.

CULTURELE GROEPSREIS

ITALIE : De Marken

  • Kunst, natuur en geschiedenis
  • Rechtstreekse vluchten
  • Slechts twee hotels
  • Half pension met drankenforfaits
  • Proeverij van lokale producten

8 dagen per lijnvlucht - Afreis : 21 september 2020

.

.

De reis in detail

versie 18/11/19 11:16

1ste dag : BRUSSEL - BOLOGNA - SENIGALLIA (185 km)

Afspraak op de luchthaven van Zaventem rond de namiddag. Vertrek per lijnvlucht van Brussels Airlines met bestemming Bologna, waar we in de namiddag aankomen. Onthaal en vertrek per bus naar de Marken. Onze reisweg gaat doorheen glooiend landschap naar Senigallia.
Check-in, avondmaal en overnachting in hotel Bel Sit 3* (Senigallia).

2de dag : SENIGALLIA : uitstap naar URBINO en Gola del Furlo (150 km)

Ontbijt in het hotel. Transfer naar URBINO, de schitterende stad van Hertog Federico da Montefeltro, waarvan het historisch centrum op de lijst van het Unesco Werelderfgoed staat. Stadsrondleiding en bezoek van het Hertogelijk Paleis, het centrum van het culturele leven ten tijde van Federico en een uitzonderlijk voorbeeld van renaissance architectuur. Het paleis is eveneens het belangrijkste museum van De Marken, waar vele interessante kunstwerken van Raffaello, Piero della Francesca, Paolo Uccello, Melozzo da Forli,... tentoongesteld zijn. Verrassend zijn ook de bijdragen van ‘onze’ Giusto da Guanto (Justus van Wassenhove uit Gent), vrijmeester in het Gentse schildersambacht in 1464 en rond 1470 naar Urbino vertrokken om in dienst te treden van de belangrijke renaissancevorst. Bezoek van het Oratorium van Johannes de Doper met de uitzonderlijke fresco’s van de gebroeders Salimbeni.
Dit jaar maken we ook een extra stop aan het geboortehuis van Raffaello naar aanleiding van zijn dood, exact 500 jaar geleden.
Rond de middag rijden we naar het beschermd natuurgebied, Gola del Furlo voor het vrije middagmaal en een korte wandeling langs de Via Flamminia naar de Galleria Vespasiana (76 na Chr.). Terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : SENIGALLIA : uitstap naar PERGOLA, MONDAVIO en CORINALDO (100 km)

Ontbijt in het hotel. Uitstap naar PERGOLA, een klein stadje van Romeinse oorsprong, gelegen te midden de groene heuvels. Het dorp is niet enkel rijk aan historische paleizen en mooie kerken maar de belangrijkste bezienswaardigheid is zonder twijfel de ‘Bronzi Dorati’, een unieke bronzen beeldengroep daterend uit de late Romeinse Republiek of de vroege Romeinse Keizertijd. In de buurt degusteren we eveneens de typische lokale kersenwijn en we krijgen hapjes geserveerd.
In de namiddag verder naar MONDAVIO. Bezoek van het pittoreske dorpje en de majestueuze burcht, la Rocca, ontworpen door het militaire genie Francesco di Giorgio Martini. We zien er een collectie wassen beelden, munitie en wapentuig die een interessant beeld geven van de late 15de en vroege 16de eeuw. Verder nog een bezoek aan het kleine Apollo theater uit de 18de eeuw. Het theater telt slechts 80 zitplaatsen en is zeer rijkelijk versierd. Tenslotte rijden we richting CORINALDO, de geboorteplaats van de heilige Maria Goretti. Het stadje is opgenomen in de lijst van ‘borghi piu belli d’Italia’.
Terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : SENIGALLIA : uitstap naar FABRIANO, MATELICA en TOLENTINO (240 km)

Na het ontbijt vertrek naar FABRIANO, klein industrieel centrum en zetel van een bisdom. In Fabriano werd door Gentile da Fabriano (1360-1427) een bekende schilderschool opgericht, maar de stad ontleent haar faam vooral aan de productie van hoogwaardig papier, reeds befaamd in de 13de eeuw en nu nog steeds. Onze geleide wandeling brengt ons naar de Piazza del Comune, versierd met een 14de-eeuwse fontein en omgeven door de belangrijkste monumenten: de loggia van St.-Franciscus, het stadhuis en op de achtergrond het romaans-gotische Paleis van Podesta uit 1255. Op de Piazza del Duomo zien we de kathedraal, die werd herbouwd in de 17de eeuw, maar waar we nog de 14de-eeuwse apsis in terug vinden alsook de opmerkelijke kapellen met fresco’s die geïnspireerd zijn op het werk van Giotto. Onze wandeling eindigt in het interessante Papier en Watermerk Museum.
Daarna brengt onze reisweg ons naar MATELICA voor een uitgebreide degustatie van lokale wijnen en hoogwaardige streekproducten.
Tenslotte transfer naar TOLENTINO waar we onder andere de mooie basiliek van San Nicola bezoeken. Beschadigd gedurende de laatste aardbevingen van 2016 maar momenteel hersteld in haar glorie. De bijzondere kapel en kloostergang met fresco’s die het leven van San Nicola uitbeelden krijgen onze speciale aandacht.
Terug naar het hotel en avondmaal.

