.

CULTURELE GROEPSREIS

CAMPANIE :
NAPELS en de
AMALFITAANSE KUST

  • Prachtige landschappen
  • Eén voortreffelijk hotel
  • Rechtstreekse vluchten

8 dagen per vliegtuig
- Afreis : 23 mei 2020
- Afreis : 13 september 2020 (programma en voorwaarden hier)

.

Met de rug tegen de Apennijnen strekt Campanië zich uit langs de prachtige Golf van Napels en van Salerno.
De regio wordt beheerst door het karakteristieke profiel van de Vesuvius.
Een streek rijk aan overblijfselen van de oude beschavingen: Paestum, Herculaneum en Pompeï.

.

De reis in detail - afreis 23 mei 2020 -

versie 15/11/19 9:26

1ste dag : BRUSSEL - NAPELS - POZZUOLI - CASTELLAMMARE DI STABIA

In de morgen samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een lijnvlucht van Brussels Airlines met bestemming Napels. We komen rond de middag aan en rijden per autocar naar Pozzuoli, een van oorsprong Griekse stad aan de baai van Napels. Vrij middagmaal en bezoek aan het romeinse amfitheater en het Macellum.
Transfer naar Castellammare di Stabia waar we 7 nachten zullen verblijven in het Grand Hotel la Medusa**** (Castellammare di Stabia). Avondmaal en overnachting.

2de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar POMPEI en NAPELS

In de voormiddag bezoeken we het Archeologisch Museum van Napels, ondergebracht in een paleis uit de 16de eeuw, dat één van de rijkste musea ter wereld is op het vlak van de Griekse en Romeinse oudheid.
Na een vrij middagmaal rijden we richting Pompeï dat in het jaar 79 onder een enorme wolk lavastof werd bedolven. Na de verovering door de Romeinen in 80 voor Christus werd Pompeï een lievelingsoord voor de rijke Romeinse families. Vóór de catastrofe telde de stad 25.000 inwoners en ze kende een zowel commerciële als culturele activiteit. Een storm van vulkaanas heeft een ganse dag gewoed en de stad onder een massa van 6 tot 7 m hoog bedolven. Pas in 1748 gingen de opgravingen van start die deze oude welvarende stad zouden blootleggen.
Transfer naar Castellammare di Stabia voor het avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar HERCULANEUM en de VESUVIUS

Op weg naar Oplontis stoppen we voor een kort bezoek aan de Villa van Poppaea.
Verder naar Herculaneum. Volgens de legende werd de stad gesticht door Hercules (Herakles). Herculaneum onderging echter hetzelfde lot als Pompeï tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Chr. De ruïnes zijn minder indrukwekkend dan in Pompeï, maar nog altijd interessant.
Na het vrije middagmaal beklimmen we de Vesuvius, een baken in het landschap van Campanië en één van de weinige nog actieve vulkanen in Europa. Door gestolde vroegere lavastromen rijdt onze autocar over een goede weg naar de parking. Van hieruit is het nog een wandeling van ongeveer 25 minuten naar de top, waar we van een schitterend vergezicht kunnen genieten.
In de late namiddag terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar CAPRI en ANACAPRI

Inscheping en afvaart naar Capri. Per minibus bergop naar Anacapri, waar we de beroemde Villa San Michele van Axel Munthe bezoeken, een Zweeds geneesheer en schrijver.
Het uitzonderlijk klimaat van dit eiland heeft er een bevoorrechte verblijfplaats van gemaakt. Augustus, Tiberius, Nero en tal van heersers kwamen hier de winter doorbrengen. Terugkeer naar Capri voor een stadsbezoek met ondermeer de Tuinen van Augustus. Vrij middagmaal tijdens de bezoeken.
We maken een boottocht rond het eiland als het weer dat toelaat.
Avondmaal en overnachting.

