.

CULTURELE GROEPSREIS

ITALIE : IL CILENTO

  • alle bezoeken vanuit één 4* hotel
  • prachtige zandstranden, grotten, canyons, hoge bergen en valleien, olijfbomen...
  • pittoreske dorpjes
  • volpension en drankenforfaits inbegrepen tijdens de maaltijden
  • lokale streekproducten!
  • daguitstap naar Calabria en Basilicata

7 dagen per vliegtuig - Afreis : 2 juni 2020

.

Het nationaal park ‘de Cilento’ (Parco Nazionale del Cilento e Valle di Daino) is gelegen in de regio Campania, net boven de kust van Calabria. Het gebied vormde de grens tussen de Griekse kolonies van de Magna Graecia en de oorspronkelijke inwoners (Etrusken en Lucaniërs). De Cilento was een belangrijk knooppunt op de handelsroutes tijdens de Romeinse tijd en de middeleeuwen. De vele archeologische opgravingen herinneren ons aan deze periode. Door zijn goed bewaarde unieke regionale cultuur (typische gebruiken, regionale keuken en de authentieke dorpjes) en de ongerepte natuur is dit gebied uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed.

Gemoedelijke ontdekking van een onbekende Italiaanse landstreek gezegend met een prachtige natuur, pittoreske dorpjes en historische monumenten in een sfeer van ‘dolce far niente’.

.

De reis in detail

versie 20/06/19 15:35

1ste dag : BRUSSEL - NAPELS - AGROPOLI - SAPRI

Afspraak ’s morgens op de luchthaven van Zaventem en vertrek met een Brussels Airlines vlucht naar Napels.
Vooraleer we onze bezoeken aanvatten, houden we een halte voor het middagmaal in een visrestaurant in Napels.
Onze bus brengt ons vervolgens naar Agropoli, de toegangspoort van de Cilento.
Via een monumentale trap (salita degli scaloni) met adembenemend uitzicht op de haven en de Golf van Salerno bereiken we het oude stadsdeel. Wanneer we de top bereiken, passeren we onder een oude poort met twee bogen met daarboven het familiewapen van Sanfelice (hertogen van Agropoli rond 1800). De oude stad met zijn smalle straatjes is prachtig. Op de top van de heuvel bezoeken we het Angevijns-Aragonese kasteel dat de stad domineert.
Daarna nemen we de bus richting Sapri, waar we de komende 6 nachten zullen verblijven in het hotel Tirreno 4* (Sapri). Avondmaal en overnachting.

2de dag : SAPRI : uitstap naar PALINURO en VELIA

Ontbijt in het hotel gevolgd door een excursie naar Palinuro, de iconische badplaats van de Cilento, omringd door een uniek natuurlijk kader. De excursie per boot, waarbij we kunnen genieten van spectaculaire zichten op de kust vanaf het water, voert ons naar de bekende grotten van Palinuro, waaronder de prachtige “grotta Azzurra” in de “Baia del Buon Dormire” (Baai van de Goede Nachtrust) en de “Arco Naturale” in de “Grotta delle Ossa” (Grot der Beenderen). We zien ook de vuurtoren bovenop de Capo Palinuro. UNESCO riep dit prachtig gebied niet zonder reden uit tot ‘Wereld biosfeerreservaat’.
Verder naar de agriturismo “Isca delle donne”, voor een rondleiding langs de boerderij, de moestuin, de citrus boomgaarden, alsook het fabriekje waar de producten van het land verwerkt worden tot confituren en andere conserven. We genieten hier van het middagmaal met lokale producten.
Bezoek aan Velia en haar archeologische opgravingen. Dankzij haar gunstige geografische ligging op de oude handelsroutes tussen Griekenland en Etrurië, ontwikkelde Velia (Elea) zich snel tot een welvarende stadstaat en belangrijk commercieel, artistiek en intellectueel centrum. Velia is ook bekend voor haar vroege Griekse filosofen van de School van Elea met filosofen als Parmenides, Zeno van Elea en Melissus.
We maken een aangename wandeling door de oude straten tot aan het agora (forum).
Op het einde van de namiddag keren we terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : SAPRI : uitstap naar DE GROTTEN VAN PERTOSA EN PADULA

