.

CULTURELE GROEPSREIS

DE NOORD ITALIAANSE MEREN

Lago Maggiore, Lago d’Orta, Lago di Como, Lago di Garda

  • Schilderachtige, smalle gletsjermeren aan de voet van de Lombardische Alpen, beroemde eilandjes, villa’s met prachtige tuinen en terrassen, typische stadjes, dit alles badend in een zacht klimaat.

7 dagen per lijnvlucht - Afreis : 7 september 2020

.

.

De reis in detail

versie 21/11/19 11:30

1ste dag : BRUSSEL - MILAAN - STRESA (MAGGIORE MEER)

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Milaan Linate waar we rond de middag aankomen.
We rijden meteen noordwaarts naar het Maggiore meer en houden halt in Stresa, dat zeer geliefd is bij kunstenaars en schrijvers. Intrek in het hotel en licht middagmaal.
Voor het eerste bezoek nemen we een privé boot naar Villa Taranto, voor een bezoek van de botanische tuinen met exotische planten.
Op de terugweg houden we halt in Pallanza, mooi gelegen stadje aan het meer, voor een kort bezoek. Met de boot terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting in het hotel Lido La Perla*** (Stresa).

2de dag : STRESA : uitstap SANTA CATERINA DEL SASSO / BORROMEÏSCHE EILANDEN

Na het ontbijt, vertrek met een privé boot naar Santa Caterina del Sasso voor het bezoek aan de kluizenaarsgrot die hier in de 13de eeuw gesticht werd door de heremiet Alberto Besozzo.
Vervolgens met de boot naar de Borromeïsche eilanden. Eerste halte op het Isola Pescatori, een authentiek vissersdorp, voor een aangename wandeling doorheen de smalle straatjes en het middagmaal in een lokaal restaurant.
Na de middag naar Isola Bella, genoemd naar Isabella, de vrouw van de rijke en machtige graaf Carlo III Borromeo die het eiland kocht. Geleid bezoek aan het paleis en de tuinen. Het in Lombardische barokstijl opgetrokken Palazzo telt verschillende vertrekken waaronder de ‘grotten’. Hier zocht men op warme dagen verkoeling. De tuinen vormen een fraai barok geheel gevuld met beelden, fonteinen en vele plantensoorten.
Met de boot terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : STRESA : uitstap ORTA MEER

Vandaag brengen we een bezoek aan het Orta meer. We rijden met de bus naar Orta San Giulio en met het elektrische treintje klimmen we naar de Sacro Monte. Geleid bezoek aan de kapel opgericht ter nagedachtenis van San Francisco van Assisi.
Bezoek aan het oude stadscentrum en middagmaal.
Met een privé boot naar het eiland San Giulio, mooi gelegen op de punt van een schiereiland. Bezoek aan de romaanse basiliek en het 16de-eeuwse stadhuis, het Palazzotto. We keren terug naar Orta San Giulio voor wat vrije tijd en shopping.
Terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : STRESA - COMO (MEER) - TREMEZZO

Na het ontbijt verlaten we Stresa. Bezoek van de stad Como, bloeiende stad ten tijde van het Romeinse rijk met hoogtepunt in de 11de eeuw. Het stratenpatroon in het oude centrum herinnert ons hieraan. De stad werd grotendeels verwoest door Milaan in 1127. De belangrijkste middeleeuwse bezienswaardigheden bevinden zich in het hart van het oude stadscentrum.
Met de hydrofoil varen we naar Bellagio. Bezoek aan dit kleine schilderachtige dorpje, prachtig gelegen op het puntje van de kaap die het Comomeer van het lago di Lecco scheidt. We lunchen in een lokaal restaurant.
Met de boot naar Tremezzo en bezoek aan de Villa Carlotta (18de eeuw), zo genoemd naar Charlotte von Sachsen-Meiningen (°1860). De Villa verwelkomt u met haar prachtige botanische tuinen en kamers vol kunstwerken.
Van hieruit naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting in hotel Bazzoni*** (Tremezzo).

5de dag : TREMEZZO - BERGAMO - BRESCIA - GARDAMEER

We verlaten het Comomeer en gaan op weg richting Gardameer. Onze eerste halte vandaag is Bergamo. Met een kabelbaan bereiken we Bergamo Città Alta. Wandeling doorheen de middeleeuwse straten die hun oude charme behouden hebben naar het Rocca kasteel vanwaar we een prachtig uitzicht hebben. Naar de Piazza Duomo met de mooie Basiliek van Santa Maria Maggiore, een romaans juweel, de doom, het baptisterium en de Colleoni kapel. Verder naar de Corsarola, de hoofdstraat met oude en moderne winkels, restaurants en bars. Ten slotte bereiken we de Cittadella, gebouwd voor de familie Visconti, die vandaag verschillende musea herbergt en de Largo Colle Aperto. Lunch in de buurt.
Terug met de kabelbaan naar Bergamo Bassa waar de bus ons opwacht.
We rijden naar Brescia waar we een geleid bezoek brengen aan deze mooie stad. De Capitolijnse tempel en de restanten van het forum getuigen van de bloeiperiode die deze stad kende ten tijde van het Romeinse Keizerrijk.
Na dit verrijkende bezoek rijden we verder naar het Gardameer, waar we de volgende 2 nachten zullen verblijven in het hotel Villa Maria**** (Desenzano).
Avondmaal en overnachting in het hotel.

6de dag : GARDAMEER

Vandaag ontdekken we het Gardameer in al haar schoonheid. Vooreerst met de bus naar Cisano di Bardolino. We bezoeken er het Museo dell’Olio waar we uitleg krijgen over het productieproces van de olijfolie.
Vervolgens naar Sirmione van waaruit we een boottocht maken rond het schiereiland. We zien o.a. de Villa van Maria Callas, de Catullusgrot en de warmwaterbron ‘Boiola’, waarvan het water gebruikt wordt in de vele thermische baden in buurt.
Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder naar Salo met de publieke boot, waar we genieten van wat vrije tijd. Terug met de bus naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

7de dag : GARDAMEER - TRENTO - MILAAN - BRUSSEL

Na het ontbijt verlaten we de Italiaanse meren en rijden voor een laatste bezoek nog even noordwaarts naar Trento, gekend van het Concilie van Trente (1545-1563).
We bezoeken de bekende kathedraal waar het Concilie werd gehouden, het oude centrum en, indien mogelijk, het Castello del Buonconsiglio.
Na het middagmaal rijden we terug naar Milaan waar we in de late namiddag vanuit Linate terug vliegen met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel, waar we ‘s avonds aankomen.
Einde van een mooie reis!


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1695 EUR
Singletoeslag : 245 EUR

(beperkt aantal single kamers)


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Milaan - Brussel (+/- 1u35)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Milaan : 97,99 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per airco-autocar en boot/ferry
- 6 nachten verblijf in 3* en 4* (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of stortbad en wc
- vol pension vanaf het middagmaal de eerste dag tot het middagmaal de laatste dag
- drankenforfait tijdens de middagmalen (1/2 fles water en 1/4 fles wijn per persoon)
- diensten van lokale Franssprekende gidsen tijdens de bezoeken
- de Ictam begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de toegangsgelden van de vermelde bezoeken
- toeristische trein Sacro Monte
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken tijdens het avondmaal en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 35 EUR
- de stadstaksen (voor het ogenblik 1,5 EUR per persoon per nacht)AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198