5de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar PAESTUM en SALERNO

Het bezoek van vandaag brengt ons eerst naar Paestum, een van de voornaamste archeologische sites van Italië. Het antieke Poseidonia van de Grieken werd gesticht rond het jaar 600 voor Christus. We bezoeken de beroemde en indrukwekkende Dorische tempels van Neptunus, Ceres en de “basilica” of tempel van Hera (Juno). Ook het museum loont de moeite.
We rijden naar Salerno, mooi gelegen aan de Golf van Salerno en waarvan de middeleeuwse binnenstad bewaard bleef. Vrij middagmaal.
Van de 11de tot de 13de eeuw was Salerno beroemd omwille van haar school voor geneeskunde. Daarom wordt zij nog altijd “stad van Hippocrates” genaamd. De Normandische kathedraal werd gebouwd in 1085 en is gewijd aan de Heilige Matthias, die in de crypte begraven ligt. Verder wandelen we op de Via Mercanti, een typische straat van oud-Salerno, tot aan de Arechi boog, gebouwd door de Lombarden in de 8ste eeuw. En zo belanden we op de mooie wandelboulevard langs de zee: de Lungomare Trieste, waar we kunnen genieten van het mooie vergezicht op de Golf.
Terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

6de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar de AMALFITAANSE KUST

Vandaag maken we een prachtige rit hoog tegen de bergflank langs de mooiste kust van Italië. Spectaculaire afdaling naar Positano, in een bekoorlijke site. Vervolgens afvaart naar Amalfi, waar de huizen zich in verdiepingen tegen de berg aanklampen, tegenover de zee. Deze prachtige site omvat de St.-Andreaskathedraal en haar kloosterpand uit de 13de eeuw, “Paradijs” geheten. Romantische wandeling door de stad langs talrijke straatjes, trappen en overdekte doorgangen. Vrij middagmaal.
‘s Namiddags bezoeken we het adembenemende Ravello, dat lijkt te zweven tussen de hemel en de zee. De straatjes en overdekte doorgangen maken er een onvergetelijk geheel van. Niet te verwonderen dat zo’n oord beroemde mensen heeft aangesproken. In de Villa Rufolo verbleven niet alleen verschillende pausen, maar ook Karel van Anjou en Wagner. Vanaf de terrassen genieten we van een uitzonderlijk panorama.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

7de dag : CASTELLAMMARE : uitstap naar NAPELS

Volledige dag bezoek aan Napels, één van de bekendste steden ter wereld. Ze is prachtig gelegen en ondanks het enorm autoverkeer dat er heerst, heeft ze haar bijzondere sfeer behouden, ook dankzij haar bewoners.
We maken een rondrit door de stad: het centrum met de belangrijkste monumenten en oud-Napels: Piazza del Gesù, Via San Biagio (Spaccanapoli) en S.Domenico Maggiore.
Bezoek aan de kerk van Santa Chiara, die enkele mausolea van de telgen van het huis van Anjou herbergt. Achter de kerk bezoeken wij een originele kruisgang versierd met faiencetegels uit Capodimonte.
Verder ook de Cappella San Severo, het hoogtepunt van de Napolitaanse rococo, met zijn uitermate realistisch beeldhouwwerk van onder andere Giuseppe Sanmartino en Francesco Queirolo.
Na het vrije middagmaal maken we een rondrit (en daarna verder te voet) met accent op de monumenten rond de baai van Napels (Castel Nuovo, Teatro San Carlo, Galleria Umberto I, Palazzo Reale), vervolgens de haven van Santa Lucia met het Castel dell’Ovo en de Pausilippusheuvel.
Rest van de dag vrije tijd in Napels.
‘s Avonds keren we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

8ste dag : CASTELLAMMARE - NAPELS - BRUSSEL

Na het ontbijt wat vrije tijd. Er is de mogelijkheid om te voet de Villa Arianna en de Villa San Marco te bezoeken, twee romeinse villa’s in de buurt van het hotel.
In de loop van de voormiddag transfer naar de luchthaven en afreis met Brussels Airlines. Aankomst in de namiddag in Zaventem.
Einde van een onvergetelijke reis!Prijs en voorwaarden - afreis 23 mei 2020 -

Prijs per persoon : 1625 EUR
Single supplement : 330 EUR
(max. 5)

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy : Brussel - Napels - Brussel (+/- 2u15)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Napels : 118,68 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 7 nachten verblijf in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en WC
- half pension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
- jetfoil heen en terug naar Capri en een boottocht rond het eiland
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen
- een Ictam begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de middagmalen (met hulp van de lokale gidsen)
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien: 30 EUR
- de entrees en bezoeken: ongeveer 110 EUR
(Vesuvius, Herculaneum, Pompeï, Pozzuoli, Villa San Michele, Nationaal Archeologisch Museum in Napels, Cappella San Severo, de kloosters van Santa Chiara en San Francisco, Villa Rufolo en het kloosterpand van de kathedraal in Amalfi, Paestum, Villa Arianna en Villa S. Marco)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van september 2019, met uitzondering van eventuele lokale taksen, en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198