.

CULTURELE GROEPSREIS

ITALIE : MILAAN Citytrip

4 dagen per lijnvlucht - Afreis : 8 september 2020

.

Milan, de op één na grootste stad in Italië wat betreft het aantal inwoners, hoofdstad van Lombardije, de zetel van een aartsbisdom en een universiteit, bevindt zich op een hoogte van 122 m in de Po-vlakte.
Milaan is het belangrijkste industriële, commerciële en economische centrum van Italië.

.

De reis in detail

versie 27/01/20 10:07

1ste dag : BRUSSEL - MILAAN

Afspraak in de morgen op de luchthaven van Zaventem en vertrek met een Brussels Airlines lijnvlucht. Aankomst in Milaan Linate op het einde van de voormiddag. We ontmoeten onze gids en rijden onmiddellijk naar het centrum van Milaan. Vrije tijd voor het middagmaal.
We vangen de bezoeken van deze stad aan met een wandeling die ons naar het wondermooie Piazza del Duomo brengt, met in het midden het standbeeld van Vittorio Emanuel II. Het plein wordt vooral gedomineerd door de prachtige duomo. We bezoeken dit meest majestueuze en imposante gebouw van de stad, dat meermaals model stond voor de gotische architectuur in Italië.
Langs de noordelijke zijde van het plein wordt onze aandacht gewekt door de Galleria Vittorio Emanuele II, gebouwd in de vorm van een kruis in 1877 en gerestaureerd na de laatste wereldoorlog. Het is een zeer levendige plaats met winkels, cafés en restaurants.
Als we door de galerij wandelen komen we uit op de Piazza della Scala, met de Scala, één van de beroemdste lyrische theaters ter wereld, gebouwd in 1776 op de plaats van de oude Santa Maria della Scala kerk. We bezoeken het museum van de Scala. Transfer per autocar naar het hotel Antares Concorde 4* (Milaan district Gorla) voor het avondmaal en de overnachting.

2de dag : MILAAN

Ontbijt in het hotel. Transfer naar het centrum per autocar.
We beginnen onze dag met het zeer beroemde ‘Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci, dat zich bevindt op de muren van de oude refter (Cenacolo) van het klooster van de heilige Maria der Gratiën.
Een beetje verder bezoeken we de Chiesa di San Maurizio, een kloosterkerk in Lombardische stijl, die dateert uit het begin van de 16de eeuw en volledig is gedecoreerd met fresco’s door Bernardino Luini. Hiernaast is het Gemeentelijk Archeologisch museum, dat we eveneens bezoeken. Dit museum geeft ons een algemeen overzicht van de Etruskische, Romeinse en Griekse cultuur.
Verder naar het Castello Sforzesco, een imposante vierkante stenen structuur met een cilindrische toren aan elk uiteinde van de voorgevel. Dit complex diende oorspronkelijk als burcht van de Visconti en werd verbouwd in de 15de eeuw door de Hertog van Milaan, Francesco Sforza.
Na renovaties en uitbreidingen werd het in de 16de en 17de eeuw één van de grootste burchten van Europa.
Vrije tijd voor het middagmaal.
De namiddag wordt gewijd aan het bezoek van de Pinacoteca di Brera, gehuisvest in een mooi barok paleis uit de 16de eeuw en herbergt tevens de Academie voor Schone Kunsten, de bibliotheek Baridense, het astronomisch observatorium en het Lombardisch Instituut voor Wetenschap, Letteren en Kunsten. De Pinacoteca bezit na Venetië de grootste collectie schilderijen van de Venetiaanse school.
Milaan is de stad bij uitstek om te flaneren in de mooie winkelstraten met luxueuze boetieks.
We nemen de tijd voor een wandeling in de Via Monte Napoleone. In de buurt stoppen we even in de bekende patisserie Confetteria Cova. Dit huis werd gesticht in 1817 en is sinds 2018 in handen van de LVMH (Franse luxeholding). We hebben hier de mogelijkheid om te proeven van de artisanale patisserie.
Transfer per autocar naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