Ontbijt in het hotel. Deze ochtend maken we een uitstap naar de grotten van Pertosa.
De grotten liggen verspreid in een natuurlijk amfitheater in de Monti Alburni.
Van onze ontdekkingstocht van meer dan een kilometer langs de ondergrondse rivier de Negro, leggen we ook zo’n 400 meter per boot af. Onderweg stoppen we bij de ondergrondse waterval, de “Sala del Paradiso” (Paradijskamer) en vervolgens verder langs de noordelijke tak van de grotten waar we de “Grande Sala” (Grote Zaal), de “Sala delle Spugne” (Sponzenzaal), alsook de “Braccio delle Meraviglie” (Arm der Wonderen) bereiken.
Na deze unieke uitstap brengt de bus ons naar een lokaal restaurant waar traditionele gerechten geserveerd worden.
In de namiddag bezoeken we Padula met het mooie kartuizerklooster “Certosa di San Lorenzo”, bekend om haar indrukwekkende kloostergang (104 m x 149 m), die de grootste ter wereld is. Het hele complex is niet enkel het grootste van Zuid-Italië maar ook het interessantste van Europa. De bouw begon in 1306 en de vele uitbreidingen en renovaties duurden tot in de 19de eeuw.
Na dit verrijkende bezoek, terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : SAPRI : uitstap PAESTUM en bezoek aan een mozzarellaboerderij

Na het ontbijt rijden we naar Paestum. We houden eerst een halte aan de boerderij “Tenuta Vannulo” voor een rondleiding en proeverij van buffelmozzarella.
Tijdens de rondleiding maken we kennis met de traditionele mozzarellaproductie, en bezoeken we de stallen, het boerderijmuseum met meer dan duizend voorwerpen en de lederwinkel. Uitgebreid middagmaal ter plaatse.
In de namiddag bezoek aan Paestum en zijn archeologische opgravingen, een architecturale parel die teruggaat tot de oude Grieken, en een van de belangrijkste archeologische parken in Europa, opgenomen in de lijst van Unesco-werelderfgoed. Bezoek aan de enorme tempels van Hera, Athena en Poseidon. Ten slotte bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Paestum.
Na het bezoek keren we terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting

5de dag : SAPRI : uitstap SCALEA (Calabria) en MARATEA (Basilicata)

Ontbijt. Vandaag rijden we zuidwaarts voor het bezoek van Scalea in Calabrië. Het historisch centrum van Scalea bestaat uit een netwerk van steegjes en kleine pleintjes dat ons naar de kerk van S. Maria d’Episcopio en de ruïnes van het oude kasteel leidt.
Middagmaal in een agriturismo dat lokaal geoogste producten serveert.
In de namiddag bereiken we Maratea in Basilicata, met een rijke artistieke en architecturale geschiedenis. Maratea is ook gekend om haar 44 kerken!
Voordat we terugkeren naar het hotel, houden we nog een halte aan de Monte San Biagio.
Op de top van deze berg staat het majestueuze standbeeld van Christus de Verlosser (22 m hoog), een kunstwerk van de Florentijnse beeldhouwer Bruno Innocenti, in opdracht van graaf Stefano Rivetti di Valcervo.
Terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

6de dag : SAPRI : uitstap SAN GIOVANNI A PIRO, POLICASTRO en VIBONATI

Ontbijt in het hotel en vertrek naar San Giovanni a Piro. Korte stop bij een prachtig panoramisch uitkijkpunt met uitzicht op de Golf van Policastro en vervolgens richting het Byzantijnse klooster complex van San Giovanni Battista, dat haar structurele integriteit en architecturale grootsheid van weleer wonderwel kon bewaren. Bewonder zowel de kerk, als de 15 meter hoge toren “Torre Merlata” die oorspronkelijk gebouwd werd als verdedigingstoren. Verder naar Policastro en bezoek aan de kathedraal die dateert van 1177. Van hieruit kunnen we de goed bewaard gebleven vestingmuren van de stad zien.
Voor het middagmaal gaan we naar de agritursimo “la valle del Lupo” in Vibonati, waar we de mogelijkheid hebben om de boerderij te bezoeken en streekproducten “direct van bij de producent” te proeven.
Terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

7de dag : SAPRI - NAPELS - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Napels. Afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel waar we aankomen rond de middag.
Einde van een mooie reis!

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1585 EUR
Singletoeslag :
210 EUR (max 5 kamers)
260 EUR (vanaf de 6de kamer)
Toeslag kamer met zeezicht
(enkel in dubbele kamer mogelijk) : 90 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- Brussels Airlines lijnvluchten in economy: Brussel - Napels - Brussel (+/- 2u20)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen : 101,86 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 6 nachten in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardige, alle kamers met bad of douche en WC
- vol pension, van het middagmaal de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag (middagmalen in plaatselijke restaurants of agriturismo)
- drankenforfait (1/2 fles water en 1/4 fles wijn)
- diensten van een lokale Franssprekende gids
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- alle toegangen zoals vermeld in het programma
- de bootexcursie naar Capo Palinuro
- de excursie naar de Pertosa grotten
- bezoek, degustatie en middagmaal in de buffelboerderij Vannulo
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- overige dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien: 30 EUR
- stadstaksen (1 EUR per persoon per nacht, prijs te herbevestigen)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) :
bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks :
75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van mei 2019, voor de prestaties in het land van bestemming in juni 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198