5de dag : SENIGALLIA - ANCONA - LORETO - RECANATI - ASCOLI PICENO (195 km)

Ontbijt in het hotel. Transfer zuidwaarts naar ANCONA voor een kort bezoek van de mooie kathedraal. Verder naar LORETO, één van de belangrijkste bedevaartsoorden, gelegen op de top van een heuvel, dicht bij de zee. Volgens een 15de-eeuwse legende bevindt zich hier het huis waar Maria geboren werd en gewoond heeft. Vrij middagmaal.
We rijden verder zuidwaarts voor het bezoek van RECANATI. Dit kleine dorpje is vooral gekend dankzij één van de belang-rijkste Italiaanse dichters, Giacomo Leopardi, die hier is geboren (1798). We bezoeken onder andere het huis van Leopardi met de enorme bibliotheek en het museum van Villa Coloredo Mels met interessant werk van de Venetiaanse renaissance-schilder, Lorenzo Lotto.
Na onze bezoeken rijden we verder naar Ascoli Piceno. De komende 3 nachten verblijven we hier in de buurt in het hotel Villa Picena 4* (Colli del Tronto). Avondmaal en overnachting.

6de dag : ASCOLI PICENO : uitstap naar MONTAPPONE en SERVIGLIANO (125 km)

Ontbijt. Bezoek van ASCOLI PICENO. Rondleiding in dit mooie stadje waar we, bij wijze van spreken, op elke hoek van de straat een schat aan gebouwen in romaanse, gotische of barokke stijl ontdekken. Tijdens onze wandeling bekijken we de gevels van de opmerkelijkste gebouwen. Op de prachtige Piazza del Popolo zien we het Palazzo dei Capitani del Popolo en de kerk van St.-Franciscus, maar ook het historische Meletti café. Vervolgens komt het oude stadsgedeelte aan de beurt met onder andere de Piazza Aringo met het Palazzo dell’Aringo en de schitterende kathedraal van Sint-Emidio. Wat vrije tijd. We hebben de gelegenheid om te proeven van de traditionele gefrituurde olijven uit Ascoli, de olive all’ascolana, en andere typische streekproducten, dit alles samen met een goed glas wijn.
Deze namiddag rijden we naar MONTAPPONE, het ‘hoeden’-dorp. We bezoeken het hoedenmuseum en het dorpje.
Op de terugweg naar Ascoli houden we nog halt in SERVIGLIANO, een verrassend mooi dorpje. Op het einde van de middag terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

7de dag : ASCOLI PICENO : uitstap naar MACERATA, URBISAGLIA en de abdij van FIASTRA (220 km)

Onze volgende halte is MACERATA, van uitzonderlijk artistiek en historisch belang op het vlak van renaissance en barokke architectuur. Rondleiding door de oude stad met de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, bedekt met marmer en ontworpen door Luigi Vanvitelli; en verder de Piazza della Libertà. We vergeten zeker niet het 19de-eeuwse Sferisterio openlucht theater, met unieke en opmerkelijke architectuur. Tenslotte brengen we nog een bezoek aan het Palazzo Buonaccorsi waar vooral de zalen met fresco’s met het verhaal van Aeneas zeer interessant zijn.
Verder naar URBISAGLIA, een klein middeleeuws dorpje waar we genieten van een voortreffelijk middagmaal en een kort bezoek aan het archeologisch park. Voordat u terugkeert naar het hotel houden we nog een stop aan de Abdij van Fiastra, de belangrijkste uit de regio, met zijn kerk en het prachtige cisterciënzer klooster.
Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

8ste dag : ASCOLI PICENO - CASTELLUCIO DI NORCIA - SPOLETO - ROME - BRUSSEL (250 km)

Na het ontbijt nemen we afscheid van de Marken en rijden door de Apennijnen, via de mooie landschappen van Umbrië naar ROME. We houden halte in Castelluccio di Norcia, een klein dorpje in het nationaal park van Monte Sibillini, waar we ten volle kunnen genieten van de mooie natuur en een degustatie van lokale produkten.
We houden een laatste halte in SPOLETO, waar we een wandeling maken door de kronkelende nauwe straatjes. We bezoeken onder andere de kathedraal met haar façade van mozaïek uit de 13de eeuw, de kolossale klokkentoren uit de 12de eeuw en de zeer mooie fresco’s van Filippo Lippi uit de tweede helft van de 15de eeuw.
Verder naar Rome voor de rechtstreekse Brussels Airlines vlucht naar Zaventem, waar we rond middernacht aankomen.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1595 EUR
Singletoeslag : 195 EUR


(*) Het aantal single kamers is beperkt.

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Bologna (+/- 1u40) //Rome - Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Italië : 91,85 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 7 nachten verblijf in 3* en 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig, met bad of douche en toilet
- half pension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot het middagmaal op de laatste dag
- drankenforfait (1/2 fles water en 1/4 fles wijn) tijdens de avondmaaltijden
- degustatie van kersenwijn (dag 3)
- degustatie van wijnen en streekproducten (dag 4)
- degustatie van gefrituurde olijven uit Ascoli (dag 6)
- middagmaal in Urbisaglia (dag 7)
- degustatie van lokale produkten de laatste dag (dag 8)
- de ingangen voor de bezoeken vermeld in het programma
- lokale Franssprekende gidsen tijdens de bezoeken
- een Ictam begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.


TE VOORZIENE KOSTEN
- extra dranken en persoonlijke uitgaven
- de niet inbegrepen middagmalen
- de fooien : 35 EUR
- de lokale stadstaksen (voor het ogenblik 1 EUR per persoon per nacht in Senigalia, te herbevestigen)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van oktober 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 18 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198