3de dag : MILAAN

Na het ontbijt, per autocar naar het centrum van Milaan. We wandelen naar de basiliek van Sant’Ambrogio, opgericht op het einde van de 4de eeuw door de heilige Ambrogio. Ze werd herbouwd in de 11de eeuw in Romaans Lombardische stijl en was een voorbeeld van vele kerken die in dezelfde stijl werden gebouwd.
Ons volgende bezoek brengt ons naar het Museo della Scienza e della Tecnologia “Leonardo da Vinci”, het grootste museum in zijn genre in Italië. Het centraal gedeelte werd gebouwd in het begin van de 16de eeuw om de monniken van de orde van de Olivaten te huisvesten en vanaf de jaren vijftig herbergt het een galerij integraal gewijd aan Leonardo da Vinci waar men zowel tekeningen kan zien als houten modellen van de verschillende uitvindingen van dit genie. Vrij middagmaal tijdens de bezoeken.
We gaan verder naar de basiliek van San Lorenzo Maggiore, gesticht in de 4de eeuw maar herbouwd in de 12de en 16de eeuw. Voor de gevel staat een portiek van 16 Romeinse zuilen.
We bezoeken ook de mooie kapel van Sant’Aquilino waar het oorspronkelijke grondplan en de vroegchristelijke mozaïeken bewaard zijn gebleven.

Met de autocar gaan we naar het district van Navigli en Darsena. De Darsena haven bevindt zich op het punt waar de kanalen Naviglio Pavese en Naviglio Grande samenkomen. Het was vroeger een belangrijk knooppunt voor transport en handel via het water. Het dokkengebied van Milaan heeft een grote herontwikkeling ondergaan en de stad heeft zijn haven opnieuw in gebruik genomen, zowel als functionele navigatieroute met tal van ankerplaatsen en aanlegkades, maar ook als recreatieve bestemming: een mooie plek in open lucht waar het aangenaam wandelen is.
Transfer per autocar naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

4de dag : MILAAN - BRUSSEL

Ontbijt en transfer per autocar naar de Porta Nuova en Brera wijk. We maken in de omgeving een wandeling. De wijk Porta Nuova, die nog steeds in ontwikkeling is, ligt in de buurt van het treinstation Porta Garibaldi en het Centro Direzionale di Milano, het historische financiële centrum. De wolkenkrabbers worden talrijker en worden gekenmerkt door hun innovatie en creativiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de Unicredit-toren en de Bosco Verticale.
De historische wijk van Brera is één van de meest aangename van de stad, met zijn smalle straatjes vol antiekwinkels, cafés en vele leuke restaurantjes, weg van de drukte van Milaan.
Vrij middagmaal. Vervolgens wandelen we nog over het Cimitero Monumentale, een bijzonder neogotisch kerkhof uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dit openluchtmuseum met grafmonumenten van vooraanstaande Milanezen is zeker een laatste bezoek waard.
Daarna tenslotte, transfer naar de luchthaven van Milaan voor de vlucht richting Brussel, waar we in de loop van de avond zullen aankomen.
Einde van een mooie citytrip !

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1050 EUR
Singletoeslag : 180 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy: Brussel - Milaan- Brussel (+/-1h30)
- de huidige brandstoftoeslagen en luchthaventaksen in Brussel en Milaan : 85,99 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco zoals omschreven in het programma
- 3 nachten verblijf in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en WC
- half pension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
- de inkomgelden (Duomo, Museo della Scala, Cenacolo Vinciano, Pinacoteta di Brera, Museo Archeologico comunale, Museo della Scienza e della Tecnologia)
- de diensten van een Franssprekende lokale gids tijdens de bezoeken in Milaan
- een Ictam begeleider van Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.


TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien : 15 EUR
- lokale stadstaksen ( voor het ogenblik 5 EUR per persoon per nacht, te herbevestigen)


AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 138 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van september 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in september 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde
- Daar het verkeer van toeristenbussen streng gereglementeerd is, worden de bezoeken in het centrum van Milaan te voet gedaan, waarbij de autocar ons telkens op een afgesproken plaats afzet en oppikt.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198