.

CULTURELE GROEPSREIS

KROATIE
Met Bosnië-Herzegovina en Montenegro

Het werelderfgoed van een zonovergoten en gastvrij land


Een parelsnoer aan de Adriatische Zee

  • Beschermd door UNESCO :
    Culturele schatten
    Nationale Parken (en dit wel degelijk in Europa!)

8 dagen, per lijnvliegtuig - Afreizen : 10 juni 2020 - 16 september 2020

.

Kroatië is een land vol natuurschoon, prachtige oude steden en dromerige dorpen. De kuststreek is vrijwel ongerept. Het is een land waar wel iedereen iets naar zijn gading vindt, zowel de zonzoeker als de cultuurconsument. Dit alles wordt overgoten met een grote hoeveelheid zonneschijn. Daarbij komen de bewoners, wier gastvrijheid legendarisch is.
Temidden van een keur aan landschapsparken en natuurgebieden met rijke fauna en flora liggen fraaie architectuursteden als Zagreb, Split en Dubrovnik waarvan de binnenstad door Unesco als werelderfgoed is beschermd.

“Een vriend is altijd welkom”, luidt een Kroatisch spreekwoord. Gaat u mee?

.

De reis in detail

versie 10/09/19 10:52

1ste dag : BRUSSEL - ZAGREB

’s Morgens samenkomst op de luchthaven van Zaventem en afreis met een Croatia Airlines-lijnvlucht naar Zagreb. Aankomst en onthaal door onze gids. We starten met een panoramische rondrit van ZAGREB, dat niet onterecht het “museum van de continentale barok” geheten wordt. Het biedt ook tal van monumenten uit de classicistische periode en de Secession. We bezoeken de versterkte bovenstad, het historisch centrum, de H.-Marcuskerk met zijn veelkleurig dak, de kathedraal, de universiteit, het museum Mestrovic en het Museum voor Naïeve Kunst.
Avondmaal en overnachting in het hotel Panorama**** (Zagreb).

2de dag : ZAGREB - PLITVICE

’s Morgens verlaten we de hoofdstad en rijden zuidwaarts door een mooi stukje Kroatië. Tegen de middag zijn we in de streek van de meren van PLITVICE, het beroemdste natuurschoon en het grootste nationaal park van Kroatië. Het werd door Unesco als Werelderfgoed erkend. Wandeling door het prachtige meren- en woudgebied, 30.000 hectaren groot, met een karstlandschap als achtergrond. Plitvice is een levend travertijnlaboratorium. De zestien meren worden gevoed via een reeks watervallen door de Zwarte en de Witte Rivier. Er is een zeer gevarieerde fauna en flora, een waar paradijs voor de vogelliefhebbers. Tussen twee wandelingen in maken we een boottocht.
Avondmaal en overnachting in hotel Jezero*** (Plitvicka Jereza).

3de dag : PLITVICE - ZADAR

Verder naar ZADAR, tot W.O.II Italiaans en gekend als Zara. De pracht van het oude Rome en van de Serenissima ontdekken we wandelend over de glanzende, gladde straatstenen tijdens het geleid stadsbezoek. We bezoeken er o.m. het Romeins Forum, de St.-Anastasiakathedraal en de St.-Donaatkerk. Wat vrije tijd om aangenaam te kuieren door de straatjes...
Transfer naar de Zadar Riviera. Voor onze aankomst daar maken we een kleine omweg via NIN waarvan het historisch centrum op een eiland van 500 meter doorsnede ligt, en dat met het vasteland verbonden is via twee stenen bruggen.
Avondmaal en overnachting in het hotel Pinija**** (Petrcana, Zadar Riviera).

4de dag : ZADAR - SIBENIK - TROGIR - SPLIT

Na het ontbijt is het tijd om Zadar te verlaten.
Stop in Sibenik voor een kleine wandeling in deze charmante oude stad. Tegen de middag komen we aan te TROGIR, een schilderachtig middeleeuws stadje gelegen op een eilandje. We wandelen de brug over en belanden in het verleden.
Na de lunch volgt een geleid stadsbezoek met o.a. zicht op de St.-Laurentiuskathedraal, klein maar fijn, met een schitterend Romaans portaal. Daarna zetten we onze reis verder naar SPLIT, bron van westelijke tradities: deze van de Oudheid en van het Christendom. Geleid stadsbezoek. De geschiedenis van Split kende haar eerste hoogtepunt in de derde eeuw. Toen besloot keizer Diocletianus hier voor zijn oude dag aan de Dalmatische kust een paleis met peristilium op te richten. Het oude paleis is in de middeleeuwen een heus stadsgedeelte geworden dat nu een geheel vormt met latere gebouwen, zoals de St.-Domniuskathedraal -wellicht de oudste kathedraal ter wereld- opgericht in het mausoleum van de keizer. We bewonderen er het uitzonderlijk goed bewaarde toegangsportaal met 28 reliëfs over het leven van Christus van Meester Andreija Buvina (1214), de doopvont van Viseslav en de tempel van Jupiter. Een kort bezoek aan de kelders van het Paleis geeft ons een duidelijk beeld van hoe de stad werd gebouwd.
Avondmaal en overnachting in Split in het hotel Marvie****.

