.

CULTURELE GROEPSREIS

KOPENHAGEN en SJAELLAND

Het land der Vikings, Knut de Grote, Hans Christian Andersen,
Karen Blixen, ...

  • een aangenaam driesterrenhotel met een zeer centrale ligging in het hart van de hoofdstad
  • klassieke én originele bezoeken
  • ontdekking van de hoofdstad en haar omgeving

4 dagen - Afreis : 10 juli 2020

.

Het charmante Kopenhagen wordt beschouwd als de meest gastvrije hoofdstad van Noord-Europa. Haar vele pittoreske, levendige straatjes, haar mooie winkels, haar kanalen en typische kades, de koninklijke paleizen en haar beroemde musea, haar historisch en modern architecturaal patrimonium maken van deze havenstad een perfecte combinatie van gedurfde moderniteit en roemrijk verleden. De uitstap naar de nabijgelegen Deense Riviera, gelegen aan de Øresund, is een ontdekking van een stukje Deens Zeeland met voor elk wat wils : het uitzonderlijke museum voor Moderne Kunst Louisiana, het geboortehuis van Karen Blixen en de imposante renaissance-burcht van Kronborg te Helsingør.

.

De reis in detail

versie 13/09/19 11:22

Dag 1 : BRUSSEL - KOPENHAGEN

‘s Morgens afspraak op de luchthaven in Zaventem. Vertrek met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Kopenhagen. We worden er verwelkomd bij aankomst door onze lokale Franstalige gids. Transfer naar het hotel en vrije tijd voor het middagmaal.
’s Namiddags maken we met onze gids een eerste panoramische rondrit per autocar in de hoofdstad. Hier en daar zijn fotostops voorzien en maken we ook een wandelingetje. Via Ved Stranden, het kanaal bij het kasteel Christiansborg en verder langs het pittoreske Nyhavn bereiken we Amaliënborg, het Nieuwe Koninklijke Plein met zijn gebouwen en paleizen uit de 18de eeuw. Daarna verder naar de citadel Kastellet en de Gefion fontein. We ontdekken hét symbool van de stad : de kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Terug per autocar naar het centrum waar we het kasteel Rosenborg zien dat we later bezoeken, het grote Raadhuisplein met het stadhuis en meerdere standbeelden. We eindigen bij de Holmenskerk, kerk van de marine in mooie Renaissance-stijl. Vlak ernaast ligt het Kasteeleiland (Slotsholmen). Vandaar maken we een boottocht op de kanalen van de Deense hoofdstad. We zien de stad vanuit een volledig ander oogpunt en varen onder andere langs de nieuwe opera, de “Zwarte Diamant” en de meeste andere historische monumenten.
Daarna te voet terug naar het hotel. Avondmaal in een restaurant in de omgeving. Overnachting in het First Hotel Twentyseven 3*, in het historische centrum van de stad.

Dag 2 : KOPENHAGEN

Ontbijt in het hotel. We beginnen de dag met een bezoek aan het kasteel Rosenborg, gebouwd in een pure noordelijke Renaissance-stijl door Christiaan IV in het begin van de 17de eeuw. Gelegen in een magnifiek stadspark heeft het tot op vandaag zijn oorspronkelijk karakter bewaard. Het interieur is meer dan de moeite waard met o.a. de Ridderzaal, de werk-en slaapvertrekken van deze bouwlustige vorst. Tegenwoordig herbergt het slot ook de Deense kroonjuwelen. We zijn niet ver van de Torvehallerne, twee grote overdekte markten waar we wat vrije tijd hebben om te middagmalen. De Deense broodjes “smorrebrod” of de lokale porridge bij Grod zijn een aanrader.
’s Namiddags brengt een wandeling door het historische centrum Indre By ons naar één van de mooiste en interessantste musea van het land, de NY Carslberg Glyptotek. Het museum werd in 1897 ingehuldigd door de Deense brouwer Carl Jacobson om zijn belangrijke kunstcollectie te herbergen. Zijn collecties van Mesopotamische, Egyptische en Grieks-Romeinse antieke kunst zijn de belangrijkste van Scandinavië. Daarnaast was deze kunstverzamelaar ook een groot bewonderaar van de Franse schilderkunst uit het einde van de 19de en begin 20ste eeuw.
Het laatste bezoek van de dag is gewijd aan het Museum van de Deense Design, gelegen in de wijk Amaliënborg. Sinds 1926 verzamelt men er in een gewezen hospitaalgebouw de werken van de beroemdste Deense designers. Onder andere Kaare Klint, Poul Henningsen, Jacob Jensen en Arne Jacobsen zijn er met hun werken aanwezig. Het blijft speciaal er de originele lederen Egg chair van Arne Jacobsen te zien. In het mooi ingerichte museum zien we het echte DNA van het Deense design : eenvoud, functionaliteit, pure lijnen en elegantie. Terug naar het hotel. Avondmaal in een lokaal restaurant in de buurt en overnachting in het hotel.

