.

CULTURELE GROEPSREIS

ITALIE : LIGURIE en PIEMONT

  • GENUA, geboortestad van Columbus en sleutel tot de Middellandse Zee
  • RIVIERA DI LEVANTE, prachtige landschappen en Cinque Terre!
  • PIEMONT, Valle di Susa en de Sacra di S. Michele!
  • TURIJN, de pracht van het Huis van Savoye

7 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 31 augustus 2019

.

.

De reis in detail

versie 26/11/18 16:16

1ste dag : BRUSSEL - MILAAN - GENUA

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar Milaan Malpensa waar we rond de middag aankomen.
We rijden meteen zuidwaarts richting Genua en houden halt voor een vrij middagmaal.
Onderweg bezoek aan het prachtige Certosa di Pavia, een 14de-eeuws renaissance kartuizerklooster dat door de Viscontis werd gesticht. De façade trekt onmiddellijk de aandacht en behoudt een sobere elegantie ondanks de weelderige details.
Verder naar Genua, een fiere stad met een rijk verleden. Al in de middeleeuwen domineerde deze handelsrepubliek de zeeën en ze kende het hoogtepunt van haar macht in de 16de en 17de eeuw. Rijke families die als mecenassen optraden voor de kunstenaars zorgden mee voor de culturele uitstraling van Genua.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het B&B hotel Genova 3* (Genua).

2de dag : GENUA : boottocht naar de CINQUE TERRE langs de RIVIERA DI LEVANTE

Vroeg ontbijt. We rijden naar La Spezia, vertrekpunt van onze boottocht langs de beroemde en wondermooie Riviera di Levante. Doel van onze uitstap is de streek van de Cinque Terre, ruig en minder bekend, met wijngaarden tegen steile hellingen, als decor voor kleurrijke vissersdorpen met hun kleine typische huisjes.
Voor het middagmaal houden we een halte in een van deze schilderachtige dorpjes.
Na dit mooie stukje afgelegen kust, rijden we terug naar Genua.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
Bij slecht weer of woelige zee voorzien we een alternatief programma.

3de dag : GENUA

Na het ontbijt, vertrek voor ontdekking van Genua’s historische centrum, één van de grootste van Europa. Prachtige culturele schatten liggen verborgen achter de dikke muren van paleizen en kerken in de middeleeuwse wijk: een wirwar van steegjes en pleintjes die we met genoegen verkennen. We bewonderen de afwisseling van donkere en lichte steen in de kathedraal van San Lorenzo, een elegant monument waarin we de overgang van de romaanse naar de gotische stijl zien. Vrij middagmaal.
Op de via Garibaldi bouwden de beroemdste architecten van Italië prachtige huizen voor de rijke handelaars. De Strada Balbi is in haar volledigheid het werk van één enkele familie, de Balbi. Hun mooiste paleis is het Balbi Senarega uit de 17de eeuw. Uit dezelfde periode dateren ook het klooster van de Jezuïeten, zetel van de universiteit, en het Koninklijk Paleis, de residentie van de prinsen van Savoye sinds 1824.
Wie wil, kan de dag afsluiten met een bezoek aan het wereldberoemde Aquarium (facultatief).
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

4de dag : GENUA - ALBA - TURIJN

Na het ontbijt verlaten we Genua. We maken een wandeling in de middeleeuwse stad Alba, vooral bekend om zijn keuken en de wijnen van de nebbiolodruif: Barbaresco en Barolo. Oude muren omringen de middeleeuwse stad vol torens en romaans-gotische monumenten met Lombardische en barokke karaktertrekken.
Lunch in een lokaal restaurant.
Daarna zetten we onze reis verder noordwaarts door glooiende heuvels bedekt met wijngaarden en hazelaarstruiken.
We steken de Po over en ontdekken al vlug de barokke charme van Turijn. De centrale wijken zijn in een statige stijl opgetrokken door de vorsten die er heersten. Bezoek aan het Egyptisch Museum met één van de rijkste collecties ter wereld: grafzuilen, mummies, papyrussen, faraobeelden, weef- en spingetouwen, objecten voor de jacht en visvangst, juwelen en aardewerk.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het centraal gelegen hotel Concord 4* (Turijn).