5de dag : SPLIT - MOSTAR - DUBROVNIK

Na het ontbijt laten we Split achter ons. Van hieruit maken we een ommetje in BOSNIË-HERZEGOVINA. Deze uitstap toont duidelijk het mediterraan karakter van het vruchtbare Dalmatië, naar de naam van de Romeinse provincie, in tegenstelling met het dorre binnenland dat historisch tot de Ottomaanse geschiedenis en de Balkan behoort.
We steken de grens over naar MOSTAR dat nog niet helemaal uit de as is herrezen, hoewel al vele restauraties werden uitgevoerd. In Mostar woedden tijdens de Bosnische oorlog (1992-1995) hevige gevechten tussen Kroaten en moslims. Sinds 1995 wordt de stad door een brede weg verdeeld in een Kroatisch deel in het westen en een moslimdeel in het oosten. Het historisch centrum met de beroemde brug Stari Mostar over de Neretva ligt in het moslimgedeelte. In de Kroatische wijken ten westen daarvan liggen voornamelijk betonnen flats die nog duidelijke sporen van deze recente oorlog tonen.
Na dit bezoek rijden we door naar DUBROVNIK.
Avondmaal en overnachting in hotel Park**** (Lapad, Dubrovnik).

6de dag : DUBROVNIK

Geleid stadsbezoek aan DUBROVNIK, het schitterende juweel van het Cultureel Wereldpatrimonium. Deze stad was ooit de enige waardige rivaal van Venetië op de Adriatische Zee! Een wandeling van de ene stadspoort tot de andere brengt ons langs de kloosters van de franciscanen, het paleis van de rector, de Munt, de kathedraal en vele andere kerken en paleizen. We bezoeken het franciscanenklooster en het dominicanenklooster.
’s Namiddags vrije tijd om te genieten van deze aangename stad. Laat u bekoren door een gezellig terrasje of opteer voor een wandeling op de wallen rond het historisch centrum of eventueel zelfs een boottochtje op de zee.
Avondmaal en overnachting in hotel Park**** (Lapad, Dubrovnik).

7de dag : DUBROVNIK - daguitstap naar MONTENEGRO

Na het ontbijt begeven we ons naar het kleine maar lieftallige buurland MONTENEGRO (= de zwarte berg).
Langs de kustweg bereiken en bezoeken we de steden Budva, wat “klein Dubrovnik” betekent, en Kotor, beide idyllisch gelegen aan de Adriatische Zee.
In de namiddag steken we met de ferryboot de Kotorbaai over, die terecht bekend staat als “de fjord van de Middellandse Zee” en keren we terug naar Dubrovnik.
Avondmaal en overnachting in hotel Park**** (Lapad, Dubrovnik).

8ste dag : DUBROVNIK - ZAGREB - BRUSSEL

’s Morgens transfer naar de luchthaven van Dubrovnik. Zo ons genoeg tijd rest, krijgen we nog de kans voor een wandeling in het pittoreske CAVTAT als afsluiter van deze mooie rondreis.
Afreis per Croatia Airlines-lijnvlucht naar Zagreb en doorverbinding naar Brussel.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1795 EUR
Singletoeslag : 440 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de lijnvluchten van Croatia Airlines in economy : Brussel -Zagreb (+/- 1u40) / Dubrovnik - Zagreb (+/- 55’) Zagreb -Brussel (+/- 1u45)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel / Zagreb / Dubrovnik : 85,23 EUR
- 7 nachten verblijf in de vermelde hotels 3/4*(lokale normen), of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of stortbad en wc
- vol pension van het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen in Zagreb, Plitvice, Zadar, Trogir, Split, Mostar, Dubrovnik, Montenegro
- een Ictam-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de eventuele middagmalen van de eerste en de laatste dagen
- de fooien: 30 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 220 EUR


Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en -premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen en voor de prestaties in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen,
van augustus 2019 voor juni/september 2020 voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Voor mensen met de Belgische identiteit volstaat de (geldige!) identiteitskaart.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198