Dag 3 : KOPENHAGEN EN DE DEENSE RIVIERA : Karen Blixen, Louisiana, Helsingør (90 km)

Ontbijt. Daarna vertrekken we per autocar met onze gids naar het Deense Zeeland. Onze eindbestemming is Helsingør, een belangrijke stad, strategisch gelegen op de Sund, de zeestraat die Denemarken scheidt van Zweden.
Maar eerst ontdekken we de Deense Rivièra, gelegen langs de l’Øresund. Een prachtige streek dankzij de charmante natuur, de mooie historische en moderne villa’s en landhuizen en zijn musea. We houden eerst halt in het Ordrupgaard park waar we van in de tuin de door Zaha Hadid gebouwde uitbreiding van het museum kunnen zien. Het museum zelf is gesloten en kan niet bezocht worden. In het park staan verschillende moderne sculpturen. Verder naar het Karen Blixen Museet, het geboortehuis van de Deense schrijfster die wereldberoemd werd dankzij haar boek “Out of Africa” dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd verfilmd. Het museum vertelt het verhaal en leven van Karen Blixen aan de hand van foto’s, boeken, persoonlijke voorwerpen en tekeningen en schilderijen van haar hand.
Een paar kilometers verder bezoeken we het Museum voor Moderne Kunst Louisiana, gelegen aan de rand van het water in een uitzonderlijk mooi natuurlijk kader. Hier in Humlebaek stichtte Knud W. Jensen in 1958 een centrum gewijd aan moderne kunst en een museum dat zijn privécollectie kon herbergen. De opeenvolgende architecten hebben op een originele manier de verschillende gebouwen kunnen combineren met de omgeving. Naast de vaste collectie met werken van Arp, Ernst, Calder, Henri Moore, Giacometti en schilderijen uit de Cobra-periode zijn er ook altijd tijdelijke tentoonstellingen.
Vrije tijd voor het middagmaal in de aangename cafetaria van het museum.
Verder naar Helsingør, bijgenaamd « de poort van het Balticum ». We zien al van ver het kasteel van Kronborg dat de stad en de zeestraat domineert. Het slot werd door de Unesco als Werelderfgoed van de Mensheid erkend en dankt zijn huidig uitzicht aan de verbouwingen door Frederik II die de middeleeuwse citadel in de 16de eeuw tot een prachtig Renaissance-slot omvormde. Het is één van de grote nationale symbolen van het land en is tevens bekend omdat de Engelse bard Shakespeare zijn toneelstuk “Hamlet” hier laat afspelen.
Bezoek. Daarna maken we een kleine wandeling in het historische centrum van de stad. We wandelen we langs het Zeevaartmuseum, de nieuwe bibliotheek en stappen we binnen in de Sint Olaf-kathedraal. Per autocar terug naar Kopenhagen.
Deze avond dineren we in het restaurant Nimb Brasserie (of gelijkaardig) in het Tivoli-pretpark, één van de meest geliefde plaatsen en de Deense hoofdstad sinds 1843. Daarmee is Tivoli één van de oudste attractieparken ter wereld en het drukst bezochte van het land. Vooral ’s avonds is het er aangenaam rondkuieren met zijn vele mooie bloemperken, zijn sprookjesachtige verlichting en zijn vele cafeetjes en restaurants. Te voet terug naar het hotel (600 m). Overnachting.

Dag 4 : KOPENHAGEN - BRUSSEL

Ontbijt. We maken onze bagage al klaar om die in de bagageruimte van het hotel te laten want de kamers moeten voor de middag ontruimd worden.
We beginnen onze dag met een wandeling met onze gids naar de buurt van het Kasteeleiland (Slotsholmen). Het huidige paleizencomplex uit 1928, het vijfde in de rij, wordt hoofdzakelijk gebruikt voor regeringsdoeleinden. Verder naar de Koninklijke Bibliotheek waar de moderne uitbreiding door de Denen “Zwarte Diamant” wordt genoemd. De constructie in zwarte graniet en glas wordt in het kanaalwater weerspiegeld en is een mooie illustratie van de functionele Deense architectuur en design. Via de Beurs, in pure Renaissance-stijl gebouwd in 1619, keren we terug naar het Christiaansborg-paleis dat het Deense parlement huisvest. Daarnaast zijn er ook nog het Hoog Gerechtshof en een aantal receptiezalen voor officiële gelegenheden. De koninklijke familie heeft hier echter nooit gewoond. Naast het paleis zien we ook het Thorvaldsen-museum, gebouwd om de werken van de grootste Deense beeldhouwer te herbergen.
We verlaten het Kasteeleiland via de marmeren brug om naar het nabijgelegen Nationaal Museum te stappen. Voorwerpen uit de ganse geschiedenis van Denemarken zijn hier te vinden, maar het is vooral de sectie prehistorie die ons interesseert (ongeveer van 13000 voor tot 1000 na onze tijdrekening) : vele bronzen, ijzeren en gouden objecten zoals de beroemde zonnewagen en natuurlijk ook de opmerkelijke runestenen waarvan er een mooie collectie in het museum te zien zijn. Een zeer interessant bezoek !
Vrije tijd voor het middagmaal en eventueel wat inkopen. Daarna transfer per autocar naar de luchthaven voor onze terugvlucht met Brussels Airlines naar Brussel.
Einde van een mooie reis.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1595 EUR
Singletoeslag : 340 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy Brussel - Kopenhagen - Brussel (+/- 1u30)
- de huidige luchthaventaksen : 91 EUR
- het transport ter plaatse per luxe autocar met airco waar vermeld
- 3 nachten verblijf in kamer en ontbijt in het vermelde 3 sterrenhotel (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- drie avondmalen in lokale restaurants dichtbij het hotel
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van een lokale Fransprekende lokale gids van dag 1 tot en met dag 4, behalve tijdens de boottocht dag 1 en de vrije tijd dag 4
- een ICTAM-gids Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- het openbaar vervoer te Kopenhagen (de bezoeken worden te voet of met het openbaar vervoer uitgevoerd)
- de fooien: 15 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen en landdiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, gekend in juli 2019 voor juli 2020 en op basis van een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
De geldige identiteitskaart voor Belgische onderdanen.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198