.

CULTURELE GROEPSREIS

KENT en SUSSEX

De tuin van Engeland

o.l.v. Engeland-kenner Guido Vandorpe

  • Eén 3-sterren hotel, alle comfort
  • Half pension
  • Kastelen, manors en tuinen
  • De kathedraal van Canterbury

4 dagen per autocar - Afreis : 1 mei 2015

.

Met de lentekriebels in de lucht ontwaken overal de groene vingers. Ieder huisje heeft zijn tuintje, maar in Engeland, in het bijzonder in het graafschap Kent, krijgt dit spreekwoord een aparte betekenis. Kent wordt ook wel de ‘tuin van Engeland’ genoemd vanwege het schitterende landschap met z’n hopakkers, boomgaarden en wijngaarden. Over het hele graafschap liggen tal van kastelen, enorme herenhuizen en wondermooie tuinen verspreid. Elk seizoen geeft de tuinen hier een heel ander uitzicht : lentebloemen worden al snel opgevolgd door de vroegzomerse kleurenpracht van de rododendrons en de typische Engelse “borders”. We eindigen in Canterbury met een bezoek aan de historische binnenstad en de kathedraal.

.

De reis in detail

1ste dag, vrijdag 1 mei : BRUSSEL - PENSHURST PLACE - ROYAL TUNBRIDGE WELLS - TONBRIDGE

Eerste afspraak ’s morgens in de Kardinaal Mercierstraat te Brussel, tussen het Centraal Station en de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. We rijden naar Calais en ondertussen stoppen we te Gent en Loppem om medepassagiers op te laten stappen. Te Calais nemen we de boot richting Dover. Vrij middagmaal. Van daaruit rijden we door het idyllische Kent. We bezoeken Penshurst Place : een landhuis daterend uit de 14de eeuw met originele middeleeuwse gedeeltes en typische Tudor-architectuur (landhuis en tuinen). Voor we aankomen te Tonbridge, een typisch Kents dorp, halte te Royal Tunbridge Wells, een kuuroord uit de 17de en 18de eeuw en bekend om zijn straten afgeboord met overdekte galerijen. Vrije tijd.
Avondmaal en overnachting in de Rose and Crown 3*charme, een historisch hotel daterend uit de 16de eeuw.

2de dag, zaterdag 2 mei : TONBRIDGE : Hever Castle, Great Dixter, Pashley Manor Gardens

Ontbijt. Daarna bezoeken we Hever Castle, het kasteel waar de Boleyn-zussen opgroeiden. Hendrik VIII Tudor had eerst een relatie met de oudste en trouwde dan met de tweede, die de moeder werd van Elizabeth I. Verder naar Great Dixter House : een historisch domein uit de 16de eeuw dat volledig werd gerenoveerd in het begin van de 20ste eeuw door Nathaniel Lloyd en de vermaarde architect Edwin Lutyens. Maar het is vooral zijn zoon, auteur van tuinboeken en Brits televisiester Christopher Lloyd die van de tuinen een lust voor het oog heeft gemaakt (landhuis en tuinen).
Vrij middagmaal tijdens de uitstap.
In de namiddag zijn de Pashley Manor Gardens aan de beurt. De tuinen zijn een harmonieuze combinatie van romantisch aangelegde parterres en borders en oorspronkelijke aanplantingen. Prachtige oude bomen, fonteinen, bronnen en grote vijvers maken dit arcadische landschap volledig. Pashley kan beschouwd worden als het summum van de Engelse landschapstuin : tuinkamers uit verschillende periodes geven uitzicht op het omringende landschap en getuigen van de lange traditie van tuinarchitectuur in Engeland.
Terug naar Tonbridge voor avondmaal en overnachting.

3de dag, zondag 3 mei : TONBRIDGE : Ightham Mote, Sissinghurst Castle

Ontbijt. Deze dag is gewijd aan twee uitzonderlijk mooie domeinen. We beginnen met een bezoek aan Ightham Mote : een mooi voorbeeld van burgerlijke middeleeuwse architectuur uit de veertiende eeuw dat we nog kunnen bewonderen in zijn originele staat (landhuis en tuinen).
Na de middag bezoeken we één van de mooiste tuinen van Kent : Sissinghurst Castle. In de jaren 1930 creëerden de schrijfster Vita Sackville-West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson er een aantal romantische tuinkamers rondom de ruïnes van een Tudor-landhuis. Een referentie voor elke tuinliefhebber (landhuis en tuinen).
Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag, maandag 4 mei : TONBRIDGE - TUDELEY - CANTERBURY - BRUSSEL

Na het ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan Tudeley waar we een stop maken om de glasramen van Chagall in het kerkje van Tudely te bewonderen.
Daarna rijden we naar Canterbury. Van oorsprong een belangrijke Romeinse nederzetting, was de stad tot aan de tijd van Hendrik VIII de belangrijkste stad van het katholieke Engeland. In 1170 werd in de kathedraal aartsbisschop Thomas Becket vermoord en zijn graf werd er al vlug een drukbezocht pelgrimsoord. Na Hendriks breuk met Rome plunderden zijn troepen de kloosters en kerken en ook de kathedraal en Beckets graf ontsnapten niet aan deze Engelse Beeldenstorm : glasramen en standbeelden sneuvelden. Bezoek aan de stad en de kathedraal. Vrij middagmaal en wat vrije tijd om te wandelen. Dan beginnen we onze terugtocht naar Folkestone waar we Shuttle richting Calais nemen. Verder met de autocar naar Loppem, Gent en Brussel waar we ‘s avonds aankomen.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 635 EUR
Singletoeslag : 125 EUR

(opgelet : het aantal single kamers is beperkt)

Met Ictam-begeleider Guido Vandorpe van Brussel tot Brussel

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- transport per autocar met airco
- overtocht Calais/Dover/Calais met de veerboot
- alle kamers met bad of douche en wc in het Brooks Royal Oaks hotel 3* of gelijkwaardig.
- halfpension (3 ontbijten/3 avondmalen) en het middagmaal op dag 2
- ALLE vermelde bezoeken en ingangen
- de B.T.W.
- de Garantiefondspremie

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven.
- de middagmalen (tussen 8,5 en 12,5 GBP)
- de fooien : 10 EUR

AAN TE RADEN
Een reisverzekering van de Europese:
a) Volledige verzekering : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, repatriëring onbeperkt, ANNULATIE: 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 40 EUR.
b) Bagage + ANNULATIE (zonder bijstand): 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise.
Premie: 30 EUR.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de wisselkoers 1 EUR=0,86 GBP van juli 2011 en op basis van een minimum van 20 deelnemers.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
Landkaart

terug => klik op de kaart


Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198