5de dag : TURIJN

In de voormiddag, bezoek aan het Palazzo Madama, dat nu het Museo d’Arte Antica huisvest. Het gebouw op zich vertelt de 2000-jarige geschiedenis van Turijn. Opgetrokken als een middeleeuws kasteel op Romeinse vestingen, werd het in de 15de eeuw nog verrijkt met twee zestienhoekige torens en in de 18de eeuw met de façade en het prachtige trappenhuis uit de late barok. Vrije tijd voor het middagmaal.
‘s Namiddags bezoeken we de Mole Antonelliana. Torenachtig uitgebouwd in 1879 met een hoogte van 165 m, is de “Mol van Antonelliana”, zo genaamd naar de architect die het ontwierp, Alessandro Antonelli, hét symbool van Turijn. Tegenwoordig herbergt het gebouw het Filmmuseum dat we tevens bezoeken. Verder verkennen we de Supergabasiliek, opgetrokken tussen 1717 en 1731. De kerk heeft een rond grondplan. Vanop de binnenhof geraakt men via een mooi portiek bij de grafkelder van de koningen van Savoye. Vanop het voorplein, prachtig panorama op de stad, de Alpen en de Povlakte.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in ons hotel.

6de dag : TURIJN : uitstap naar VALLE DI SUSA

Vandaag maken we een prachtige uitstap naar de Susavallei. We rijden langs de abdij van Sant’Antonio di Ranverso, gesticht in de 12de eeuw als pleisterplaats voor de pelgrims op de Via Francigena. Deze beroemde bedevaartweg liep door de vallei. De kerk in gotische stijl herbergt waardevolle fresco’s uit de 15de eeuw.
Het stadje Avigliana was tot in de 15de eeuw een lievelingsoord van de prinsen van Savoye. Het historisch centrum wordt beheerst door de ruïnes van een burcht uit de 10de eeuw. Middagmaal. Vandaar volgen wij een panoramische weg langs de twee meren van Avigliana naar de abdij van S. Michele della Chiusa. Deze benedictijnenabdij uit de 10de eeuw doet sterk denken aan de Mont-Saint-Michel. De abdij is vooral beroemd als de Sacra di San Michele, spectaculair gelegen op 962 m hoogte, op een rotspunt. Van hieruit hebben we een prachtig vergezicht op de bergen en de vallei van de Doire.
’s Namiddags terug naar Turijn voor een wandeling in de statige binnenstad: van het elegante San Carlosplein, naar het Carignano-paleis, een barok gebouw waar Victor Emmanuel II geboren werd. We belanden bij het Koninklijk Paleis, tot in 1865 de residentie van het Huis van Savoye. Einde van onze wandeling aan de Dom van Turijn, het enige historische monument uit de Renaissance in de stad. De lijkwade van Turijn wordt hier bewaard.
Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

7de dag : TURIJN - BRUSSEL

Na het ontbijt rijden we naar de Venaria Reale. Bezoek van de Venaria Reale, een prachtig uitgestrekt landgoed op 10 km van Turijn. Het bestaat uit de Regia, een extravagant barok paleis, prachtige tuinen en een park van 3000 hectaren. Deze koninklijke residentie van het huis van Savoye van de 17de en 18de eeuw is na een grondige restauratie sinds 2007 opnieuw open voor het publiek. Het paleis en het park staan op de lijst van het Unesco-werelderfgoed. Vrij middagmaal tijdens het bezoek.
In de loop van de namiddag naar de luchthaven van Turijn voor de afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar Brussel, waar we ‘s avonds laat aankomen.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1585 EUR
Singletoeslag : 275 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy: Brussel-Milaan (+/- 1u35) en Turijn-Brussel (+/- 1u35)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Italië: 91,32 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 6 nachten in de vermelde 3* en 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig met bad of stortbad en wc
- half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
- daguitstap met middagmaal naar de Cinque Terre
- het middagmaal te Alba
- het middagmaal tijdens de uitstap naar Vale di Susa
- drankenforfaits tijdens de voorziene maaltijden (1/2 l. water en 1/4 l. wijn)
- de groepsreservatiekosten voor het bezoek aan het Egyptisch Museum, het Koninklijk Paleis en de Venaria Reale
- diensten van lokale Franssprekende gidsen tijdens de bezoeken ( met uitzondering van Alba)
- een Ictam begeleider Brussel-Brussel, die zorgt voor de vertaling
- de toegangsgelden van de vermelde bezoeken
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.


TE VOORZIENE KOSTEN
- de overige middagmalen (dag 1, 3, 5 en 7) en het avondmaal op dag 7
- de persoonlijke uitgaven
- het facultatief bezoek van het aquarium in Genua
- de fooien : 35 EUR
- de stadstaksen (in Genua 1,5 EUR per persoon per nacht en in Turijn 3,70 EUR per persoon per nacht, prijzen onder voorbehoud)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van september 2018 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2019 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198