* (Dublin).
Avondmaal en overnachting.

2de dag : DUBLIN - CLONMEL

‘s Morgens rijden we zuidwaarts door een van de meest typische landschappen van Ierland : het WICKLOW MOUNTAIN NATIONAL PARK. In de aanloop rijden we langzaam klimmend richting POWERSCOURT, waar we de prachtige kasteeltuinen bezoeken. Dan volgt een schitterend traject over groene heuvels tot GLENDALOUGH. In het gelijknamig hotel kunnen we eerst lunchen, om dan een bezoek te brengen aan het Glendalough Visitor Centre en de ruïnes van de 16de-eeuwse St. Kevin abdij. In de namiddag rijden we westwaarts via Wicklow Gap, Hollywood, Carlow en Kilkenny, en bereiken we uiteindelijk CLONMEL. Avondmaal en overnachting in hotel Minella 4* (Clonmel).

3de dag : CLONMEL - Killarney National Park - TRALEE

Na een uitgebreid ontbijt rijden we naar CASHEL dat beheerst wordt door een indrukwekkende 30 m hoge rots. De koningen van Munster oefenden van hieruit hun macht uit, en dit vanaf de 5de eeuw, doorheen de woelige Middeleeuwen, de kerstening van de Kelten, de komst van de Noormannen, tot de godsdienstoorlogen met de Engelse bezetter. We bezoeken er het museum in de oude crypte, de indrukwekkende ruïnes van de 13de-eeuwse kathedraal, de merkwaardige romaanse Cormac’s Kapel, even-als het Brú Ború Visitor Centre met zijn plaatselijke kunstvoorwerpen.
Via Mallow en Killarney bereiken we MUCKROSS HOUSE met zijn prachtige Engelse tuinen, omringd door de meren van het KILLARNEY NATIONAL PARK. Na het bezoek aan het kasteel en de tuinen rijden we verder naar TRALEE, bekend om zijn festival “Rose of Tralee”. Avondmaal en overnachting in het hotel Ashe 4* (Tralee).

4de dag : TRALEE - Dingle Peninsula - TRALEE

Vanmorgen houdt de natuurpracht niet op : we verkennen het schilderachtige DINGLE SCHIEREILAND, waar de Keltische cultuur nog het duidelijkst aanwezig is. Eerst rijden we voorbij Blennerville, niet alleen bekend voor zijn windmolen uit 1780, maar vooral voor de historische betekenis van zijn haven. In de 19de eeuw vertrokken van hieruit inderdaad duizenden uitgehongerde Ieren naar Amerika! Voorbij Dingle ontdekken we de Fahan Beehives (hutjes van gestapelde stenen). Lunchen kan in het BLASKET CENTRE van Dunquin. Dit unieke informatiecentrum over het leven van de eilandbewoners is écht een bezoek waard! We bewonderen in Ballynana het GALLARUS ORATORY, in de 9de eeuw gebouwd uit steen en zonder cement, en nog steeds gaaf! Na de theepauze maken we tijd voor het havenstadje DINGLE. Via de kustweg bereiken we dan Tralee. Avondmaal en logies.

5de dag : TRALEE - GALWAY

Onze eerste halte vandaag is ADARE, een van Ierlands lieflijkste dorpjes met typische “cottages” met rieten daken. Hier is de tijd even stil blijven staan. Onze trip gaat dan verder langs Limerick-op-de-Shannon naar Bunratty voor een uitgebreid bezoek aan het BUNRATTY CASTLE AND FOLK PARK. Het gebouw is een authentiek middeleeuws kasteel (1425), versierd met prachtige wandtapijten en meubilair. In de kasteeltuin werd een 19de-eeuws Iers dorp opgericht waar men de traditionele werkmanskunst kan bewonderen.
Na de middag rijden we langs een schilderachtige weg naar de machtige CLIFFS OF MOHER (203 m hoog, 8 km lang) die als een natuurlijke muur de bonkende Atlantische Oceaan tegenhouden. Via de onherbergzame BURREN, een grijze rotsmassa met vele menhirs en dolmens, rijden we noordwaarts.
In de vooravond bereiken we Galway.
Intrek in het hotel Menlo Park 4* (Galway).
Avondmaal en overnachting.

6de dag : GALWAY - uitstap naar Connemara National Park

Vandaag gaan we op ontdekking in het woeste landschap van CONNEMARA. Via Maam Cross en Clifden bereiken we het CONNEMARA NATIONAL PARK en zijn informatiecentrum over de evolutie van het veenlandschap, de flora en fauna.
(Vrije) lunch. Daarna, bezoek aan KYLEMORE ABBEY, een prachtig gelegen Benedictinessenklooster met uitgestrekte tuinen. Terug naar Galway.
Avondmaal en overnachting.

7de dag : GALWAY - Clonmacnoise - DUBLIN

Na het ontbijt vertrekken we naar CLONMACNOISE, een der meest eerbiedwaardige plaatsen van het land : de “stad der wijzen en heiligen”, in een schitterend middeleeuws decor. Wij bezoeken het klooster waar de koningen van Tara begraven werden en dat tussen de 6de en de 12de eeuw als universiteitscentrum bekend stond.
De site van Clonmacnoise-aan-de-Shannon werd gekozen voor zijn belangrijke strategische waarde. Net zoals de Vikings van weleer maken we van hieruit een BOOTTOCHT OP DE SHANNONRIVIER, met in ATHLONE een aangename lunchpauze. Vervolgens rijden we terug naar DUBLIN. Intrek in het hotel Northstar 4* (Dublin).
Avondmaal en overnachting.

8ste dag : DUBLIN

’s Morgens ontdekken we de Keltische kruisbeelden van MONASTERBOICE : het 6,5 m hoge West Cross, het monolithische 5 m hoge kruis van Muiredach en het North Cross. Verder rijden we naar de abdij van MELLIFONT, de eerste cisterciënzer-stichting van Ierland (1142), gebouwd op de plaats van een klooster uit de 7de eeuw. Daarna bezoek aan het Bru na Boinne Visitor Centre dat ons een mooie voorstelling heeft van het archeologisch erfgoed van de Boyne vallei. Vrij middagmaal.
We bezoeken ook de grafheuvels van KNOWTH (buitenkant) en NEWGRANGE (binnenkant).
We eindigen met een bezoek aan de HILL OF TARA, waarvan reeds in lang vervlogen tijden melding werd gemaakt, en waar de eerste Ierse opperkoning in de 3de eeuw uitgeroepen werd. Terug naar Dublin, voor avondmaal en logies.

9de dag : DUBLIN - BRUSSEL

’s Morgens, verdere ontdekking van Dublin en bezoek aan de macabere KILMAINHAM GEVANGENIS, die in 1792 gebouwd werd. Hier hebben heel wat Ierse vrijheidsstrijders vastgezeten.
Vrije lunch en wat vrije tijd.
’s Namiddags, transfer naar de luchthaven voor onze AER LINGUS-lijnvlucht naar Brussel waar we ’s avonds aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1775 EUR
Singletoeslag : 320 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Aer Lingus lijnvluchten in economy Brussel - Dublin - Brussel (+/- 1u45)
- de huidige luchthaventaksen: 132,59 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse met een comfortabele autocar
- 8 nachten verblijf in half pension in de vermelde 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of stortbad en W.C.
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- lokale gidsen (Frans- of Engelssprekend)
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien : 30 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van december 2019, de huidige B.T.W. in Ierland en voor de prestaties in het land van bestemming in juli 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198